![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:15:29
|
|
|
|
ozziebo
|
Jutro! Laro spet nekaj muči, pa ponoči je bila vsa vroča, zdajle zjutraj 37 st.C, pa spet teče iz noska, groza, kdaj bo že konec teh prehladov ????? Pa še sneži, , pa taka pomlad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Erin, pozdravite se! Žanneža, Lara ima rdeče flekce okrog ust tam, kjer ji teče hrana. oz. se popacka z njo, ko ji obrišem, kmalu izginejo. So jo tudi zato testirali še na jabolko in en kup drugih reči, je pa dokazana alergija samo na jajca. Mnenje P.: da ima bolj občutljivo kožo. Gajka za napredek! Anita za spanje, le tako naprej, Zoja! Ampak knjiga je pa res , jaz tudi nisem za take variante! Buhtlčk, saj se bo kmalu sam zabaval, pa bosta samo sedela zraven in uživala , in nadzirala.......................in govorila ne, to, ne tisto...........
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:15:36
|
|
|
|
Ryssa
|
bella potem boš naslednjič sto posto imela trojčke Kakšne bučke imaš to, da so grenke? Jaz imam tiste podolgovate kot kumare in so sladke vilika za pojest je tale tvoj fantič erin za seznam sedenje povem, ko bo sigurno. Saj sedi, tudi na rokice se opira, ampak noče obsedet, tak da datuma še ni. Ko sedi so vse igračke okol zanimive in se steguje za njimi in se zvrne spanje..... Lan spi v svoji posteljici, v vozičku pa samo zunaj. Ponoč je bil pa drek od spanja, na manj kot uro je jokal in jamral Od zobkov pa ne duha ne sluha.
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:21:28
|
|
|
|
ozziebo
|
Zoja Miša, Ryssa, saj se bomo tudi me menda enkrat naspale?????????????' Naša spi podnevi v svoji posteljici, včasih v vozičku, zvečer po dojenju jo dam spat, ponoči pa, kakor kdaj, zadnje dva dni se pa sploh obrača na trebuh, pa ji ne paše, pa se razburja, pa jo obrnem na hrbet, pa na bok, pa spet ni prav , pa kar ne ve, kaj bi sama s sabo.........
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:27:27
|
|
|
|
veveričica
|
čao punce . jaz sem se naspala.se je lara zbudila ob 6 ampak je samo popapcala in nazaj zaspala do zdajle.premišljujem ,če bi ji dala skuto za probat saj ima danes 7 mesecev in bi res pomojem lahko začeli počasi.danes imava tudi nft in upam da bo vse ok.
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:32:39
|
|
|
|
Ryssa
|
Zoja miša pri nas podobno oz. verjetno še slabše glede spanja. Ne vem kaj ju grabi zdaj, ko pa sta oba prej pridno spala Če niso zobi, je pa mogoče kako obdobje. Glede pumpanja te pa tudi razumem, ker tudi ne morem kar nehat. Pa imam plan do konca meseca. Zdej zjutraj in zvečer napumpam še ca 160ml, se mi pa tak zdi da je vedno manj, ni več tistih napetih jošk. Baje se tudi v lekarni dobijo tablete, da mleko izgine. Čeprav meni se zdi, da jih ne bom rabla. V glavnem, tudi jaz bom zaključila, tako da kar brez slabe vesti, si bila super pridna Jaz ko dobim slabo vest pomislim, da mi ne bo hudo ker zaključujem ampak sem ponosna ker mi je tako dolgo uspevalo. Tahujši del, čist nehat, pa tak še pride. Sej pa ne moreva pumpat do osnovne šole ali pa še dlje, da bi imela tamaladva na faksu mleko za v kavo ozziebo jaz sem imela skoz dost spanja, zdej ga pa neki sračka, ko me je že razvadu. Lan zdej ponoči na boku spi, se sam obrne, potem pa med premetavanjem na trebuh, pa tečnari, pa mu ne paše na hrbtu,.... tud ne ve kaj bi. Pa dude sploh ne mara, zadnje čase mora biti pa obvezno ponoči v ustih, če ne je jok
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:35:00
|
|
|
|
Ryssa
|
veveričica glede da je tvoja nedonošenka ji jaz še ne bi dajala skute. Lan je še ni dobil pa je starejši. Kaj jaz vem, naj se najprej navadi na druge jedi, potem pa bo dobil tudi to, sem kar malo zajec glede teh skutk in jogurtov.
