|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 2007
16.3.2009 8:25:22   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Se pravi, da sem res ujela pravi trenutek in bi ga lahko spet zgrabil vročinski krč, če mu ne bi dala Voltarena.

Kako zgleda vročinski krč in kdaj popusti? Je dovolj če mu ti pomagaš in kako ali ga moraš takoj peljat k P?

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
16.3.2009 9:12:28   
Vrtnica79
Danuser posted image , kako je lepo ko se zbudiš v sončno jutro. No, pa bomo le dočakali pomlad. Vana je danes že v vrtcu in niti ni bil problem zdaj ko je bila en teden odsotna. Je lepo šla k vzgojiteljici in ni nič jokala. Jaz pa grem pop. delat tako da ima ta teden ati skrb otroke porihtat in spravit spat.

No, da še malo pokomentiram;

Raho, zelo lepe fotke tvojih malčkov. Je pa tudi pri nas tako da je Vana pravi hudiček proti Lataši. Vse si upa in nima straha pred ničemer. Zadnjič se je po toboganu kar pa glavi hotela spuščatuser posted image ...........

Vetrnica ojoj to pa res ni fino da se z varuško ne ujameta. Saj bo hitro minio pa bo šla v novi vrtec.

Ayo uuuuuuuuuuuu gospauser posted image user posted image user posted image . Čestitke!!! Lepa družinica steuser posted image

Andreja lepo da je Evina kri vreduuser posted image . Zdaj pa upam da vam uspe še spanje porihtat.

Lanauser posted image user posted image user posted image  za Tima. Res nima sreče z to vročinouser posted image .

Lorchuser posted image user posted image user posted image  za Tjašo. Ne sekiraj se za taščine besede, sama veš da delaš najbolje za svojega otroka. Je res da so pač eni bolj podvrženi vnetjem.

Botrca škrlatinka je hujša oblika angine.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
16.3.2009 12:17:12   
lana38
botrca, škrlatinka in rdečke nista isti bolezni. Tim je zdaj vsak mesec bolan. Kadar grem k P imam tisti dan bolniško, drugače pa je tako pri babici. Vročinski krč-otrok nenadoma otrpne, obrne oči, okončine se mu tresejo, lahko pade tudi v nezavest, dihanje je plitvo. Popustiti mora prej kot v 30 minutah, drugače lahko pusti trajne posledice na možganih. Vsi, katerih otroci so imeli že enkrat vročinski krč imamo doma zdravilo Stesolid. Če pride spet do krča, stisnemo to zdravilo v ritko, če krč traja več kot 2 minuti. Ko krč popusti, mora otrok obvezno v najbližjo zdravstevo ustanovo, da ga pregleda zdravnik. Mi imamo bolnico čez cesto in smo takrat bili tam prej kot v 5 minutah. Ko smo prišli taja, je krč še vedno trajal. Takrat še nismo imeli Stesolida doma. V glevnem, grozno za videti in upam, da mi nikoli več ne bo treba tega doživeti pri svojem otroku. Zelo nevarno je, da se ponovi v prvih 6 mesecih. No, Tim ga je imel 9.9. lani, tako da je zdaj že minilo več kot 6 mesecev, pa ga ni ponovno dobil.
Pri P so mu vzeli kri in vodo. Izvidi so OK. Edino za urikult moram poklicati jutri. Če to ne bo OK, potem mu bo zamenjala AB, ker gre potem za neko vnetje na sečilih. Drugače je pa nekaj virusnega. TT ne narašča več tako skokovito. Ponovno sem mu morala dati Voltaren ob 11.30, torej je minilo več kot 10 ur. Upam, da bo končno že enkrat OK.
LP

lana38

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
16.3.2009 12:27:38   
Vrtnica79
Botrca nekaj o škrlatinki imaš TUKAJ user posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
16.3.2009 13:05:31   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: lorch

