|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009- IV.del
31.3.2009 14:48:38   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

IZVIRNO SPOROČILO: detelja

IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

kaj pa ti je napisala v MK kolk je plodovnice?...meni je moja gin. rekla, da je premalo plodovnice, če imaš 8-8,5...sam ne vem česa (mere)...joj, boga revca maš pa ti res čudno gin....pol pa nazadnje sploh ni nič narobe, ampak je gin. mal čudna pa te po nepotrebnem spravlja v negotovost...HB, da moja vse lepo pove, če kaj vpr. ti razloži...in če kaj reče pa čudno gledaš ti takoj obrazloži, če je to ok ali ni ali kako...jau majke mi imaš res čudno gin....če te že ne misli strašit pol naj vsaj gobec drži ne pa da vse na pol pove pa pol vtihne ti pa gledaš pa ne veš kaj naj...pa če imaš rez. uz napisane v MK mal povprašaj pušenjaka....

v MK mi sploh ni nič vpisala... očitno mi bo v torek...  na pregledu 9.3. mi je vpisala pod plodovnico AFI (al kr kol že piše) 9,.. mi je pa včeri napisala pod kvadratek pregled in zdravljenje AFI<8... glede na tvoje zgornje rezultate jo je definitivno premalo... sej po eni strani jo razumem da me noče strašit, ampak... zdej mi je pa še huj k vem mere user posted image user posted image user posted image  pa zdej sem 3 tedne res ležala samo k krava, sem se premetavala samo od hladilnika do kavča pa do wc-ja... to je vse kar sem delala... spala in jedla ter počivala, pa valda full velik pila... tko da sem upala da se bo izboljšalo... pa ni nič pomagalo
drgač G je the best... tok dobre še nisem mela...čez njo nimam za rečt nobene besede

bom poročala v četrtek... pregled mam zjutri ob 8h, sam je že rekla da se bom full načakala k je gužva... tko da se šele popoldne enkrat javim ko pridem do pc-ja 

aja, še to...jaz sem mojo vpr., če se da kako izboljšat količina plodovnice pa mi je rekla, da ne ....da to baje ne drži, da če veliko piješ, da imaš več plodovnice...jaz res ne vem kaj je res pa kaj ne...sam me ful moti, da ima vsak gin. svojo teorijo...pol pa smo čist zmešane...a pušenjaka pa nisi nič vpr.?

ne sekiraj se... zdej vsaj vem kaj je narobe... pušenjaka še nisem nič vprašala... bom...
tud men je rekla da količina pitja ne vpliva na plodovnico, da morš mirovat... ampak zdej res počivam pa se stanje ne izboljša...

sam tudi to je čudno, da mirovanje kao vpliva na količino plodavnice...če tako logično pogledaš, ti plodavnica lahko odteče tudi, če ležiš...ej res ne vem pa ne morem nič povedat...razen to kar slišim pa kar sama predvidevam...jezi me to, da ima vsak gin. svoja prepričanja...da ni neke enotnosti...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
31.3.2009 14:50:31   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: štorkljica

IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

Blazina za dojenje (lahko tudi pripnem bebija, da fiksno leži):  user posted image

O super, da si tole slikico dala gor, sve se že pred časom pogovarjale, da to maš in si že takrat obljubila slikico. Zgleda pa res praktično, da ta tko lahko pripneš....no pa saj boš po porodu pol še poročala, če je res praktična stvar.
Kje si jo pa kupila?

kje pa je poročilo o pregleduuser posted image user posted image user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
31.3.2009 14:52:23   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Tabletka dOr

joj zdaj pa mi je hudo, ker sem ti rekla te mere zdaj pa te skrbiuser posted image user posted image ...ja neke take črke napiše pa pol št. poleg...meni je napisala 16 pa še nekaj...pol pa sem vpr. če je to premalo pa mi je pač rekla, da tam pri 8,5 se je treba vprašat kaj naredi, da pa je 16 čist zadost...vem, da ti je hudo, ampak se potolaži, da otrok več ni v kritičnem obdobju, da ne bi preživel...sam pa je ta tvoja gin. tud glupa...kaj pol sploh neki govori, če ti ne obrazloži stvari...pošiljam ti en velik user posted image

Detelja, a veš, da meni pa sploh očitno ne čekira plodovnice, no vsaj v MK mi notri nič ne napiše. Pa tudi ker nič ne reče, pojma nimam user posted image  Mislim, da bi šla drugam, če ne bi bla že tik pred Rimom.

