|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
14.4.2009 9:21:35   
Kalina
Ohoj!

Ja pri nas je katastrofa, tamala ima norice in to kr hujso obliko je cist boga, jaz vec al manj samo lezim, ker ce sem vec kot 5min na nogah, zacenjo bolecine, kriz, trebuh, vleka navzdol, seka me povsod, kakor pri popadkihuser posted image Ampak samo ce sem na nogah. Tako da drugace pa kar gre, izcedka je se vedno ogromno, sem pa razmisljala, ce bi kaj bilo res narobe bi menda do zdaj ze rodila oz krvavela itd, saj se tole vlece ze vec kot 1t. Komaj cakam petek, da vidim svoje mulcke in njihovo tezo. Menda sta se malce dvignila, cutim jih precej visje kakor prej, jesti tudi nemorem, mi skoz slabu delu, tko da tudi kg grejo spet doluser posted image

Ampak sem optimist, do 34t bomo pa zeuser posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu stijan)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
14.4.2009 10:14:42   
Snezinka4
Dobro jutro drage dame!
Končno je spet delovni dan. V bistvu sem kar vesela, da je tako, da sem spet v svojem ritmu in imam svoj mir. Nisem več za pretirana druženja, me preveč stvari zmoti, ki so zdaj v nosečnosti potencirane, jezika pa itak nikoli nisem znala drzat za zobmi. Potem se pa marsikaj zgodi...user posted image
Sicer imam pa že nekaj dni probleme s spanjem in posledično s spancem. Ne najdem prave poze. Boki niso več idealka, druge poze pa itak ni. In ponoči so vse stvari oz. problemi potencirani, kar povzoči premlevanje v glavi do neskončnosti. user posted image Pa selitve narodov smo imeli ponoči. Je dragi zjutraj rekel, da naju ta starejša otroka pripravljata na prihod mlajših. user posted image  Ah ja, dovolj bo jamranja.user posted image  Sicer je pa vreme tako kot bi si ga človek naročil, tako da danes lahko še kaj pametnega naredimuser posted image .

Kalina - vidim, da je pa pri vas še bolj pestro. Drži se! Upam, da bo mali kmalu bolje. Te norice znajo biti prav nadležne. Mi smo ji imeli en mesec skupaj - najprej en, potem takoj drug. Ampak je šlo.
Stijan, Taškica - lepe tedne sta že nabrali.user posted image  Še mal, še mal je treba zdržat. Stijan, poročaj, ko prideš s pregleda!
Lara tudi jz imam pregled 20. Že odštevam dneve.
Taškica super, da si laže zadihala, pa da nimaš več otekanja nog. Sta se spustila niže? Ups, sam da se ne javiš prehitro iz P. Jaz bi te tko rada imela še mal na prvem mestu.
Dobrovoljčica - kako lepo, da nam je možek posredoval lepe novičke! Upam, da bo z njo čim prej dobro, da se odidejo domov crkljat!user posted image
Objem vsem.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
14.4.2009 10:19:52   
Snezinka4
Ajej, ajej, Buši sori. Te takoj dodajam na seznam! Sem nas spet šla preštevat junijke, pa sem ugotovila, da nas je mal premal na seznamu.user posted image

A je še katera junujka tam zunaj, ki nas bere, da jo damo na seznam?!?!?!
Pa ne samo junijka, katera koli dvojna nosečnica!!!!user posted image
Trojne boste pa na posebnem mestu, če nas katera bere!!!user posted image
Kar pogumno, kar pogumno s podatki na plan.user posted image

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
14.4.2009 10:26:16   
Snezinka4
user posted image Seznam dvojnih user posted image 2009user posted image user posted image     

user posted image  
user posted image                                                             user posted image          

