|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - III. del
16.3.2009 18:30:01   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

Brigitka in Sonček, a sta vidve dobile kakšno obvestilo o naročilu majčke na mejl? Jaz nisem nič...
ja jaz sem takoj v roku 2 minut včeraj dobila ,samo ne tle ampak na svoj mailuser posted image piše da če je majica da jo dobim v roku 20 dni se pravi jutri,sreda

?????????? 20 dni, jst bom prej rodilauser posted image user posted image user posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
16.3.2009 18:32:14   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

IZVIRNO SPOROČILO: detelja

vprašanje-ali katera ve na kateri občini mi pripada enkratna denarna pomoč za rojstvo novorojenca???? Tam kjer imam jaz stalno prebivališče ali tam kjer ga bo imel otrokuser posted image  

vidim, da je štorkljica napisala spet drugo štorijo...tako, da je najboljše, da pokličeš na vašo občini in vprašaš...ker mislim, da ima to vsaka občina drugače...naša ima tako, da ko daš vlogo moraš priložit pordilo o stalnem prebivališču mame in otroka in ta mora biti isti...se pravi mora biti v tej občini kje vlagaš vlogo...
meni je rekla kolegica ki je rodila  dec da je nesla to šele po orjstvu saj moraš dat potrdilo o rojstvu otroka.Lahko jo pa vprašam,sam se mi zdi da ima ona samo stalno  in ne še začasno prebivališče

pozanimaj se bo najbolle,sajj veš bolje se sam prepričat ko pa da je kj potem narobe

EVO TAK ODG. SEM DOBLA JST

Pozdravljeni,
po našem Odloku o enkratnem denarnem prispevku za novorjence bi bili upravičeni do enkratnega denarnega prispevka, če bi imela v času rojstva in ob vložitvi zahtevka vi in otrok stalno prebivališče na našem območju. Zato predlagamo, da vlogo vloži oče otroka v svoji občini (predvidevamo, da bo otrok imel prijavljeno stalno prebivališče pri njemu)

Lep pozdrav,

Smilja Vončina

višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti
aha in kaj boš sedaj naredila.A ga bo tvoj prijavil

se bom kr v Ce prjavla, klinc boljš ko pa de me pol s temi bolniškami pa tem zaj....user posted image , sej pasuša itak ne rabim novega, ker ti lahko dva naslova vpišejo...torej rabim zdravstveno, vozniško in osebno...., po moje bom kr tako naredila..Se grem pa ju3 pozanimat, če je dovolj da se začasno prijavim, pa vam javim.

Res najboljš, ker bo manj komplikacij.
Ampak kako znajo bit te zadeve zakomplicirane, jle?

pa noben nam nič ne pove, to bi nam moralo bit kr samim vse jsnuser posted image user posted image user posted image
Kaj pa če bi bile take, da se ne bi nič pozanimale...mislim ej katastrofauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , Hvala bogu za čokolado v takih stresnih situacijahuser posted image user posted image user posted image user posted image

ja, saj to je pa res...pa greš na csd urejat papirje za porodniško pa ti sam povejo kdaj vrnit pa kdaj oče vrne...a to pa noben ne pove, da če očetovstvo ni urejeno oče nima pravice koristit očetovskega dopusta tak dolgo dokler se očetovstvo ne prizna...sem zadnjič ko sva šla to urejat sam na debelo gledala...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
16.3.2009 18:33:59   
Tabletka dOr

IZVIRNO SPOROČILO: Tabletka dOr

Janja, meni je bilo dons tud ful grozno na pregledu, sem G skor pobruhala user posted image  
user posted image  je ok user posted image

Me pa zanima, kolikorat so vam kaj pregledali kri? Za tokso itak vem, da je 3 krat.

Meni je kontroliral trikrat oz. v sredo imam tretjič. PA ti?

