|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 4. del
8.4.2009 11:08:53   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

modrookica sam da ste vredu to je glavnouser posted image
si napisala da imaš pregled 14.7user posted image a si mislila 14.4.user posted image k julija boš že orenk pestvalauser posted image user posted image

no jz sem pa zdejle dajala možu prvo pomoč ga neki ful noga boli zaotečeno pa ni ničuser posted image hot pa glih tako kot da bi imel zlomljeno, kaj bi lahko bilo to, pa to se mu je že drugič zgodiluser posted image

takoj k sm objavla post sem vidla in popravla... he he... sem se malo zatipkala

copka jz mam 2 babice na razpolago k jih poznam... ampak to ni dovolj... babica ti koristi šele v porodni sobi, do takrat je večje sranje...

popadki jz jih mam cel dan.... skoz otrjuje trebuh... aja sem pozabla napisat to kaj mi je dr. reku... vpraša če sem že kej odprta, pa sem rekla da ne vem, da sama ne vidim user posted image   da pa še nisem mela vaginalnega pregleda razen prvič k sem bla pri G... čist na začetku user posted image .. pa mi reče, no pol pa tud jz ne bom gledal user posted image  user posted image  user posted image  tko da še kr ne vem kaj se dogaja z mojo taspodnjo... je že kje kakšna špranjas al še ne user posted image  user posted image  user posted image

hanaja sej v petek sem bla tud jz takoj na vrsti, v torek pa žal ne... za ctg sem mela isto... groza..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
8.4.2009 11:10:04   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: copka

GV naj bi bila gestacijska vrecka. Samo me pa cudi, da bi se se v tako pozni nosecnosti govorilo o GV, a ni to potem ze posteljica al kaj vem kaj?

ja v MK piše samo GV/TT/BPD... pojmam nimam

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
8.4.2009 11:11:50   
Tanja_
blue sam da je vse okej!user posted image user posted image
Jaz sem pa dons spet bla že pridna, kolesarila, pozajtrkovala, psa peljala, kosilo se kuha. Pospravit pa nič ne morem, nama omaro delajo v otroški sobi in je itak poln prahu, tko da zdej nimam kej praskat, bom ko bo majster šel. Drgač pa sem danes dopolnila 33 tednov in kile so +8. Skor pol kile manj kot prejšn tedn, se vidi, da sm sladkarije črtala. Super! V petek ma pa dragi dopust in greva v Postojno na predavanje o EA, se že ful veselim, da vidim porodnišnico.
Evo, tole sem pa jaz zanč za poslovilca v službi spekla. Je tud ful dobr! Je zmanjkal v sekundiuser posted image  Sam nisem dala ekstrakta, ampak kar banane po biskvitu narezala, pa nisem polila s karamelo ampak z mlekom in rumom. Probejte, ne bo vam žal!
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Bananine_kocke-1501.html

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
8.4.2009 11:12:45   
Dudica1
tud jaz mam svojo babico...user posted image ...že skozi ne samo potem v porodni sobi...no ampak takrat jo najbolj potrebujem...user posted image

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
8.4.2009 11:14:49   
OliveOyl
GV-gestacijska vrečka,sam ponavadi se o njej govori na začetku,kot pravi čopka

lahko je glavična vstava..
TT-razdalja od temena do trtice
BPD to je pa nek premer,sam ne vem kakšen

Jaz tudi tiščim noge skupaj,sam da se ne srečam z Lj.porodnišnico.
Postojna je zakon,vsaj do zdaj je bila.

Kaj naj naredim iz kuhane govedine?
polpetov ne bi,solate tud ne..je še kaj?

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
8.4.2009 11:14:53   
ttmmbb
Testo za pizzo vzhaja, pasji smrčki se pečejo. Ummmm kako diši.

Blueeyes, tebe pa res ne pustijo pri miru. Samo po nepotrebnem ti delajo skrbi. Ti zdravniki so pa včasih res svojega zlata vredni.
A je kateri ratalo izvedet kaj pomenijo te nalepke??? Če ne, bom jst svojo vprašala. Čez en teden imam pregled.