Na vrsti smo z-majčice!user posted image user posted image
user posted image   
Taškica (3user posted image  ; 2user posted image ) ; PDP 17. maj, dvojajčna  user posted image user posted image LJ
Lara light (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 26. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image   GO
ona 23 (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 29. maj, dvojajčna  user posted image user posted image
buba.miska (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 30. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image MB - MS
user posted image
Stijan (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. junij, dvojajčna user posted image  user posted image MB 
Amrica (?user posted image  ; ?user posted image );  PDP 8. junij, dvojajčna user posted image  user posted image
Kicsi (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 15. juniijdvojajčna user posted image  user posted image
Buši2 (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 15. junij, dvojajčna  user posted image    user posted image    
Rozajelka (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 21. junij, dvojajčna user posted image  user posted image    
_Rosa (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 25. junij, enojajčna user posted image    user posted image   
Snežinka4 (3user posted image  ; 2user posted image );  PDP 26. junij, dvojajčna
 user posted image    user posted image  
user posted image
Kalina (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. julijdvojajčna user posted image  user posted image
Almk (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 7. julij, dvojajčna  user posted image    user posted image
Mlinčka (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 16. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image
Evamaja (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 20. julij, dvojajčna user posted image   user posted image
Belen (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 27. julij, dvojajčna user posted image   user posted image
Anja3 (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 31. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image   
user posted image  
Sr (2user posted image  ; 1user posted image ) ; PDP 6. avgust, dvojajčna  user posted image   user posted image
Blanč (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 10. avgust, dvojajčna user posted image   user posted image
Shadow(1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 18. avgust, dvojajčna user posted image   user posted image MB
Barbk  (2user posted image  ;1user posted image ); PDP 20. avgust, dvojajčnauser posted image  user posted image     
user posted image
Cembi  (2user posted image  ;0user posted image ); PDP 3. september, enojajčnauser posted image  user posted image
Darjau  (3user posted image  ;2user posted image ); PDP 12. september, ?jajčnauser posted image  user posted image
Rubin  (4user posted image  ;1user posted image ); PDP 26.september, enojajčnauser posted image  user posted image   MB
user posted image  
Ninčy (1user posted image ; 0 user posted image ) PDP 5. oktober, ?jajčna user posted image   user posted image  
user posted image  

miška 73 (1user posted image ;0 user posted image ) PDP 10. november, dvojajčnauser posted image user posted image

user posted image user posted image Č I M     D L J E     3 v 1 ! user posted image user posted image

Že dobile svoja zakladka:
user posted image

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009 
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image  VITAN 2450g, 49cm

Hedviga PDP 2.3.2009 rodila 9.2.2009
user posted image   ŠPELA 2140g, 47cm  user posted image   MIHA 2700g, 48cm 

Skorpija PDP 14.3.2009 rodila 17.2.2009 
user posted image   TILEN 2690g, 47cm  in user posted image DOMEN 2510g, 48cm

RM Maja PDP 26.4.2009 rodila 18.2.2009 
user posted image    FRAN 1205g, ?cm  in user posted image   DANE 1600g, ?cm

Šmarnogorka  PDP 15.5.2009 ; rodila 20.3.2009
user posted image    BOR 1700 g, ?cm in  user posted image  VID 1340 g, ?cm

Suncicica  PDP 28.3.2009; rodila 21.3.2009
user posted image    STELLA  2700 g, 48 cm  in user posted image  PIJA 2490 g in 47 cm

Pikatara  PDP 17.4.2009 rodila 28.3.2009
user posted image    KAROLINA 2090 g, 46cm  user posted image    PATRIK 2350 g, 46cm 

Mucka 25  PDP 8.5.2009; rodila 2.4.2009
user posted image     Tina  1530 g, ? cm  in user posted image   Nina 1970 g in ? cm

Dobrovoljčica  PDP 12.5.2009 rodila 4.4.2009
user posted image     EVA 1740 g, 44 cm  user posted image      MAJ 2100 g, 46cm

Neposredna povezava do sporočila: 2904
14.4.2009 11:14:00   
buba.miska
Dobro jutrouser posted image

Vidim da ste vse še zaposlene z pospravljanjem hraneuser posted image user posted image
Jaz se zdaj motiviram da bi se k zvezkom spravla pa ne najdem prave motivacijeuser posted image .

Danes nisem kaj dobro spala ker na hrbtu ne morem nikak zaspat, na boku pa mi nista pustila, sta se vsak na svoji strani ven naprsilauser posted image . Upam da bo danes bolje.

