|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - V. del
14.4.2009 11:02:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

IZVIRNO SPOROČILO: detelja

IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

Js sem včeraj cel dan neki jedla in pila...ogromno... in danes mi grda vaga pokaže 1,3kg več kot včerajuser posted image Bomo videli, kaj bo jutri pokazala.user posted image

Grda vaga, grda user posted image . user posted image user posted image user posted image Junona nič se ne sekiraj, boš jutri malo manj jedla in več pila, pa boš na istem. user posted image Bebice pa tako še pridobivajo na teži te zadnje dneve, do 150g na teden.

Jutri imam pa G in spet to tehtanje.user posted image

pri meni je tako bilo po božičnih praznikih....takrat sem se tudi zredila oooogggrrroommmnnnooo...še dobr, da moja gin. nikoli ni težila glede kg..zdaj v P pa me vpr. koliko tehtam...tak ,da če par gramon zamolčim ni nič hudegauser posted image user posted image

Js se pa takrat nisem, sem 4 mesece držala isto težo. Zdej zadnji mesec mi gre pa fejst gor, res. Sem kar slabe volje, me skrbi, kako bo šlo tole dol. Se ne počutim več fajn.

Junona, nič se ne sekiraj. Jaz sem se tudi celo nosečnost "super držala", se mi je zdelo tako fajn, da se nisem nikamor drugam zredila kot v trebušček. Zdaj pa bi si morala kar metati pesek v oči, če si ne bi priznala, da sem dobila okrogla lička, pa po celem telesu eno tako "zimsko plast" user posted image user posted image user posted image . Ne vem ravno, čemu ta plast, glede na to, da je zime konec in prihaja poletje user posted image user posted image user posted image , toda verjamem, da to spada k zdravi nosečnosti, da si telo dobi malo zaloge za dojenje. Pa še G mi je rekla, da +16kg sploh ni panike in da se ne redim preveč. Jaz sem v začetku nosečnosti planirala max +12kg, uf kakšne iluzije user posted image user posted image user posted image . Vem pa, da enim celo rata, toda glede na to, da je vsaka ženska poglavje zase, se s tem sploh več ne obremenjujem. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1501
14.4.2009 11:07:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

Zmenjeno. Js že vse stvari za v P v avtu vozim zraven.
Jaz sem tudi dragemu včeraj  rekla pa je rekel ti preveč komplicirašuser posted image

Jaz imam za Elo torbo tudi že v avtu, tudi jajčko, toda svoje torbe še ne, ker bom morala tik pred zdajci dodati še kozmetiko. Prav tako pa ne ruksaka za porodno sobo, ker bom dodala še čaj z medom in sveže plastenke vode. Sem napisala kar en seznam z naslovom Gremo rodit, kamor sem napisala, kaj vse morava storiti in spakirati, ko bo čas za P, in ga nalepila na hladilnik, da slučajno kaj ne pozabiva. Že vidim, kako bo moj živčen šel stokrat čez seznam user posted image user posted image user posted image . Na koncu bom tako jaz med popadki kuhala čaj user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1502
14.4.2009 11:09:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Evo še našega krofka: user posted image

user posted image

Punči je super, pridno spi in je, mami je ko rožica - porod pis of kejk,
dojenje laufa, veliki bratec zadovoljen. user posted image

(si bom vzela malo več časa zvečer user posted image )

Madonca to pa je kot po učbeniku! Čestitke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Uživajte vsi skupaj še tako naprej! user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 1503
14.4.2009 11:11:54   
Anonimen

Jaz sem tudi dragemu včeraj  rekla pa je rekel ti preveč komplicirašuser posted image

mi ko smo šli v petek na pregled smo vse vzeli zraven pa da vidiš vsi so na oknu viseli in mislili, da gremo rodit pol pa se čez čas vrnemo in gremo spet z celo robo goruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kako fajn, ste poskrbeli za malo telenovelskega vznemirjenja še za stanovalce bloka user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1504
14.4.2009 11:14:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: 123a