Za tokso trikrat. Histogram pa samo 1 kratuser posted image  

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
16.3.2009 18:37:33   
Miška2006
Ojlaaaaaaaaaaaaaaaaa,

evo nas domaaaaaaaaaaaaaaaaa!user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes so nas odpustili iz porodnišnice. Pa sem rekla, samo da se na hitro oglasim, ker se bo kmalu moja tamala oglasila user posted image user posted image user posted image user posted image in ne bo moč pisati.user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisem še sploh nič brala. Ja, videla sem, da si bom mogla kar nekaj časa vzet za touser posted image . Resnično upam, da je en kup pomočnikov zraven prpopanihuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu Tabletka dOr)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
16.3.2009 18:39:34   
Tabletka dOr
FUL dobr, da si že doma. Še enkrat čestitke za user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
16.3.2009 18:42:02   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Miška2006

Ojlaaaaaaaaaaaaaaaaa,

evo nas domaaaaaaaaaaaaaaaaa!user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes so nas odpustili iz porodnišnice. Pa sem rekla, samo da se na hitro oglasim, ker se bo kmalu moja tamala oglasila user posted image user posted image user posted image user posted image in ne bo moč pisati.user posted image user posted image user posted image user posted image

Nisem še sploh nič brala. Ja, videla sem, da si bom mogla kar nekaj časa vzet za touser posted image . Resnično upam, da je en kup pomočnikov zraven prpopanihuser posted image user posted image user posted image user posted image .

ooooooooooooooooooooooooooo miškauser posted image user posted image user posted image  kako kaj? a te pomočniki mikajo...dobra si ti namuser posted image  kako se počutiš? a te niso imeli nekam dolgo v P? kako je kaj, ko imaš doma malo štručko?

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3656
16.3.2009 18:44:15   
Tabletka dOr
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Hvala pupe user posted image Sicer sem se cist boga, ampak verjetno bo ju3 bolje. Me je pa kar prestrasilo. sem vrala se pusenjaka in naceloma nizek pritisk ni kriticen, sploh pa kao zagotavlja, da je pretok cez posteljico dober.. vsaj nekaj. me pa mal glava boli in tko cudno se pocutim. No ja, na sreco mala miga na veliko, da me vsaj to ne skrbi user posted image

Danes sem kupila darilo, ki ga bo nasa pupa nesla sestrici: za na varovalo od vozicka
user posted image
http://www.selectawoodentoys.co.uk/shop/product_info.php?cPath=21_28&products_id=59

Sebi sem pa kupila obsesek za kljuce s tako roza princesko,
user posted image
tole pa dobi enkrat kasneje, ko bo ze bolj dojemala stvari.

Upam, da se tudi vse ostale pocutite bolje .. Pa super vsem za dobro opravljene preglede user posted image
Se pol se kaj probam javit, ko bo otrok spal user posted image

A tele zadevice si prek neta naročila??

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3657
16.3.2009 18:49:50   
brigita23

ojla punce

sem mal počivala mi je bilo zopet tako slabo, da sem bila kot cotauser posted image ...pol me je pa še dragi na čevapčiče peljal v eno srbsko restavracijo in kajmak....pa sem zdej precej boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja kaj čem, če mi je pa Nalini naredila lušte...pa danes sva si z bebijem zaslužla ko so naju tak matral na pregleduuser posted image user posted image .

vprašanje-ali katera ve na kateri občini mi pripada enkratna denarna pomoč za rojstvo novorojenca???? Tam kjer imam jaz stalno prebivališče ali tam kjer ga bo imel otrokuser posted image  

tam kjer je otrok prijavljen...samo, če bo to na očetovem naslovu potem to vlogo da oče, ker se mora dati potrdilo o stalnem prebivališču otroka in vlagatelja vloge (očeta, mame).... jaz pa sem se glih danes nekaj pozanimala glede tega kje prijavit otroka in so mi od krajevne skupnosti, ue, zzzs vsi rekli, da ga naj prijavim tako kot je mama...ker drugače so problemi, ko bo otrok bolena nimaš pravice do bolniške itd...baje, da so ful strogi postali...pa baje, da so začeli ful kontrolirat tiste, ki kao ne živjo skupaj (vsak svoj naslov, čeprav skup živijo)...v bistvu tam kjer je mati kot kao samohranilka v bistvu pa ni, sam toliko, da dobijo od države več denarja, manj je treba vrtec plačat itd...
A res al kaj,pa glih zdaj user posted image

ja, to mi je pa zaupala gospa, ko sem danes klicala naokoli...baje, da je ful to postalo moderno, da se ne poročiš pol pa kao, da nista mama in oče skup in pol se prijavi mama kot samohranilka itd...po drugi strani pa živjo skup...
aha kaj pa midva k nisva poročean,moj ima še doma prijavo jaz pa tu k sem.Živi pa dejansko pri meniuser posted image

ja, saj če ne bosta dala na sodišče tisto za preživnino ni panike (itak se lahko samo tako prijaviš, kot mati samohranilka), če pa bosta pol pa pazi, baje pregledujejo omare,...ker če sta kao ločena/ne živita skupaj, si mati samohranilka potem nimajo kaj iskati njegove stvari pri tebi ali tvoje pri njem...

a to pol pomeni, da če se ne bom prijavil kot mati samohranilka, imam lahko tudi samo začasni naslov pri mojmuuser posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3658
16.3.2009 18:52:56   
Anonimen
Čao babuške!