Pa očitno mi tudi ne more vzeti bisa za streptokok in ga poslati v inštitut user posted image  Sploh ne vem, kam naj bi zdaj šla dat bris user posted image

Sem ful slabe volje, pa celo noč nisem mogla spati user posted image

Sem vidla, da mate druge tud te probleme.  

pa si pogledala nimaš nikje napisanih nekih črk pa pol piše št. poleg???? to je ful čudno...meni je to na zadnjem pregledu prečekirala...in če ne bom do pon. rodila je rekla, da bove v pon. naredili še uz in pol bove vse še enkrat prečekirali...joooooooj, ej so eni čudni...sploh ne vem zakaj imamo take zdravnike...

(odgovor članu Tabletka dOr)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
31.3.2009 14:53:51   
kpmk
tinaaja - o hvala za info glede sprožitve poroda,... ja drgač pa sem jst tud vprašala kako je s tem kdo sproži porod kao telo ali otrok in mi je ena dr rekla, da ko user posted image  ni več fajn da on sproži porod,.... sam se mi pa res zdi, da bolj kot gre k roku ali celo po njemuser posted image ,... je pa res kriza,..... najboljše je kak dan prej, da preseneti in seveda da je vse en dva tri opravljeno user posted image
detelja - ja men je tud to čudn, ker nekatere res pravijo, da jim je voda odtekla npr med gledanjem tv,..... res je mnenja se full od dr do dr razlikujejo user posted image  Pa kaj ne berejo istih bukvuser posted image

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
31.3.2009 14:54:24   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: klavdyk

HEJ
mi smo iz pregleda. imela ctg, dala vodo, pregledal me ni, ker je rekel, da katerokoli on pogleda spodaj da kr rodiuser posted image user posted image user posted image ja sm rekla tej pa kr. mi pa kaže popadke-med 20 in 40. je rekel, da lahk še en teden počakama. je bil tk za hece, da sem mu pozabila reči, da bi rabila napotnico za P-kura jsuser posted image . tej pa res še ne smemo en teden rodituser posted image user posted image je rekel G, da nasl teden me bo pa pogledal, da lahk pol grem rodit.
nabavila sm si malinov čaj tk da ga bomo začeli pit.
nasl pregled mam 7.4

lp

čestitke za uspešno opravljen pregleduser posted image user posted image  ja, tebi so pa že fajn nakazani popadki...jih čutiš?....joj, ta tvoj gin. pa je res "nežen", če grejo pol vse rodituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
31.3.2009 14:57:52   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: m..tina

HEJ
mi smo iz pregleda. imela ctg, dala vodo, pregledal me ni, ker je rekel, da katerokoli on pogleda spodaj da kr rodiuser posted image user posted image user posted image ja sm rekla tej pa kr. mi pa kaže popadke-med 20 in 40. je rekel, da lahk še en teden počakama. je bil tk za hece, da sem mu pozabila reči, da bi rabila napotnico za P-kura jsuser posted image . tej pa res še ne smemo en teden rodituser posted image user posted image je rekel G, da nasl teden me bo pa pogledal, da lahk pol grem rodit.
nabavila sm si malinov čaj tk da ga bomo začeli pit.
nasl pregled mam 7.4

lp

Pol boš pa ziher 9.4., ko je polna luna! user posted image

ja, jza grem tudi 9.4. rodti...sam rada bi bila da bi se otrok narodil na pdp 10.4.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m..tina)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
31.3.2009 15:00:24   
detelja
pupe moje pri nas doma pa se je zgodil čudežuser posted image user posted image user posted image  sem rekla, da upanje zadnje umreuser posted image user posted image  moj dragi se je danes odločil mojo "rožico" zalituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   tako, da zdaj mi ne more več rečt, da sem tečnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zdaj pa samo čakamo, če zalivanje pomaga ali neuser posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
31.3.2009 15:05:01   
kpmk

pupe moje pri nas doma pa se je zgodil čudežuser posted image user posted image user posted image  sem rekla, da upanje zadnje umreuser posted image user posted image  moj dragi se je danes odločil mojo "rožico" zalituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   tako, da zdaj mi ne more več rečt, da sem tečnauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  zdaj pa samo čakamo, če zalivanje pomaga ali neuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  si me nasmejala. bravo tvoj dragi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
31.3.2009 15:20:38   
olea
Ola user posted image !
pa se končno spet lahko malo oglasim...najprej iz srca user posted image  vsem ki že imate svoje angelčke pri sebiuser posted image ! res lepouser posted image  
Jaz sem pa v kar slabem stanju...danes ponoči sem bila na urgenci, ker me je neznosno bolela glava...diagnoza - vnetje sinusov....dobila antibiotik in sedaj močno upam da kmalu prime,,,
Punce, ali je katera od vas imela že to? kaj pomaga da bi lažje dihala, ker me občasno zagrabi panika in mi zmanjkuje sape...pa res ni fajn...upam samo da ne bom šla še rodit, ker si poroda v takem stanju pa res ne predstavljamuser posted image

