Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 11:06:18
|
|
|
|
Lsica
|
Bila malce zunaj, na sončku je superca . Potem zaslužen obilen zajtrk, da zdaj komaj diham. Pa me je spet malce več . Vim, kolikor se spomnim tortice v čolnarni imajo, tako da boš lahko prišla na svoj račun . Se veselim, da se nas bo zbralo malce več, to nas bo dobro za videt, same trebuškarice na kupu Ja, še glede vozička, vim mislim, da se boš pravilno odločila, če boš vzela Jane... Mene je sicer na koncu premamil Quinny, ker se na manjše zloži in tudi ker gre gor lupinica maxi cosi, ki je dobro ocenjena glede varnosti. Vendar me sedaj mori naklon športnega sedeža, ki se da dvignit le v polsedeč položaj . Bomo videli, do uporabe športnega sedeža je še daleč, mogoče kaj zgruntamo.
< Sporočilo je popravil Lsica -- 12.3.2009 11:08:59 >
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 11:07:47
|
|
|
|
Anonimen
|
hejla vim! Seveda pridem, samo nisem se še uspela vpisat Janes slalom je SUPER voziček. Moja kolegica ga ima in ga fulll pohvali
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 11:20:00
|
|
|
|
vim
|
Jaz lupinice ne bom kupila od Jane ampak od maxi cosi, ki jo bom v bistvu od prijateljice dobila. tako, da bom kupila samo košaro in pa športni del. Quinny je bil tudi moja izbira pa je mož reku, zdaj pa dvigni enega pa drugega pa smo hitri sešteli ena plus ena. Živa25 super da prideš, a se ti zdaj že kaj vidi. Jaz sem zrastla pa ne v višino.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 11:29:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Malo pa se pozna, ja ampak samo če me poznaš. Mislim da ne boste opazile kake hude razlike. Razen če se oblečem tako, da še poudarim
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 11:37:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja Absolutno Ljubljana - že prejšnja dva sem rodila tukaj. Kaj pa v Ljubljani potrebuješ za s seboj v porodnišnico? Prejšnjič sem rodila v Kranju, zdaj bom verjetno v Ljubljani, ker imam nosečniško sladkorno, v materinsko pa letos nisem šla in tudi ne verjamem, da bom.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 11:42:13
|
|
|
|
PapuaNG
|
pozdravček, midva sva se pa glede vozička odločila za bebe confort-high treck, ker bova veliko po rožniku hodila, pa tale se še na najmanjše zloži, tako da ga celo spraviva v najino miniaturo od avta (ko pridejo v poštev otroci in njihovo prevažanje, avto hitro postane premajhen). In glede na to, da trenutno ni cvenka za kaj večjega, bomo morali nekako speljati tudi z majhnim prtljažnikom. Glede poroda-imam ljubljansko porodnišnico kake dva km stran od doma, tako da ne mislim kam drugam kolovratit. Če so jih že toliko spravil na svet, bojo pa še mojega Sem pa tudi načeloma za naravni porod, ker je to enostavno-naravno. kaj pa menite glede košaric oz. koškov za male bebe? Sodelavka pravi, da je to skoraj nujno prvih nekaj mesecev za spati, da gre šele potem otrok v posteljico...Pa sem mislila, da sva že končno končala z izbiranjem pohištva in drugih zadev
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 11:48:51
|
|
|
|
Anonimen
|
mah nič ni nujno. Midva tega ne bova imela. Pa tudi kolegice, ki jih poznam je redko kje kakšna, ki tako prisega na koške in zibke. Pri naju je problem tudi prostor, tko da tega ne bo. Aja... Jst tudi nameravam v LJ rodit, čeprav me moji priženjeni (svakinja, svak, mož,...) napeljujejo, da bi v MS rodila. Menda je super, pa še nova porodnišnica je
< Sporočilo je popravil živa25 -- 12.3.2009 11:49:30 >
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 12:27:37
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG ...kaj pa menite glede košaric oz. koškov za male bebe? Sodelavka pravi, da je to skoraj nujno prvih nekaj mesecev za spati, da gre šele potem otrok v posteljico...Pa sem mislila, da sva že končno končala z izbiranjem pohištva in drugih zadev Ja, saj so fine, sam niso pa nujne... Pa predvsem, dojenčki jih zelo hitro prerastejo...
