|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009
6.4.2009 19:31:26   
Februarka08
Jaz sem iz NS - vse lepo in prav,  user posted image bije kot mora, mali/a je ravno prav velik za moje tedne user posted image PDP naj bi bil 14.10. user posted image Skratka, hvala bogu da je vse tako, da lahko malo lažje zadiham.

Če vam ne bo odveč, bi vas prosila, da napišete svoja tveganja oz. rezultate o NS, da bomo malo primerjale  user posted image HVALA user posted image

Zdaj morm pa princeso it skopat, potem imava še inhalacije in spanje. Midva si bova pa tudi malo upam odpočila.
Vsem lep večer! user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu pinky girll)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
6.4.2009 19:59:46   
katrin***
Februarka08 js imam tut PDP 14.10. Drugače je bil moj razultat nuhalne 1:19750, veliki smo bli pa 57mm. Je pri tebi kaj drugače?

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
6.4.2009 21:00:26   
malaMravljica
Pri meni je bilo tveganje NS 1: 4289 oz najvecja izmerjena je bila 1,5 mm Plod pa velik nekaj nad 6cm

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
6.4.2009 21:12:22   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Pri meni je bilo tveganje NS 1: 4289 oz najvecja izmerjena je bila 1,5 mm Plod pa velik nekaj nad 6cm

no, pri meni je bilo tudi nekaj takega kar se tveganja tiče, NS je bila največja izmerjena 1.5, user posted image pa je bil velik 6.3 cmuser posted image malo me sicer ˝moti˝ edino to, da je bilo pri 1.user posted image izmerjena NS 1.1, kar se mi zdi ful boljši rezultat. Sicer je tudi ta dober, ampak vseeno... zdaj vedno gledam nazajuser posted image no, upam da bo vse okuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
6.4.2009 22:13:08   
stuhica
o srečke user posted image  k ste bila že na nuhalni jaz morm pa še čakat do 21. 4.  tako da komi čakam da bom spet vidla svojga novga lumpka/ko!

A ste vse vprašale kaj boste mel? Jaz že prvič nisem, pol mi je pa en teden pred porodom na pregledu ena ginekolog. rekla Jah sej to pa veste  da mate fantka.... mislm da bi jo fentala, jaz se zadržujem skor 9 mesecev guna mi pa to pribije en teden pred rokom.... user posted image user posted image

Moji glavoboli se kar mal sprehajajo so pa jih ni pa spet pridejo kriza. Moj cuker tud kr skače, jutri imam diabetologa na Jesenicah k se mi sploh ne da it, ampak kaj čmo....

Glede morja in bazena ja tud jaz bi šla raj na morje( zakompkesana zadeva) sej pr našmu majo na hrvaškem neki, sva si usštimala ene dve sobce samo je štala, pa ne bi zdaj o tem.... k se mi ne da razpravlat na forumu, vglavnem čist vssen če ne grem mi bo bolje, ker če ne mi sam cuker gor skoč tako da verjetno bom tudi letos kupila karto za bazen pa se bomo čist fajn, je pa res da me skrbi zarad kakih vnetij in podobno a bomo že nekak.

toliko od mene se tipkamo.

Aja s ktero kremo si kaj mažete trebuščke. Jaz sem se že pri tamalmu mazala ful Sanosan krema in sprej pa mam trebuh vssen ful grd, sploh tm se mi je vse razlezl k sem bila 2 x operirana za Izvenmatrenično nosečnost.

Alvin in Lejla cel moj svet..

Neposredna povezava do sporočila: 1955
7.4.2009 8:30:51   
Anonimen
Dobor jutro punce...evo jaz sem že v službi po pregledu. Poslušali smo samo srček nič UZ, pogledala je rezultate NS in rekla, da so ok. Mislim, da je bilo pri meni največja izmerjena svetlina 1:3 mm, takrat smo bili veliki 5,5 cm, PDP pa 9.10.09.
Omenila sem ji tudi špikanje v nožnici pravi, da je normalno, sicer je še pogledala če je vse ok dol :) in je bilo tako, da zgleda se samo mehča pa pripravlja maternica in tako čutim.
Naseldnji pregled pa imam šele 19.5., tako da to je to .
Lep dan vsem.

