aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM AS - verjamem da si žalostna, jezna...., jaz bi bla na tvojem mestu tudi. Sem zadnjič govorila s kolegico, ki je bla dolga leta kadrovica in je potrdila, da moraš koristiti LD (v javnem sektorju) do 30.6. za preteklo leto, s tem da sorazmerni del, 10 dni koristiš enkratno v tekočem letu. Glej, jaz bi na tvojem mestu vseeno dala pisno zaprosilo na kadrovsko službo, kjer bi navedla popolno obrazložitev, zakaj ni blo možno koristiti LD za 2008, in zakaj želiš koristiti LD. Zgubiti tko nimaš kaj. Poleg tega ti baje vodja ne more kar tako odrečt pravice do polovičnega delovnega časa, ker to je tvoja pravica, ki jo nudi država. Je pa res, da so zdej taki časi, da jim bo vse prišlo prav. Saj polovični del. čas bom menda lahko koristila. Ker si ne predstavljam, da bi bil Jernej v vrtcu od 6.30 do 14.30 ali do 15.00, nato pa vse otroke pobrat, pa kuhanje, načrtovanje jedilnikov, fuuuuuuuuuuuuuuul me je strah. V tistem prejšnjem linku pa dejansko gre za to, kdaj vložit vlogo za podaljšanje porodniške, tko da ni čist isto. Sploh se bile ene mnenja, da ne moreš prekinit porodniške, koristit LD, pol pa spet uveljavljat podaljšano porodniško, vendar resnično ene preveč na pamet govorijo, brez zakonskih podlag. Porodniške imam 13 mesecev namesto 12, zaradi 3-eh otrok. Ampak, ker se mi porodniška izteče tako nesrečno, mi propade ali ta mesec porodniške ali mesec dopusta. No, kakorkoli že, sem zato, ker je otrok rojen junija dejansko ob to pravico, ki jo imajo ostale mame, ki rodijo 3. otroka. To se mi ne zdi pravično in prav. Saj je ta dodaten mesec namenjen otrokom, podarja ga država, o očitno je luknja v zakonu. lani nisem mogla prekinit bolniške in koristit dopusta. Že tako sem namesto kar nekaj bolniške izkoristila dopust iz leta 2007. Bo že, sploh pa me bolj skrbi, kako bomo z varstvom za Jerneja uredili med šolskimi počitnicami, ko bo on šolar. Sam doma še dolgo časa ne bo mogel biti. Evo, to se mi pa res niti ne sanja.
|