nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: nia5 Jaz ga ne morem/smem vzgajat, ker je zelo naporen otrok, in imata starša svoje prijeme, jaz sem se enkrat vmešala in je bil joj. Valda ga skregam ko se to zgodi, vendar ne pomaga, njiju pa ni zraven da bi ukrepala. Mama pravi da je premali, oče vsaj prizna da je naporen in da se zaveda kaj počne. Zato pa so nastala trenja med nami. Čist sem že blesava, ker ne vem, če se resnično ne da 3-letniku dopovedat, da je Nia še mala in ne more, ne zna, noče nič hudega (in to 100x na dan). Večji bratranec (9let) je pa cuker do nje, ga obožuje Nia in on njo. Vzgoja otrok je zelo občutljiva tema, sploh ko nekaterim strašem ne uspeva najbolje. Ampak mogli bi vedet, da so to le obdobja. Če ti čuvaš otroka se lahko toliko vmešaš, da ga skregaš brez slabe vesti. To, da mama pravi, da je premajhen je samo njeno zapiranje oči pred resnico. Je pač mama in si ne bo dala priznat. Če je naporen še ne pomeni, da se mu ne da dopovedat, ampak ga je težje držat o okviru nekih pravil. Moj otrok je tudi zelo naporen in ne vprašaj koliko živcev sem izgubila. Z njim ni problema, če ima pozornost in dovolj gibanja. Za to pa se ful trudim, da dobi oboje. je pa težko, ker imam še Majo, ki pa že tako ali tako dobi manj moje pozornosti, če potegnem črto do sedaj. Se ukvarjam veliko z njo, samo še zdaleč ne toliko kot z njim, ker ni "potrebe". V glavnem moje mnenje je, da ga zaposliš in seveda skregaš, ker je dovolj velik, da razume kaj je naredil narobe. Je res, da čez 10 min ne bo več vedel, kaj je bilo narobe, samo v istem treutku pa se še presneto dobro zaveda. zato imajo tudi težave z njim, ker govorijo, da je premajhen. Tudi moja teta je naredila to napako in jo je drago plačevala. Ma o tem bi lahko pisala celo večnost, ker sem tudi sama mama zahtevnega otroka. Upam, da boš kaj razumela kar sem napisala zgoraj, ker mi prihaja toliko spominov naprej in .... da sem napisala eno samo skrapucalo. Razumem kaj hočeš povedat, le upam da se ne bo kaj zgodilo, ko človek za trenutek ni pozoren. Smo že imeli debate o tem, malega en čas celo ni bilo sem....mislim da bomo se spet mogli dol vsest, pa četudi se skregamo. Upam, da pri Maji ne boš imela takih problemov in hvala