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1956
7.4.2009 9:59:11   
metka_zone
Živjo!

Danes je tako lep dan, da bom hitro skuhala kosilo in šla ven....obožujem sonce...Moj rezultat NS,izmerjen v 12,0 tedna pa je bil:
-srčni utrip 167
-CRL 58.2 mm
-BPD 23.1 mm
-NT 1.7 mm
-PDP 07.10.2009
-tveganje za trisomijo:
-21 (1:17022 )
-18 (1:12728 )
-13 (1:80013 )
To so odlični rezultati sta mi rekli dr.Meglič in moja G, tako, da se mi zdi, da ni panike,čeprav je po literaturi ta izvid 80%, ampak upam, da pri meni drži...
Aja, pa ni mi jasno, kako da ste izvedele spol, meni pa ni mogla povedat, nato pa sva na naslednem pregledu z mojo G malce ugibali, kaj bi lahko otrok bil...Baje fantek, ampak a se ne to že vidi?Pa, da ste izvedele za punčko? Sem bila kar malce užaljena, ko sem vas brala zadnjić...user posted image No, pa še tako daleč je do morfologije...

Lep sončen pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
7.4.2009 10:08:57   
katrin***
OJLA,

js sm ga tut vprašala, če se že kej vidi kaj bo, pa mi je reku, da ni pogojev da se to zdej že vidi in da ne veuser posted image . Tud men je blo tko mal user posted image  hudo, k nekatere že veste. Je moj G reku, da prej kot po 20.tednu zlo težko kej točno pove. No, pa bomo še čakali - js pa tolk firbčna.user posted image

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
7.4.2009 10:31:17   
majakla
Pozdravljene moje souser posted image .

Meni oz. nama je Pelkičeva (MB) rekla, da je 90%, da bo fantek in da če se je morda zmotila naj jo prosim obvestiva.
Zraven mi je dala tudi še 4. slikico, na kateri je s puščico nakazala, kje se vidi, da bo fantek.
Tudi v knjigah, ki jih imam o nosečnosti po tednih piše, da se na pregledu NS že lahko vidi spol.
V kolikor sem jaz razumela imajo punčke odprtino bolj spodaj, pri fantkih pa je bolj zaprto in pomaknjeno navzgor.
Kako se prilepi slikica???, da vam pokažem kako to izgleda pri našemu pubecu.

Neposredna povezava do sporočila: 1959
7.4.2009 11:14:00   
palegia30
Ojla jaz sem imela nuhalno v 11 tednu in vse ok, razen čakam še izvide krvi, ki morajo tudi biti ok, da odmislijo DS tudi spol mi je zelo suvereno napovedala po obliki ploda, rekla je vseeno naj še drugič vprašam na ginekološkem pregledu za vsak slučaj. Poznam pa primere ko so jim nekaj napovedali pa se je čez čas izkazalo čisto drugače tako, da potem res ne veš komu verjeti.

Jaz sem imela čisto drugačen občutek od tega kar mi je napovedala ginekologinja, čeprav sem še bolj happy. Mah samo, da bo vse ok in zdrav-a, to bi me najbolj osrečilo.

Punce lep torek in poln sončka vam želim, jaz grem na telovadbo za nosečke pa se slišimo kasneje. Pa-pauser posted image

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
7.4.2009 11:16:02   
palegia30
Še nekaj bi vprašala če katera ve, kaj se zgodi če nuhalna pokaže Downow sindrom, lahko splaviš ali kako to gre?