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 12:34:51
|
|
|
|
šivilja
|
k.tja mal sem že pozabila, ker je že tri leta in pol od zadnjič, kolker se spomnim ti pa vse razložijo. Nujno rabiš napotnico in materinsko knjižico, ter zdravstveno izkaznico. Ostalo pa po lastni presoji (kozmetiko...). V porodnišnici dobiš spalno srajco in haljo, copate (lahko vzameš kakšne svoje z višjim podplatom za v kopalnico), hlačke za enkratno uporabo, vložke (čeprav priporočajo da prineseš še nekaj svojih), brisače, po potrebi kreme (bepanthen, proti hemoroidom...). Ne sodiš pa mila, šampona... ne vem pa kako je. če redno jemlješ kakšne predpisana zdravila, verjetno je bolje, da jih imaš sabo. Za dojenčka imajo vse v porodnišnici, očka prinese zadnji dan stavri za domov. Če bo bodoči očka zraven mora pred porodom iti obvezno na tečaj (en popoldan), če pa je manj kot pet let naj prinese potrdilo in gre v babiško šolo (lesena baraka za porodnišnico )plačat prisprevek za prisotnost pri porodu. To je boljše uredit prej, če slučajno prideš ponoči rodit. Upam, da je to to kar te je zanimalo.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 14:06:45
|
|
|
|
šivilja
|
Vidim,da na seznamu moja starost manjka - torej zaenkrat sem še 32.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 15:37:12
|
|
|
|
vim
|
VIM ima naslednji pregled 20.03. morfo.
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 17:58:47
|
|
|
|
ana**
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG kaj pa menite glede košaric oz. koškov za male bebe? Sodelavka pravi, da je to skoraj nujno prvih nekaj mesecev za spati, da gre šele potem otrok v posteljico...Pa sem mislila, da sva že končno končala z izbiranjem pohištva in drugih zadev Ja,so lušne in cortkane in ne vem kaj še vse. Je pa res,da daš tolko €€ ven za to,da se ti skoraj ne splača kupovat za teh par mesecev. Se hitro preraste. Mi bomo od začetka imeli pravo posteljico in ne, košek ni nujen
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 18:00:51
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: ana** IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG kaj pa menite glede košaric oz. koškov za male bebe? Sodelavka pravi, da je to skoraj nujno prvih nekaj mesecev za spati, da gre šele potem otrok v posteljico...Pa sem mislila, da sva že končno končala z izbiranjem pohištva in drugih zadev Ja,so lušne in cortkane in ne vem kaj še vse. Je pa res,da daš tolko €€ ven za to,da se ti skoraj ne splača kupovat za teh par mesecev. Se hitro preraste. Mi bomo od začetka imeli pravo posteljico in ne, košek ni nujen mi bomo mel tud samo posteljico brez koškov... sej če bi ga od koga dobila bi ga z veseljem uporabljala. tko pa bomo mel dnar za druge zadeve
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 18:21:04
|
|
|
|
simonaa
|
Glede posteljce: jaz imam kar ta veliko 140x70 cm, ker sem jo dobila od sestre, tako da jo bom verjetno na začetku dajala spat kar počez, da se ne bo v njej zgubila. Je pa baje tam nekje do 5.leta, ker se dajo stranice dol. Ravno danes sva jo s sestro dokončno pripravili z vsemi posteljninami in rjuhicami vred in zdaj sem čist , jo bom kaj slikala ko bo notri že spala in naredila kak albumček. Pupa7 saj nočem nič prehitevat in se delat glavno, ko sploh še nisem na vrsti , ampak sem baje že 1 cm odprta, vrat je tudi že mehak, tako da....čakamo pač vse skupaj, a ne?
