Lolita23
|
Porodna zgodba: Bom poskusila nahitro napisat.No kot veste se mi je v torek zvečer odluščil čep,čez kake dve ure pa se dobila menstruaciji podobne bolečine, ki so bile pač na 5, 10 15 min, skratka neenakomene, moj me je hotel že pejati ampak, sem rekla, da ne grem, dokler ne bojo redne, pa so prenehale.Potem pa ob 4ih zjutraj spet in spet neenakomerne, ker sem vedela, da imam pregled CTG sem počakala tu Z PUPO, ter se odpravila na pregled.Na ctg ni zaznavalo spet popadkov, tako da sem obupala, potem pa je G me pregledala, videla da sem odprta 2-3cm terme obdržala v P, ampak ves ta čas sem jaz te bolečine imela.No potem sem ležala tam v P in mi je bilo že, da bi šla domov, ker spet CTG nič ni zaznal, ampak sem morala ostat, zvečer na viziti povem G, da imam še kar bolečin, ki pa niso časovno enakomerne, ta me pregleda, predre mehur, ker sem bila zdaj že odprta 3cm, vidi da se je mala pokakala, jaz se z nasmehom odpravim v porodno, vsi me gledajo kot, da sem nora, ker se smejem, ma ko bi vedela, da se dolgo pa ne bom.No v glavnem, zdaj se popadki stopnjujejo,(v porodno sobo sem prišla ob 18ih), dobim nekaj proti bolečinam, ni prijelo haha, babica pač pravi se boš pa mogoč sprostila,mala je že čisto nizko, odpiram se hitro, vendar nimam dovolj močne svoje popadke zato dobim še umetne(po 2 urah v porodni),(vse o njih...).No po 3 urah in pol končno iztis, vendar nisem bila dovolj močna, pa se mi je ena babica vrgla na trebuh druga mi naredi epizitomijo, ampak še kar ne gre glava pa že skoraj zunaj, zato mi malo pomagajo z vakumom, druga babica se spet vrže na trebuh in voila mala je zunaj z dvakrat obvito popkovino okol vrata, vendar takoj zadiha.Malo mi položijo na prsa in me začnejo šivat, pokasirala zunanje in notranje šiveAmpak mi je vseen, mala je zdrava.No takoj pokličem še očija, ki mi medtem pošilja že smse, kako sva.Tako naju uredijo, se podojiva in od takrat je mami konkretna mlekarnaa, njena mala pa vse preseneča z živahnostjo.Mala je dobesedno pribrcala na svet, tako da so se babice bale kak bo. Uh malo sem se razpisala lp