Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:08:53
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 modrookica sam da ste vredu to je glavno si napisala da imaš pregled 14.7 a si mislila 14.4. k julija boš že orenk pestvala no jz sem pa zdejle dajala možu prvo pomoč ga neki ful noga boli zaotečeno pa ni nič hot pa glih tako kot da bi imel zlomljeno, kaj bi lahko bilo to, pa to se mu je že drugič zgodil takoj k sm objavla post sem vidla in popravla... he he... sem se malo zatipkala copka jz mam 2 babice na razpolago k jih poznam... ampak to ni dovolj... babica ti koristi šele v porodni sobi, do takrat je večje sranje... popadki jz jih mam cel dan.... skoz otrjuje trebuh... aja sem pozabla napisat to kaj mi je dr. reku... vpraša če sem že kej odprta, pa sem rekla da ne vem, da sama ne vidim da pa še nisem mela vaginalnega pregleda razen prvič k sem bla pri G... čist na začetku .. pa mi reče, no pol pa tud jz ne bom gledal tko da še kr ne vem kaj se dogaja z mojo taspodnjo... je že kje kakšna špranjas al še ne hanaja sej v petek sem bla tud jz takoj na vrsti, v torek pa žal ne... za ctg sem mela isto... groza..
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:10:04
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: copka GV naj bi bila gestacijska vrecka. Samo me pa cudi, da bi se se v tako pozni nosecnosti govorilo o GV, a ni to potem ze posteljica al kaj vem kaj? ja v MK piše samo GV/TT/BPD... pojmam nimam
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:11:50
|
|
|
|
Tanja_
|
blue sam da je vse okej! Jaz sem pa dons spet bla že pridna, kolesarila, pozajtrkovala, psa peljala, kosilo se kuha. Pospravit pa nič ne morem, nama omaro delajo v otroški sobi in je itak poln prahu, tko da zdej nimam kej praskat, bom ko bo majster šel. Drgač pa sem danes dopolnila 33 tednov in kile so +8. Skor pol kile manj kot prejšn tedn, se vidi, da sm sladkarije črtala. Super! V petek ma pa dragi dopust in greva v Postojno na predavanje o EA, se že ful veselim, da vidim porodnišnico. Evo, tole sem pa jaz zanč za poslovilca v službi spekla. Je tud ful dobr! Je zmanjkal v sekundi Sam nisem dala ekstrakta, ampak kar banane po biskvitu narezala, pa nisem polila s karamelo ampak z mlekom in rumom. Probejte, ne bo vam žal! http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Bananine_kocke-1501.html
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:12:45
|
|
|
|
Dudica1
|
tud jaz mam svojo babico... ...že skozi ne samo potem v porodni sobi...no ampak takrat jo najbolj potrebujem...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:14:49
|
|
|
|
OliveOyl
|
GV-gestacijska vrečka,sam ponavadi se o njej govori na začetku,kot pravi čopka lahko je glavična vstava.. TT-razdalja od temena do trtice BPD to je pa nek premer,sam ne vem kakšen Jaz tudi tiščim noge skupaj,sam da se ne srečam z Lj.porodnišnico. Postojna je zakon,vsaj do zdaj je bila. Kaj naj naredim iz kuhane govedine? polpetov ne bi,solate tud ne..je še kaj?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:14:53
|
|
|
|
ttmmbb
|
Testo za pizzo vzhaja, pasji smrčki se pečejo. Ummmm kako diši. Blueeyes, tebe pa res ne pustijo pri miru. Samo po nepotrebnem ti delajo skrbi. Ti zdravniki so pa včasih res svojega zlata vredni. A je kateri ratalo izvedet kaj pomenijo te nalepke??? Če ne, bom jst svojo vprašala. Čez en teden imam pregled. Gleda psa - nimam besed. Ne razumem, kako te ne usliši!!! Ga napotimo na ORL? Upam, da to situacijo rešiš še predno rodiš.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:15:35