Neposredna povezava do sporočila: 2905
14.4.2009 11:36:01   
lara light
Stijan, user posted image ...pa vsaj do 38t hočeš, praviš...seveda, vse bo kot si si zamislila!user posted image

Kalina, naj norice gredo na morje, ti pa se spravi vred, nisi še na vrsti, stisnit noge skupaj, nikamor do 36tuser posted image

Snežinka, si me kar malo potolažila veš, jaz sem že tko občutljiva na besede, sedaj pa sploh...težko shajam s komerkoli, ne da bi se potem počutila bedno, ne znam razložit...moti me vse: npr. zdaj pa je trebuh večji in zredila si se!(to je moja sorodnica in še zdravnica po vrhu izjavila) ja hvala bogu, da je, kako pak?? in videla me je 4 dni prej, ko bil kao majhenuser posted image ... Blazno mi teži tole.
Al pa, moja frendica: jaz sem pri teh tednih delala še po 10 h, veš...user posted image ne vem punce, pa kaj imam zaene ljudi okrog sebe?? jaz sem 5let starejša od nje in nosim dva, zakaj se moram opravičevat? super, če je bila ona vsa fit!
Potem dalje: brez da bi me vprašali, če me kaj boli, če težko nosim ali kaj podobnrega: veš, dobi se pas, ki se da na rame in vleče gor trebuhuser posted image  no comment
In takih je non stop, kamorkoli grem, s komerkoli govorim...tooo much. Najraje gledam Tv domauser posted image .
Jaz nobeni nosečki še nisem rekla: si zatečena, si se ful zredila, si taka si onaka...skušam vedno potolažit, da je bistvo, da pride lepo do konca, da bo dete zdravo...mene se mi vsaj tako dozdeva vsi, razen mojega in mami in še ene frendice, ki sploh dosedaj nisem vedela, kako je fajn, špikajo in je.be.jo ajm sori za te besede..
no vsi ne, nekaj se jih najde, ki mi rečjo, še malo, kako si, oz me pustijo pozdravit, a so vsak dan bolj redki. Žalostna sem, da se ne znajo veselit z namauser posted image user posted image

Zdaj sem bolje. Hvala, če niste prebrale. Meni pa je lažjeuser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 2906
14.4.2009 11:50:41   
buba.miska
lara pri meni ni nič drugače user posted image
Mine samo en dan pa mi pravijo tebi pa trebuh raste ko nor vsak dan si bol okrogla. Zdaj mi že govorijo da se že v obraz redno redim.
Najbolj noro pa je to, da mi to govori nekdo od katere imam nosečniške hlače pa sem še vedno na drugem gumbu, ko pa je ona bla noseča toliko tednov je že bila na tretjem gumbuuser posted image
Ti pvem nekaj da so fauš, ker so one ble bolj okrogle z enim kot me z dvema!

No se najdejo tudi taki ki ti vlijejo veselje in voljo da še greš ven med ljudmi. in ti so takšni ki se veselijo z nami user posted image

Mi je v soboto sestrična od mojega rekla, kaki mali trebuh maš jaz sem mela enega pa je bil ziher 1X večji od tvojega, želim ti da uživaš v nosečnosti koliko se le da.
Najbolje je da tiste ki so nam fauš preslišimo in poberemo samo tisto kar nam povejo tiste ki se z nami veselijo.

< Sporočilo je popravil buba.miska -- 14.4.2009 11:53:14 >

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
14.4.2009 12:28:04   
ninčy
Eni ljudje pač nimajo dost v glavi ...
Meni je tud zadnjič ena rekla, da mi je "trebuh prekmal ven useku", pa se ženska sploh ne zaveda, da sem se zredila samo za pol kile.
Je treba take stvari preslišat!

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu buba.miska)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
14.4.2009 12:33:23   
Belen
ah js se sploh ne bi sekirala.... sedaj w 6.mes.sm se zredila za 9kg.... dosti al pa ne...meni se ne zdi,glede na to da imam dwa.....
wedno se kdo najde.... ufffffff kako welik trebuh, al pa si se zredila itd.... sploh se ne sekiram.... še posebej ker wem da ene ki so rodile so mele majhen trebuh......... pa so si želele imet welik user posted image
wedno weč je newoščljiwosti.... še posebej ko ženska-ženski reče user posted image

tako da lara in buba.miska ne se sekirat ... bom kasneje še lepše....ko bomo hodile okoli z našimi dwojčki user posted image

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
14.4.2009 13:33:04   
lara light
Punce zlate, hvalauser posted image  Vidim, da sem nam podobno dogaja. Jaz sem resno razmišljala, da je  z mano kaj narobe...