Madonca danes pa ste odprle tem, sem si morala kar zapisat, saj veste - nosečniška skleroza. user posted image Pri meni deluje že od začetka, kar ne najdem besed, zadnje čase pa še takšne stvari izustim, da so vsi okrog mene začeli dvomiti v mojo inteligenco. user posted image user posted image user posted image

Junona - Porodni načrt ti pošljem na mail takoj, ko tole spišem. Upam, da ti bo kaj pomagal. Jaz sem ga ravno v soboto predstavila svoji babici na Ptuju in bom baje prva na Ptuju s porodnim načrtom. Ga bo babica skopiranega razdelila vsem babicam in porodničarjem na oddelku, tako da bodo pripravljeni na to nekoč Ptujčanko, danes Ljubljančanko, ki "tako zelo komplicira" user posted image . Moram reči, da sem bila zelo navdušena nad porodnimi sobami (so kar prostorne in je dovolj prostora za razne "porodne plese") in to možnostjo, da smo po porodu lahko vsi trije v eni sobici in imamo svojo kopalnico. Tako da bomo jaz, Ela in moj možek od prihoda v porodnišnico pa do odhoda domov 24h na dan skupaj. Zares si težko predstavljam, kako so morale ženske nekoč rojevati po več žensk v isti sobi, brez kogarkoli ob sebi, ki jih ima rad ... Saj vem, da so rodile, toda jaz si želim zares intimen in kar nekako spiritualen porod. Dogodek, ki nas bo vse tri dotaknil in povezal na nov način. Ravno sem prebrala knjigo od Sheile Kitzinger: The new pregnancy and childbirth choices and challenges (je samo v angleščini) in se me je zelo dotaknil stavek, da je porod "act of love". user posted image In to je tisto, kar mislim da slovenska medicina pozablja ...
Junona si pa ful pridna, da si tako vse oprala. Jaz se že 3 tedne spravljam prat vse za Elo (od posteljnine do cotic in plenic), pa kar nekako ne pridem zraven. Aja babe vprašanje: Ali ste ve pleničke prale na 90 stopinj, je to nujno, ali je dovolj, če jih operem na 60? Midva namreč sploh nič ne pereva na 90, ampak večinoma na 40. Vem, da višje temperature ubijejo več bakterij, toda glede na to, da so nove pleničke (od Toto) pa mogoče le niso tako zelo "okužene". Ali pač še toliko bolj? Hvala za pomoč. user posted image

