MalaRoža
|
IZVIRNO SPOROČILO: rožica13 IZVIRNO SPOROČILO: giotti IZVIRNO SPOROČILO: karin82 IZVIRNO SPOROČILO: rožica13 Novim lepo in mirno MalaRoža v otroški bibliji priše da jesti jetra, moko, surove školjke, suhe breskve, temno meso, jajčni rumenjak, oreščke, beluše, ovseno kašo. Sam nevem če je vse to dor za nosečniso, sem brala v reviji da jetra sploh niso ok, pa školjke pa jajca in podobne zadeve. Mislm, da bi mogla jesti več zelenjave in piti 100% sok rdeče pese. To jaz pijem žekar nekaj časa, sicer jeogaben ampak pomaga. se strinjam. Sicer pa ne pozabit, da se železo lahko absorbira v kri samo s pomočjo C-vitamina!! Zato nujno, ko se pije na primer pesin sok, naj se pojejo zraven še kakšne pomaranče, limone, kivi, skratka, naj bo hkrati v telo vnešen če C vitamin. Namočene suhe marelice (seveda nežveplane in po možnosti biološko pridelane) se naj namočijo čez noč in zjutraj pojejo skupaj s tisto vodo, v katero pa naj se stisne limonin sok. To bo zvišalo vaš hemoglobin presentljivo! Jaz sem mislila da če piše v knjigi za otročičke da bi morala biti hrana skrbno izbrana! Je pa res da školjke in jetra na sebe vlečejo največjo umazanijo, samo če so školjke iz čistega morja so o.k., jetra so pa kot nek filter v telesu. Drugače pa tudi jaz ne jem teh stvari ker sem vegetarijanka in sem bolj pristaš zelene zelenjave in pese pri pomanjkanju železa. Sem pa tudi jaz slišala da se železo absorbira če imaš dovolj vitamina C. Hm...Drobovine ne jem, tako da to odpade.., školjkam, pa preprosto ne zaupam. Tako da bom še poskusila z peso in suhimi marelicami+vitamin C seveda! Peso imam drugače zerlo rada, tudi kar tako brez kisa, ker sem iz Rusije doma ))) Ne vem če ste že kdaj slišale za super juhico Boršč? Glede kozmetike proti strijam..Jaz se vsak dan p tuširanju namažem z vlažilnim suhim oljem za telo (Olive Tree) iz kozmetike Kancija in se mi zdi super! . Moram se tudi pohvalit, da mi je ta nosečnost presenetlivo izboljšala kožo po telesu. Celulit se mi je zmanjšal za 50%, samo koža po obrazu se mi zelo masti. Vsako jutro ko vstanem se kr svetim
|