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
7.4.2009 11:33:38   
emaa
Če se na nuhalni pokaže verjetnost DS več kot 1:300 ti zastonj pripada amniocenteza, tam je rezultat 100% ali je ali ni. Če se pokaže, da je, potem ti seveda svetujejo UPN (umetna prekinitev nosečnosti), saj si pri rezultatih že skoraj na polovici nosečnosti, kar po domače povedano pomeni, da greš rodit, ker je otrok že tako velik. Te pa nihče v UPN, amniocentezo ne more prisilit, tako da je odločitev na strani partnerja in tebe. 

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
7.4.2009 11:52:36   
majakla
Opozorila bi vas, da če pišete o rezultatih NS, napišite še koliko ste stare, ker je ful razlika, če si 20, 25, 30, 35 ali še več.
To vidite po grafu, ki je tudi na listih oz. rezultatih NS, kako krivulja narašča.
NS se računa glede na leta.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
7.4.2009 11:59:07   
stuhica
jaz morm pa dons pset na pregled za cuker  k diabetologinji.... kriza prav ni mi glih ker se prav bojim kdaj mi bo rekla da bom pristala na inzulinu... kriza

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
7.4.2009 12:15:16   
SONČEK LARA
Ojla

kar nekaj časa se nisem javila, kar naprej je nekaj...se poboljšam, obljubim user posted image

no da se vlkjučim v debato...

glede morja/bazen...ja komaj čakam dopust, pa ni važno sploh kje, ker imam polno glavo službe in vodstva in komaj čakam dopust poleti, potem grem delat še za kak teden in potem se jih losam, najbrž tud ne pridem več nazaj.

Folna...jemala sem jo tri mesece, sedaj imam pa še škatlo elevita in jemljem polovičko na dan, ker jaz in tableti nismo za skupaj in ker so elevit tablete ogromne, komaj polovičko pojem kaj šele celo.

Nuhalna /NS...joj jest mam tok strahu kar se tega tiče. V prvi N sem imela NS izmerjeno 2,2mm in tveganje 1:505. Noben mi ni konkretno sploh razložil kaj to pomeni, šla sem na DHT ki je tveganje zmanjšal na 1:3800, še vedno nisem bila zadovoljna, saj so imele vse okoli mene rezultate okoli 1:10000 ali več. No pa sem šla na posvet k dr. reševi...brez veze ne komentiram. Potem sem razmišljala o samoplačniški AC, pa nisem šla..no sme prišla do pregleda 3D,gledala me je ista dr. Reš , podala sum, da imam moj otrok neke ventrikle v glavi prevelike, takoj pregled v P pri dr. Cerar, (kao sum na vodenoglavca). Pristop cerarja..fenomenalen doktor, zame si je vzel več kot pol ure in pomirjena sem šla domov. In rodila zdravo punčko.

Danes v drugi nosečnosti me je vsega strah. Čeprav sem kar pomirjena, saj nimam tok časa razmišljat o vsem.

Ja in sedaj v drugo me je bilo pregleda NS totalno strah, naročila sem se pri dr. pušenjaku saj sem imela postavljenih 101 vprašanj. No in ponovno je bila izmerjena NS 2.0mm in tveganje 1:4734, pa me je pomiril. Zelo je pomembno kdaj v katerem tednu, dnevu se dela NS, saj NS raste z rastjo otroka... in jaz npr. sem bila noseča skoraj 13 tednov pri njemu in se ne morem primerjati z nosečnico ki pride v 11 tednu. Povedal mi je še marsikaj, tako da sem tokrat kljub takemu rezultatu, pomirjena.