V četrtek imam pregled...pa bomo videli kako in kaj je z našim bebijem.
Nena Lena - kako je s tvojim porodnim načrtom? a imaš dolgo varianto al krajšo? Jaz sem ga tudi napisala, sedaj pa moram samo še prespat stvar, da ga pol še popravimuser posted image  pa upam da bo to prej kot PDPuser posted image
Lep dan vam želim, pa pazite nase...tole vreme je....user posted image
papa

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
31.3.2009 15:27:35   
Tabletka dOr

pa si pogledala nimaš nikje napisanih nekih črk pa pol piše št. poleg???? to je ful čudno...meni je to na zadnjem pregledu prečekirala...in če ne bom do pon. rodila je rekla, da bove v pon. naredili še uz in pol bove vse še enkrat prečekirali...joooooooj, ej so eni čudni...sploh ne vem zakaj imamo take zdravnike...

Detelja nimam ne na str. 6-8 in ne strani 12-13. Drugač so mi v porodnišnici tuki pod plodovnica napisali primerna.
Mi je ful smotan hodit tja, mi nikoli ne pokaže user posted image  user posted image , če vprašam za težo, jo kao ne more dobiti iz UZ (enkrat je neki gledala iz enih papirjev in tabel in je neki ocenjevala) in zdaj vsakič, ko vprašam reče, ja saj sem takrat ocenila. Sem spraševala kok sem odprta, pa je rekla, da ne ve user posted image  Misilm, ne vem a je to normalo, a sem jaz preveč občutljiva al je res G mau čudna user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
31.3.2009 15:36:59   
klavdyk
HJA..ups.. no sej ni moj G, nadomestni-pač rekel je, da vsaka rodi, ko on mal potipa-js sm drugače razumelauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (očitno mislim sm na pregrešne stvari).user posted image user posted image no sej pol se je ustrašil ko sm rekla, no tej pa kr greva-rodit. bom počakala, da vidim kaj bo rekel nasl. teden.
detelja-sej popadkov ne čutim, sm risalo mi jih je. ker prej dvakrat na ctgju je skoz bla spodnja črta okoli 8 al pa manj, danes pa okoli 15 in več-risalo pa je okoli 20-40-sm pol na list pogledala
m..tina-sej po M mam tk 05.04 rok, sm mi smo user posted image user posted image 7.04 tk da mogoče pa rodim nasl torek-če je bebi dosjst velek pa ma dosjt kil, kr podpišem pogodbouser posted image user posted image user posted image . drugače pa tk vsem govorim, da bom rodila na veliki petek, tk da če ne prej, petek je moj danuser posted image user posted image

plodovnica-ne vem, men zmeraj pogleda ctg izpis pa gr napiše FS 9 al pa 8, tk da ne vem kaj je to

(odgovor članu olea)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
31.3.2009 15:37:55   
klavdyk
no ne vem al FS al Fi ko tk grdo pišejo

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
31.3.2009 15:38:54   
klavdyk

HJA..ups.. no sej ni moj G, nadomestni-pač rekel je, da vsaka rodi, ko on mal potipa-js sm drugače razumelauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (očitno mislim sm na pregrešne stvari).user posted image user posted image no sej pol se je ustrašil ko sm rekla, no tej pa kr greva-rodit. bom počakala, da vidim kaj bo rekel nasl. teden.
detelja-sej popadkov ne čutim, sm risalo mi jih je. ker prej dvakrat na ctgju je skoz bla spodnja črta okoli 8 al pa manj, danes pa okoli 15 in več-risalo pa je okoli 20-40-sm pol na list pogledala
m..tina-sej po M mam tk 05.04 rok, sm mi smo user posted image user posted image 7.04 tk da mogoče pa rodim nasl torek-če je bebi dosjst velek pa ma dosjt kil, kr podpišem pogodbouser posted image user posted image user posted image . drugače pa tk vsem govorim, da bom rodila na veliki petek, tk da če ne prej, petek je moj danuser posted image user posted image

plodovnica-ne vem, men zmeraj pogleda ctg izpis pa gr napiše FS 9 al pa 8, tk da ne vem kaj je to

sm misla 7.7.2008 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
31.3.2009 15:41:46   
klavdyk
m..tina
kako si pa ti?sm bla dans zjutraj pri S. pa ste verjetno še vsi spali kot polhiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
31.3.2009 15:57:07   
Tabletka dOr

Pri nas naša G sploh ne dela CTG-ja. Ga kao naredi dan pred rokom user posted image  

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
31.3.2009 15:59:28   
*nana*
Olea za sinuse pomaga, da si narediš pol litra mlačne vode in daš dve mali žlički soli, zapreš eno nosnico s prstom, skozi drugo pa vdihneš soleno vodo. Ponoviš še v drugi nosnici in to je to. Če ne gre, se potrudi, da bo in boš imela odprte sinuse.

