|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2009
1.4.2009 11:36:37   
baby blue
uuu v eni uri in pol srečnica si bila... je otroček hitro želele mamico in atija vidt user posted image user posted image

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 3751
1.4.2009 11:39:21   
Pupček
Barika, pri tebi je posteljica bolj spredaj in nizko. Glede na to, da je to bilo ugotovljeno v 13. tednu, se je verjetno do danes že kaj spremenilo. Posteljica se skozi nosečnost dvigne, če ne prej pa pred porodom.

(odgovor članu Nataša31)
Neposredna povezava do sporočila: 3752
1.4.2009 11:50:07   
jullie
yenny
Sem pa zvedela da je možen CR tudi,če imaš zelo visoko dioptrijo,rabiš seveda potrdilo,da je to res.Imam kar visoko,pa vseeno ne vem,če bi se odločila za CR,pri tem me pa potem skrbi kako bo z rehabilitacijo.

..jaz imam tudi visoko in sem se lani pozanimala..pa so rekli, da visoka dioptrija ni več indikacija za CR...kje si pa ti to izvedela?...in kolk imaš dioptrijo?...

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 3753
1.4.2009 11:57:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

Barika, pri tebi je posteljica bolj spredaj in nizko. Glede na to, da je to bilo ugotovljeno v 13. tednu, se je verjetno do danes že kaj spremenilo. Posteljica se skozi nosečnost dvigne, če ne prej pa pred porodom.

ni nujno da se bo dvignila čeprav naj bi se do 27 tedna dvignila,sam jaz v svojem primeru ne verjamem v to k kukr sm jaz pod "srečno zvezdo" zmeri padem v tist procent,tko kot pri prvem k je mel prečno lego in bi se mogu okrog obrnit pa se ni,no pri men se pojsteljica še ni dvignila pa tud na nuhalni je rekla da se vrjetno ne bo ker ma dete spet čudno lego tko dauser posted image

(odgovor članu Pupček)
  Neposredna povezava do sporočila: 3754
1.4.2009 12:29:13   
Pupček
Ja, res je, v redkih primerih se posteljica ne dvigne tudipred orodom, tako da je potrebencarski rez. Ti Larilu si res "srečnica", upam, da v drugo ne boš in boš normalno rodila.

Sicer meni še niso povedali kje imam posteljico, tudi razdalje mi g. ni meril na zadnjem pregledu, na izvidih iz NS pa nič ne piše. Bom vprašala na naslednjem pregledu MF 20.4. (za na seznam) 

V KP malo drugače potekajo pregledi. Imam jih na 4 tedne in baje, da vsakokrat naredi vaginalni pregled user posted image (do zdej sem imela 3. preglede)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3755
1.4.2009 12:43:13   
ja.lo09
Pozdravček!
Mater to depresivno vreme se mora končati, ker se bom drugače mogla resno začet spraševat ali je zmenoj kaj narobe.
Sem tako tečna, da grem sama sebi na živce, kaj šele drugim. Mojega sem že ponoči obdelala, samo zato ker je spal, jaz pa zopet nič. Je bil modro tiho in šel spat k tamali, da bi jaz lahko v miru "počivala".
Sarchi mislim da smo vse na istem, nas tišči, špika, boli, srbi .....itd, ampak če pa bi bilo vse mirno, bi pa zopet bilo vse narobe. Verjetno se res maternica rasteza in otroček raste, čeprav je moj trebuh že takšen, da mora imeti moja bebica prostora za najmanj tri mesece vnaprej. Predstavljaj si še moje zavite in otečene noge, ki postajajo črne, plave in rdeče od počenih žilic. Sem sijoča nosečnica, prav lepa na pogleduser posted image , vsaj moj je takega mnenja.
Sedaj ko sem zjamrala, pa še o rednih temah o katerih danes teče beseda.