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:37:34
|
|
|
|
buhtlčk
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka buhtlčk - sploh ne vem, kje imaš problem. Vidva zjutraj za vikend poležujta, počasi kofetkajta in prelistajta časopise, aktivna stara mama pa naj si v tem času da na hrbet ruzak, noter Gašperja, naredi eno turo na Šmarno goro in boste vsi srečni in zadovoljni. sej ona je za gremo jest mi, se je zbudil po urniku, zdej mi pa kolca n naročju pa telovadi
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:40:09
|
|
|
|
Luna2008
|
dobro jutro punce oz. dober dan, se že sonček kaže je treba it čimprej ven... popoldan bo baje slabše. povejte mi kako pripravite otrokom špinačo-a ji lahko nardim kot za ostale tisto zmrznjeno z čisto malo alpskega mleka in malo muškatnega oreščka
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:42:42
|
|
|
|
MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ryssa Glede pumpanja te pa tudi razumem, ker tudi ne morem kar nehat. Pa imam plan do konca meseca. Zdej zjutraj in zvečer napumpam še ca 160ml, se mi pa tak zdi da je vedno manj, ni več tistih napetih jošk. Baje se tudi v lekarni dobijo tablete, da mleko izgine. Čeprav meni se zdi, da jih ne bom rabla. V glavnem, tudi jaz bom zaključila, tako da kar brez slabe vesti, si bila super pridna Jaz ko dobim slabo vest pomislim, da mi ne bo hudo ker zaključujem ampak sem ponosna ker mi je tako dolgo uspevalo. Tahujši del, čist nehat, pa tak še pride. Sej pa ne moreva pumpat do osnovne šole ali pa še dlje, da bi imela tamaladva na faksu mleko za v kavo se lahko kar podpišem pod to . midve še ta vikend dop. malico nadomestima in pol se bova dojile samo še za zajtrk in pop. malico (ki pa jo bom tudi v roku 2 tednov nadomestila). zajtrk pa bo še ostal, ampak moja skrajna meja je pribl. starost 1 leta... se mi zdi tak čudno, ko nekateri otroci, ki že hodijo, pridejo do mame, pa ji majco gor potegnejo in se pripopajo gor... jaz nisem za to... pa upam, da ne bo katera zamerla...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 9:44:11
|
|
|
|
Tato
|
Jutro punce. Hvala za kavico. Sm mal spremljala RR, pa vidim, da Je Erin malo huda , ker smo nekatere malce lene in ne sporočamo podatkov. Moj Jaka je začel sedeti pri 6 mesecih, točnega datuma ne vem, sedaj že čisto samostojno sedi. GH pa jeva že od 4 meseca. Datumov res nimam natančno opredeljenih. Plaziti se noče, lumpek mali, ko je na trebuhu sam jokca in sitnari. Veste je pa včeraj na materinski dan izrekel besedo MAMA , nisem mogla verjeti. Verjetn še ne ve, kaj točno pomeni mama, ampak se tako lepo sliši... sem se kr stopila zraven No vidim da nisem edina ki ima probleme s spanjem, tudi Jaka se še ni odloču, da bi kdaj mogoče prespal noč. mali gospodek se ponoči tudi ne zna obrnit, tako, da ga jaz obračam vsake 2 uri, pa skos bi na zizi visel, če ne dobi je tak jok da je groza. Zobkov pa ni, najbolj smešno je, da smo njegovo sitnarjenje in nespanje povezovali z rastjo zobkov, ampak to že pri 4 mesecih, in ko smo pogledali v njegova usteca, smo videli, da je dlesen napeta, celo nekaj belega se je videlo.. vsi smo bili veseli, in smo nazdravili na njegov račun... kmalu bo star 8 mesecev pa nnič ... drgač sva pa dobila vabilo k zobarju in ga imava jutri. Kmalu a ne ? lepo se imejte... pa želim vsem mamicam lepe trenutke z otročički... jst grem že čez 3 mesece delat, ufff ! če bom mela še službo, ker ta recesija je pa res totalen poden.