Že 4 leta sem bila brez zdravil, prejšnja nosečnost, potem dojenje in zdajšnja nosečnost....zdaj tik pred porodom pa me filajo z zdravili......grrrrrr......sem jezna. Meni so vzeli dva brisa, enega osebni ginekolog in enega v bolnišnici, vsega v razmaku dveh ur in glejga vraga......en bris negativen, drugi pozitiven. In zdaj jem antibijotike. Grrrrr pa naše zdravstvo. res sem besna, ker vsak zdravnik pove drugače.

Glede CTG-ja in FS-ja, ki ga napišejo, se mi zdi, da gre tu za tonus maternice. Vse eno kje ti riše CTG, važno je, da je ravna črta, če pa so poskoki pa to napoveduje krče oz. popadke. Ko so popadki pa jih itak čutiš. Pri CTG-ju je pomemben srček baby-ja, če so tam odstopanja, se lahko vidi ali je v krizi.

Prejšnji teden sem že skoraj rodila in sem bila v bolnišnici, potem pa so mi dali pregled čez 14 dni......grrrrr.

Bolje, da neham in se javim, ko bom spet imela kaj pozitivne energije.

Lepo bodite,
Nana.

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
31.3.2009 16:01:11   
klavdyk

Pri nas naša G sploh ne dela CTG-ja. Ga kao naredi dan pred rokom user posted image  

pri nas v sgju pa je tk, da imaš od 36t naprej preglede na 1teden in vsakič greš na ctg-ker kao na koncu te ne gledajo vaginalno, da ne bi kaj sprožili, s ctg pa vidijo kk so popadki in kk bije srček. sm je ful čudno, da so take razlike med Gji v Sloveniji

Neposredna povezava do sporočila: 2717
31.3.2009 16:16:23   
m..tina

m..tina
kako si pa ti?sm bla dans zjutraj pri S. pa ste verjetno še vsi spali kot polhiuser posted image user posted image user posted image user posted image

neeeee! pa ne mormo spat več, ne gre! user posted image ka pa nisi zvonila, bi ti pa kavico skuhala!

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
31.3.2009 16:20:38   
Tabletka dOr

pri nas v sgju pa je tk, da imaš od 36t naprej preglede na 1teden in vsakič greš na ctg-ker kao na koncu te ne gledajo vaginalno, da ne bi kaj sprožili, s ctg pa vidijo kk so popadki in kk bije srček. sm je ful čudno, da so take razlike med Gji v Sloveniji

Pri vas je torej lepo urejeno. Meni je tole pri naši pa res vse bolj čudno. Pa ima koncesijo pa tud kao nekaj ur privat dela.

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
31.3.2009 16:29:56   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: kpmk

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  si me nasmejala. bravo tvoj dragi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  no, lepo, če sem te nasmejala...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  sam pri nas je v tem času "zalivanje rožice" pravi čudežuser posted image user posted image user posted image user posted image  če se pa boji, da bi otroku kaj naredil, pol je tak potem drugi izgovor....user posted image user posted image user posted image  pol pa na koncu reče, da že tako dolgo nisva, da mu je vse čudnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
31.3.2009 16:32:11   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: olea

Ola user posted image !
pa se končno spet lahko malo oglasim...najprej iz srca user posted image  vsem ki že imate svoje angelčke pri sebiuser posted image ! res lepouser posted image  
Jaz sem pa v kar slabem stanju...danes ponoči sem bila na urgenci, ker me je neznosno bolela glava...diagnoza - vnetje sinusov....dobila antibiotik in sedaj močno upam da kmalu prime,,,
Punce, ali je katera od vas imela že to? kaj pomaga da bi lažje dihala, ker me občasno zagrabi panika in mi zmanjkuje sape...pa res ni fajn...upam samo da ne bom šla še rodit, ker si poroda v takem stanju pa res ne predstavljamuser posted image