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 tud jaz mam svojo babico... ...že skozi ne samo potem v porodni sobi...no ampak takrat jo najbolj potrebujem... to že da jo v porodni najbolj potrebuješ.. ampak jz bi jo tud prej potrebovala.... drgač bom živce zgubla... nč, grem jz zdej barvat dokler je še sonček
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:16:15
|
|
|
|
copka
|
babica- meni sta rekla kolega naj jo cimprej poklicem, da grem k njej na UZ in da pogleda, ce sem ze kaj odprta. Jo bom se danes poklicala!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:17:05
|
|
|
|
zoja09
|
Lep sončen pozdravček. No jaz pa iz pregleda.Delal mi je ctg-vse vredu,še nič ne kaže na kakšne popadke.Vaginalno me je pregledal, MV zaprt,izcedka ni,vzel mi je bris za streptokok.Naslednji pregled imam 15.4.,kg +14,obseg trebuha pa 98 cm.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:19:44
|
|
|
|
copka
|
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl Kaj naj naredim iz kuhane govedine? polpetov ne bi,solate tud ne..je še kaj? lahko naredis okisano govedino, ali pa govedino s tunino- meni je to njami. Govedino narezes na tanke rezince in jo polozis na kroznik, medtem pa zmesas majonezo in tunino, eni dajo tudi kapre. To zmes potem namazes na meso in das v hladilnik. (majoneza ne sme biti stara oz. rumena na vrhu, ker se potem mascoba loci od ostalega in ne pride taka lepa kremna zmes). zraven lahko jes kruh ali pa kuhan krompir.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:21:36
|
|
|
|
OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: copka IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl Kaj naj naredim iz kuhane govedine? polpetov ne bi,solate tud ne..je še kaj? lahko naredis okisano govedino, ali pa govedino s tunino- meni je to njami. Govedino narezes na tanke rezince in jo polozis na kroznik, medtem pa zmesas majonezo in tunino, eni dajo tudi kapre. To zmes potem namazes na meso in das v hladilnik. (majoneza ne sme biti stara oz. rumena na vrhu, ker se potem mascoba loci od ostalega in ne pride taka lepa kremna zmes). zraven lahko jes kruh ali pa kuhan krompir. Sliši se dobro,sam tamal ne bo hotel tega jest. Bom pa sam zase naredila. Hvala.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:23:56
|
|
|
|
Tanja_
|
oliva midve z mami sva zanč za čez govedino eno omako nardil, k je v Vendelinini kuharici, a jo imaš? Mislim, da se da na maslo majaron pa pol z malo kisa zaliješ in na koncu moko, da zgostiš. žal ti ne morem natančno recepta povedat, k jst nimam knjige, ampak je blo zelo dobro, pa malo drugače za spremembo
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:24:03
|
|
|
|
Dudica1
|
1. AKP 123 cm 2. krempelček 118 cm 3. KatMat 115 cm 4. mani2 114 cm 5. leela, Cveka30 113 cm 6. petra a, Blueeyes 111 cm 7. Lalica1, pokica_ 110 cm 8. Biba Maja, petraz, k.tja, maja1488 108 cm 9. zmajama, meduzica, ttmmbb 107 cm 10. mayflower, Oliveoyl 106 cm 11. elyy, 105 cm 12. Chiara82, andrejka 104 cm 13. peneja 103 cm 14. christiana21 102 cm 15. dito, dudica1, copka 100 cm 16. ledenka, vanilla, U_SURDI 99 cm 17. lunica77, HM84, lake, lananai, zoja09 98 cm 18. mary12 97 cm 19. palacinka,BarbyD 96 cm 20. Hanaja 94 cm 21. Masi 88 cm 22. Tanja_ 82 cm [/quote]
