RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: nya Mam pa en kr resen problem - rabim kak predlog, kako ga rešiti. Luka je začel izsiljevat s kričanjem - pa da mi ne bi slučajno katera rekla, da to ni izsiljevanje - ker ga bom posnela, ampak verjemte, da si ne želite. V glavnem, ful je začel ihtarit - sploh ne joka, ampak vrešči, kriči, ma ni opisa - človek bi rekel, da ga dajemo iz kože. To se ponavadi sproži, kadar mu kaj vzamem iz rok, kar ni za njega ali pa kadar je v stajici, pa bi on šel ven, pa tudi pred spanjem včasih. Sem probala ga ignorirat - sej ko mu kaj vzamem iz rok, potem ko vidi, da ne bo dobil nazaj neha. Najhuje je, ko noče spat - je npr. čist gotov, oči se mu zapirajo, že skor spi, pa se spet vžge. No, in ker nobena ne jamra, predvidevam, da so vaši pridni, oziroma ste jih tega nekako odvadile. Predlogi na plan torej. hvala No, jaz bi pri tej starosti vsekakor poskusila z ignoriranjem. Tko, da ne opaziš njegove bučne predstave. Začni z opravki po stanovanju, da ti bo sledil in pozabil na svojo trmo. V bistvu ga preusmeriš. Zraven pa še poj in se spakuj. Pol, ko je otrok večji, je lažje, ker bolj razume. Takrat počepneš, da si v njegovi višini, ga gledaš v oči in mu opišeš njegove občutke. Npr. Uf, kako si jezen, nato pa mu razložiš, da je to nevarno, ajs......Zraven poskusiš bit čimbolj umirjen. Ko je še mal večji, pa ga lepo pelješ v sobo in mu poveš, da ko se umiri, lahko pride iz sobe, da se bosta igrala.... Tko nekako. Kar se pa spanja tiče, pa niti ne vem točno, ker nikol v bistvu ni blo teh problemov. Pri Sari smo ene prarkrat mel špartance, pa je blo dobr, pri Marku ni blo treba, pri Lukasu pa tud opažam, da če ga dam prehitro v postlo, se začne pritoževat. Obvezno rabi zvečer polno dozo mojčkanja , pol pa lepo zaspi. Ne vem, poskusi ga zvečer kar se da umirit. Npr. kopel, hranjenje, pravljica, pol pa v postlo. Tko jaz delam, pa medvedke al pa glasbo za dojenčke mu prižgem in lepo zaspi. Se mi pa zdi, da je po tej kopeli od Johnsona, za zvečer, taka lila steklenička, res hitreje utrujen in prej zaspi.
|