špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: suzy85 IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, jaz moram nekaj dati iz sebe, me že od nedelje žre... Tašča je decembra lani šla z veliko piko in njeno sestrično v trgovino z oblačili, kjer sta obe pomerjali žametne hlače. Obe nosita isto št. in so imeli željene samo ene, zato je moji veliki piki rekla, da jih bo ona dobila, ko naslednjič pride, ker se je s trgovko zmenila, da jih dostavijo tak model iz druge poslovalnice. Od takrat smo bili že 3x tam in hlač ni... Mi je na poti domov v nedeljo velika pika spraševala, kdaj ji bo babi dala tiste hlače... Kaj naj ji rečem in kako??? Taščo klicat in z njo premlevat zadevo je brezplodno... A naj punci rečem, naj ona pokliče babi in jo vpraša? Jaz bi jih šla sama kupit v tisto trgovino, če bi le vedela kakšne. babji. Joj, jaz bi jo kar po buči. Če se da zmenit s taščo jo prosi naj jih kupi, pa ji magari plačaj, da ne bo pika razočarana. Bogi otrok. Žalostno je, da se otroci dobro zavedajo kdaj jih nekdo nateguje. Jaka je to že lani vedel, pa še ni bil star 3. Mi je kar hudo zanj. Točno to sem imela v mislih, pojdi jih kupit, če veš kako izgledajo, jih nesi tašči in reči naj ji jih naslednjič da, to pa bi tudi njej moglo na vest vdarit, pa še tvoja pikica bo vesela; če drugače ne gre se strinjam z barbaw in nio5, da jih poskusi sama kupiti. če pa ne veš kakšne so, pa pokliči taščo in jo malo sapomni. če jo bo klicala velika pika in se bo začela izmikati, je možno, da bo velika pika to ugotovila in je lahko že zaradi tega razočarana! Eh, moja punči jo že pozna (taščo, t.j. svojo babi) in točno ve, kam pes taco moli... Ker to ni prvič. Mene boli, ker se otrok počuti izigranega. Prav boga je. Pa tale tvoja tašča mora vedno tisti drugi punčki vse v rit tiščat, če grdo rečem. Sem jo 1x direkt vprašala, zakaj tako. Ker je pač hudo jamrala, da ima tast polomljeno protezo in rabi nov slušni aparat, onadva pa brez keša. In taščin odgovor (eden redkih odkritosrčnih odgovorov): "Veš, njena mamica in ati sta ločena, naj vsaj to ima." V smislu materialnih dobrin. Zanjo namreč zdajeta ves denar do zadnjega fičnika. In za njeno starejšo sestro, ampak za le-to vseeno manj. Kar se mene tiče, komot preživiva svoje otroke brez njune finančne "injekcije", bolj me boli dejstvo, da tudi svojo pozornost in čas deli enako kot denar...
|