špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: nia5 Špelin@ eno vprašanje. Tvoja mala pika je stara 3 leta, če se ne motim ne? Kako se vede do Gregija? Je kaj ljubosumna, groba do njega? To te sprašujem zato, ker je Niin bratranec grob do nje in to namerno. Vem da je le tri leta star, vendar ko mu lepo 2x povem da naj tega ne naredi, on gre in to naredi in če me ne bi bilo zraven, bi se Nia lahko resno včasih poškodovala. Res je malce drugače, saj sta onidva bratranec in sestrična, vendar ne vem če je tako obnašanje "normalno". Ful mi je hudo, ker ga zelo rada vidi (je velikokrat pri nas), on pa tako do nje. Morda veliko k temu pripomore, da ne hodi v vrtec in nima občutka delit, uboga klinc kaj......? se lahko vmešam Jaz mislim, da bi se mogli starši z njim pogovorit. Moram trkat, a mi nimamo teh problemov. Petja bo konec meseca stara 3 leta in ni kakih ljubosumnih izpadov, sploh pa da bi Varjo poškodovala namerno, se ne spomnim, da bi bil kak primer.Prej do starejšega bratca. Vrtec pa mislim, da ne igra nobene vloge pri tem primeru...no, vsaj pri nas ni, ker Petja še ni hodila, ko je dobila sestrico... Jaz se strinjam tule. Vrtec naredi samo to, da se otrok nauči delit. Če je doma in ima družbo bi tudi znal delit. Kar pa se tiče ljubosumja in ....... bi mogli pa to njegovi starši uredit. Otroku je treba na nek način razložit, da ga Nia ne ogroža in se mu posvečat, ...... 3-letnik se dobro zaveda kaj je prav in kaj ne. Mi smo Jako zelo dobro pripravili na prihod sestrice in nimamo nobenih problemov. Razumem, da so težave z manjšimi otroci, ki še ne razumejo vsega, pri teh letih pa ne bi smelo bit težav. A je mogoče hiperaktivec, zahteva ogromno pozornosti? Jaz ga ne morem/smem vzgajat, ker je zelo naporen otrok, in imata starša svoje prijeme, jaz sem se enkrat vmešala in je bil joj. Valda ga skregam ko se to zgodi, vendar ne pomaga, njiju pa ni zraven da bi ukrepala. Mama pravi da je premali, oče vsaj prizna da je naporen in da se zaveda kaj počne. Zato pa so nastala trenja med nami. Čist sem že blesava, ker ne vem, če se resnično ne da 3-letniku dopovedat, da je Nia še mala in ne more, ne zna, noče nič hudega (in to 100x na dan). Večji bratranec (9let) je pa cuker do nje, ga obožuje Nia in on njo. nia5, moja mala pika je na splošno zelo ljubeča in zaščitniška do bratca. Včasih ima sicer izpade, ko mu jemlje igrače in mu jih ne da nazaj, ampak groba pa do njega ni nikoli. Upam, da tako tudi ostane. Pri nas pomaga, da ji takrat, ko jo popade ta sitna fovšija, govorim, kako zelo jo ima bratec rad in je ponosen nanjo, potem se mala kar stopi Kar se Niinega bratranca tiče, imaš roke bolj kot ne zvezane: on ima svoje starše, ki bi ga morali vzgajati. Oz. jaz zase vem, da bi krepko povzdignila glas (malo nad otrokom, še 100x bolj pa nad njegovimi starši), ker mi je varnost mojega otroka na prvem mestu! Pa če imajo surle do tal. Vzgajajo ga pa pač oni, ja...
|