Najlepše pa je to, da se jaz niti najmanj ne sekiram zaradi kg ali oblike...meni sem najlepša nosečkauser posted image  Predolgo si že želim biti mamica, da bi se obremenjevala s kakimi cm ali kg, vas prosim. Sicer pa sem sexi, lepa, a ne Taški, kako že?user posted image  Ja kje pa si danes?

Neke rezine postfestum sem spekla in ni bohve kaj...premalo sladko, premokro...kar še pečem in pečem, pa ne vem če bo kajuser posted image , mah, kaj me briga, včasih lahko tud jaz kako hrano preč vržem, ko je nikoli ne in vse do zadnje mrvice pojem in kozice pomažem, a ne?user posted image

Evo, sem rešila, na krožnik pomažem zelo sladko marmelado in rezino gor, njami! Spet bom vse požrlauser posted image

Coelho

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
14.4.2009 14:11:27   
taškica
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Končno je spet delovni dan. V bistvu sem kar vesela, da je tako, da sem spet v svojem ritmu in imam svoj mir. Nisem več za pretirana druženja, me preveč stvari zmoti, ki so zdaj v nosečnosti potencirane, jezika pa itak nikoli nisem znala drzat za zobmi. Potem se pa marsikaj zgodi...user posted image

Se kar podpišem pod tole. kakšen mir v bajti ko so v vrtcu, pa v šoli!

Larica moja, meni pa vsi rečejo, joj kolk sti fejst, teh 26 plusa se ti res nič ne pozna, pa čist nič nisi zatečena v obraz - blagor tebi, 4 otroke boš imela, joj kolk ti pa jaz zavidam. Res si lahko srečna, imela boš prelepo življenje. Pa dojit dva dojenčka, ah mala malca. To pa ja zna vsaka, ane? Pa tvoja postava - ti rečem ista kot prej, ...user posted image  (pajade, da ne bi kera resno vzela, mislim da ene spodbude nisem slišala)

Danes se je moj tast povabil na kosilo. To je tisti. ki mi vsakič reče - najprej me je prišel trebuh pozdravit (izza vrat), pol pa Taškica. Al pa tako rad obnavlja kako bom rodila, pa kako dojila, pa sploh in oh te ta bolj mesnate zadeve....

Se strinjam da je folk brez feelinga - pa saj nimaš kaj drugega za pričakovati....

V glavnem torbe se končno pripravila.  ta teden še počakam, potem pa začnem s treningi naravnega poroda. Ne me vprašat; čaj iz malinovih list, tek na dolge proge, hoja po stopnicah navzdol, itd. Vam poročam kako se bo izšlo.

Lara, Snežinka - tudi jaz pregled 20.tega. Lara, fino bi bilo, da bi se videle - jaz ga imam v P. ob 12.15. Ti? Snežinka ti pa si lokacijsko najbrž drugje, ni res?

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

Neposredna povezava do sporočila: 2911
14.4.2009 17:04:37   
lara light
Taški, lubica, nisem dobro razumela Snežinke, jaz imam 20. pri moji G, pri Cerarju pa 29. šeleuser posted image .... ko bom verjetno kar noter ostala, upam...ker se ne bi rada še 1x gor in dol vozila. A ti imaš pa 20. v P? Pa pred tem nič? Kako se počutiš? Mene ful dol vleče zadnje dni.

user posted image za torbe!! Kaj si zase posebnega vzela? Kakšnen nasvet izkušene mamice?user posted image

Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
14.4.2009 18:43:13   
taškica
Ojla Lara - ja jaz imam šele 20tega UZ - so me malo na hladno dali....Mah mene fajn dol tiši veš...pa tut trebuh se je res povesil. Križ je malenkostno bolje, ampak sem zelo hin. Še par dni bi rada počakala, pa rada bi slišala težo mojih dveh fantolinov.