Rodila bom v Mariborski porodnišnici, upam da po naravni poti. Tudi prvič je šlo kar na lahko, zato upam da bo tudi drugič.
Previjalne mize si ne bom kupovala, prvič sem uporabljala kar posteljo. Je praktična, široka in se lahko z otrokom v miru sprostiš in igraš, ni te strah da bi kam padel.
Zanima me kdaj ste prvič čutile brcike, tudi sama komaj čakam da jih bom.
In Melody pregled imam v ponedeljek, bom takrat malo pojamrala o izcedku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3756
1.4.2009 13:02:07   
Sarchi
ja.lo09 hvala., midve pa sve res na istem, ne sam glede trebuha in bolečin, tud glede tečnobe. jej jej user posted image
no tko da če ne bo kej hujšga k te bolenčine ne bom panike delala, itak pa da se to razteguje in še prvič je zame tko da najbrž zato še mal bl buba buši.user posted image

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu ja.lo09)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
1.4.2009 13:21:20   
yenny
Jullie-to mi je rekel brat,ki dela na področju optike,se pravi izdeluje razne zadeve in ima stakne stike z optikami in zdravniki,vsako leto pa imajo tudi več seminarjev na razne teme.Še prejšnji teden me je spraševal,če sem se odločila,pa se nekako ne morem.Dioptrijo imam tam nekje -8.00 in veliko cilindra,kar je glavni problem,zadeva pa se še slabša.Po moje je veliko odvisno od tega na katerega zdravnika naletiš v porodnišnici,vem,da nekateri ne komplicirajo,velika večina pa te gladko zavrne z izgovorom,da CR ni potreben.

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3758
1.4.2009 13:23:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pupček

Ja, res je, v redkih primerih se posteljica ne dvigne tudipred orodom, tako da je potrebencarski rez. Ti Larilu si res "srečnica", upam, da v drugo ne boš in boš normalno rodila.

Sicer meni še niso povedali kje imam posteljico, tudi razdalje mi g. ni meril na zadnjem pregledu, na izvidih iz NS pa nič ne piše. Bom vprašala na naslednjem pregledu MF 20.4. (za na seznam) 

V KP malo drugače potekajo pregledi. Imam jih na 4 tedne in baje, da vsakokrat naredi vaginalni pregled user posted image (do zdej sem imela 3. preglede)

eh ne jaz že vem da bo pr men spet pestro in upam da bo dete v bušiju zdržalo vsaj do 30. tedna,tko da sem optimistična še naprej no vsaj do takrat bom dokler se ne bo začela pot v rimuser posted image glede pregledov pa naj bi bilo tako da po 30 ali nekiteri že po 28 tednu ne delajo vaginalnih pregledov da ne bi kaj sprožili ali pa zrahljali,vsaj taka je bila razlaga moje G.,

(odgovor članu Pupček)
  Neposredna povezava do sporočila: 3759
1.4.2009 14:00:20   
veselka
da se še jaz malo javim... spet en depresiven in zaspan dan user posted image

rodila bom v Postojni, brez EA, vendar razmišljam o porodu v vodi.
kar se tiče matičnih celic, razmišljam, da bi jih shranila v javno banko, ker je brezplačno, pa če lahko komu kdaj s tem pomagam, zakaj pa ne. itak se mi zmeraj srce trga, ko vidim hudo bolne otroke po bolnišnicah.v primeru da pa sem do konca poroda v vodi, pa ni možnosti odvzema, vsaj kolikor do zdaj vem. vendar bom vseeno naročila paket, ker nikoli ne veš.

glede previjalne, jo bova midva imela v spalnici poleg posteljice, ker bova vzela tudi previjalno komodo iz paketa e.

mene ščipa v spodnjem delu trebuha že od vsega začetka, vendar ne delam haloja, dokler ne krvavim, pa še do zdaj sem imela vsakokrat UZ (različni razlogi) in je bilo z user posted image  vse ok.

moja sestra ima dioptrijo -7, ima veliko možnost odstopa mrežnice, vendar ni dobila pravice do CR (l.2006, kako je zdaj ne vem). jo je bilo precej strah, ampak na koncu je rodila tako hitro, kot se vedno pohecam, je user posted image  dobesedno prdnila ven user posted image . na dan roka je šla h G na redni pregled ob 9ih in se je že odpirala. ob 14ih je bil že zunaj.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3760
1.4.2009 14:28:56   
Anonimen
veselka pri porodu v vodi si ti notri dokler se ne začne pa par tistih popadkov,ko se pa začne si pa ti na mizi in ne v vodi

(odgovor članu veselka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3761
1.4.2009 14:49:37   
Lubenička
Pozdravljene,

Bolečine v trebuhu, če so v spodnjem delu, zraven črevesja...to je prebava. Jaz ima zelo slabo in me že nekaj dni boli.