Gleda psa - nimam besed. Ne razumem, kako te ne usliši!!! Ga napotimo na ORL? Upam, da to situacijo rešiš še predno rodiš. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
8.4.2009 11:15:35   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

tud jaz mam svojo babico...user posted image ...že skozi ne samo potem v porodni sobi...no ampak takrat jo najbolj potrebujem...user posted image

to že da jo v porodni najbolj potrebuješ.. ampak jz bi jo tud prej potrebovala.... drgač bom živce zgubla...

nč, grem jz zdej barvat dokler je še sonček

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
8.4.2009 11:16:15   
copka
babica- meni sta rekla kolega naj jo cimprej poklicem, da grem k njej na UZ in da pogleda, ce sem ze kaj odprta. Jo bom se danes poklicala!

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
8.4.2009 11:17:05   
zoja09
Lep sončen pozdravček.
No jaz pa iz pregleda.Delal mi je ctg-vse vredu,še nič ne kaže na kakšne popadke.Vaginalno me je pregledal, MV zaprt,izcedka ni,vzel mi je bris za streptokok.Naslednji pregled imam 15.4.,kg +14,obseg trebuha pa 98 cm.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
8.4.2009 11:19:44   
copka
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl

lahko naredis okisano govedino, ali pa govedino s tunino- meni je to njami.
Govedino narezes na tanke rezince in jo polozis na kroznik, medtem pa zmesas majonezo in tunino, eni dajo tudi kapre. To zmes potem namazes na meso in das v hladilnik. (majoneza ne sme biti stara oz. rumena na vrhu, ker se potem mascoba loci od ostalega in ne pride taka lepa kremna zmes). zraven lahko jes kruh ali pa kuhan krompir.

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
8.4.2009 11:21:36   
OliveOyl

Govedino narezes na tanke rezince in jo polozis na kroznik, medtem pa zmesas majonezo in tunino, eni dajo tudi kapre. To zmes potem namazes na meso in das v hladilnik. (majoneza ne sme biti stara oz. rumena na vrhu, ker se potem mascoba loci od ostalega in ne pride taka lepa kremna zmes). zraven lahko jes kruh ali pa kuhan krompir.

Sliši se dobro,sam tamal ne bo hotel tega jest.user posted image  Bom pa sam zase naredila.
Hvala.user posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
8.4.2009 11:23:56   
Tanja_
oliva midve z mami sva zanč za čez govedino eno omako nardil, k je v Vendelinini kuharici, a jo imaš? Mislim, da se da na maslo majaron pa pol z malo kisa zaliješ in na koncu moko, da zgostiš. žal ti ne morem natančno recepta povedat, k jst nimam knjige, ampak je blo zelo dobro, pa malo drugače za spremembo

(odgovor članu zoja09)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
8.4.2009 11:24:03   
Dudica1

user posted image

1.     AKP                                                                               123 cm
2.     krempelček                                                                   118 cm
3.     KatMat                                                                          115 cm

4.     mani2                                                                            114 cm
5.     leela, Cveka30                                                              113 cm
6.     petra a, Blueeyes                                                          111 cm
7.     Lalica1,  pokica_                                                            110 cm

8.     Biba Maja, petraz, k.tja, maja1488                               108 cm
9.     zmajama, meduzica, ttmmbb                                        107 cm
10.   mayflower, Oliveoyl                                                       106 cm
11.   elyy,                                                                              105 cm
12.   Chiara82, andrejka                                                       104 cm
13.   peneja                                                                          103 cm
14.   christiana21                                                                  102 cm
15.   dito, dudica1, copka                                                      100 cm
16.   ledenka, vanilla, U_SURDI                                             99 cm
17.   lunica77, HM84, lake, lananai, zoja09                           98 cm
18.   mary12                                                                          97 cm
19.   palacinka,BarbyD                                                           96 cm

20.   Hanaja                                                                          94 cm  
21.   Masi                                                                               88 cm
22.   Tanja_                                                                           82 cm

user posted image

[/quote]