Punce imam veselo novico za vas....ponoči je aljab rodila punčko IZOuser posted image user posted image user posted image user posted image sem ravno izvedela na naši straniuser posted image

aljab čestitke za Izo user posted image user posted image user posted image ! Danes pa redko srečaš kakšno Izo, meni je zelo všeč to ime. user posted image Lepo se cartajta aljab user posted image . Aprilčice rojevamo, jupi! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 123a)
  Neposredna povezava do sporočila: 1505
14.4.2009 11:14:29   
janja*
Detelja hvala za zajtrk in upam,da ni zadnji pred porodom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
14.4.2009 11:14:57   
L & L
Evo da vam sporočim da bom jutri 3-tjič mama. Danes sem imela spet amnio in je rekel Dr da je plodovnica mlečna in da bojo jutri naredili CR. Danes ob 15 imam sprejem v P. da bom baje spočita na operaciji jutri zjutrej user posted image .
Komaj čakam da jutri zagledam mojega tretjega fantka user posted image .
Lp in lepo se imejte in čim lažje rojevajte, ko me ne bo, če drugač ne se tipkamo drugo sredo.
Aja novico o otročku bo pa sporočila moja soseda ki je tudi tukaj na rr pri januarčicah 08.

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
14.4.2009 11:16:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Cveta28

Cveta morda kot opozorilo: Če ženska pričakuje, da jo bo bolelo, jo bo zagotovo bolelo, je pokazala ena znanstvena študija, kjer so primerjali doživljanje bolečine med Američankami in Švedinjami. Gre za moč prepričanja, zato morda ni dobro, da si tako 100% prepričana v hudo bolečino. Bolje si je reči: Najverjetneje me bo bolelo, ne vem, kako močno, morda bom pa celo med tistimi, ki zelo malo čutijo bolečino oziroma doživijo orgazmični porod. Pustimo se presenetiti! user posted image

Pod tole se podpišem ampak vem, da ne bo tako. Načeloma se poroda in bolečine ne bojim oziroma niti ne razmišljam o tem dokler ne bomo dejansko pristopli k stvari user posted image ne zatiskam pa si oči, da porod ni boleča zadeva ali da je to nekaj čisto samoumevnega za žensko. Nihče ti ne more vnaprej napovedati kako se boš odzvala ampak pozitivne misli so pa vsekakor dobrodošle.

Dejansko obstajajo ženske, ki med porodom čutijo zelo malo bolečine oziroma celo takšne, ki se jim bolečina sprevrže v ekstatičen občutek ... to ni neka izmišljotina, zato obstaja statistična verjetnost, da si tudi ti ena izmed njih ... you never know user posted image

(odgovor članu Cveta28)
  Neposredna povezava do sporočila: 1508
14.4.2009 11:17:18   
Miška2006
IZVIRNO SPOROČILO: Ntaša

En lep sončen dan vsem aprilčicam!!!!! Naš sonček Miha je pokukal na svet v petek 10.4.2009.user posted image
Je kar pravi korenjak. velik je bil 52 cm in težek 3760g. Vsem nosečim aprilčicam en lep porod, mamicam pa lepo cartenje s s vojimi krofki in jagodkami.Zdaj pa že kliče, tako da se še slišimo.user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke za korenjaka in zate pa očija

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Ntaša)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
14.4.2009 11:17:21   
Miška2006

Dobro jutro babuške!
Da vas najprej lepo pozdravim, kot se spodobi, preden grem citirat user posted image . Še eno lepo jutro user posted image , kaj č'mo lepšega! user posted image Jaz sem spala kot top, od 23h do 10h, razen par obiskov na wc-ju. Sem se pa zvečer izjemno težko premikala, ker sem se fajn najedla in se mi zdi, da se mi je Ela dobesedno zarila v  mehur user posted image user posted image user posted image . Sem šla najmanj 5-krat na wc v 5 minutah user posted image . Zdaj jo že kar čutim vedno bolj spodaj, pa velika je tudi že, tako da ni čudno, da se bližam 39t. Še malo babuške ... user posted image

Sonček in Junona
- Ustvarila sem nov album, kjer imam noter novo fotko bušija pri 38t4d, če bo lahko katera vzela prvo in jo dala na seznamček? Hvala. user posted image

Jutri imam pregled in me prav zanima, kaj bo pokazalo, saj sem imela od zadnjega pregleda kar nekajkrat občutek, da se dodatno odpiram, tako da je možno, da bom jutri odprta že več kot 2 cm user posted image user posted image . No, bomo videli, pustimo se presenetiti. Vsekakor pa bo potrebno počakati na popadke. Čep še mi ni šel, pa tudi plodovi ovoji upam, da se mi ne bodo predrli pred popadki, bi raje, da med porodom in da začetek poroda pomenijo popadki.

