Mandek
|
Čer! Vidim, d a ste spet pridne, upam, da mate to po svojih malčkih:) Jaz sem sama, Zala spančka že od 19.30, oči je na službeni fešti, pa se mamo fajn:) No, v bistvu komi čakam, da pride oči, ampak bom že potrpela... V nedeljo mamo krst. In tu je naša zgodba grozna. mah, sej ni tok, sam...Z mojimi so težave. Vedno. Oči ne gre v Cerkev, jaz sem ga razočarala s tem krstom, sestra s cerkveno poroko...mami je služabnica in ne upa oprekat, stara mama dela, kr onadva rečeta...In na koncu pride, da moram jaz PROSITI svoje starše, da se prijazno odzovejo vabilu, četudi jih ne bo. Samo naj ne bojo nesramni...Ampak ne. Spet je v središču oči, spet misli, da gre zanj. Saj je super človek, Zalo ma rad do nezavesti, ampak ta njegova trma in prepričanje,d a mu vsi hočejo nekaj slabega...In njega pač ne bo. Niti na kosilo. Ne razumite narobe, to ni problem...jaz sem se s tem sprijaznila že davno. Problem je v tem, da mi moji starši VEDNO obesijo preklet občutek slabe vesti. Vedno jo nosim jaz. VEDNO. In potem jokam in si razbijam glavo in delam po previdnih tirnicah, ki ne bodo nikogar prizadele...Četudi kontra sebi, da je le mir in da sta onadva zadovoljna. Nikoli se ne bom losala tega...Enostavno anrejena sta za čaranje slabe vesti. Joj, ko bi mi blo vsaj vseeno... Eh, pa nima veze. Ne bom smetila tu. Da še jaz odgovorim na spanje: (ker tudi mene žre, ko mi sestre vedno znova telebatijo o tem, da otrok do 6.meseca naj bi nekako ukinil nočno hranjenje) Zvečer dodajam, včasih tudi čez dan (trudim se čim manjkrat) in spi od nekje 19.,20.- 24.,1.,2., ko jemo (AM), nato spi povsem odvisno od noči....je spala že tudi do 7.15 in to je bil luksuz, včeraj pa se mi je zbudila že ob 4 (jedla ob polnoči)...Čez dan-dopoldanska tura je 2,5urna, če sva doma, drugače je cel bioritem pomešan v tri krasne in ne spimo nič. Če smo doma, spi potem še popoldan, drugače nič do takrat, ko jo zmanjka v posteljici. Ugotavljam pa nekaj...Nikakor mi ni šlo v račun, zakaj zvečer brez problema sama zaspi v posteljici, čez dan pa ni šans in se sam joka in tečnari, čeprav je zaspana. Po vsej (moji) verjetnosti jo moti svetloba. Imamo namreč mansardo in strešno okno, ki daje spalnici toliko svetlobe kot bi spali zunaj. v takem še jaz ne morem spati,no...Najbrž bomo zdej kupli prenosno postlco in jo dali v sosednjo sobico, ki nima strešnega okna, ampak samo balkonska vrata...je precej temnejša. Tut tko razmišljam, d abi jo dala v drugo sobo. Najina postla je postala hudičevo moteča, ker škripa ko zmešana (stara je 1 cel mesec )in sumim, da jo to večkrat zbuja... No, glihkar s eje zbudla in sva se dojile, čeprav je pojedla 120 ob 19.30.... . in ko že mislim, da spančka naprej, stokec iz spalnice....ajoj, ajoj, pa kaj je zdej to'??? Nič, ne vem več, kaj sem misla napisat, grem jo ščekirat, potem pa bomo vidli, kaj in kako bo . Pozdravček