Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 15:21:20
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Hojla, še enkrat od mene. Včeraj je naša biba dobila od babice darilo za 4. mesec: iii...kaka mala lubika...sej ji ni bilo nč jasno... Full dobr zgleda tale stolček....
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 18:17:46
|
|
|
|
mbd0411
|
Bethany,kako luštna tale tvoja dečva
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 19:02:42
|
|
|
|
Lolita23
|
ŽiVJo!! Končno se vam lahko pridružim, porodno zgodbo bom kdaj drugič delila, ker trenuten ne morem sedet, ker sem pokasirala kar nekaj šivov.
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 19:32:06
|
|
|
|
katja_p
|
Lolita, lepo, da si se javila. Ti kr lepo okrevaj, bomo imele še dost časa čvekat! Bethany: ej, tale stol je pa zakon ... Bom js komu omenla, da bi rada za svoj bližajoči se rojstni dan dobila ta stol mogoč me kdo usliši Tjašino prvo spanje v njeni sobici. Spala je pd 22.00 do 1.30. Pol sva se sicer matrale do 2.30, ker je bolj slabo jedla in počas pa neki protestirala vmes, pol je zaspala do 6.15, ko se je pa dejansko prebudila. Sem jo vzela v najino postlo, sma se mal igračkale, mal čez 7 je pa spet zaspala do 9.30. V bistvu se je doka podobno prebujala, kot pr nama v sobi, le da ni blo vmesnih tarnanj in premikanja pa godrnjanja, ker ni nobeden mimo nje hodu in jo "motu". Zdle spet spančka, pa bo najbrž se kmal prebudila, dvomim, da bo zaspala za dalj časa. Niti v pižami še ni Dans smo spet naredili "ta dolg" sprehod - čez Lahovno. Je pihalo ko , sam smo se kr dobr opremli
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 19:53:33
|
|
|
|
katja_p
|
Sm si zdle rezervirala še dve knjigi: Avtor: Marjanovič Umek, Ljubica ;Fekonja, Urška ;Batistič-Zorec, Marcela Naslov: Sodoben vrtec : možnosti za otrokov razvoj in zgodnje učenje Avtor: Estivill, Eduard ;Mihelač, Špela Naslov: Spi, dete, spi : kako navadite malčka mirno spati : jedrnati vodnik po metodi dr. Eduarda Estivilla Bethany: kolk še maš za prebrat?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 20:10:18
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 ŽiVJo!! Končno se vam lahko pridružim, porodno zgodbo bom kdaj drugič delila, ker trenuten ne morem sedet, ker sem pokasirala kar nekaj šivov. Si le dočakala!! Dobrodošla med mamice!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 20:28:34
|
|
|
|
Bethany
|
Katja, bom bom prebrala! Brez skrbi, do naslednjič, ko grema do mesta, bom fertih. Ej, punce, js sem pa malo obujala spomine in brala naša čvekanja v novembru, ko smo tak napeto čakale, kdaj se bo Elina odločila ven pokukat... me je kr odneslo štiri mesece nazaj... se mi zdi že cela večnost od takrat, hkrati pa kot da je bilo včeraj... Mi smo tudi imeli dolgi sprehod in sicer iz Lopate do Medloga, pa potem čez obvoznico po celi Ljubljanski cesti in nazaj mimo Lave in Ostrožnega. Katja, madonca ima bmw močno hupo Stolček Bumbo je pa svetovn, res. ful se ji dopade not sedet, pa baje se tudi mizica za zraven lahko dokupi.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 20:33:15
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Katja, madonca ima bmw močno hupo Sorči ... a sm Elino zbudila?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 21:29:39
|
|
|
|
_kathy_
|
Ojla babnce! Dali*, ful lepa porodna zgodba! No, mi smo pa imeli včeraj posvetovalnico. Nobady, naš Gal se je prvi mesec zredil za 1120 g! No, ta mesec pa smo pridobili 730 g in 2 cm, a smo bili zopet pohvaljeni. Bravo Gal! Danes pa smo imeli cel dan obiske. Imeli smo na obisku tudi dva ŽIga, eden je star že skoraj 9 mesecev, drugi pa 4,5 mesecev. In še nekaj ...ta Žiga, ki je star 4,5 mesecev, že tehta 9 kg!!! Pravi dec je že. No, tako smo imeli zelo pester dan. Gal je bil zelo priden samo debelo je gledal ter tu in tam oddremal kakšno kitico. Zvečer pa jok ...lačen, a ne more jest ...in kaj sem ugotovila? Krči ...zaradi Donata!!! En teden nisem pila donata in ni imel niti enega krča, danes, po kozarcu Donata pa jok in stok. No, pa smo se po kakšni urici in pol umirili, očedili, napapali, sedaj pa že pridno pančkamo. Jst pa še grem pospravit, potem pa hitro v posteljo. Nočko vsem!