Mislim da ni nosečnice, ki ne bi bila v skrbeh za otročka in jaz si samo pravim, vse kar vidimo/beremo slabega tkole na forumih, je samo izjema in ne pravilo.

no jaz bom kmalu nastopila 16. teden in se mi kr že pozna trebušček in sem kr ponosna nanj. brcik še nič ne čutim, v prvi N sem čutila bebiko v tem času. nekih znakov nosečnosti sploh ni več, razen tega da bi skoz jedla. je še katera taka? Pa sem sita pa bi še kr neki...moj me sam gleda, ker me še nkol ni videl da jem s takim užitkom in predvsem toliko. malo me je sicer strah stopit na tehtnico, saj pravijo da po drugem otroku gre vsak kilogram težje dol. No s tem se bom ukvarjala čez pol leta.

Prelep sončen dan vam želim

Pozdravček

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
7.4.2009 12:36:54   
katrin***
No, js sm mel anuhalno v 12t3d in sm stara 24 let. Je moj G reku, da je vse o.k in nej ne skrbim.

A še katero tolk bolijo prsa ali nič več? Danes sem v 13 tednu pa me zanima a bo skos po malem bolelo ali naj bi se nehalo?

Uživajte na sončijuuser posted image

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
7.4.2009 13:30:15   
najčka
Ojla vse souser posted image a ni danes spet en lep dan. ful je fino  ker lahko zunaj kofetkamo,meni je prav super, ne glede na to da se počutim kar slabo. kako se pa ve kaj počutite, a vam je že kaj bolše ali kako, meni se zdi da sem slabše kot pred mesecem. Sej ne bruham ampak sem čist utrujena, pa vse me boli...drugač pa komaj čakam nuhalno, jo imam 15.4. 

Neposredna povezava do sporočila: 1967
7.4.2009 13:31:09   
metka_zone
Moja starost na NS je 24 let. Nisem vedela, da ima to kak poseben pomen,ker ene imajo povečano že pri 21 letih, nekatere pa so starejše...
Hja, glede spola sem cel doktorat naredila na googlu, ampak nič nisem našla konkretnega-slikice, ker najin prvi otrok je imel zelo izrazita spolovila in ko je G vprašala, če želiva vedeti kaj bo, se je moj dragi oglasil,češ saj se vidi in se smejal...Sedaj pa naju je pustila v dvomih, ker še sama ne ve točno...se malo nagiba k fantku,ampak tudi punčko ni izločila.Je odvisno od otroka očitno...user posted image

LP

Neposredna povezava do sporočila: 1968
7.4.2009 13:52:06   
najčka
Ej punce a je katera že kaj o imenih razmišljala?

Neposredna povezava do sporočila: 1969
7.4.2009 14:02:02   
majakla
Joj, pozabila sem vam "povedat",
no, da se pač malo pohvalim,
da mi danes ni čisto nič slabo
in glava me tudi nič ne boli.

Sem pa (že) v 14 t in 4 d.

Upam, da se ne hvalim prehitro. user posted image
Že trkam po lesu. user posted image  

Ja, zunaj pa je čudovito.
Komaj čakam, da zaključim v službi
in že šibava z dragim na vikend
uživat v miru in naravi. user posted image  user posted image  user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1970
7.4.2009 14:03:53   
majakla
Najčka: midva sva (že davno) izbrala ime za fantka: Nik bo.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
7.4.2009 14:04:15   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: SONČEK LARA

Ja in sedaj v drugo me je bilo pregleda NS totalno strah, naročila sem se pri dr. pušenjaku saj sem imela postavljenih 101 vprašanj. No in ponovno je bila izmerjena NS 2.0mm in tveganje 1:4734, pa me je pomiril. Zelo je pomembno kdaj v katerem tednu, dnevu se dela NS, saj NS raste z rastjo otroka... in jaz npr. sem bila noseča skoraj 13 tednov pri njemu in se ne morem primerjati z nosečnico ki pride v 11 tednu. Povedal mi je še marsikaj, tako da sem tokrat kljub takemu rezultatu, pomirjena.

se strinjam s tabouser posted image jaz sem mislila, da sem kasneje zanosila, zato sem se naročila 1 teden kasneje na NS, jutri bom 13 tednov in se valjda NS veča z otrokom. No, mi je včeraj potem povedala, da se velikost otroka ujema z tedni, tako da zgleda ni blo takouser posted image Pri 1. pa sem šla prej na NS in je bla tud izmerjena malo manj. Ma ne smem se obremenjevat, čeprav samo primerjam rezultate od prej in zdajuser posted image
Eh, grem raje kuhat dalje, se javim še kaj.