Torba za v P? Nobenega nasveta srca - aja, dude sem v ruzak za mamico vzela. Dude so zakon in gredo z mano v P. Drugega pa nič. Morda bi res mogla kakšno čokolado notri dat, samo to vem, da si po porodu fajn lačen - kako pa je po Cr pa nimam pojma.

Neposredna povezava do sporočila: 2913
14.4.2009 19:37:49   
stijan
Da poročam kako je bilo na pregledu,fantek lepo raste in je primerno velik in težek za svoje tedne,ta drugi ki skriva kakšnega spola je pa je zrastel od zadnjič ampak manj,tak da imam kontrolo rasti čez en teden.So me kar malo prestrašli,no saj pol je rekla da pa je mogoče da ga ni glih vredu zmerla,no upam da bo naslednji teden vse vreduuser posted image user posted image ,da ostaneta še malo v trebuščku.Aja sta pa zdaj oba z rito dol obrnjena,tak da lepo sedita in čakata.Fajn se mejte nosečke grem zdaj spet kampirat na kavčuser posted image !

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
14.4.2009 20:12:03   
lara light
Taškica, boš še počakala, seveda...super tedne imaš, saj sama veš, da si na konju, v galopu!!user posted image  Aha, dude, vidiš, pametna jaz ko vem koga vprašatuser posted image , hvala.

Stijan, a se tebi potem tudi Cr obeta? Kam pa boš šla rodit? Ta merjenja so zelo različna in neoprijemljiva, na skrbiuser posted image

Lepotičke, mene zlo močno špika v spod. delu trebuha, še posebej je zlo boleče, ko je mehur polnuser posted image user posted image

Coelho

(odgovor članu stijan)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
14.4.2009 20:32:47   
pikatara
Majčice joj kako čas beži. Sedaj se bo pa počasi začelo. Taški 21. april je lep datum, tako lepo se držiš, da bodo otročka še ven podili. Meni sta se 3 tedne prej spustila dol. Larči ti loviš pa 1.5. Ona in bubamiška pa takoj za tabo.

Kalina drži se, počivaj veliko pa bo.

larči ne se jim dat, daj vem smo v nosečnosti vse bolj občutljive, ampak se puskusi ne sekirat, ker vse vpliva na otročka. Kako smo že rekle, noseča sem, lepa sem, seksi sem (ups se ne spomnim več dobro). Sedaj ko gledam nosečniške slikce sploh od zadnjh tednov, sem vsa okrogla in otekla v obraz, pa greš v Rim in prideš nazaj še bolj sijoč, kot pa si šel tja.

Torba za v porodnišnico: za mami: štunfki, spodnjic ne rabiš ker tam mrežaste dobiš in so bolje, ker vse skoz teče, vložkov dobiš 2 paketa pol rabiš svoje (vir 80), 2 paketa, pa moderček za dojenje in blazinice. Halje so v porodnišnici tako trde, da ti bradavice spraska. Osebno kozmetiko, polnilec za telefon, pa fotoaparat. Vodo. Sicer obstaja aparat za vodo nekje na hodniku, vendar sem bila tako boga da do tja sploh nisem mogla, pa tud premalo je en kozarec, rabiš flašo. Po porodu sem bila sestradana, mi je šel dragi po goro hrane, pol pa sploh nisem mogla jest. Dude obvezno. Za domov pa obvezno obleke za mamico, bodi in en kompletek ter kapico za otročka x2, ter dekici za lupinico pokrit. Plenic ne rabiš, čeprav so na seznamu. Vzami pa nekaj tetra plenic za otročka v lupinici podložit (sploh ti Larči). Če te pa še kaj zanima pa pokliči.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
14.4.2009 20:39:26   
Snezinka4
Taškica - če že Lare ne bo, se pa vsaj jaz z veseljem s tabo dobim. Jaz imam pregled ob 12:10. Na Metelkovi. Torej včasih 5 minut stran od P., danes pa ene 15user posted image . Bom ko srnica priskakljala do porodnišnice v 5 minutah user posted image  (beri ko slonica prisopihala)user posted image
Taškica kako pa kaj tast? A je vsaj pospravil z mize in zložil posodo v stroj? user posted image

Da še katero potolažimuser posted image : Komentarji mojih vrlih sorodnikov čez vikend glede mojega trebuha so bili sledeči: Dobr je tole zrasl! (TOLE?!?), Si pa kar žogasta! (user posted image ), Joj, a teb pa trebuh nič ne raste? (? user posted image  pa že kar nekaj nosečniških oblek ne spravim več gor), Ja, čist si drobcena! (user posted image  Kako pa to, da takega komentarja nisem nikoli pred nosečnostjo dobila? Takrat bi častila rundo za take komentarje...)....Res se nima smisla sekirat.