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 21:32:50
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Katja, madonca ima bmw močno hupo Sorči ... a sm Elino zbudila? hehe, ne, si mela srečo, sicer bi se pa kr za tabo prišetala, da bi jo nazaj uspavala... Danes je tak trdno spala na sprehodu, pa potem še dobro uro doma v vozeku, superca!! Niti trznala ni niti na hupo, niti na ostale zvoke iz okolice. Aja, pa bravo za Tjašo, ko je prvič sama spala v svoji sobici. Povej, kak si pa ti spala, ko je nisi mela tak blizu? Js bi pomoje spala z enim ušesom na straži, kot pes, hehe.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 21:34:43
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Sm si zdle rezervirala še dve knjigi: ... Avtor: Estivill, Eduard ;Mihelač, Špela Naslov: Spi, dete, spi : kako navadite malčka mirno spati : jedrnati vodnik po metodi dr. Eduarda Estivilla ... Ja, tole imam js tud v planu prebrat...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 21:37:07
|
|
|
|
Bethany
|
Kathy, bogi Gal. A še vedno uravnavaš prebavo?? Js sem tud prve tedne pila donat, sam nisem opazila, da bi jo kaj zvijalo... na srečo. No, sam da si ugotovila, kaj mu ne paše... Probaj s suhimi slivami namočenimi v vodi, čez noč. Če bo kej boljš prenašal...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 21:44:15
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Aja, pa bravo za Tjašo, ko je prvič sama spala v svoji sobici. Povej, kak si pa ti spala, ko je nisi mela tak blizu? Js bi pomoje spala z enim ušesom na straži, kot pes, hehe. Hvala bogu za Baby-phone Sicer sem itak spala bolj na pol in skoz poslušala te šume in se bala, da bom preslišala kak jok In je bla fora, ko je zjutraj ob 6 začela jokat, se mi je ravno neki sanjalo in sm v daljavi slišala njen jokec. Pa je najbrž minilo ene par sekund, da mi je proradilo, da je to Tjaša Pol pa hitr auf in k njej Zdle pa še vendo spi .... Sm ji sicer šla 2x popravit dudo, a ni nč velik trznala, očke sploh ni odprla. očitno dans ne bomo kopali se in v pižami spali, ker pol jo bom prebudila, če jo bom velik nosla in premetvala.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 21:46:15
|
|
|
|
katja_p
|
Ker imamo rade sladko in tiste, ki imamo rade skuto ... nekaj hitrega in lahkega ... o kalorijah ne bi, o hujšanju pa tud ne Potrebuješ: 3 jajca 1 vanilin sladkor 1 pecilni prašek 2 navadna jogurta 2 kisli smetani 500 g skute 7 žlic sladkorja 7 žlic moke Postopek: Zmixaj jajca, sladkor in vanilin. Dodaj kislo smetano, jogurt in skuto ter ponovno zmixaj.Dodaj še pecilni in moko. V pekač daj peki papir in vanj vlij maso. Peči pri 180 °C nekje med 45 in 60 minut - Povrhnica naj bo take lepe zlato rjave barve, lahk pa probaš z vilico, če je še kaj tekoče. Sicer ne izgleda ne-vem-kaj, ampak je pa dobro ko
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 21:47:12
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Sm si zdle rezervirala še dve knjigi: ... Avtor: Estivill, Eduard ;Mihelač, Špela Naslov: Spi, dete, spi : kako navadite malčka mirno spati : jedrnati vodnik po metodi dr. Eduarda Estivilla ... Ja, tole imam js tud v planu prebrat... Sm na enem topicu brala, da je menda tud OK. Je pa itaq izposojena do konc aprila. Tk da bomo še čakale.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 21.3.2009 21:49:17
|
|
|
|
katja_p
|
Bravo Gal Sam še vseen zgleda taka štručka napram Tjaši pa Elini ko sta orng babnce Tale Žiga je pa kr krepak za svoje mesece kk pa še lahk to dojiš pa nosiš okol? Ti ja roke odpadejo! Pa je dojen al je na AM? Rajš vidim, da ima naša manekenski geštel
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 7:34:13
|
|
|
|
katja_p
|
Jutro! Mi smo že pokonc. Najedle sva se, zdaj jo bom pa mal še k seb v postlo vzela, če bo še hotla kaj zadremat. Se mi je začelo dogajat, da ponoč, ko se zbudi, zlo težk zaspi nazaj Pa na zizi še nekak zakinka, ko jo pa v postlco odložim, se začne pa neki zvijat pa z tokami mahat okol in dude sploh ne zna več zagrabit. Tk opleta z jezičkom in odpira usta, da bi neki mela notr, sam zagrabi je pa ne. jo dam na zizo, 2x potegne in gre stran. Hmmm .... Že neki protestira .. grem. Pejte dans ven, bo sonček (sam vetrovno, tk da se dobr oblečte!)