Aja, moja starost bo čez 3 dni 25 letuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
7.4.2009 14:34:42   
malaMravljica
jaz sem vam pa tudi nekaj pozbila povedati, no saj sem sele prej videla, ko sem tajnici uz slikco kazala.
Jaz sem uradno danes 14t5d na pregledu vceraj torej 14t4d, ampak uz je uzracunal da sem bila kao v 15t0d in pdp ki ga je izracunal je 28.09. Saj nic ne spreminjam, uradno ostaja pdp 2.10, samo je pa fajn vedeti, da malcek ne zaostaja v rasti in se nekaj sem izracunala. Kaj ni nekaj na tem, da pred ovulacijo se delajo puncke, pol pa fantki? Ce to drzi in se je meni pdp mal nazaj premaknil potem sem zanosila malo prej oz bo puncka.

Imena ? Ja sem ravnokar napisala, da pol bo pri nas puncka. In za puncko sem jaz pogruntala eno mega lepo in nepogosto ime, pa se eno lepo pesmco ji bodo vrteli po radiju user posted image user posted image user posted image   moji predlogi so bili najprej Maja, Katja, Emily, pa je moj vse gladko zavrnil, pri tem skrivnostnem predlogu je pa rekel zanimivo. Sam najin bejbi rabi dva imena in drugega pa ne najdem.

Neposredna povezava do sporočila: 1973
7.4.2009 14:41:32   
majakla
Preden grem "na luft" vam izdam še eno skrivnost.
Moj dragi ima pripravljeno ime tudi za punčko, saj,
kot sam pravi, je še vedno 10% možnosti in se mi
zdi, da on to ful upa in verjame. Ampak pssst! user posted image
Je pa faca. Moooškiii! user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
7.4.2009 15:47:20   
Aniiita
Punce, živjo! user posted image

Jaz sem danes iz 2. pregleda in vsa happy! Z bitjecem je vse ok, v 11t in 5d (čeprav mi je tokrat na slikici napisalo 12t in 1d user posted image ), je veliko 5.53 cm. Spola ni povedal, mi je isto rekel, da se vidi šele v 20t, ma imam nuhalno v četrtek in bom zagotovo še tam vprašala, če se pa morda vseeno kaj že vidi user posted image Joj firbec..občudujem mojega user posted image , ki sploh ni nič firbčen glede tega. )

Drugače je pa migalo in kar nisem mogla dojet, kako se tam v mojem trebuhu ful dogaja, jaz pa sploh nič ne čutim! Sem dobla dve slikici- ena Uz in ena 3D (mogoče skeniram konec tedna)..pa nogice se je tako lepo videlo.. Joj, kar gledala bi cel dan te slikce! user posted image

NS mi je sicer tudi moj G izmeril, vendar ni povedal verjetnosti, zgolj nekaj 0,8 (verjetno debelina) in da kar je pod 2,5 je ok. Mogoče katera to razume?
Se ne sekiram, ker itak imava NS v četrtek še pri Strahovi. Pinky girl, imam jo pa ob 16h, tako da se bova pomoje vidle- ti iz mize, jaz nanjo user posted image

Mu pa ni bila všeč ideja, da bi konec junija v Grčijo hodila, ker je kao ful prevroče..sedaj razmišljava, ali bi mogoče vseeno šla prej..ali pa se bom pač itak pazla..

metka zone, test za trimosijo? Kaj to točno pomeni? kaj ni trisomija en kromosom več, torej isto za Downovčke?

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?