Punce jaz se danes prav dobro (psihično) počutim (no, če zanemarim vsakodnevnih fizičnih problemov, ki spadajo k nosečnosti, na katere sem se pa kar že v redu navadla). Aktivna že ves dan. Opravljam opravke, nekateri visijo nad nami že 4 leta...Pa še nekaj vam zaupam. Sem srečala eno super mamico - mamico Vitana in Ivane. Našo Nokes. Vam povem, sem čist hepi. Otročka sta tako luštkana, taka idealna otroka! Kar gledal in gledal in občudoval bi ju lahko. Mami pa ne da samo fejst zgleda, ampak je tudi kul. Mirna in zadovoljna. In popolnoma nič ne komplicira. Vsaka čast! Zato ima pa tudi taka dva cortka.user posted image  Od takih mam se je treba učit. Pa njen voziček sem si ogledala - Easy Walkerja. Nimam pripomb. Dobro smo se odločili! Edino na zadrge za nagib naslonjala se bomo morali navadit in to je to. Juhuhu!

Stijan - nič ne skrbi vse bo ok. Te meritve niso čist 100%. Meni je zadnjič ginekologinja mv 1 mm daljši zmerla. Glih zapiram se najbrž ne, kaj?user posted image  In je takoj povedala, da je treba malo mere z rezervo jemat.

Lara - špika al stiska in drži? Za špikanje nebi vedla, ampak če stisne in drži in vse napeto...ups, taki so bili moji popadki. Moram pa priznat, da sem isto doživljala tudi včeraj, ko sem se v avtu vozila...avto mi ravno ne dene dobro. Prvo mesto te še čaka, tako da ga moraš zasesti za nekaj dni. Ni kej. Lažni so, lažni...

Glede torbe pa - kaj pa blazinice za dojke? Bepanten za bradavice? Al bepanthen že v P dobiš?  Taškica, pa veš kaj sem še jaz komplicirala pri drugem - da me hčera nebi prvič po porodu v tisti lepi zeleni haljici vidla, njej novi in tuji, sem obleka čez nek hčeri znan pulover (to sem nekje prebrala). Sicer ni pa nič pomagalo, je bila vseeno čist preplašena in prizadeta.

(odgovor članu stijan)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
14.4.2009 21:11:55   
taškica
IZVIRNO SPOROČILO: Snezinka4

Taškica, pa veš kaj sem še jaz komplicirala pri drugem - da me hčera nebi prvič po porodu v tisti lepi zeleni haljici vidla, njej novi in tuji, sem obleka čez nek hčeri znan pulover (to sem nekje prebrala). Sicer ni pa nič pomagalo, je bila vseeno čist preplašena in prizadeta.

Ha, ha, ha, ha, sem se nasmejala. Ane kolk smo mal nore? kaj vse naredimo za naše ta male? Itak jim je čisto grozno ko te vidijo v bolnici, pa še v tistih groznih haljah....Mah naj se pripravijo, življenje ni pravljica user posted image .

Asolutno se strinjam - Bepathen obvezno. blazinice so bile pri meni že na seznamu.

Snežinka - za ponedeljek zmenjeno. Si smsava kolk čakava, prav? Aja, pa šla sem gledat za malinov čaj, dej poglej ti ki si bolj za naravo, ima zelo zdravilne učinke na drugo fazo poroda - poglej pod med over.net....jaz tega nisem prej vedela....

Pikica - meni se 21.ti tut luštkan zdi. Vsekakor pa moram počakat da vidim težo malih dveh. Pa hvala za info v P, jaz sem vse pozabila (voda itd.) Nikakor pa ne pijte vode iz pipe!

Neposredna povezava do sporočila: 2918
14.4.2009 21:15:52   
lara light
Pika, zlata siuser posted image ...če bom še kaj rabila, te že pocukam.. hvala.user posted image
Kako ste vi 3?