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:24:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: copka IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 mene je pa zdej začel stiskat za jutri, me bojo mogl not obdržat k mam tojk visok prtisk, sploh če me je strah, pa se brobam relaksirat pa da ne bi misenla o jutri pa mi ne rata cveka, dej se umiri!! Jaz se ponavadi umirim tako, da razmislim o vseh pozitivnih in negativnih straneh. Tako da sem potem brez skrbi, ker vem kaj se lahko zgodi in me ne more presenetit. Poskusi se tudi vlezt in globoko dihat pa si govori, da bo jutri vse ok, pa ne pusti negativnim mislim, da prevladajo! sej si govorim pa mi ne uspeva, glih mogoče bo pol bolš k bo sinko doma, pa se bom zamotla z njim drugač mi pa še dec dela probleme ga ful gležen boli pa sam ne ve zakaj, pa ful težko hot k dr. pa noče k je ena bukova mislim da se piše musladin sej se bom umerila, vsaj upam, ker res ne mislim it v P. kot ena razvalina
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:26:36
|
|
|
|
petra a
|
čao, pokazal je cukr...jutri grem na dvojno dozo in na vsako uro odvzem krvi...moram bit tam od 7-12.ure...sem pa vsaj potolažena, da se bo otrok rodil zdrav, da edino kar je bo večji zarad tega, pa večja možnost je, da je tak otrok lahko bolj nagnjen k diabetesu...pa rekla je da so babce bolj pozorne v porodnišnici da ne padem v hipo...dost mam že tega trebuha in pregledov, naj že pride maj :) petra zg-ena prijateljica me je spraševala za strahovo, pa se mi zdi da je šla na svoje, jo bo že našla tanja-tole zgleda pa dobro, si grem kar recept prepisat (nimam doma tiskalnika, grrrr) un biskvit od tašče-mi ni iskala recepta (dela kar iz glave), v glavnem biskvit kot biskvit (ona nardi bolj grobga), prelit z melkom, pol čez gres, kuhan z cukrom in mlekom (itaq se ful strdi pol), čez pa prelije čokolado...če pa se kateri da iskat recept je od hotela slon je pa nardila za vikend en tok dobr biskvit, da padeš dol, namesto moke je dala 3 žlice gustina, pa puter je dala notr, ostalo vse isto...ma ta biskvit je pa zakon, recept je našla v kuharici od sestre Vendeline mi bomo mel dans za kosilo goveje zrezke v omaki, pa njoke, pa regrat z motovilcem...včeri sem naredila lazanjo (mešano-meso in zelenjava)...jutri bomo pa mogoče jedli pri tašči se beremo
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:27:01
|
|
|
|
OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ oliva midve z mami sva zanč za čez govedino eno omako nardil, k je v Vendelinini kuharici, a jo imaš? Mislim, da se da na maslo majaron pa pol z malo kisa zaliješ in na koncu moko, da zgostiš. žal ti ne morem natančno recepta povedat, k jst nimam knjige, ampak je blo zelo dobro, pa malo drugače za spremembo Nimam Vendelinine kuharice,imam Nikolinine... Zadnjič sem jo naredila v omaki- s sladko smetano,pa je bilo tudi okusno.Ne vem kje sem recept dobila na kulinarični menda.Ma nekaj bom spackala. Tako,grem zdaj še mal Lego kocke sestavljat.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:31:17
|
|
|
|
Anonimen
|
jz mam pa oradžno nalepko, v čem je fora teh nalepk
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:34:11
|
|
|
|
petrazg
|
Blueeyes... ti imaš pa res smolo. Se mi kar smiliš, ker vem da te skrbi, oni pa se takole obnašajo... Glavno, da je z Gajo vse ok, da ima še dovolj plodovnice in se bo še nakaj časa grela pri mamici. Glede poznanstev je pa tako... če koga poznate, ga pokličite, ker res pomaga... Žal se to dogaja... Midva v Lj, ne poznava nobenega zdravnika, samo eno babico. Je od mojega bivša sošolka in jo je poklical, ko so me peljali na oddelek in so mi vsake tolk čase povedale, da me pozdravlja in da sprašuje kako sem. In avtomatsko so me lepo imele... Čez sprejemno ambulanto pa tudi ne ,morem povedat nič slabega. Sem bila tam v soboto in v ponedeljek, dve