Me pa zadnje čase kar nekaj matrajo hormoni očitno, saj sem na čase tako čustvena, da to več ni resuser posted image . Včeraj sem kar imela nek napad joka in strahu, sem kot dojenček rabila, da me je moj cartal in sploh ni smel vstran od mene. Sem se malo pojokala user posted image in je bilo boljše. Očitno hormoni, ki moje telo pripravljajo na porod, vplivajo tudi na mojo psiho. Ja ja, vsak izgovor je dober user posted image user posted image user posted image .

Tiste, ki ste že rodile - Ko si po porodu tiste tri ure v porodni sobi, kako je z lulanjem? Recimo, da imam Elo na prsih in me pritisne lulat? Te sploh pustijo, da se tiste tri ure vstaneš iz postelje? Ali ti dajo kahlco user posted image ?

Vas grem še malo prebrat za nazaj ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,
NenaLena

Pač jst sem vprašala ... me je s postlo zapeljala do wc in tamalo sem dala babici...sem šla 2 m lulat in vrnila nazaj brez problema.....tolk sem bila super, da bi takrat s tamalo šla kar domovuser posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
14.4.2009 11:17:25   
Miška2006
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

NenaLena,

kako pa čuiš odpiranje?

Lp,

veronikab

Kar je meni znano, odpiranja ne čutiš.....jst ga tud nisem.

Ga nisem čutla, da bi bila 1 cm odprta, niti ne, ko sem bila 4 cm odprta (sem še bila doma). Nikakor pa nisem čutla v porodniuser posted image

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
14.4.2009 11:20:11   
Anonimen

Cveta morda kot opozorilo: Če ženska pričakuje, da jo bo bolelo, jo bo zagotovo bolelo, je pokazala ena znanstvena študija, kjer so primerjali doživljanje bolečine med Američankami in Švedinjami. Gre za moč prepričanja, zato morda ni dobro, da si tako 100% prepričana v hudo bolečino. Bolje si je reči: Najverjetneje me bo bolelo, ne vem, kako močno, morda bom pa celo med tistimi, ki zelo malo čutijo bolečino oziroma doživijo orgazmični porod. Pustimo se presenetiti! user posted image

Pod tole se podpišem ampak vem, da ne bo tako. Načeloma se poroda in bolečine ne bojim oziroma niti ne razmišljam o tem dokler ne bomo dejansko pristopli k stvari user posted image ne zatiskam pa si oči, da porod ni boleča zadeva ali da je to nekaj čisto samoumevnega za žensko. Nihče ti ne more vnaprej napovedati kako se boš odzvala ampak pozitivne misli so pa vsekakor dobrodošle.

najina user posted image zamujata tako, da morava imet upanje, da ko bosta pripravljena iti ven, da se jima bo ful mudilo in da bomo v roku 1-3 ur vse porihtaluser posted image user posted image user posted image

Detelja ne si želet prehitrega poroda, ker hiter pomeni tudi bolj intenziven. Porod mora biti ravno prav dolg, da ima telo svoj potreben čas za vse porodne procese: odpiranje, spuščanje in obračanje bebija, raztezanje presredka ... najbolje si je želeti, da bi se porod odvijal mehko in sproščeno, potem pa čas ni pomemben, saj je tudi doživljanje mehko in sproščeno. user posted image Itak pa bomo me Aprilčice razturale! user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1512
14.4.2009 11:22:19   
Anonimen

mi ko smo šli v petek na pregled smo vse vzeli zraven pa da vidiš vsi so na oknu viseli in mislili, da gremo rodit pol pa se čez čas vrnemo in gremo spet z celo robo goruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja samo sedaj je pa dragi lahko samo povesil nos saj smo že danes šli v P in sem rekla a vidiš sedaj bomo pa res morali jemati s seboj ,pa je rekel res je ,prav imaš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sonček, zakaj si pa včeraj bila v P? Se je že kaj dogajalo, pa mi ne vemo za to user posted image ?