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
8.4.2009 11:24:25   
Anonimen

mene je pa zdej začel stiskat za jutri, me bojo mogl not obdržat k mam tojk visok prtisk, sploh če me je strah, pa se brobam relaksirat pa da ne bi misenla o jutri pa mi ne ratauser posted image user posted image user posted image

cveka, dej se umiri!! Jaz se ponavadi umirim tako, da razmislim o vseh pozitivnih in negativnih straneh. Tako da sem potem brez skrbi, ker vem kaj se lahko zgodi in me ne more presenetit. Poskusi se tudi vlezt in globoko dihat pa si govori, da bo jutri vse ok, pa ne pusti negativnim mislim, da prevladajo!

sej si govorim pa mi ne uspeva, glih mogoče bo pol bolš k bo sinko doma, pa se bom zamotla z njimuser posted image
drugač mi pa še dec dela probleme ga ful gležen boli pa sam ne ve zakaj, pa ful težko hot k dr. pa noče k je ena bukova mislim da se piše musladinuser posted image

sej se bom umerila, vsaj upam, ker res ne mislim it v P. kot ena razvalinauser posted image

(odgovor članu copka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2339
8.4.2009 11:26:36   
petra a
čao, pokazal je cukr...jutri grem na dvojno dozo in na vsako uro odvzem krvi...moram bit tam od 7-12.ure...sem pa vsaj potolažena, da se bo otrok rodil zdrav, da edino kar je bo večji zarad tega, pa večja možnost je, da je tak otrok lahko bolj nagnjen k diabetesu...pa rekla je da so babce bolj pozorne v porodnišnici da ne padem v hipo...dost mam že tega trebuha in pregledov, naj že pride maj :) petra zg-ena prijateljica me je spraševala za strahovo, pa se mi zdi da je šla na svoje, jo bo že našla tanja-tole zgleda pa dobro, si grem kar recept prepisat (nimam doma tiskalnika, grrrr) un biskvit od tašče-mi ni iskala recepta (dela kar iz glave), v glavnem biskvit kot biskvit (ona nardi bolj grobga), prelit z melkom, pol čez gres, kuhan z cukrom in mlekom (itaq se ful strdi pol), čez pa prelije čokolado...če pa se kateri da iskat recept je od hotela slon je pa nardila za vikend en tok dobr biskvit, da padeš dol, namesto moke je dala 3 žlice gustina, pa puter je dala notr, ostalo vse isto...ma ta biskvit je pa zakon, recept je našla v kuharici od sestre Vendeline mi bomo mel dans za kosilo goveje zrezke v omaki, pa njoke, pa regrat z motovilcem...včeri sem naredila lazanjo (mešano-meso in zelenjava)...jutri bomo pa mogoče jedli pri tašči se beremo

(odgovor članu zoja09)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
8.4.2009 11:27:01   
OliveOyl
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

oliva midve z mami sva zanč za čez govedino eno omako nardil, k je v Vendelinini kuharici, a jo imaš? Mislim, da se da na maslo majaron pa pol z malo kisa zaliješ in na koncu moko, da zgostiš. žal ti ne morem natančno recepta povedat, k jst nimam knjige, ampak je blo zelo dobro, pa malo drugače za spremembo

Nimam Vendelinine kuharice,imam Nikolinine...
Zadnjič sem jo naredila v omaki- s sladko smetano,pa je bilo tudi okusno.Ne vem kje sem recept dobila na kulinarični menda.Ma nekaj bom spackala.
Tako,grem zdaj še mal Lego kocke sestavljat.user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
8.4.2009 11:31:17   
Anonimen
jz mam pa oradžno nalepko, v čem je fora teh nalepkuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2342
8.4.2009 11:34:11   
petrazg
Blueeyes... ti imaš pa res smolo. Se mi kar smiliš, ker vem da te skrbi, oni pa se takole obnašajo... Glavno, da je z Gajo vse ok, da ima še dovolj plodovnice in se bo še nakaj časa grela pri mamici.