Vprašanje 1: Jaz imam ful kul G, ki ne komplicira preveč in mi je ravno zato všeč. Imela sem test za sladkorno, ker ima nekdo v daljnem sorodstvu sladkorno, tudi toxo je rutinsko preverila usput, ko sva preverjale kri. Mi je pa zelo všeč, ker mi ne dela vaginalnih pregledov, temveč samo poslušava srčka. Sem pa zaradi rizične nosečnosti imela kar nekaj ultrazvokov na začetku, toda sedaj, ko se je vse uredilo, hvala bogu le tiste, ki so nujni. Mislim, da danes pozabljamo, da nosečnost ni bolezen in nekateri G pretiravajo s preventivo. Dokler se nosečnica dobro počuti in G preverja tiste osnovne stvari, ki so nujne, nima smisla nekaj preveč komplicirati in strašiti.
Vprašanje 2: Jaz sem o nosečnosti in porodu prebrala le 4 knjige in so mi vse veliko veliko dale: Modrost rojevanja, Moj porodni načrt, Materinstvo in dojenje iz srca in ta angleška od Kitzingerjeve, ki sem jo omenila zgoraj. Vem, da sem dobro informirana in me zdravniki ne morejo kar tako zlahka nekaj okrog prenesti, ta informiranost me umirja, saj vem, kaj me čaka, kakšni so možni zapleti, hkrati pa mi seveda nalaga odgovornost zame in za mojega otroka, saj se ne mislim slepo prepustiti medicini. Kot povsod, rada mislim s svojo glavo in stvari vzamem v svoje roke, še posebej če gre za moje telo in mojega otroka. Ker posledice bom nosila jaz in ne zdravniki. Žal pa nisem prebrala knjige Izzivi poroda, tako da ne morem soditi.
Vprašanje 3: Hm, ljubosumje. Mislim, da če se oba partnerja iskreno veselita otroka, da ga sprejmeta v svojo sredino brez občutkov ljubosumja in da kar spontano nastane ljubeča trojica. Je pa res, da se morata oba zavedati, da je v začetku pač otrok središče dogajanja in ne mama in ne oče. Onadva sta tista, ki se morata prilagoditi otroku, saj je nebogljen in popolnoma odvisen od njiju. Jaz se noro veselim, kaj vse bomo počeli v troje, vsekakor pa se zavedam, da je potrebno biti pozoren in nikakor pozabiti na partnerja in partnerstvo, temveč se mu aktivno posvetiti. Najbrž v manjši meri kot pred prihodom otroka, toda to je preizkušnja za partnerstvo. Otrok ali partnerja poveže še globlje ali pa ju oddalji. Kaj se bo zgodilo, pa sta odgovorna oba partnerja. Toda brez truda ne gre. Kot pravijo: brez muje se še čevelj ne obuje. user posted image
Vprašanje 4: Jaz računam, da bo moja "muca"po porodu ista kot zdaj. A živim v iluzijah? user posted image Srčno upam, da se bom lahko izognila prerezu presredka, saj zna zares pustiti grde posledice; od problemov pri seksu do problemov z uriniranjem. Sem pa ravno imela doma predstavnico od Justa in mi je priporočala, da je za po porodu za ta malo super ta njihova Tea tree krema, ki blaži vnetje. Ni kaj, kakorkoli že bo, jo bo moral dragi potem tako pogosto in tako dolgo božat in poljubljat, da bo spet takšna kot včasih. user posted image user posted image user posted image

cveta28 - Hvala za kompliment glede bušija user posted image . Jaz nisem ravno manekenka, ker sem velika 162 cm, toda kot je ugotovila G na morfologiji, bo pa Ela res velika po očiju (180 cm) in manekenske postave, saj je baje dolga suhica z velikimi stopali. Toda ne vem, če jo bova ravno spodbujala, da gre v manekenske vode. No, nič ji ne bomo prepovedovali, naj se sama odloči, kaj hoče biti, ko bo velika, toda nezavedna vzgoja bo gotovo delala svoje user posted image
Kar se tiče železa in "prijateljstva s školjko", pa je pri meni isto. Odkar jem ta sirup Legofer, so problemi z zaprtjem izginili. Je pa kar malo spooky, ker so k... črni kot noč. user posted image user posted image user posted image

Dopust
- Midva načrtujeva, da bomo šli v prvi polovici avgusta za kakšnih 5 dni na Roglo, da se ravno ne pečemo na morju, vseeno smo pa v naravi in malo zamenjamo okolje. Potem pa v začetku septembra nekam na Hrvaško (čim bliže) na morje, da ni več vročine in gužve. Vas pa babnice občudujem, da planirate it tako hitro v tujino, saj ne vem, če bi si pred otrokovim enim letom upala iti tako daleč. Tujino planiram bolj za drugo leto. Toda različni smo in gotovo je najbolje, da vsak naredi to, v kar verjame, da je zanj najboljše. user posted image

mišk
- Nočem biti kritična, toda tako kot tebe motijo tisti, ki zagovarjajo naravni porod in možnost orgazmičnega poroda, si morda tudi sama preveč ostro in nekompromisno nastrojena proti njim. Gotovo si nobena ženska ne bi izmislila, da je med porodom doživela orgazem in takšne obstajajo. Če še nisi prebrala knjige Modrost rojevanja od Ine May Gaskin, tam zelo lepo razloži, v čem je fora porodne bolečine (zakon sfinktrov, sproščenost, naloga porodne bolečine ...). Seveda je takšnih žensk malo, toda bistvo je, da če je ženska že a priori prepričana, da je porodna bolečina najhujša bolečina v njenem življenju, jo bo gotovo zelo bolelo. Če pa na porodno bolečino pogleda iz sveta, da gre za funkcionalno bolečino, ki se jo da predihati, zmanjšati in v nekaterih primerih celo obrniti v ekstazo, pa lahko samo drugačna miselnost sproži popolnoma drugačne psihične in fizične procese v telesu. Porod ima več skupnega s seksom kot se zavedamo ...