No, mi smo pa pravkar iz dežurne.
Tjaša ima spet vneta ušesa, zdaj celo oba. Ker pa je ravno danes zjutraj moja draga taščica komentirala, da saj ko je pa prehitro šla nazaj v vrtec, da je verjetno bila slabo pozdravljena, sem se začela malo krivit za vse skupaj. pa me je zdravnik pomiril, da niti približno ne drži, da je šla prehitro v vrtec, ampak spada med otroke, ki so bolj podvrženi takim obolenjem, in ko je postala spet nahodna, se je kljub mojemu trudu (fiziološka in pumpica), razvilo vnetje ušes. Da pa nikakor naj ne pustim, da me kdo prepriča drugače, ker nisem nič naredila narobe. Je prav fajn včasih slišat kaj takega, ker sem bila res znervirana zaradi taščinih komentarjev. Ko je šla tjaša v vrtec ni niti malo teklo iz nosa, kašljala ni, še kihala ne. Čeprav sem vedela, da sem dobro poskrbela zanjo, pa so me taščine besede vseeno zabolele.
Jutri jo bom peljala moji mami v varstvo, potem bomo pa videli dalje. Je sodelavka v bolniški in bi malo težko obe manjkale naenkrat. Pa bi najraje kar ostala doma in sama skrbela zanjouser posted image

NE sekiraj se zaradi komentarjev. Glede pumpice pa bi ti priporočila baby vac. Pri nas se super obnese (čeprav sem bila včasih totalno proti, ker se mi je zdel cel princip s sesalcem precej krut) in prepričana sem, da jo je Lovro že parkrat prav na račun te pumpice odnesel brez vnetja ušes. Tudi on je namreč v bolj rizični skupini, ker ima menda takšno anatomijo ušesa, da se mu srednje uho ne zrači dovolj, kar pripelje do vnetja. Še sam P je presenečen, da je imel do sedaj le enkrat vnetje pa še to samo virusno. V glavnem, toplo ti priporočam baby vac.

Ayo, prav lušni steuser posted image . In seveda čestitke za poroko. Drugače se mi pa zdi, da sta Gabriel in naš Lovro po istih navodilih delana, ker sta oba tako na vodo usekana, poleg tega je pa tudi pri nas fen orto super duper igračauser posted image . Non stop ga vlači po stanovanju, tako da ga vedno iščem.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
16.3.2009 14:18:31   
botrca
Sva hitro opravila pri zobozdravniku, je bil ful priden nič se ni jokal pa še z gazico mu je čistila, da mi pokaže kako to gre in ni bil problemuser posted image .

Zdaj mi 1,5h spi, jaz pa tu gor visim namesto da grem malo počivatuser posted image .

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
16.3.2009 14:23:23   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

Botrca nekaj o škrlatinki imaš TUKAJ user posted image

Hvala, hvala, hvala zlata siuser posted image .

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
16.3.2009 16:08:01   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Vročinski krč-otrok nenadoma otrpne, obrne oči, okončine se mu tresejo, lahko pade tudi v nezavest, dihanje je plitvo. Popustiti mora prej kot v 30 minutah, drugače lahko pusti trajne posledice na možganih. Vsi, katerih otroci so imeli že enkrat vročinski krč imamo doma zdravilo Stesolid. Če pride spet do krča, stisnemo to zdravilo v ritko, če krč traja več kot 2 minuti. Ko krč popusti, mora otrok obvezno v najbližjo zdravstevo ustanovo, da ga pregleda zdravnik. Mi imamo bolnico čez cesto in smo takrat bili tam prej kot v 5 minutah. Ko smo prišli taja, je krč še vedno trajal. Takrat še nismo imeli Stesolida doma. V glevnem, grozno za videti in upam, da mi nikoli več ne bo treba tega doživeti pri svojem otroku. Zelo nevarno je, da se ponovi v prvih 6 mesecih.