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1513
14.4.2009 11:24:35   
Anonimen

no mi smo pa nazaj iz P ,ker sem že imela  začetne popadke na 10 minut,ki pa so se na žalost nehali ko smo prišli do pregleda.G me je pregledala in mi povedala da smo že 1cm odprti,plodovnice je še ok,mali miga ,srček bije,mere ok,na CTG-ju  ni nič pokazalo tko da sedaj čakam o,čakamo kdaj bo

Sem prehitro vprašala, pa že imam odgovor user posted image user posted image user posted image . So že bili na 10 minut? user posted image Kako dolgo pa so trajali na 10 minut? Pa dobrodošla v klub 1cm, a ne detelja? user posted image
Sonček, dogaja se! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1514
14.4.2009 11:27:10   
Anonimen

Js sem se tut najedla, sma si z dragim zaželela mesno zelenjavne juhice in je tašča tako dobro skuhala.user posted image user posted image user posted image Sva pri njemu doma, danes pa greva nazaj domov.

Drugače je pa zunaj tako lepo vreme, js pa ko cota. Me spet utrujenost daje, tak da bom šla zdle en filmček pogledat in upam, da vmes malo zadremuckam, ker ponavadi čez dan ne morem.user posted image

jaz pa sem spet sama z bebijem doma pa se mi ni dalo nič kuhat...sem si sam na hitr marelične cmoke naredila...pol pa sem tako lepo zaspala kaj ko je za par min piskal telefon...seveda spet vpr "si rodila ali si pozabila na mene"...majke mi,...zdaj pa ne vem, če jaz nisem dovolj glasno povedala, da bom javila ko bom rodila ali pa ne razumejo več kaj to pomeniuser posted image user posted image user posted image user posted image
Očitno nisi jasno povedalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zato sem pa jaz rekla da imam rok konec meseca potem pa naj ugibajo ali sem že ali ne,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

aha, pol pa je najboljše, da na hitr izdelam plakate pa jim na veliko napišem, da bodo ob pravem času obveščeniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ti pa si lisicauser posted image sam boš vidla, da bodo že počasi začel težituser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja počasi bojo že res začel,ena mi že ves čas govori a gremo rodit ,da sem se že malo zdrla da še ne in da ko bomo bo zvedela user posted image user posted image user posted image

meni pa če še enkrat danes zazvoni telefon bom vse izklopila...gllih sem študirala, da če bom slučajno morala jutri ostat v P bom se javila samo mojemu...pa moji mami in sestri...ti dve sta pa res svojega denarja vredniuser posted image user posted image user posted image user posted image kličeta, ampak nikoli ne vpr. če se že kaj pripravlja...sam kako smo kaj delamo in to je to...tašča pa za vsak popadek hoče vedet itd...itak ne ve nič...midva z lubim rečeva, da je čist vse ok...sem še zaprtauser posted image itd...bom ji pa povedala po porodu...meni bi se že zmešalo, če bi ona vse vedela kaj se kdaj dogaja pa to bi skoz zvonil telefon...joj, ne vem kako je lahko tako mal v glavi...pa saj ve ko bomo rodili bo itak izvedela med prvimi...če pa me zdaj kaj šraufa pa itak ni treba vedet ne njej še manj pa celi vasiuser posted image user posted image

Edino pravilno, izklopi telefon ali pa se ne javi. user posted image user posted image user posted image Madona, za svoj mir pa moraš poskrbet! user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1515
14.4.2009 11:32:20   
Anonimen

meni pa če še enkrat danes zazvoni telefon bom vse izklopila...gllih sem študirala, da če bom slučajno morala jutri ostat v P bom se javila samo mojemu...pa moji mami in sestri...ti dve sta pa res svojega denarja vredniuser posted image user posted image user posted image user posted image kličeta, ampak nikoli ne vpr. če se že kaj pripravlja...sam kako smo kaj delamo in to je to...tašča pa za vsak popadek hoče vedet itd...itak ne ve nič...midva z lubim rečeva, da je čist vse ok...sem še zaprtauser posted image itd...bom ji pa povedala po porodu...meni bi se že zmešalo, če bi ona vse vedela kaj se kdaj dogaja pa to bi skoz zvonil telefon...joj, ne vem kako je lahko tako mal v glavi...pa saj ve ko bomo rodili bo itak izvedela med prvimi...če pa me zdaj kaj šraufa pa itak ni treba vedet ne njej še manj pa celi vasiuser posted image user posted image