Utrujenost - Pri meni gre za prave fazne dneve. Kakšen dan sem polna energije in zanosa, kakšen dan pa se cel dan vlečem po stanovanju kot da bom zdaj zdaj umrla od utrujenosti. Takrat pač spim tudi po trikrat na dan, veliko ležim in sem bolj kot ne neuporabna. Če takrat preberem, kako imate ve vse generalke in pridno čistite in kuhate, me zagrabi totalna slaba vest, saj se meni ne da niti skuhati kosila. Takrat pač jemo cmoke in kompot. user posted image

detelja - Joj, kako sem vesela, da si omenila ta poseben feeling, da si se počutila kot bi dotikala drugo telo. Mene je namreč pred dnevi ponoči zagrabila čista panika, sem mislila, da sem že malo nora. Hotela sem zaspati, pa se mi je zdelo kot da izgubljam stik z lastnim telesom. Predvsem se mi je zdelo, da moja čeljust ni več moja, kot bi se kar stapljala nekam. Tudi ostalo telo sem imela mehko, toda najbolj me je motilo v čeljusti. Glede na to, da je baje čeljust zelo povezana s "spodaj" (zato je tako pomembno, da med porodom zavestno sproščamo čeljust!), sem potem naslednji dan sklepala, da se je morda izločila večja količina prostaglandina, ki mehča maternični vrat in sem zato bila cela mehka. Očitno pa le nismo nore, samo naša telesa se počasi pripravljajo na porod in te procese pač ene bolj čutimo. user posted image user posted image user posted image

lakiranje nohtov - Baje je res fajn, da ko gremo rodit nimamo nalakiranih nohtov, saj se pri zapletih da marsikaj razbrati iz nohtov. Tako da si bom jaz gotovo pred odhodom v P sčistila nohte, tako na rokah kot na nogah. Konec koncev si lahko lak nesem s sabo in če me bo to tako motilo, si jih bom s prozornim ali roza lakom namazala po porodu. Če se bom seveda spomnila na nohte. user posted image

Uf, sem se razpisala. Ja, kaj pa odpirate same take zanimive teme, same ste si krive. Zdaj pa berite. user posted image user posted image

Objemček za vse bebice v bušijih user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3659
16.3.2009 18:53:31   
brigita23

Ojlaaaaaaaaaaaaaaaaa,

oooooooooooooo MIŠKA kak smo pa tebe vesele....

kok si punca, mamika, je fajn????? Joj kok ti velje ko si že doma in so muke že za tabo, nas pa še vedno pomočniki malce zabavajo in nam krajšajo dneveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Javi se še kaj pa porodno zgodbo napiši.

papa

Neposredna povezava do sporočila: 3660
16.3.2009 19:00:27   
Anonimen
miška2006 - Kako lepo, da sta že doma! user posted image  user posted image  user posted image Lepo se cartajte, ostale Aprilčice pa te bomo kmalu dohitele. Kot je rekla ena v enem od prejšnjih mailov, še nobena ni bila nosečka za vekomaj. Sem se ful nasmejala user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3661
16.3.2009 19:03:11   
sonček85
jaz si bom dala spremenit stalno prebivališče...tako, da bomo vsi trije imeli isto stalno prbivališče...ker je spet problem potem vrtec...če je otrok prijavljen tam ko jaz živimo pa na očetovem naslovu pol je problem spet vrtec...ker prednost imajo otroci iz občine in potem vsi ostali...in ker je ful naval po vrtcih je problem in ga ne bomo dobili....
Saj je bolje tko koda pa potem nastanejo problemi.user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
16.3.2009 19:03:13   
sonček85
brigita.kolk pa ima šentrjur ,koliko pa CE.Aha sem šla gledat,ce ima 104,šentjur pa 125e.mi imamo pa 190e.Vsaj nekaj je ,bolje to ko pa nič ,saj prestolnica npr.nima nič
miška.welcome in vesele urice z družinicouser posted image user posted image user posted image user posted image javi se nam še kaj

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3663
16.3.2009 19:03:15   
sonček85

Brigitka in Sonček, a sta vidve dobile kakšno obvestilo o naročilu majčke na mejl? Jaz nisem nič...
ja jaz sem takoj v roku 2 minut včeraj dobila ,samo ne tle ampak na svoj mailuser posted image piše da če je majica da jo dobim v roku 20 dni se pravi jutri,sreda