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 10:51:01
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty13 Erin naj se Tilen čimprej pozdravi. Je pa res poozoren, ker ti je že za 1. materinski dan podaril rožico. Zdej pa mal v hecu, a vse želiš zmetat s seznama. Heccccccccc. Hvala vsem za lepe želje... danes nima več vročine ima pa pike po trupu, tako da ŠESTA bolezen..le kje smo jo staknili?? Hvala tejkaz za pomoč...sem drugače bi se pa na naty obrnila, sta že profija v tem Ne, ne želim vas dat dol s seznama, niti pod razno, samo tiste ki se ne javljajo, kaj čem... jih vodit kljub temu da ni ne duha ne sluha o njih... ostale pa samo hočem spomnit da naj sporočijo nove dosežke v kolikor so jih pozabile... Vidim pa da sem nekaj punc le izbezala na plano Super tatly, košuta in tato .. LE večkrat se javite no Tato pa super darilo si včeraj dobila od Jakata ane Jaz tudi še čakam te čarobne besede Suzana a ti imaš 4 otročičke??? SEm mislila da imaš samo Anjo in Gajo...kako pa je drugima dvema ime in koliko sta stara - če smem vprašat..ni teba odgovorit če nočeš Ninaaa - čestitke za ... če želiš da te vodim na seznamu pa kar povej, nč bat anita - za super noč! Za ostale ki pa niste(nismo) imele te sreče pa Meni je tud všeč ko se dnevi daljšajo...wiiiiiiiiiii.. Končno bo več od dneva...pa več bomo lahko zuni..jupijaaaaaaaaa.... majči22 seveda je to že sedenje...napišem na seznam marec??? betty - če ti popije samo toliko mleka, daj čez dan še za cc 2dc čaja, če boš le lahko bližje ko bo poletje, več bodo morali pit in je kar prav da se če ne drugega vsaj navadijo nekaj malega spit...polet bo pa sploh treba, ker so ti naši pikci na vročino še bolj občutljivi in hitreje dehidrirajo... DRugače pa naš kar veliko spije.. na joški cc 2x polna obroka+2x po jedi (ga bo treba tega odvadit) in cc 4dc čaja na dan. veveričica -danes ima Lara 7 mesecev? A ni 24 rojena? Skutke..no ja.. jaz bi tud raje še kak mesec počakala glede na to da je nedonošena in posledično bolj občutljiva... lahko pa probaš pa vidiš kaka bo reakcija..kaj pa če prej vprašaš pediatrinjo? Luna - jaz sploh ne delam špinače...še..sem čisto pozabila nanjo Ryssa, Zoja Miša - super sta da tako dolgo pumpata, bravo punci Upam da bosta mala dva kdaj cenila ves ta vajin trud... in tudi meni je težko ko pomislim da bo treba kmalu nehat... še kake 3 mesece največ(!!), v vrtec ne more it z joško.. A si predstavljate ...stojite v garderobi v vrtcu in preverjate "opremo"...evo tukaj so pleničke, pa rezervne cunje, ropotuljica, pa medvedek.. aja pa moja joška... Hehehe..sem se nasmejala Ryssa..mleko za v kavo... Zej sem se spomnila...a se zavedate punce, da se nam tistim prvim porodniška konča že čez 3 mesece!!!!!!!! Marija!! KAko gre hitro..