Ščipanje...raztezanje maternice...meni pomaga Donat oz banane.

Nihanje razpoloženja...taka sem jaz že kar nekaj časa...odvisno od dneva. Moj se me je že kr navadu. user posted image

Porod...želela sem roditi v Postojni (v vodi)...sem si premislila. Sploh ne poteka tako, kot v tujini. Tebe položijo v vodo pred iztisom otroka, pred tem si lepo na suhem (po domač povedan). So tudi možnosti okužbe. Jaz sem mislila, da si v vodi med popadki...voda naj bi jih blažila, a na žalost ne. Nimajo lepe sobe in kad je zelo majhna, glede na to, da tam rodiš...
No, če si samo za iztis v vodi...lahko "iztisnem" tudi na postelji. user posted image   Se pa še vedno odločam med LJ in PO. (Drugače sem iz LJ.)
EA...to je epiduralna? No, če je...ne hvala. Raje trpim in jokam od bolečin, kot pa reskiram tiste %, da ti živce poškodujejo. Pa baje tudi ni dobr, ker ne moraš potiskati, kot je treba. Naj še tako boli in naj bom raztrgana...bom kar naravno. user posted image

vila Malina...poročaj o pregledu user posted image

Robčki/voda...jaz bom kar poslušala oz posnemala mojo mami. Moje bratce sva obe umivali naprej s toplo vodo, nato z robčki.

Stvari...Vse se o vozičkih, previjalni, oblekicah, itd. pogovarjate... Jaz vem, da vse dobim. Nekaj bova kupila, a bova šla po nakupih v Avstrijo.

No...zdaj pa vas zapuščam...sem varuška (mojih malih bratcev)...

Čim bolj pozitivno mislite in se smejte user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3762
1.4.2009 14:50:36   
Lubenička
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

veselka pri porodu v vodi si ti notri dokler se ne začne pa par tistih popadkov,ko se pa začne si pa ti na mizi in ne v vodi

Aja? A pol sem se jaz zmotila? Ker jaz sem dobila druge informacije...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3763
1.4.2009 15:12:53   
Anonimen
http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=51

(odgovor članu Lubenička)
  Neposredna povezava do sporočila: 3764
1.4.2009 15:22:52   
baby blue
pri nas se je pa sedaj zjasnilo in je sonček pokukal tako da grem takoj sedaj po službi na en kratek osvežujoč sprehod...

lepo se imejte čvekiceuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3765
1.4.2009 15:33:38   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

v porodnišnici na ogledu, ki je bil v sklopu šole za starše, sem dobila informacije, da je mesto iztisa povsem tvoja odločitev. v vodo greš pa šele, ko si ne vem več koliko cm vsaj odprta, da te prej opazujejo in sploh odločijo, če si ustrezna za notri. če se pa kej zaplete vmes že v vodi, te pa ven dajo, ker te na mizi lažje opazuejo.

http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=51

< Sporočilo je popravil veselka -- 1.4.2009 15:47:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3766
1.4.2009 16:54:18   
Picabo
Lubenička! Full si me presenetila s svojim postom in vsem kar si naštudirala. Glede na tvojo mladost, sem se jaz kar zamislila... Nisem še dodelala strategije o vsem kot ti. Res pohvalno!

Sicer pa je za mano naporen službeni dan, tudi mene boli spodaj na levo (samo ne prepona) in ne vem ali je od napora ali od bejbija.

