Skye
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: Skye IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: edinaos Punce vse tiste, ki ste že šle čez proces uvajanje v vrtec, povejte mi koliko časa je trajalo uvajanje , saj vem da je od otroka odvisno, ma me zanimajo vaše izkušnje? Uvajanje v bistvu traja 1 teden, kar pomeni, da si prvi dan z njo tam nekaj časa, drugi dan jo pustiš kake pol ure, tretji dan 1 uro - 2, tretji dan malo več in ......, 5. dan pa recimo do kosila. 2. teden bi pa že morala normalno hodit, da ve od kdaj do kdaj bo tam. Ker če jo predolho hodiš iskat prej in .... bo vedela in bo čakala. Otroci imajo notranjo uro in točno vedo kdaj pridejo mamice ponje. Je pa od vrtca do vrtca različno. Pri nas je bilo v obeh vrtcih tako kot sem napisala zgoraj. Če pa bo jokala in kako dolgo bo to trajalo pa ti ne zna nihče povedat, ker je odvisno od AT koliko je odvisna od tebe in kako prenese spremembe. Jaka je malo jokcal zjutraj pa je to trajalo 2 ali 3 tedne potem je bilo ok. Prve par dni sem jaz jokala z njim. Imamo pa v vrtcu eno punčko, ki je zelo na mamico navezana in ne mara sprememb in je dolgo jokala. Ko pa je prišla nova vzgojiteljica pa ni bilo problema, ker je bila mali všeč. ta sistem uvajanja, kot si ga opisala mi je pa zelo všeč. Hvala bogu, da moji dve nista mamini mazi...sta kar navajeni na ljudi okoli sebe, pa še dve sta....se tolažim, da bo zaradi tega lažje. Sem pa že razmišljala, da bi moj šel z njima čez ta sistem uvajanja, ker zase ne vem, ali bom zmogla brez solz, v kolikor se bosta jokale Kolikor vem v vrtcu zelo pozdravljajo uvajanje očeta. Otrok ga pozna in se kljub temu lažje od njega loči. Če bo kriza pri nas, bo moj nadaljeval z uvajanjem. Tole je pa čisto res. Otroci so bolj na mame navezani in se težje ločijo od nas. Z očeti pa je lažje, pa niso tako popustljivi in "mehkužni" kot me. joj jaz pa mislim, da bo moj dosti bolj popustljiv, kot jaz....ga že kar vidim, ko bosta znale govoriti in bosta prišle z finto npr. "očiiii, midve bi pa sladoled", pa da bo padel še kakšen nedolžen pogled.....po mojem bo se kar stopil, in jima seveda ustregel Bosta ga verjetno kar hitro ovile okoli prsta...bom morala zelo paziti, da ne preveč