?????????? 20 dni, jst bom prej rodilauser posted image user posted image user posted image
neeeeeeeee štefka jaz 2 dniuser posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3664
16.3.2009 19:11:07   
tinaaja
Evo mene, moj uspava malo user posted image Jaz bom pa verjetno kmalu sledila user posted image

Miska - welcome home,pa malo napisi, kako ste kaj user posted image

Tabletka - te zadeve so od Selecte, v Lj jih prodajajo v Murgle centru, v stari ljubljani (ristanc), muller ima neke malenkosti, nama tud.. Ampak najvec imajo v murgle centru in ristancu.

Pranje cotik - jaz vse perem na 40, ampak dam pol tud vse v susilca, tko da tud likanje ni potrebno. Sem pa prvic prala tetre na 90 se mi zdi, pa pol nikoli vec. Morda kaksno bolj umazano zadevo na 60.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Tabletka dOr)
Neposredna povezava do sporočila: 3665
16.3.2009 19:11:17   
brigita23

aha...no sej jst mam pa tudi lajtngo do Ljuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , sej si napisla zraven ju3 sredauser posted image user posted image , sam a ni to mal hitruser posted image  Mislim ko jih morjo še natisnat pa to?

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
16.3.2009 19:11:39   
jernejav

Ojlaaaaaaaaaaaaaaaaa,

Dobrodošla doma in lepo cartaj svoj zakladek.....user posted image user posted image

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

Neposredna povezava do sporočila: 3667
16.3.2009 19:14:19   
sonček85

aha...no sej jst mam pa tudi lajtngo do Ljuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , sej si napisla zraven ju3 sredauser posted image user posted image , sam a ni to mal hitruser posted image  Mislim ko jih morjo še natisnat pa to?
ja tudi meni se zdi hitro,bom videla kdaj bodo v resnici.Jaz komaj čakam ,pa da jo opererm in dam dragemu k rodim.user posted image user posted image user posted image user posted image Saj ti jo boš pomoje tudi dobila kmalu samo ti niso poslali mail-šlamparijauser posted image

u jernejav:hello ,kako si punca?

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

Neposredna povezava do sporočila: 3668
16.3.2009 19:15:10   
detelja

ojla punce

sem mal počivala mi je bilo zopet tako slabo, da sem bila kot cotauser posted image ...pol me je pa še dragi na čevapčiče peljal v eno srbsko restavracijo in kajmak....pa sem zdej precej boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja kaj čem, če mi je pa Nalini naredila lušte...pa danes sva si z bebijem zaslužla ko so naju tak matral na pregleduuser posted image user posted image .

tam kjer je otrok prijavljen...samo, če bo to na očetovem naslovu potem to vlogo da oče, ker se mora dati potrdilo o stalnem prebivališču otroka in vlagatelja vloge (očeta, mame).... jaz pa sem se glih danes nekaj pozanimala glede tega kje prijavit otroka in so mi od krajevne skupnosti, ue, zzzs vsi rekli, da ga naj prijavim tako kot je mama...ker drugače so problemi, ko bo otrok bolena nimaš pravice do bolniške itd...baje, da so ful strogi postali...pa baje, da so začeli ful kontrolirat tiste, ki kao ne živjo skupaj (vsak svoj naslov, čeprav skup živijo)...v bistvu tam kjer je mati kot kao samohranilka v bistvu pa ni, sam toliko, da dobijo od države več denarja, manj je treba vrtec plačat itd...
A res al kaj,pa glih zdaj user posted image

ja, to mi je pa zaupala gospa, ko sem danes klicala naokoli...baje, da je ful to postalo moderno, da se ne poročiš pol pa kao, da nista mama in oče skup in pol se prijavi mama kot samohranilka itd...po drugi strani pa živjo skup...
aha kaj pa midva k nisva poročean,moj ima še doma prijavo jaz pa tu k sem.Živi pa dejansko pri meniuser posted image

ja, saj če ne bosta dala na sodišče tisto za preživnino ni panike (itak se lahko samo tako prijaviš, kot mati samohranilka), če pa bosta pol pa pazi, baje pregledujejo omare,...ker če sta kao ločena/ne živita skupaj, si mati samohranilka potem nimajo kaj iskati njegove stvari pri tebi ali tvoje pri njem...

a to pol pomeni, da če se ne bom prijavil kot mati samohranilka, imam lahko tudi samo začasni naslov pri mojmuuser posted image

kolko sem jaz razumela se gledajo samo stalni naslovi...ker ko dokazuješ svojo identiteto moraš predložit dok.kjer piše stalni naslov...če pa želiš biti mati samohranilka pa itak ne smeta imeti istega naslova ne stalnega ne začasnega...in pazi, ker baje ful kontrolirajo...