Človek je trši od kamna in krhkejši od jajca.
(hrvaški pregovor)

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3767
1.4.2009 17:04:24   
dolenjka
IZVIRNO SPOROČILO: Lubenička

Porod...želela sem roditi v Postojni (v vodi)...sem si premislila. Sploh ne poteka tako, kot v tujini. Tebe položijo v vodo pred iztisom otroka, pred tem si lepo na suhem (po domač povedan). So tudi možnosti okužbe. Jaz sem mislila, da si v vodi med popadki...voda naj bi jih blažila, a na žalost ne. Nimajo lepe sobe in kad je zelo majhna, glede na to, da tam rodiš...
No, če si samo za iztis v vodi...lahko "iztisnem" tudi na postelji. user posted image   Se pa še vedno odločam med LJ in PO. (Drugače sem iz LJ.)
EA...to je epiduralna? No, če je...ne hvala. Raje trpim in jokam od bolečin, kot pa reskiram tiste %, da ti živce poškodujejo. Pa baje tudi ni dobr, ker ne moraš potiskati, kot je treba. Naj še tako boli in naj bom raztrgana...bom kar naravno. user posted image

Tule moram pa še jaz piskerček pristavit user posted image

V vodi si vse do iztisa, če je seveda vse ok in če je pred tem s teboj vse ok (izvidi), potem pa se iztis "zgodi" zunaj, vendar je baje stvar dogovora, kot je meni rekla babica pred kratkim.

Jaz sem lani tam rodila, sicer si poroda v vodi nisem želela, sem pa rodila naravno, z EA user posted image  Zame EA ni nič bolj umetna, kot maska ali pa kaj podobnega, meni se zdi bolečina nepotrebna in nič naravna user posted image
In zakaj ne moreš potiskat kot bi mogla user posted image  user posted image  user posted image  Kdo pa potem to dela namesto tebe user posted image  Lepo te prosim, seveda lahko in še kako lepo normalno sama potiskaš in tudi iztisneš otročička, pa čutiš tudi vse to, boli te pa ne user posted image
Seveda pa naj se vsaka sama odloči kako in na kakšen način bo rodila, jaz vam samo iz svoje izkušnje povem kako je z EA, ker je v bistvu čisto sveža user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 3768
1.4.2009 17:55:09   
majra
Dan!

Mate ful zanimive debate user posted image  vas preberem v službi, potem bi pa doma rada kaj komentirala, pa se več nič ne spomnemuser posted image

Bom poskusila:
shoping.... imamo vse, edino za Katjo bom morala kupit marelo, da bo imel user posted image  voziček, pa ko bo user posted image  prerasel košek bomo rabili posteljo, ampak kje je še to user posted image  Drugače pa bom kupila kakšno malenkost za dušo

izcedek.... sem ga imela pred nosečnostjo več, kot ga imam sedaj, HB

Uf, previjanje na postelji pa ni zame. Moj križ protestira že, če smo kje na obisku. Imamo pa ful veliko previjalno s 4 predali in je super, ker imam vse Katjine stvari pri roki

previjanje oz umivanje.... jaz doma Katjo še vedno z vodo in vato, pa je že stara ritkauser posted image  pa nismo imeli nikoli vnete

Barika, vaša previjalna je super

Špikanje...mene tudi vse nekaj špika, zateguje, zaboli, da vidim vse zvezde, da o bolečem boku med spanjem niti ne govorim, križ...skratka, kot da bi bila stara 80 let. Se pa ne spomnem kako je bilo prvič....so ostali samo lepi spomini

Porodnišnica in porod...rodila bom v LJ., če nam uspe prit, če ne, se pa prej vstavimo v NM. Prav tako nameravam rodit brez EA ali ultive. Je šlo prvič hitro, 2 uri in pol, tako da računam na ponovitev, pa bolečin tudi ni bilo pretiranih. Bom se pa zagrebla za masko, ker mi je odvračala misli od popadkovuser posted image

Vam pa povem, da je bil meni porod mala malica v primerjavi z bolečimi šivi naslednje 3 tedne. Tega si pa ne želim ponovit

Planinc 1978, dobrodošla. KOnčno ena iz mojega koncauser posted image  pa predvidevam, da smo isti letnikuser posted image

počutje...meša mi se že od tega vremena, sploh ker ne moremo po službi na sprehod. Komaj čakam nedeljo in sonček, če bo prej pa toliko bolše

< Sporočilo je popravil majra -- 1.4.2009 17:57:11 >

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 3769
1.4.2009 18:15:01   
vila MaLiNa
IZVIRNO SPOROČILO: ja.lo09

Predstavljaj si še moje zavite in otečene noge, ki postajajo črne, plave in rdeče od počenih žilic. Sem sijoča nosečnica, prav lepa na pogleduser posted image , vsaj moj je takega mnenja.

