aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa A_S imaš možnost se obrnit na kakšnega višjega? Karkoli? Ker tole men ni normalno. Če imate take poskoke s cukri, morate dobit več listkov na recept. Pa ne sam to, potegne vse ostalo za sabo. Kaj če zamenjaš diabetologa? Je tu krivda? Diabetologi so odlični. Res. Ampak zavarovalnica NE odobri več listkov. Enostavno zavrnejo. Nihče od tistih, ki o temu odločajo očitno ni videl majhnega sladkorčka niti od daleč--tako mi je rekla danes zdravnica. Pri malih cukri norijo. rastni hormoni, 1001 dodaten razlog-majhen organizem čisto drugače prenaša vse skupaj. Imaš možnost karkoli zaprosit od države? Enkratno socialno pomoč? Občina za vrtec (oprostitev plačila)? 2 meseca v letu lahko plačuješ 30 % cene vrtca. To možnost smo izkortistili, ker je bil Jernej doma julija in avgusta-zaradi moje porodniške. Potem smo znižano plačali še za oktober.Ker tole je še huje kot če imaš otroka s posebnimi težavami (gluh, slep...). Ne dojemam, res ne. Jaz tudi ne. Sem govorila s socialno delavko na pediatrični. se z vsem strinja, da kronično bolni otroci, ki niso gibalno ovirani izvisijo glede pomoči. Si ne predstavljam kaj bo, ko bo šola in šolske počitnice. Privat varstvo? Upam, da mate vsaj službe solidne, ker tole 2 navadna smrtnika s plačo od fabrike ne preživita niti enega meseca. Ja, res. mož ima s.p.--pač mora delat, se angažirat. V vsakem primeru nastradajo otroci. Če starši ne zmorejo je več zapletov, otroci so več v bolnici, prikrajšani za marsikaj. In ko takole razmišljam, ko mate tolk stroškov. Sej je bolje, če ostaneš kar doma, pa maš otroke namest v vrtcu kar pri sebi. Ja, ampak po eni strani mi je žal pustiti službo. Všeč mi je. Ne predstavljam si biti 10 let doma. Pa ne me narobe razumet. Saj bi se nam že tako finančno bolj splačalo, da sem doma, ima mož še enega vzdrževanega člana. Ampak vseeno bi rada hodila v službo. A sem čudna? Pa ne da ne bi rada imela otrok! Ob delu sem študirala. Imam spisano diplomo, ki ji moram urediti še literaturo, lektorirat naredit povzetek,...Ampak saj pravim, sploh se ne morem skoncentrirat. Še sekirala se ne boš kako se obnašajo, ko je res tak problem s cukri. Ne vem no, sem kar žalostna ko tole berem. Eni pa na veliko skoriščajo državo. Tisti, ki rabijo so pa tam kjer so.
|