Srčekgirll
|
PREBERI DO KONCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > > Nekega dne, ko sem bil prvi letnik v srednji > šoli, sem videl fanta iz mojega razreda iti > domov. Ime mu je bilo Kyle. Izgledalo je, da > je nesel domov vse knjige. > > Mislil sem si:''Zakaj bi kdonesel vsesvoje > učbenike domov v petek? Res mora biti > piflar.'' > > > Sam sem imel kar lepo splaniran vikend > (žurke in nogometna > tekma z mojim prijatelji jutri popoldan), > zato sem skomignil > z rameni in šel naprej. > > Ko sem hodil, sem videl, da gre proti temu > fantu grupa otrok. Tekli so k njemu, mu > podrli vse knjige na tla in ga spotaknili,da > je padel v blato. Njegova očala so poletela > in videl sem, ko so pristala v travi okrog > 10 čevljev od njega. Pogledal je gor in > videl sem to obupno žalost v njegovih očeh. > > V srcu sem čutil z njim. Zato sem tekel do > njega in medtem, ko se je plazil po tleh in > iskal očala, sem videl solzo v njegovih > očeh.Ko sem mu podal očala , sem > rekel:''Tisti fantje so bedaki.Res bi morali > odrasti.'' Pogledal me je inrekel:''Hej, > hvala!'' Na njegovem obrazu je bil velik > nasmešek. To je bil eden tistih nasmeškov, > ki izkazujejo resnično zahvalo. Pomagal sem > mu pobrati knjige in ga vprašal kje živi. > Kot se je izkazalo, je živel blizu mene, > zato sem ga vprašal, zakaj ga nisem prej > videl. Rekel je, da je pred tem hodil v > privatne šole. > > > Prej se ne bi nikoli družil s kakim fantom, > ki je hodil v privatno šolo. Vso pot do doma > sva šla peš in pomagal sem mu nesti nekaj > knjig. Izkazalo se je, da kar zanimiv fant. > Vprašal sem ga, če bi hotel z mojimi > prijatelji igrati nogomet. Rekel je da želi. > Družili smo se cel vikend in bolj, ko sem > spoznaval Kyle-a, bolj mi je bil všeč (in > moji > prijatelji so bili istega mnenja.) > > > Prišel je ponedeljek zjutraj in tam je bil > Kyle spet z ogromnim kupom knjig. Ustavil > sem ga in rekel:''Ti si boš pa res > natreniral mišice s tem kupom knjig, ki jih > nosiš vsak dan!'' Samo smejal se je in mi > dal polovico knjig. > > > Skozi naslednja štiri leta sva z Kyle-om > postala najboljša prijatelja.Ko sva bila > zadnji letnik, sva začela razmišljati o > faksu. Kyle se je odločil za Georgetown in > jaz za Duke. Vedel sem, da bova vedno > prijatelja da kilometri ne bodo nikoli > problem. > > On je želel biti zdravnik jaz pa > sem ciljal v poslovne vode z nogometno > štipendijo. > > Kyle je bil zadolžen za poslovilni govor v > našem razredu. Ves čas sem ga dražil, da je > piflar. Moral je pripraviti govor za maturo. > Tako vesel sem bil, da nisem jaz rabil iti > na tisti oder ingovoriti. Na dan mature sem > videl Kyle-a. Izgledal je čudovito. On je > bil eden tistih, ki so res našli sami sebe > skozi srednjo šolo. Malo je ''napolnil'' > svojo postavo (z mišicami) in zelo dobro je > izgledal v očalih. Imel je večzmenkov kot > jaz in punce so ga oboževale. tako sem bil > včasih ljubosumen. Danes je bil eden tistih > dni. Videl sem, da je nervozen zaradi > svojega govora. Zato sem ga lopnil po hrbtu > in rekel:''Hej, veliki mož, odličen boš!'' > Pogledal me je z enim tistih pogledov > (hvaležnih) in sem nasmejal. ''Hvala,'' je > rekel. > > > Ko je začel svoj govor, se je odkašljal in > pričel. ''Matura je čas, ko se zahvalimo > vsem tistim, ki so nam pomagali skozi tista > težka leta. Svojim staršem, učiteljem, > bratom, sestram, mogoče trenerju... ampak > najbolj svojim prijateljem. Tukaj sem, da > vam povem, da je biti nekomu prijatelj, > največje darilo, kar ga lahko tej osebi > date. > > Povedal vam bom zgodbo. > > Samo gledal sem svojega prijatelja v neveri > medtem, ko je razlagal zgodbo o prevem dnevu > najinega srečanja. Čez vikend se je > nameraval ubiti. Govoril je o tem, kako si > je izpraznil omarico, zato da njegova mama > kasneje ne bi rabila tega potem početi in > nositi domov vseh njegovih stvari. Globoko > me je pogledal in mi namenil majhen > nasmešek. ''Hvala bogu, sem bil rešen. Moj > prijatelj me je rešil pred > neizgovorljivim.'' > > > Slišal sem vzdih, ki je potoval skozi > množico medtem, ko nam je ta čeden, > popularen fant razlagal o svojem > najšibkejšem trenutku. Videl sem njegovo > mamo in očeta kako me gledata in se mi > smejita s tistim istim hvaležnim nasmeškom. > Šele takrat sem dojel globino vsega tega. > Nikoli ne podcenjuj moči tvojih dejanj. Z > eno majhno gesto lahko nekomu spremeniš > življenje. Na bolje ali na slabše. > Bog nas ''daje'' v naša življenja, da > vplivamo drug na drugega na nek način. > Iščite Boga v drugih. > > > Zdaj imaš dve možnosti, lahko: > 1) posreduješ to prijateljem ali > 2) zbrišeš in se pretvarjaš, da se ni > dotaknilo tvojega srca. > (Kot lahko vidiš, sem jaz izbral možnost > številka 1.) > > ''Prijatelji so angeli, ki nas dvignejo na > noge, ko > naša krila pozabijo kako leteti.'' > > Mendarodni teden prijateljstva je. Pokaži > svojim > prijateljem, koliko ti je do njih. Pošlji to > vsakemu, > ki ga smatraš za PRIJATELJA. Če pride nazaj > k tebi, > potem boš vedel, da imaš krog prijateljev. > KO PREJMEŠ TO PISMO, GA MORAŠ POSLATI > NAJMANJ 10 LJUDEM, VKLJUČNO Z > OSEBO, KI TI GA JE POSLALA. > > > >>> > Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje. Obogati tistega, komur > je namenjen, in ne osiromaši tistega, ki ga poklanja. Zablesti kot > sončni žarek, a spomin nanj lahko ostane za vedno. Nihče ni tako bogat > niti tako reven, da si ga ne bi mogel privoščiti. >