Miška2006
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006 Ojlaaaaaaaaaaaaaaaaa, evo nas domaaaaaaaaaaaaaaaaa! Danes so nas odpustili iz porodnišnice. Pa sem rekla, samo da se na hitro oglasim, ker se bo kmalu moja tamala oglasila in ne bo moč pisati. Nisem še sploh nič brala. Ja, videla sem, da si bom mogla kar nekaj časa vzet za to . Resnično upam, da je en kup pomočnikov zraven prpopanih . oooooooooooooo MIŠKA kak smo pa tebe vesele.... kok si punca, mamika, je fajn????? Joj kok ti velje ko si že doma in so muke že za tabo, nas pa še vedno pomočniki malce zabavajo in nam krajšajo dneve . Javi se še kaj pa porodno zgodbo napiši. papa Moja porodna zgodba je čisto kratka: Kot veste sem šla na pregled 11.3. (sreda). Zmerili so mi pritisk, naredili CTG in čakala sem na pregled G. No, pršla sem na vrsto in je gledal izvide pa še moj izpisek meritev tlaka, ki sem vestno pisala doma. Pregledal me je in ugotovil, da sem že 3 cm odprta. Pogledal je še maternico...plodovnico in po pregledu predlagal, da grem kar rodit. Hallooooooo. Jst sem se počasu prpravljala za 18.3. kot mi je prejšnja G rekla. Totalno šokirala, a kljub temu v pozitivnem smislu. Enostavno mi je povedal, da nima smisla več čakati, ker izboljšalo se ne bo nič več, le velika verjetnost je, da se bo še kaj pritaknilo zraven. Popolnoma sem se strinjala, a kljub temu še zmeraj zmedena. No, saj veste, da moja nosečnost ni bila glih idealna in sem po eni strani komaj čakala (zaradi vseh zapletov, ki sem jih imela), da čimprej rodim. A ko ti kdo kar reče, da greš rodit, nisem niti mogla prev dojet, kaj me čaka. In sem šla..... .....pridem v P. Čaka me britje pa klistir. Čakam cca. 1 uro...ne vem kaj. Babica me je peljala v porodno sobo. Me namesti na "posteljo", mi da infuzijo v kateri je bila doza za sprožanje umetnih popadkov. Dobrih 40 minut mi je ta zadeva tekla v žilo (zelo počasi oz. majhna doza). Pol pride nazaj babica pa mi dozo poveča in še ovoje predre. In začela se je žurka.... ....ej, kako so šopali popadki. Še od enga se nisem oddahnila je že prišopal ta drugi. Sm mislila, da če bom mogla to jakost trpet 4,6,8...ur.....bom kar umrla, ker nisem niti kondicije imela od 3 mesečnega ležanja. Pa me babica miri, da se lepo odpiram, in da bom kmalu rodila.....hallooooooo.....sm si mislila, ja ja....ti kar nakladaj in mi meči pesek v oči. Pa pride še G, ki me je pregledal pogledat....sm ga prosila za ultivo, pa je babica mahala, da ni potreba, ker bom kmalu rodila.... . Pa je G skliznil ven iz sobe . Ej, ni bilo 10 minut, so se kar naenkrat začeli oblačt, pa zmeraj več jih je bilo v sobi. Pa gledam debelo ko čuk v nova vrata. Pa prihrumita še moja G in moj G. Ma sem si mislila, ej kaj pa je to? Pa je prišel popadek, so rekli, naj se primem pod kolena in pritisnem. To sem tudi storila in ena, dva, tri....tamala je bila zunaj.. Ne znam opisat kakšna sreča in veselje je to.... Naša Nina se je rodila . Niso mi je dali takoj, ker so morali prvo shranit popkovnično kri, ker sem jo darovala. Pol so tamalo porihtali in mi jo dali. Samo jokala sm od sreče, da je zdrava in je šlo vse v redu...brez komplikacij. Ker je dejansko porod trajal resnično urco je bila tamala res malo šokirana in so jo odpeljali na pediatrijo samo na opazovanje. Malček je stokala in malček čudno dihala, a je kmalu pršla k sebi. Dobila je potem tudi minimalno zlatenco, zaradi česar so jo dali pod lučko in to je vse kar se ji je dogajalo. Z mano pa tudi ni bilo nikakršnih problemov.....no, samo to, da tam spodaj malček boli, ker so mi naredili 2 šiva v porodni poti in to je resnično vse. Praktično bi lahko že šla takoj po porodu plesat. Resnično....se ne hecam.