Hvala tudi tebi za pojasnilo iz prve roke mislim, da je razlaga boljšauser posted image . Upam, da tvoj Tim kmalu kaj boljši saj ni prijetno če je tako mali non-stop bolan.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
16.3.2009 19:34:27   
želva
čer

vidim, da ste kar nekaj bolniuser posted image user posted image user posted image
mi se držimo odlično, manca skozi šari okoli bajte, sploh tam kjer se zida in sem ji mogla kupit prav gumjaste škornjce, da skače po lužah, blatu in malti. pa očitu skoz kele in lopate skriva in meče v sod z vodo, pomaga mu šraufat.. ima komplet opremo za samo okoli hiše in je že cela zabetoniranauser posted image danes je padla v škaf z vodo , povsod jo je polno. ker je veliko zunaj in skoz v pogonu nam veliko in pridno spi podnevi in ponočiuser posted image zato pa jerca malo manj pridno

bodite zdravi

ajoj,  gospa ayo, da ti ne pozabim čestitat, kot je že ena napisala, lepa družinica steuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil želva -- 16.3.2009 19:35:23 >

Vedno več nas je!

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
16.3.2009 20:43:28   
loncica
Najprej Ayo, čestitke vsem trem. Aprila pa le pokliči kaj, če boste imeli čas, ste vabljeni na kavouser posted image .

Jaz sem danes nekaj bolehna in je mož prevzel skrb za T.I.-ja popoldne. Sta šla za dve uri v naravo, na en bližnji hrib in je mali malo hodil, večina je bil pa v nahrbtniku - ampak je vseeno zaspal kot polh od utrujenosti.

Jaz sem pa kar malo žalostna, ker sem potiho načrtovala nosečnost v bližnji prihodnosti, pa bo zdaj imel mož  v službi tako usposabljanje, da se bova dobro leto videla le med vikendi. Si pa ne predstavljam, da bi imela spet rizično nosečnost in bila sama za vse. Bomo morali pač še malo počakatiuser posted image .

Sem vas hotla vprašat, a ve že vse dajate svoje user posted image  na kahlico? Ker mi še nismo začeli s tem.

Lahko noč

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
16.3.2009 22:14:02   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Sem vas hotla vprašat, a ve že vse dajate svoje user posted image  na kahlico? Ker mi še nismo začeli s tem.

Ne se obremenjevat s kahlico. Dokler ti dete ne zna samo povedat, da ga tišči, je vse skupaj eno samo mučenje za starše in otroka. Saj se najdejo pametne babice, ki so zgrožene,da otroci pri dveh letih še nosijo plenice, ampak zdaj je pač tako, da jih večina prileze iz plenic med drugim in tretjim letom. Zato mi še na kraj pameti ne pade, da bi Lovrota dajala na kahlico. Za kakšno leto imaš še miruser posted image .

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
16.3.2009 23:02:31   
RinkyDinkyDoo
Živjo Punce!

Verjetno debelo gledate kdo sem...user posted image Sem mogla spremeniti nick.
Drugače sem pa tista, ki je šla prva med decemberkami rodit. user posted image

Na hitro da mal pokomentiram (ampak samo zadnjih nekaj strani, ker res nisem mela časa vsega brat za nazaj).

Ayo- čestitke za poroko.

Raho in Želva- lepe slikce, luštni!!!

Lana38 in Lorch: user posted image user posted image user posted image za vročino in vneta ušeska (pa ni se vredno sekirat zaradi tašče). user posted image

user posted image za vse bolančke!

Vetrnica: še malo, pa boste zamenjali vrtec in bo boljš.

Andreja: kako si? Velikokrat pomislim nate, čeprav te ne poznam... Držim pesti, da bo Eva končno začela malo več spat.

Loncica: ravno danes je L. vlekla kahlico za sabo in me prosila, da jo slečem. Ko sem jo posadila gor je 1 min. sedela na kahli, pol pa vstala. Pol je hotla jt na WC sedet, sem jo dala gor.... 1 min. je zdržala. Pol sm jo pa kr postila nagico, ker sem itak točila vodo za kopanje, se mi je pa sred kopalnice polulala user posted image In kaj čm. Bo že, če ne prej pa letos na morju user posted image Upam.....

Drugače ni pri nas nič novega razen to, da ima L. 16 zobkov in da je začela ful govort, se ji je kr odprlo, jo že skoraj vse razumemo.