Glede poznanstev je pa tako... če koga poznate, ga pokličite, ker res pomaga... Žal se to dogaja... Midva v Lj, ne poznava nobenega zdravnika, samo eno babico. Je od mojega bivša sošolka in jo je poklical, ko so me peljali na oddelek in so mi vsake tolk čase povedale, da me pozdravlja in da sprašuje kako sem. In avtomatsko so me lepo imele... user posted image

Čez sprejemno ambulanto pa tudi ne ,morem povedat nič slabega. Sem bila tam v soboto in v ponedeljek, dve različni smeni, obe sestri full prijazni, zdravnika prav tako... Pa zraven sva imela malega, ker ga nisva imela kam dati, pa je šla po njega , da je lahko bil z mano na ctg-ju (obakrat), ena mu je bonbone prinesla... Ne vem, očitno je res tako kot naletiš... Mene npr. žive ne spravite v Leonišče... tja ne grem pa nikoli več pod nobenim pogojem!!!

ttmmbb
- nalepkice imajo sestre zato, da vejo da so ti že odprle kartoteko in da imajo že nekaj podatkov zapisanih. Zakaj pa različne barve, pa nimam pojma... po moje, ne igra vloge... jih enih pač zmanjka, pa imajo druge...

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
8.4.2009 11:35:06   
Anonimen
jz bom pa jutri jedla v porodnišniciuser posted image user posted image user posted image   v petek bojo pa ribe za kosilouser posted image user posted image če bom domauser posted image

(odgovor članu OliveOyl)
  Neposredna povezava do sporočila: 2344
8.4.2009 11:40:28   
Anonimen
jz tud nobene ne poznam v porodnišnici ne v leonišču, poznam pa dve ki delata v KC sam tja si pa ne želimuser posted image

men se pa še ni zamerla nobena v porodnišnici ne v leonišču, so ful prjazne tako da nimam nobenega problemauser posted image z nobenim, je pa moja G. primarij in dela tako v leonišču kot v porodnišnici tako da mi je kr fajn, čakat smo pa tako in tako že vajeni, ker moraš kar naprej čakat kamerkoli grešuser posted image

(odgovor članu petrazg)
  Neposredna povezava do sporočila: 2345
8.4.2009 11:41:14   
petrazg
Petra a ... strahova je pa res šla privat in to še brez koncesije. Je bojda treba vse plačat, preglede, labaratorij... Če bo rabila telefon, mi povej, ga imam napisanega v mk, pa jo imam v avtu... naslov Diagnostičnem centru Strah, Slamnikarska 3a, Domžale

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
8.4.2009 11:43:28   
petrazg

jz bom pa jutri jedla v porodnišniciuser posted image user posted image user posted image   v petek bojo pa ribe za kosilouser posted image user posted image če bom domauser posted image

Itak, da boš doma... Če boš pa slučajno morala ostati v porodnišnici, je pa to za malega boljš in ni nič slabega, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
8.4.2009 11:45:14   
petra a
petra zg-aha, super, to ji bom pa tud znala povedat kje je, točno vem kera stavba...če ne bo najdla št. te bom prosila, ampak hudiča, jo bo že našla menda

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
8.4.2009 11:46:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg

Itak, da boš doma... Če boš pa slučajno morala ostati v porodnišnici, je pa to za malega boljš in ni nič slabega, a ne?

ma ja sej vem da bo za malega boljš če bom dol ostala, sam me vseeno stiska k ne vem kaj naj pričakujem, najbolj me moti k bom celo dopoldne čakala na izvide, in če bojo izvidi slabi bom ostala dol, če pa bojo vredu grem domov tako da upam da bo vse vredu in da bom šla domovuser posted image user posted image

(odgovor članu petrazg)
  Neposredna povezava do sporočila: 2349
8.4.2009 11:49:28   
copka

Sliši se dobro,sam tamal ne bo hotel tega jest.user posted image  Bom pa sam zase naredila.
Hvala.user posted image

mi smo to jedli tudi kot otrociuser posted image

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?