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 8:50:47
|
|
|
|
Bethany
|
ooo, Katja, si pa zgodnja danes. Se morem pohvalit, kak smo fajn spali danes: od pol desetih do pol petih!!! Pa pol še od petih do osmih s presledkom previjanja in hranjenja. Sem fajn naspana. Se še pol kaj oglasim, grem stisnat pomaranče.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 9:04:23
|
|
|
|
Bethany
|
bemti, noooo, ni fajn brat receptov za peciva, če si lačn, p še vse sestavine mam slučajno doma... zdej bojo pa skušnjave!! Joj, tale Žiga, je pa ornk rejen, a nimajo ponavadi 9 kil tam nekje od šestega meseca dalje? ali še kasneje? kak pa zgleda? ful starejši, ane??
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 10:36:55
|
|
|
|
_kathy_
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Bravo Gal Sam še vseen zgleda taka štručka napram Tjaši pa Elini ko sta orng babnce Tale Žiga je pa kr krepak za svoje mesece kk pa še lahk to dojiš pa nosiš okol? Ti ja roke odpadejo! Pa je dojen al je na AM? Rajš vidim, da ima naša manekenski geštel Tale Žiga se še vedno polno doji. Ja, res pa ...da imasta ati in mami že prave mišice, ker je ornk dec.
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 11:08:30
|
|
|
|
katja_p
|
Js sm pa šele zdle vstala Sma s Tjašo šle še v ta veliko posteljo pančkat zjutri in sm se js zdle zbudila, ona pa še spi Zdaj mi pa ni čist jasno, zakaj tam tk fajn spi ko ubita ... če bi bla v svji postli, bi se že 3x zbudila ... Bom dans njeno postlco obrnla v takšo smer, kot imama mi2, da vidim. če je fora v tem, na kateri strani neba imaš glavo pa rolete bom spustila, da bo skoz tema. A je možno, da ponoč slabš spi, ker dopoldne ful spi? Ker to pa že skoz .. Bethany: ti kr nared pecivo pa mi prnes en kos, se ga men tud lušta, sam za spremembo od tebe nimam sestavin ... imam pa sestavine za štrudl .. bom najbrž spekla
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 11:12:17
|
|
|
|
urška13
|
ojla, punce pa sem vas le našla danes bom bolj kratka, saj je čas med podoji, previjanji še kratek in mami še utrujena. sem pa vesela, ker zadnja dva dni vsaj malo bolj normalno ponoči dojimo in ne več na uro. upam, da ostane pri tem. kot je Bethany pridno napisala, sva z atijem 12. marca dobila najin zakladek, malega Jaša. Prosim, da na seznamu popravite datum, se je malo narobe zapisal. bom probala čim prej prebrati, kar ste doslej napisale in upam, da čim prej tudi sama kaj več napišem. lep pozdravček vsemod Urške13
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 11:43:11
|
|
|
|
katja_p
|
24.09.2008 panja MAI 16.10.2008 Mandek ZALA 20.10.2008 mbd0411 NIK 03.11.2008 maša23 MAŠA 18.11. 2008 jagodinka FILIP 24.11.2008 Bethany ELINA 25.11.2008 m a j c i k a LEJA 26.11. 2008 bobika1 MATIC 5.12.2008 katja_p TJAŠA 12.12.2008 martka GAJA 14.12.2008 mami_1979 MATEVŽ 15.01.2009 lunica12 ANINA 21.01.2009 _kathy_ GAL 22.01.2009 betty80 VID 21.01.2009 blue eye JERNEJ xx.xx.2009 Tadeja81 ALINA ????????????????? 04.02.2009 brkn83 NIK 05.02.2009 cesandra ŽAN 06.02.2009 cita LIA 08.02.2009 Katjuša BENJAMIN 15.02.2009 timy EVA 06.03.2009 spps MARCEL 06.03.2009 Dali* ETIEN 09.03.2009 NoBody TAJ 12.03.2009 Sahary NEŽA 12.03.2009 Urška13 JAŠA 19.03.2009 Lolita23 TJAŠA
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 12:43:25
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p ... A je možno, da ponoč slabš spi, ker dopoldne ful spi? Ker to pa že skoz .. Bethany: ti kr nared pecivo pa mi prnes en kos, se ga men tud lušta, sam za spremembo od tebe nimam sestavin ... imam pa sestavine za štrudl .. bom najbrž spekla Spanje: hm, če verjamem uni knjigi o spanju, bi mogla ponoč fajn spat, če tudi podnevi vredu spi. Seveda če ne zamenja dneva za noč in obratno... Pecivo: bom ga res naredla, sam ne danes, ker že tašča peče, pa ne bom v zelje hodla. Bom enkrat med tednom, pa ga vzamem na sprehod zram, da bo manj slabe vesti ob uživanju, hehehe....
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 22.3.2009 12:47:14
|
|
|
|
sonček85
|
še malo in se vam tudi sama pridružim. Kako ste mamice
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?