Moja tašča je ravno domov prišla in se mi nalimala v sobo 'a ni še nič', potem pobožala bušija (to lahko dela) in se čez 5 min vrnila še z enimi bomboni in butastimi komentarji. Jaz pa nazaj 'Saj imamo še 11 dni fore do umetnega sproženja poroda' pa jo je skoraj kap! Bo prej mene od 'njenih skrbi' user posted image

ej pol je tvoja ista kot moja...kliče pa ji rečem, da nisem nervozna pač ko bo bo...pa mi 3 h teži, da naj nisem nervozna baba a me poslušaš ali sediš na ušesih...pol pa da itak bodo ta teden sprožili porod ker so pri njej tudiuser posted image user posted image user posted image user posted image sem rekla ja mogoče 24.4....ja, kaj mi je da sem si ta datum zapičla v glavo...sem rekla, da če je vse ok da ti sprožijo porod šele v 42 t se pravi 14 dni čez rok...pol pa jo je skoraj kap..sem mislila, da bom prej šla v psihiatrično kliniko če bodo še mal težil in ne v rimuser posted image user posted image joj, kako sem srečna, da moji niso taki...pol pa če to poven tašči pa vleče nos pa reče, da to moram razumet da jih skrbi...ja, pa misli, da moje ne skrbi kako bo...itka da jih skrbi, sam mi nočejo težit...pač mene mama pokliče vpr. kako sem, kaj delamo, če sem kaj spala, jedla ali pa se meniva kako lepo vreme je in kaj je ona vse delala in to je to...brez tega, če še ne gremo, če imam krče, če je to in ono...mogče vpr. kaj dela bebi...če bi pa še ona težila pol pa bi res šla v psih. bolnišnicouser posted image user posted image user posted image user posted image

O mater, kakšna tašča user posted image . To pa res zna biti naporno user posted image . Kaj pa če bi vedno, ko pokliče ona, dala telefon dragemu, ti pa si kako na wc-ju ali kaj podobnega? user posted image Ko je dragi seveda doma. Če si pa sama, pa jo kar med pogovorom ustavi in reči, da moraš nujno na wc. In tako lepo skrajšaš pogovor. user posted image Bi to palilo?

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1516
14.4.2009 11:34:37   
Pat74

En lep sončen dan vsem aprilčicam!!!!! Naš sonček Miha je pokukal na svet v petek 10.4.2009.
Je kar pravi korenjak. velik je bil 52 cm in težek 3760g. Vsem nosečim aprilčicam en lep porod, mamicam pa lepo cartenje s s vojimi krofki in jagodkami.Zdaj pa že kliče, tako da se še slišimo.

Čestitke!user posted image user posted image user posted image

Še raport s pregleda: MV lepo zmehčan, CTG bp, pridružujem se klubu 1cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
14.4.2009 11:36:06   
veronikab
Očitno imamo vse, ki smo tip pred ali pa že po roku, podobne težave. Tudi mojo domači kličejo vsa dan in če se slučajno ne javim tisto sekundo, je že cela panika, da rojevamo.

No mogoče je pa to vedno tako, ko se pričakuje prvi vnuk.user posted image

LP,

veronikab

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
14.4.2009 11:39:16   
Anonimen

no mi smo pa nazaj iz P ,ker sem že imela  začetne popadke na 10 minut,ki pa so se na žalost nehali ko smo prišli do pregleda.G me je pregledala in mi povedala da smo že 1cm odprti,plodovnice je še ok,mali miga ,srček bije,mere ok,na CTG-ju  ni nič pokazalo tko da sedaj čakam o,čakamo kdaj bo

oooooooooooooo dobrodošla v mojem klubu 1 cm...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mogoče pa bom jaz jutri že v 2,3...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sam mene ko je včeraj tako spodaj bolelo pa ful dolgo sem glih premišljevala kaj pa vem kdaj je pravi čas, da spakiram pa gremo za rim....sam mene ni siskal mene je samo ful bolelo spodaj..nisem mogal ne stat, ne sedet, ne ležat, ne se tuširat nič...pol pa kot strela iz jasnega vse minilo...in zdaj je ok...sicer me smao spet tako čudno boli na desni strani - tista čudna bolečina kot ko greš tečt pa nimaš kondicije...bebi pa brca ko noriuser posted image user posted image user posted image

super, da je drugače vse ok...ja, ene ful zafkavajo lažni popadki ene pa pograbi pa gremo via rimuser posted image user posted image

ja sem se ti le pridružila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja sej je bila ena potem tam ,je prišla za manoi in ima isto rok 24.4 ,pa ji je nekaj čez 16h voda odtekla ,mali ji pa prečno leži tko da bojo po moje kr porod sprožili,so jo dali pa še prej na CTG IN vse ,pa da vidijo.

