khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 Pa kje vi živite, da imate otroke tako malo oblečene? Khurde - samo zavihan bodi pa nadokolenke? to mislim za not, za zunaj je še prehladno! ker ko je sonce, se upre na balkon, kjer imava ogromna steklena vrata in fuuul segreje dnevno, tudi pozimi sva potem lahko kar gretje izklopila, če je bil sončni dan. jo imam brez, da svobodno miga, ker ji ful paše. pod njo pa dam nepremočljjivo podlago in tetra plenico. sva se kar navadili, da jo zjutraj ne zavijem v plenice,če nikamor ne greva, ampak samo nadkolenke, pa v igralni center, jaz pa zraven, ker ni bolj zanimive igrače za opazovat kot je mami. in včasih me pusti za 20 minut stran,da si skuham belo kavo, pa nekaj za jest naredim in mal uredim... kaj več pa ne... potem pa ona leži, jaz pa sedim v tem centru in berem za faks in ji govorim kaj sem prebrala. za ven jo pa skor preveč oblečem... ker sem bolj zmrzljiva, ona pa ne toliko. ronja, ja, poznam tvoje stališče, samo moram mal pojamrat, ker tole je kr neki... ti nasveti, kao "dobronamerni", čeprav ne vem kaj je dobronamernega, če se vidi, da otrok trpi? midve se neki igrava ta DF koncept, samo se še nisva ulaufali... včasih jo dam nad školjko in pozabi na to, kaj je hotela, pa raje opazuje kopalnico iz druge perspektive. ko jo dam nazaj na plenico, pa nadaljuje s svojim delom. glede srečanj... midve nisva mobilni, imamo en avto, pa še tega rabi moj za na šiht. aja, kiara, midve sva imeli kak teden nazaj obdobje (že v ene tretje), ko se je dojila skor na uro, tudi ponoči,čeprav se je prej zbujala samo enkrat. in je to trajalo par dni,potem pa je šlo spet proti starim tirnicam... pomoje je imela poskok v rasti in je rabila več. sem brala za nazaj. in kar se "tipičnih" vprašanj tiče, ste pozabile še na eno: "a maš dost mleka?" ker to dojenje je pa tut kr neki... sem imela tudi en kup enih nasvetov, pa nobenega upoštevala... pri ene dveh tednih so mi začele tašča in tete od mojega govorit, da moram dajat čaj za pit, pa ni nujno, da je sladkan. in mi niso dale miru, dokler nisem rekla, da nima smisla, da bom počakala do prve posvetovalnice in če bojo rekli, da kaj ni kul, da je otrok dehidriran, bom tako delala, če ne pa pač po svoje... nisem hotela razlagat o merilu polulanih plenic itd., ker itak taki vedno najdejo en izgovor za nadaljne potrditve svojega nasveta. in pol mi rečejo, da je to brez čaja"nova moda"... mislim, kako je pa človeštvo preživelo do sedaj... ja, verjetno že od pamtiveka dojenčki živijo od čaja in cukra... prejšnji teden sem pa tašči nesla par revij dol, kjer je govora o dojenju, da si še tam prebere.
|