različni smeni, obe sestri full prijazni, zdravnika prav tako... Pa zraven sva imela malega, ker ga nisva imela kam dati, pa je šla po njega , da je lahko bil z mano na ctg-ju (obakrat), ena mu je bonbone prinesla... Ne vem, očitno je res tako kot naletiš... Mene npr. žive ne spravite v Leonišče... tja ne grem pa nikoli več pod nobenim pogojem!!! ttmmbb - nalepkice imajo sestre zato, da vejo da so ti že odprle kartoteko in da imajo že nekaj podatkov zapisanih. Zakaj pa različne barve, pa nimam pojma... po moje, ne igra vloge... jih enih pač zmanjka, pa imajo druge...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:35:06
|
|
|
|
Anonimen
|
jz bom pa jutri jedla v porodnišnici v petek bojo pa ribe za kosilo če bom doma
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:40:28
|
|
|
|
Anonimen
|
jz tud nobene ne poznam v porodnišnici ne v leonišču, poznam pa dve ki delata v KC sam tja si pa ne želim men se pa še ni zamerla nobena v porodnišnici ne v leonišču, so ful prjazne tako da nimam nobenega problema z nobenim, je pa moja G. primarij in dela tako v leonišču kot v porodnišnici tako da mi je kr fajn, čakat smo pa tako in tako že vajeni, ker moraš kar naprej čakat kamerkoli greš
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:41:14
|
|
|
|
petrazg
|
Petra a ... strahova je pa res šla privat in to še brez koncesije. Je bojda treba vse plačat, preglede, labaratorij... Če bo rabila telefon, mi povej, ga imam napisanega v mk, pa jo imam v avtu... naslov Diagnostičnem centru Strah, Slamnikarska 3a, Domžale
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:43:28
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 jz bom pa jutri jedla v porodnišnici v petek bojo pa ribe za kosilo če bom doma Itak, da boš doma... Če boš pa slučajno morala ostati v porodnišnici, je pa to za malega boljš in ni nič slabega, a ne?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:45:14
|
|
|
|
petra a
|
petra zg-aha, super, to ji bom pa tud znala povedat kje je, točno vem kera stavba...če ne bo najdla št. te bom prosila, ampak hudiča, jo bo že našla menda
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:46:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 jz bom pa jutri jedla v porodnišnici v petek bojo pa ribe za kosilo če bom doma Itak, da boš doma... Če boš pa slučajno morala ostati v porodnišnici, je pa to za malega boljš in ni nič slabega, a ne? ma ja sej vem da bo za malega boljš če bom dol ostala, sam me vseeno stiska k ne vem kaj naj pričakujem, najbolj me moti k bom celo dopoldne čakala na izvide, in če bojo izvidi slabi bom ostala dol, če pa bojo vredu grem domov tako da upam da bo vse vredu in da bom šla domov
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 8.4.2009 11:49:28
|
|
|
|
copka
|
IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl IZVIRNO SPOROČILO: copka IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl Kaj naj naredim iz kuhane govedine? polpetov ne bi,solate tud ne..je še kaj? lahko naredis okisano govedino, ali pa govedino s tunino- meni je to njami. Govedino narezes na tanke rezince in jo polozis na kroznik, medtem pa zmesas majonezo in tunino, eni dajo tudi kapre. To zmes potem namazes na meso in das v hladilnik. (majoneza ne sme biti stara oz. rumena na vrhu, ker se potem mascoba loci od ostalega in ne pride taka lepa kremna zmes). zraven lahko jes kruh ali pa kuhan krompir. Sliši se dobro,sam tamal ne bo hotel tega jest. Bom pa sam zase naredila. Hvala. mi smo to jedli tudi kot otroci
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?