ja, to bo ziher cr...sam veš, da se je moji sodelavki mala obrnila iz prečne lege na porodni miziuser posted image cel čas so ji govorili, da bo cr...pol pa zadnji pregled pa je bila še vedno v prečni..pol pa neki da uz naredijo pa je ona rekla, da se neki ful gnezdi pol pa uz pokaže, da je v ta pravi legi pol pa naravni porod ona pa bila čist srečna, da bo cr...

Bebice se premikajo med porodom, saj iščejo idealen položaj za porod. Tako da prehitevat s CR ni smiselno. Zelo mi je bilo zanimivo prebrat v tej angleški knjigi o porodu, da je lahko med prvo in drugo porodno dobo (odpiranje in iztis), ko smo že odprte 10 cm, neke vrste pavza, ko ni potrebe kar takoj začet na silo pritiskat, ampak je fajn se spočit in malo počakat. V tej vmesni fazi si baje bebica išče pravi položaj za pot skozi nožnico. In če žensko silijo, da prehitro pritiska (saj je vendar že 10 cm odprta!), lahko zaradi tega zastane porod. Tako da punce vsekakor moramo poslušati svoje telo, ki nam bo povedalo, kaj je dobro za nas in za otročka. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1519
14.4.2009 11:42:17   
Anonimen

A ste vidle k je stran na novo urejena user posted image

Tako pomladno zelena user posted image ... meni je bolj všeč kot prej. user posted image

(odgovor članu sonček85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1520
14.4.2009 11:47:59   
mlavla
dan..

punce ki ste čez rok se mi že prav pošteno smilite..ker vem kako je to za psiho..
sem enkrat to že probala..

upam,da mi tokrat ne bo potrebno..

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
14.4.2009 11:48:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

Drage punce lep večerni pozdravuser posted image

Evo mene končno sem prišla do računalnika, je zdej problem ker nimam svojegauser posted image user posted image user posted image ....mi je adaptar šel, pa upam da ga bom jutri lahko kje kupilauser posted image . Sploh ne vem kaj se dogaja na rr, sem čist ven padlauser posted image ...bom pa poskusila prebrat za nazaj, da vidim kako ste kaj, katera je šla v Rim itd. Naša kpmk je rodila fantka, še enkrat iskrene čestitke, pa tudi aljab za njeno pupiko.
Kako kaj pomočniki, moram videt če ste jih kaj lepile, ko me ni bilouser posted image ...ali ste bolj doma rožice zalivaleuser posted image . Mi še vedno ne smemouser posted image ...zdej počakam do četrtka ko imam pregled in če bo vse ok....bomo si še privoščiči te zadnje dneve pred odhodom.
Joj kok sem vas pogrešala, se mi zdi da me je tale rr kr mal zasvojiluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , nisem dva dni gor pa je tak kot da ne bi bile en teden....nič punce vas grem bratuser posted image

Kako lepo, da si nas pogrešala user posted image . Jaz tudi ugotavljam, da imamo tukaj neko posebno navezo in da me rr na nek poseben način potolaži. V smislu, saj nisem edina, ki doživljam vse to, kar doživljam. Mislim, da je za nas prvorodke še toliko bolj dragocen, saj je vse prvič. Pač v knjigah nič ne piše o nažiranju s krofi in jagodami, pa pukanju, pa nosečniški tečnobi, pa hiperradovednih sorodnikih, ki nonstop kličejo, pa o obsedenem pospravljanju ... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 1522
14.4.2009 11:51:18   
Anonimen

Dobro jutro babuške!