Neposredna povezava do sporočila: 3669
16.3.2009 19:18:49   
Tabletka dOr
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Tabletka - te zadeve so od Selecte, v Lj jih prodajajo v Murgle centru, v stari ljubljani (ristanc), muller ima neke malenkosti, nama tud.. Ampak najvec imajo v murgle centru in ristancu.

Hvala. Ful luštne zadevice user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3670
16.3.2009 19:19:08   
jernejav

ja tudi meni se zdi hitro,bom videla kdaj bodo v resnici.Jaz komaj čakam ,pa da jo opererm in dam dragemu k rodim.user posted image user posted image user posted image user posted image Saj ti jo boš pomoje tudi dobila kmalu samo ti niso poslali mail-šlamparijauser posted image

u jernejav:hello ,kako si punca?

Lep pozdrav nosečke, ravno berem koliko ste spisale čez vikend..... Sem bila na kratkem dopustu čez vikend. Je dragi šel v petek v Nemčijo, in ker me je nekaj špikalo, sem šla čez vikend k staršem na razvajanje... No kot kaže je naš bebo samo nagajal...
Zdaj pa že komaj čakam na jutrišnji pregled in CTG.
Mi je že zadnjič rekel da imam kar lepo zdrelo posteljico, trebušček pa se mi je v zadnjih dneh tudi vidno spustil....tako da ....še malo pa bo....že komaj čakam... 

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
16.3.2009 19:19:23   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

detelja - Joj, kako sem vesela, da si omenila ta poseben feeling, da si se počutila kot bi dotikala drugo telo. Mene je namreč pred dnevi ponoči zagrabila čista panika, sem mislila, da sem že malo nora. Hotela sem zaspati, pa se mi je zdelo kot da izgubljam stik z lastnim telesom. Predvsem se mi je zdelo, da moja čeljust ni več moja, kot bi se kar stapljala nekam. Tudi ostalo telo sem imela mehko, toda najbolj me je motilo v čeljusti. Glede na to, da je baje čeljust zelo povezana s "spodaj" (zato je tako pomembno, da med porodom zavestno sproščamo čeljust!), sem potem naslednji dan sklepala, da se je morda izločila večja količina prostaglandina, ki mehča maternični vrat in sem zato bila cela mehka. Očitno pa le nismo nore, samo naša telesa se počasi pripravljajo na porod in te procese pač ene bolj čutimo. user posted image user posted image user posted image

jaz pa sem drugače po rokah, nogah, trebuščku...čutila tak poseben filing...bolj sem se tipala bolj je bilo vse čudno...pa ko sem šla sem se ful nekam čudno počutila, kot da ne hodim oz nimam nadzora nad telesom...sam pol pa je po kakšni pol urci minilo...

naš bebi pa tako nateguje mojega buščija, da me že vse boliuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3672
16.3.2009 19:20:17   
sonček85

kolko sem jaz razumela se gledajo samo stalni naslovi...ker ko dokazuješ svojo identiteto moraš predložit dok.kjer piše stalni naslov...če pa želiš biti mati samohranilka pa itak ne smeta imeti istega naslova ne stalnega ne začasnega...in pazi, ker baje ful kontrolirajo...
Sam naj probaj štarat po mojih omarah.user posted image jaz se bom prijavila kot samohranilka ,na občino pa tko moraš it in povedat da ne stanuješ skp oz.na sodišče kjer to obravnavajo-pri nas v CE

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
16.3.2009 19:23:00   
sonček85
naš bebi pa tako nateguje mojega buščija, da me že vse boliuser posted image user posted image user posted image user posted image
naš tudi danes že ves dan prej pa od petka tko na izi.Pravi mali nagajivček jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
16.3.2009 19:23:02   
sonček85
JERNEJAV:A RES JA POTEM PA LEP OČIVAJ IN JUTRI POROČAJ KAKO BO ŠLO NA PREGLEDU  Vso srečouser posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?