detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 ojla punce sem mal počivala mi je bilo zopet tako slabo, da sem bila kot cota ...pol me je pa še dragi na čevapčiče peljal v eno srbsko restavracijo in kajmak....pa sem zdej precej bolje ja kaj čem, če mi je pa Nalini naredila lušte...pa danes sva si z bebijem zaslužla ko so naju tak matral na pregledu . vprašanje-ali katera ve na kateri občini mi pripada enkratna denarna pomoč za rojstvo novorojenca???? Tam kjer imam jaz stalno prebivališče ali tam kjer ga bo imel otrok tam kjer je otrok prijavljen...samo, če bo to na očetovem naslovu potem to vlogo da oče, ker se mora dati potrdilo o stalnem prebivališču otroka in vlagatelja vloge (očeta, mame).... jaz pa sem se glih danes nekaj pozanimala glede tega kje prijavit otroka in so mi od krajevne skupnosti, ue, zzzs vsi rekli, da ga naj prijavim tako kot je mama...ker drugače so problemi, ko bo otrok bolena nimaš pravice do bolniške itd...baje, da so ful strogi postali...pa baje, da so začeli ful kontrolirat tiste, ki kao ne živjo skupaj (vsak svoj naslov, čeprav skup živijo)...v bistvu tam kjer je mati kot kao samohranilka v bistvu pa ni, sam toliko, da dobijo od države več denarja, manj je treba vrtec plačat itd... ja kaj pa če mam jst začasno bivališče v celju prijavljeno tam kot ati in bebi, je potem tudi problem z bolniško in to kar si zgoraj navedla? ja, saj jaz imam isto..ampak so mi rekli, da se vedno gleda stalno prebivališče...ker začasnih imaš lahko 5...tako,da ne vem...jaz si bom verjetno kar sedaj spremenila stalno in pol bo mir... pa maš s tem velik laufarije??? Jo ko se mi tak ne da po teh uradih skakat... v bistvu ne... začasni naslov greš na ue...samo rabiš imet osebni dokuemnt in izjavo, da se lastnik strinja, da si boš uredila na pač tem pa tem naslovu začasno prebivališče ali pa lastnika stanovanja, da podpiše izjavo na ue...dobiš potrdilo in to je to... stalni naslov pa je isti postopek...sam pol greš še, da ti v potnega vpišejo novi naslov, pa rabiš še slikice za novo vozniško, osebno..pač katere dok. vse imaš...na zzzs itak neseš fotokopijo potrdila o spremembi bivališča pa ti sam spremenjo, pol na davčno še moraš, v službo moraš sporočit, na banko...edino kar stane je so osebni dokumenti...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|