V četrtek imam pregled...pa bomo videli kako in kaj je z našim bebijem.
Nena Lena - kako je s tvojim porodnim načrtom? a imaš dolgo varianto al krajšo? Jaz sem ga tudi napisala, sedaj pa moram samo še prespat stvar, da ga pol še popravimuser posted image  pa upam da bo to prej kot PDPuser posted image
Lep dan vam želim, pa pazite nase...tole vreme je....user posted image
papa

tudi jaz sem bila par dni ful prehlajena...sama sem uporabljala nosni inhalator...drugače pa sem si nos mazala z labelo...sicer sem še vedno malo prehlajena, sam mi pa več ne teče iz nosu...pa mislim, da če si dobila antibiotik, da bo to vse mal hitreje šlo, da boš ozdravlea....ful dosti pij pa počivaj...ali pa veš pejd v lekarno pa so ono wick kupi pa si namaži po prsnem košu...pomaga, da lažje dihaš...

(odgovor članu olea)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
31.3.2009 16:37:13   
detelja

Detelja nimam ne na str. 6-8 in ne strani 12-13. Drugač so mi v porodnišnici tuki pod plodovnica napisali primerna.
Mi je ful smotan hodit tja, mi nikoli ne pokaže user posted image  user posted image , če vprašam za težo, jo kao ne more dobiti iz UZ (enkrat je neki gledala iz enih papirjev in tabel in je neki ocenjevala) in zdaj vsakič, ko vprašam reče, ja saj sem takrat ocenila. Sem spraševala kok sem odprta, pa je rekla, da ne ve user posted image  Misilm, ne vem a je to normalo, a sem jaz preveč občutljiva al je res G mau čudna user posted image

jaz mislim, da je prej gin zelo čudna kot pa ti preveč občutljiva...valda te zanima kaj se z tabo in tvojim user posted image  dogaja...ja, meni so na prvi MF tudi napisali, da je plodovnica primerna...zdaj na zadnjem uz pa je napisala tiste neke črke AFI=16,5 (sem šla prav pogledat)...sploh ne vem kaj študira glede teže otroka saj ji pa itak uz izračuna, če jaz dobr vem...meni pa vedno, ko dela uz pove in pol če jaz kaj čudno gledam mi še pove svoje mnenje...npr. pri 34t4d je imel naš otrok 2476 g pa sem ful čudno gledala pa me pogleda pa reče to je že ful fajna teža...ja, to pa tudi ne razumem kako ne ve, če si odprta...a te nikoli vaginalno ne pregleda???? mene moja na vsakem pregledu pogleda pa vse otipa...premeri treuščka...vse skomentira...pol pa na koncu še vpr. imate še kakšno vprašanje vas še kaj zanima...in če me vpr. če ne pa reče vidimo se takrat in takrat...sem res lahko srečna, da je tako v redu in da vse pove...ker meni bi se zmešal, če bi bila na tvojem mestu...

Neposredna povezava do sporočila: 2722
31.3.2009 16:41:18   
detelja

ti ti packa...imaš pa pregrešne misliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  še dobr, da jih me nimamo, a neuser posted image user posted image

glede popadkov vpr. zato, ker je meni med. sestra zadnjič razložila pač kaj katere št. na ekranu pomenijo...in je rekla, prvo je otrok srčni utrip drugo pa popadki...in moji so se gibali tam od 4 pa res tu pa tam je bilo 16-pa sam takrat, ko se je otrok premikal...no in pol sem jaz vpr., ko je enkrat na enkranu pisal 5%, če so to moji popadki pa je rekla ja, in da se pri 40% gre rodit...

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
31.3.2009 16:42:06   
detelja

no ne vem al FS al Fi ko tk grdo pišejo

sem gledala na moj ctg izpis pa nič ne piše...sam ime in priimek pa pač tiste krivulje....tko, da nevem kaj si je zabeležil...

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
31.3.2009 16:44:58   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: *nana*

Glede CTG-ja in FS-ja, ki ga napišejo, se mi zdi, da gre tu za tonus maternice. Vse eno kje ti riše CTG, važno je, da je ravna črta, če pa so poskoki pa to napoveduje krče oz. popadke. Ko so popadki pa jih itak čutiš. Pri CTG-ju je pomemben srček baby-ja, če so tam odstopanja, se lahko vidi ali je v krizi.

ja, meni je rekla med. sestra, ko mi je nastavljala ctg, da si naj prvih 10 min vležem na hrbet in je imel otrok krizo...pol naslednjih 10 min pa na levi bok pa je bil super...in pol se je gin. ful neki pritoževala zakaj so me na hrbtu pustile in zakaj niso pazile, da je otrok v krizi...in tako mi je gin. rekla, da naj pazim, da ne bom spala na hrbtu, ker se otroko v takem položaju slabo godi...

(odgovor članu *nana*)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?