Njene besede:
ti-ti (kreganje), tako (ko pokaže, kok se kej dela), na (izvoli), pri (odpri), goga (je žoga in noga), lej (poglej), ejga (poglej ga), se (še), teta, cic (stric), baba (babi), deda, ata, pazi, kaj (zakaj), dost (ko noče več, reče- dost), stoj (ko jo oblačim, ji rečem stoj- naj bo na miru, pa pol ponavlja), duda, pa-pa, toj (motor), čaja (ko hoče čaj), njam (ko je lačna, ponavadi gre pa kr h hladilniku in tolče po njem, ko je lačna) O besedi MAMA ne duha ne sluha user posted image . Rada tudi zapoje: zna pet siva kučma, bela brada...., aja tutaja in ringa raja. Pa vse oponaša, pa afnat se ....In to je začela kr naenkrat user posted image user posted image Je kr pridna user posted image user posted image Pa Dinko pod Krinko je pr nas zakon! Nodi je na drugem mestu, pol se pa konča user posted image .

Trenutno je spet neki prehlajena in že 5 dni ponoči slabo spimo. Spi pa po tanovem na sredini, pr namauser posted image . Noče bit sploh v svoji posteljici, tako da smo zamenjali posteljo za večjo, da smo bolj na komot. Pa tut noči so drugač (ko ni bolana) kr mirne. Pa smo vsi 3je zadovoljni in več al manj spočiti. Mah, kaj čm..... Duda nam pa tut še vedno dela preglavice, ker se L. zbudi vsakič, ko ji pade iz ust. user posted image

Ful sem vesela, da se dnevi tako hitro daljšajo in komaj čakam, da se ura premakne. Naš ati namreč pride okol 18h iz službe in nimamo nič od dneva. Tako bo pa kmal daljši dan, in bomo lahko pol vsi 3je še mal zunej user posted image

Nič punce, pridne bodite user posted image , bom se probala večkrat oglasit, dokler me spet kdo ne najde. Res nikol ne veš, kdo te zasleduje......

Lahko noč!
user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
16.3.2009 23:53:58   
lorch
Helo punce!
Hvala za vzpodbudne besede!user posted image
Pikica: imam navadno pumpico, pa babyvac, pa še pumpico, ki jo vtakneš v usta in sama potegneš sluz ven, ampak, vseeno je že drugič prišlo do vnetja. Pa jih nimam samo za gledat, ampak jih tudi uporabljam, čeprav me je ena znanka okregala da tako samo mučimo otroke po nepotrebnemuser posted image . po moje bi brez tega pumpanja imela že večkrat vnetje ušes, ampak to je moje osebno mnenje.
zdaj pa moram it ker še med spanjem moram bit v bližini, je ponoči najbolj zdelana, čez dan še kar gre, si poje in se igra, kot da je samo malo prehlajena,ponoči pa...user posted image

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu RinkyDinkyDoo)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
17.3.2009 8:21:38   
Foxina
kahlica  ne, ne še...parkrat smo šli kar na wc, ampak je to bolj izjema kot pravilo.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
17.3.2009 8:25:29   
Foxina
RinkyDinkyDoo mislim, da vem, ktera si user posted image   mi smo se vidli, ne?

Neposredna povezava do sporočila: 1140
17.3.2009 8:40:37   
andreja2000
Dobro jutro!

Pri nas je spet nastopila vročina,sicer ni visoka,tako,da upam,da so za to krivi zobki,sicer pa bomo videli kako bo naprej.

RinkyDinkyDoo še mi ni potegnilo za katero greuser posted image .Sprašuješ kako sem.Ja,še vedno se pobiram po sestrini smrti,pa naslednji mesec bo leto odkar več ni mami,sedaj boleha za to boleznijo še teta...skratka sem še vedno v obdobju žalovanja in hvala tebi ker misliš name.

Se še kasneje kaj javim.....

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
17.3.2009 11:33:58   
lana38
Tim je bil ponoči in je še sedaj brez vročine. Včeraj popoldan pa sem ga kopala, ker je narasla  že po 5. ureh po Voltarenu. pa ni nič pomagalo, tako da sem mu po 6,5 urah vseeno dala Voltaren. Izvid urikult je OK. Upam, da je bilo res samo nekaj virusnega in bo sedaj OK.
V službi sem pa med goro papirja.
RinkyDinkyDoo, a si ti rodila že novembra? Potem verjetno vem, katera si. A se skrivaš pred kom ali si kar tako spremenila nick?
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
17.3.2009 13:14:01   
botrca
Evo mene na kratko, Jan spi sva bila 2 uri na sprehodu in ga je luft čisto utrudil. Nahranila sem ga zdaj pa sladko aja. Kosilo imam kuhano...user posted image , moj dragi poskrbi za to user posted image .