Da vas najprej pozdravim, preden se zaletim v strani za nazaj user posted image . Želim vam sončen in prijeten velikonočni ponedeljek! user posted image user posted image user posted image

Jaz sem spala kot top, šla samo 3-krat na wc, lažnih popadkov pa zadnji dve noči ni bilo. Toda čez te praznike sem kar pridna kar se tiče sprehodov, tako da se zna kaj dogajati tam spodaj, ne da bi jaz vedela user posted image . Se pa že tako težko premikam, da se resnično počutim kot slonica user posted image user posted image user posted image . Če sem pred tednom dni mislila: Joj, ne še, malo naj še počaka porod, sem vedno bolj v občutenju: Pridi že Ela, ne glede na strah pred porodom, saj bi že rada normalno hodila, sedela, ležala ... user posted image user posted image user posted image . Očitno mora tako biti, da na koncu ženska prav strastno zahrepeni po porodu in se ga veseli! user posted image user posted image user posted image

Vas grem zdaj malo prebrat za nazaj, da vidim, če smo dobili kakšnega novega Aprilskega krof(e)ka in jagodo. user posted image

to si pa zelo lepo napisala....se pa kr najdem v tvojih besedahuser posted image user posted image user posted image user posted image ..slonicauser posted image user posted image , ja jst tudi komaj čakam poroduser posted image ...ne bojim se ga, vem da bo boleč, vem da bo nekaj novega, vem da bo morda neprijetno ampak hočem da je to lepa izkušnja, kljub bolečinamuser posted image

Res je brigita, tudi jaz si ne glede na to, kako bo potekal porod (bolj ali manj zakomplicirano), želim poroda spominjati z lepimi in ne travmatičnimi spomini. Želim si, da bi bil čustven in duhoven dogodek, ki bi nas vse tri povezal na poseben način. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1523
14.4.2009 11:56:03   
Anonimen

RIM-punce a vam povem zakaj so do zej naši bebiji tako štrajkali in so bili poleti v Rim zelo redki prejšni tedenuser posted image .....to je bilo zato ker je bil v Izaliji potres...zdej se pa začne s polno paro, ne bit nestrpne, še malo....skupaj bomo dočakale naše sončke prav vse, ena za drugouser posted image user posted image user posted image ...do takrat pa si bomo delale družbo in se spodbujale...sej ni več velikouser posted image

Zdaj pa mi je vse jasno! user posted image Normalno, da naše bebice niso tako neumne, da bi se vozile z letalom v Rim v času potresa. Mater smo počasne! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kaj bi me brez brigite? user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1524
14.4.2009 11:59:40   
Anonimen

uffff...zdej sem bila pa pridna....prebrala sem vas, vidim da stevse vredu da jih je nekaj rodilo, da so še vedno pomočniki aktualni, da še vedno mislite na zvončke, hren, vitaminčke in jajčkeuser posted image user posted image user posted image , kot v dobrih starih časih...no moj mi je zmasiral moje zatečene gležnje in noge...zdej pa sem jst na vrsti...upam da razumeteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Jutri vam vsem žeili da super rihtate na pregledih in da dobimo kakega novega krofkauser posted image .
Se vam javim jutri ampak šele popoldan, dopoldan bom leteča...moram najti nujno adapter za moj notesnik....delam na njem to foto knjigo, ko sem vam zadnjič posredovala povezavo in bi jo rada naročila čimprej da jo do poroda dobim. Sem čakala, da se pofotkoamo še z mojimi starši, babico in dedijem, ter starši od mojga...no in zdej imam fotke in vse, manjkajo mi še samo 2 strani, jst pa neizpraven računalnikuser posted image user posted image user posted image user posted image .....upam da zrihtam jutri...knjiga bo pa fantastična, res bo lep spomin, tako za mojga dragega, mene in našega sončkauser posted image user posted image user posted image user posted image ....a vam izdam naslov????...NAJINO NAJLEPŠE PRIČAKOVANJEuser posted image

PUNCE lepo pančkite, stisnite svoje drage in božajte svoje bušijeuser posted image

nočko

Super za knjigico. user posted image In zelo lep naslov. Kako bo vajina bebica srečna, ko bo potem, ko bo že malo zrastla, listala knjigico in videla, s kakšnim veseljem sta jo njena mami in očka pričakovala. user posted image user posted image user posted image user posted image Boš nam jo pokazala, ko bo končana? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Katero etrično olje najraje uporabljaste?
tropical

YLANG YLANG (18%)

SIVKA (42%)

MELISA (13%)

BERGAMOTKA (2%)

EVKALIPTUS (21%)

BAZILIKA (4%)

Število vseh glasov: 530

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!