Jooooojj... meni so tudi noge začele zatekatiuser posted image , pa še od ginekologa sem jih slišala, ker sem se od začetka nosečnosti zredila za 6!! kguser posted image , samo nič kaj več ne jem... sama imam občutek, da mi voda zastaja - popijem tam približno od 1,5-2 L vode dnevno lulam pa ne kaj dostiuser posted image  Potem mi pa pravi, da so to sami izgovoriuser posted image  Če bi veliko jedla bi bila raje čisto tiho, ker bi bil kreg upravičenuser posted image , pa vsaj vedela od česa imam toliko kil.

Ah bo že.... zdej mi je priporočal 70 DEN ske žabe, ampak kaj ko še navadnih žab ne prenesemuser posted image . Pa sploh če bi jih dobila za svojo višino... bomo videli, so rekli slepiuser posted image

Jz bom tudi kar v ljubljanski porodnišnici rodila, je najbližjeuser posted image  Za porod sem se pa odločila, da bo hitro minil, tako da na bolečine še pomislit ne bom moralauser posted image user posted image user posted image  Kako pa bo me pa vprašajte v septembruuser posted image

In kako ste kaj ostale? Mislim, da so imele še nekatere danes preglede...

Aja... je bilo pa luštno spet slišati srčekuser posted image , pa je mali/mali še v sondo brcnilauser posted image , je ginekolog kar poskočiluser posted image . Lump/lumpa moja mala...user posted image

(odgovor članu ja.lo09)
Neposredna povezava do sporočila: 3770
1.4.2009 18:17:30   
vila MaLiNa
IZVIRNO SPOROČILO: majra

Špikanje...mene tudi vse nekaj špika, zateguje, zaboli, da vidim vse zvezde, da o bolečem boku med spanjem niti ne govorim, križ...skratka, kot da bi bila stara 80 let. Se pa ne spomnem kako je bilo prvič....so ostali samo lepi spomini

U jaaa... na to sem pa čisto pozabilauser posted image  Jz bom kar v sede spala.user posted image

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 3771
1.4.2009 18:42:31   
veselka
vila malina, tud sama nič kej dost ne pojem, pa sem v začetku 4. meseca mela že 5 kg gor. no, kregana pa nisem bla user posted image

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 3772
1.4.2009 19:01:36   
vila MaLiNa
Jz bom pa kmalu na poloviciuser posted image
Samo zaradi česa se pa potem redimouser posted image  Pa se mi nikjer nič ne pozna... me sprašujejo, če sem sploh noseča. No sej je res, da zdele nosimo bolj zimska oblačila še, ampak ko bo pa pomlad in poletje - bomo imela pa prav luštne trebuške, ki jih bomo lahko razkazovaleuser posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3773
1.4.2009 22:11:45   
Lubenička
Za napačen postopek poroda v vodi, se opravičujem...sem brala na njihovi strani in bila navdušena, potem pa iz prve roke izvedela, kako je (tako kot sem opisala) in si premislila...

Neposredna povezava do sporočila: 3774
1.4.2009 22:17:00   
mancag
Hay!

Jaz sem imela včeraj pregled. Bilo je vse OK. naslednjega imam, čez 5. tednov (12.05). Sem na začetku 4. meseca. Zredila sem se za 3. kile. Ponoči hodim velikokrat na WC. Boli me večkrat tudi križ. Upam, da bo kmalu bolje.Trebušček se mi nič ne pozna. komaj čakam, da bo sep. da bom rodila. Rodila bom v Celju.

Lepo se imejte user posted image čvekeuser posted image

user posted image

TANIK: ali si dobila Z.S.
                                     user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

noč čarovnic
Lelly28 RR

Ali s svojimi otroki za noč čarovnic izrezljate buče?

da (33%)

ne (67%)

Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!