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 11:00:06
|
|
|
|
veveričica
|
erin a sem napisala 24 .če sem ,sem se zmotila in se opravičujem za napačni podatek .26 je rojena.sem se odločila da bom res še počakala malce z skuto
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 11:09:34
|
|
|
|
veveričica
|
erin sem preverila na strani 128 in sem napisala pravi podatek ampak nič hudega 2 dni gor ali dol sem vesela da je tvoj že bolje.s kje pa si ti ,če smem vprašat ,ker si mi ful znana pa nevem kam bi te dala...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 11:24:48
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: veveričica erin a sem napisala 24 .če sem ,sem se zmotila in se opravičujem za napačni podatek .26 je rojena.sem se odločila da bom res še počakala malce z skuto Opa sori, sem jaz potem mal zaj**** Jaz sem pa iz Radovljice...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 11:30:20
|
|
|
|
anita goitan
|
iz Radolce si a ne ..mene popravlja ko rečem Radovljica
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:03:05
|
|
|
|
anita goitan
|
ji kuham 1.testenine iz pirine moke brez jajc zravn pa pol vrta by mercator
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:05:02
|
|
|
|
ozziebo
|
pri nas bo pa kar zelenjavna juhca, mal merkator, mal zmrzovalnik
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:06:31
|
|
|
|
minca_n
|
pozdravljene, res sem zeloooooo pozna, vendar sem tudi jaz avgusta rodila svoji punčki spontano v 31.tednu. Zoja je imela 1400g in 39cm, Nia pa 1550g in 39,5 cm. sedaj imata že 6 kg in 62 cm. Gosto hrano smo začele uvajati pri 5.mesecih, samostojno še ne sedita niti plazita se še ne. če sem kaj pozabla pa mi kar povejte. lepo bodite
20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:12:12
|
|
|
|
minca_n
|
aja pozabila sem PDP: 25.10; Zoja je bila rojena 14.58, Nia 15.23
20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:27:18
|
|
|
|
Erin
|
Ja anita, z Radolce minca_n - dobrodošla med nami!!! S katerega konca si pa ti?
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:28:21
|
|
|
|
Erin
|
Naš spi že 2,5 ure.... sem šla prav pogledat če je kaj narobe... ponavadi se zbudi točno po 1,5 ure...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:31:06
|
|
|
|
minca_n
|
jaz sem pa iz pragerskega. lepo da ste me vzele med sebe
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:42:53
|
|
|
|
anita goitan
|
minca_n dobrodošla, ja Zoje so fejst punce , Nia pa vem da tudi
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:50:45
|
|
|
|
majči22
|
Erin no potem res lahko napišeš, da je samostojno začela sededi marca. Lahko tudi datum 25.3, ker sm jo včeraj prvič pustila dalj časa, da je sama sedela. Kakor želiš lahko napišeš. No Tilen je pa res potegnil s spancem. Dopoldne naša max spi 40min, no popoldne pa tud do 2,5 uri minca_n dobrodošla
< Sporočilo je popravil majči22 -- 26.3.2009 12:51:18 >
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 4.del*** 26.3.2009 12:53:11
|
|
|
|
nell
|
IZVIRNO SPOROČILO: žanneža nell-Zakaj mu ne dvigneš vzglavja? Jaz Lani pred spanjem (če je prehlajna) ščistim nosek z baby-vac-om, potem sperem še z fiziološko in jo položim na dvignjeno vzglavje (kar na moj povšter), pa kar funkcionira. Sem mu takoj vzdignila vzglavje, ampak tole pri nas očitno k kaj pomaga, ker se Tibor tolk rotira po postli, da je na koncu okol obrnjen in ma vznožje vzdignjeno . No sej danes je že boljše, je prespal celo noč, očitno je mogu vse skp notr spravit. Erin - tole glede šeste sem se tud js spraševala - ja kje smo jo staknili - hmmm kr ni blo otrok pri nas, niti mi pri njih, sem rekla da so ble maške - lih tolk da je bil en kriv (pa ne jst) Vnovična - hja khmmmmm - smo se dali zapret vsaj za enih 4-5 let - da se dodobra nacrtlamo in atija prepričamo, da bi blo fino še met enga - no ati mora doštudirat, pa da se jst kje ne spomnim v nov študij podat - v bistvu, če bo še drug , si želim, da bi bil Tibor tolk velik, da bi lahko že sodeloval, bi se mu dalo kaj tud dopovedat in tko. Aha Erin glede porodniške sem pa js lih danes tuhtala, me je začelo kr črvičit v trebuhu. Sem šla pa danes Tiborja v vrtec vpisat in seveda tud zraven svojo prošnjo podturit - js upam da bo kej v mojem novem domačem kraju, ker bi mi blo pač bližje - sicer se mi bo pa staro delovno mesto tud mala malca vozit, če me bo le počakalo. No midva s Tiborjem se še vedno spravljava spat za en k - tale nosek me dela rahlo živčno - pa dete se mi smili pa nč ne nuca. Nič grem na cartanje in valjanje po postli in upam da bo vmes tud kej kinknal.
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiMaterinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.