gogabojan
|
Mandek, nevem kaj naj ti povem. Zakaj oče ne gre v cerkev?? To je prvo vprašanje. Je mogoče tvoj druge vere?? Ne verjame v cerkev?? To ti nebi smelo igrati vloge. Vem da starše imaš nadvse rada. Poznam to, da mama dela tako kot oče reče. Pri nas je tudi tako (včasih je bilo, zdaj pa se mu postavi po robu). Vemo vsi, da so tvoji starši in da jih imaš nadvse rada. In da so oni bili glavni del tvojega življenja. Moraš pa jim povedati, da imaš zdaj ti svojo družino. In boste skupaj do konca življenja. In da tako bo. Pa naj zaradi svojega ''ponosa''(oprosti, če sem preveč drzno rekla ponosa), ne bodo šli na krst vnukinje. Probaj se vsesti za mizo s svojimi, ali pa jim napiši pismo, (morda bo lažje tebi, ker jih ne boš videla, in njim bo lažje defenitivno), in jim razloži in napiši, vse kar si tu napisala. Da ti dajejo občutek krivde. Madona sem zakomplicirala stvar zdaj. Niti ne vem, kaj sem napisala. Hočem reči, da napiši pismo, vse kaj te teži. Na njih je izbira, ali se bodo sprijaznili z dejstvi, in videli, da delajo slabo za vnukinjo in za tebe, ker ti veliko pomenijo, če jih ne bo. Res ti rečem, napiši jim. Potem pa naj se odločijo. Reci jim, naj ti naredijo vsaj to veliko uslugo in preberejo. In povej jim da jih imaš rada, in jih boš vedno imela. Toda sedaj imaš ti svojo družino, ki ti pomoje več pomeni, kot tvoji starši. Jaz imam svoje starše nenormalno rada. Toda raje imam svojo družino. Če so se oni pripravljeni odpovedati ali nam, ali krstu ali čemerkoli, me bo srce neznansko bolelo, toda meni več pomeni moj otrok. Sem hvaležna, za vse, kar so storili za mene. Toda tega je več ali manj konec. Nisem otrok, imam svojega otroka, svoje življenje, in bom živela svoje življenje tako kot si bom sama želela. Lahko pa me le podpirate v moji odločitvi. Če pa ne bo prava odločitev, se bom pa že pobrala. Upam, da razumeš, da sem ti to napisala kot primer, kot jaz vidim tvoj problem. Tako jim nekako napiši. Če ne drugega, bodo vsaj vedeli, kaj čutiš. Res želim ti iz srce, da se ti izteče tako, kot si res želiš.
|