Snežinka, hvala tudi tebi...jaz bom bepanten vzela, blazinice za dojenje tudi, kot je Pika rekla. Glede svojih oblačil, jaz otrok od prej nimam in bom kar v njihovih....upam, da se moj dragi ne splaši in odide brez nasuser posted image

Grem spat, vsaj enkrat zgodaj, lepe sanje!

< Sporočilo je popravil lara light -- 14.4.2009 21:21:16 >

Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
14.4.2009 21:20:35   
lara light
Taški, saj so verjetno avtomati za plastenke z vodo? vsaj tamale? če mojga ne bo par dni gor, da si kupimuser posted image  hvala

Zdaj pa grem.

Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 2920
14.4.2009 21:26:19   
taškica
Ah ne sekiraj se, saj dobiš 1l čaja na 2 ali 3, pa 1l Donata, ne skrbi - žejna že ne boš, če ni ti pa jaz prinesem brez skrbi..

Neposredna povezava do sporočila: 2921
14.4.2009 21:37:34   
taškica
Sam še eno vprašanje - ali ste ve dobile od CSDja eno ali dve odločbi. Jaz sem dobila eno - za ta prvi del tistih 105 dni al kolk, ni pa ne duha ne sluha od tistem ta daljšem.....A kera kej ve?

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
14.4.2009 21:42:26   
lara light
Hvala Taški!user posted image
Jaz sem tudi dobila samo za 105 dni, tudi zato, ker z možem se še nisva odločila, kako bova koristila nego... do avgusta se moram odločit in sporočit.

< Sporočilo je popravil lara light -- 14.4.2009 21:43:02 >

Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
14.4.2009 22:11:22   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Sam še eno vprašanje - ali ste ve dobile od CSDja eno ali dve odločbi. Jaz sem dobila eno - za ta prvi del tistih 105 dni al kolk, ni pa ne duha ne sluha od tistem ta daljšem.....A kera kej ve?

ker je t.i. porodniška razdeljena na porodniški dopust (105 dni) in dopust za nego in varstvo otroka (260 dni), pa izdajo najprej odločbo za porodniško, ko se ta izteče, izdajo odločbo za nego in varstvo, ko se to izteče, izdajo 90 dnevno podaljšanje zaradi dvojčkov in nato izdajo še dodatno podaljšanje, če imaš slučajno nedonošenčka. baje gre vse po defaultu, no, jaz jim bom pred potekom raje težila po telefonu. prvi prejemek porodniške so mi narobe nakazali, ker kao nismo oddali, da sem rodila prezgodaj, pa na matični službi so napisali oče neznan, ker kao nismo oddali priznanje očetovstva,... so bili na dopustu, hja, mi pa smo z dvema novorojenčkoma imela tudi pametnejše delo, kot da ponovno hodimo na csd. user posted image  nič ne šparajo z znamkami tile csdji, a ne?user posted image

nočka vsem, pa snežinkica, vesela sem, da sva se spoznali user posted image

nokes

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
15.4.2009 0:23:03   
Kicsi
Lara Light.Brigajo naj te komentarji drugih.Tudi jaz sem se nekaj časa sekirala,pol sem si pa mislila "zaletite se nekam".Saj vem ,da je težko ampak ne splača se sekirat zaradi drugih.A so oni popolni?user posted image

Jaz sem še hvala bogu doma.
Danes sta prišla moja starša na obisk,pa mi je mami pomila okna,oprala zavese,skratka spucala celo stanovanje,jutri mi bo pa posadila še user posted image .Fotr in moj dragi sta pa sestavila posteljce in opremila sobo za naša malčka.Jaz sem pa več ali manj ležala,pa tu in tam kaj lažjega naredila.
Tudi jaz ne morem bit več kot 5 min na nogah,ker mi takoj otrdi trebuh.Pa še včaraj mi je pritekel na vložek tak gost zelen izcedek.Sicer ga ni bilo veliko,ampak je bil in do zdaj ga še nikoli nisem opazila.Ali katera mogoče ve kaj bi lahko ta izcedek pomenil?

LAHKO IN MIRNO NOČ.

< Sporočilo je popravil Kicsi -- 15.4.2009 0:24:52 >

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?