Grem malo počivat oz. gledat na pop tv zdravnike. Še katera kdaj to gleda, je ful zanimivo sem danes zjutraj gledala ponovitev in so govorili o cepljenju in posledicah.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
17.3.2009 13:14:54   
botrca
Imam še eno vprašanje ali katera slučajno ve koliko zobekov imajo mali otroci mislim koliko mlečnih jim zraste?

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
17.3.2009 13:16:49   
botrca

Jaz sem pa kar malo žalostna, ker sem potiho načrtovala nosečnost v bližnji prihodnosti, pa bo zdaj imel mož  v službi tako usposabljanje, da se bova dobro leto videla le med vikendi. Si pa ne predstavljam, da bi imela spet rizično nosečnost in bila sama za vse. Bomo morali pač še malo počakatiuser posted image .

Saj bo, malo potrpljenja pa bo leto naokoli in boš spet noseča.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
17.3.2009 13:17:29   
botrca

Ne še in nimam namena, ker se mi zdi prehitro. 

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
17.3.2009 13:58:29   
RinkyDinkyDoo
Ja, sm tista, ki je rodila že novembra, ampak ostajam med decemberkami.

Nik sm si spremenila zato, ker me je ena znanka non stop zasledovala user posted image , zato sem se bolj poredko oglašala tuki gor. Ko pa sem karkoli napisala, je una vedla vse...... Še pojamrat nism smela. Mah brez veze!

Foxina- ne misliš tapravo, midve se nisva še videli...user posted image , žal.

Andreja- želim, da bo s teto vse ok in držim pesti. user posted image

Danes je tako lep sonček! L. je bla zunaj od 10h pa do malo prej, ko je padla v posteljo in takoj zaspala. Upam, da bom frej vsaj 1 urco in pol.

Uživajte!

LP

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
17.3.2009 14:00:23   
RinkyDinkyDoo
SD se nič več ne oglaša tuki gor? Jo kr mal pogrešam, me zanima kako je z dvojčicama.

LP 

Neposredna povezava do sporočila: 1148
17.3.2009 14:23:34   
lana38
Jaz še Tima ne dajem na kahlico, ker nima interesa. Včasih pokaže, da bi šel na WC, takrat ga dam  Imamo nastavek in mu je nekajkrat že tudi uspelo, da se je polulal. Verjetno bolj po sreči.
Pred eno uro mu je spet začela rasti TT. HB, da grem skoraj domov. Sem prej prišla in bom šla tudi prej domov.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1149
17.3.2009 17:40:05   
želva
ojla,

mi o kahlici še nič ne razmišljamo. bomo poleti, če bo pokazala interes. Pa saj so komaj shodili, za to bo še čas.

Botrca, veš sem lahko srečna, da imam super taščo, ki mi dopoldan popazi Jerco,, da sem lahko z Manco, ker jo daje ljubosumje. Sicer ima J. zelo rada, ampak se zaveda, da mamica ni več samo njena. Pa moji starši popazijo na Manco, tako da kar gre. Kriza je bolj zjutraj, ko sem sama in sta obe hkrati lačne in pokakane.In za kosilo in večerjo enako. Obe bi vse naenkrat intakoj. Pa saj bodo zrasle.

Ayo, se kaj vidimo aprilauser posted image

Ta nova tastara decembrka dobrodošla spet nazajuser posted image

Mi smo cele dneve zunaj, J. zrak ful paše in neverjetno dolgo spi, M pa pride zvečer tudi čist out, ker se ji tok dogaja. Danees sva bili v vrtcu in je bil tam čarodej in M kakor da je vedla za kaj se greuser posted image je ful ploskalauser posted image

Vedno več nas je!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.