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 18:42:17
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: simonaa Glede posteljce: jaz imam kar ta veliko 140x70 cm, ker sem jo dobila od sestre, tako da jo bom verjetno na začetku dajala spat kar počez, da se ne bo v njej zgubila. Je pa baje tam nekje do 5.leta, ker se dajo stranice dol. Ravno danes sva jo s sestro dokončno pripravili z vsemi posteljninami in rjuhicami vred in zdaj sem čist , jo bom kaj slikala ko bo notri že spala in naredila kak albumček. Pupa7 saj nočem nič prehitevat in se delat glavno, ko sploh še nisem na vrsti , ampak sem baje že 1 cm odprta, vrat je tudi že mehak, tako da....čakamo pač vse skupaj, a ne? simonaa in pupa7... mi že stiskamo pesti za vaju... sej kmal ena za drugo bomo pa še mi na vrsti... kok čas leti
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 12.3.2009 20:19:24
|
|
|
|
katrinka
|
o nosečke , sem vesela da ste vse ok jaz pa slabe volje - danes sem sla spet v sluzbo in seveda se je dela nabralo, tako da nisem imela casa da diham, no pa to je še slo, potem pa skor na koncu pride sef in pove, da mi septembra ne bodo podaljšali poogodbe, vem da je sef hotu sam na pogodbi ni njegov podpis temveč od generalnega direktorja, ta pa 200km stran na sedezu firme tko ne ve kaj in kako, tko da sm slabe volje, sej vem da do konca porodniške sem preskrbljena, sam kaj pol, je sef reku da bi me pol pa nazaj vzel sam tud to mi ne more zagotovit, najbolj me pa jezi to da al se pol vrnem spet v to službo al pa najdem novo, spet od začetka, nč dopusta, nč regresa...ful sm zalostna sm mogla napisat kar me tezi, ne bit hude upam , da me bo skleda regrata potolazila
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 13.3.2009 8:50:37
|
|
|
|
Lsica
|
katrinka, , vem kako ti je, da je tole s službo kar šok, sploh če si računala nanje... Ampak ne se sekirat, ponavadi ugotoviš, da so spremembe zato, da greš na boljše, ne na slabše. Te pa razumem, tudi sama mam že 10 let delovne dobe, pa še nimam zaposlitve za nedoločen čas. In ker smo se za tole nosečnost morali malce bolj in dalj časa trudit (IVF), sem se po določenem času tud za službo nehala sekirat. Sama bom začela malo prej prošnje pisat, pa v pol leta, ni hudič, da me ne bi nekje vzeli. Drugače je pa mene tudi šefica vprašala, če se nameravam po porodniški še vozit (mam kar ene 55 km do službe). Seveda, sem rekla - no tako mi je mal nakazala, da bi me potem vzela nazaj... Ziher pa dandanes ni nič, se tud na to ne bom zanašala. Veš kako je, če njim trda prede, te bojo vzel, pa rekli, da tebi delajo uslugo. Če te pa ne bodo rabli, bodo pa pač rekli, da so vse poskušali, pa se ne da... Lej do naslednjega leta je še daleč, kdo ve kako se bo še vse obrnilo...tak da, za eno leto pusti še te skrbi s službo na stran.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 13.3.2009 8:57:34
|
|
|
|
Pupa7
|
dobro jutro pupe nam se že dogaja upam, da tokrat zares držite pestke, da še danes prijoka na svet naš zlati fantek
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 13.3.2009 9:33:41
|
|
|
|
katrinka
|
pupa7 - nestrpno pricakujem novice lsica - hvala za spodbudne besede, si me potolažila, sej sm crni scenarij imela tudi v mislih sam k je to na glas rečeno je hudo...en let pa pol sm tko preskrbljena pol bomo pa vidl naprej, še en razlog da diplomiram že a ne, tudi jaz se vozim - 44km do službe in danes sm ze zvedela da je sef spraševal eno k dela ene 40km stran v nasi enoti ce bi ene 2krat na tedn prsla k nam, tko da sploh ne bi nobenega vzeli, mene pa pol ko končam porodniško ker bi slo spet od začetka in mi ne bi blo treba dat za nedoločen čas....se pa vsekakor strinjam s tabo, da so spremembe tudi za kaj dobrega, vazn je da donosim v miru do konca in rodim zdravo dete a ne, še enkrat hvala k sm res rabla eno spodbudo
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 13.3.2009 9:50:50
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 dobro jutro pupe nam se že dogaja upam, da tokrat zares držite pestke, da še danes prijoka na svet naš zlati fantek Pupa, kaj to pomeni da je ČAS ? Držim pesti!!!!! Dejmo .
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 13.3.2009 10:01:25
|
|
|
|
Lsica
|
No vidiš katrinka, lahko se tudi tako izteče da drugo leto dobiš boljšo službo - bližjo, z več denarja, pa z manj dela . Saj ko boš mela dojenčka bo tud ta čas pomemben, kolikor ga porabiš za pot v in iz službe, a ne? Tko da ti kar pozitivno razmišljaj, včasih je treba kakšno stvar spustit iz rok, da lahko primemo drugo.
|
|
|
|
RE: Ljubljanske nosečke 13.3.2009 11:16:06
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 dobro jutro pupe nam se že dogaja upam, da tokrat zares držite pestke, da še danes prijoka na svet naš zlati fantek držimo pesti pupi za vaju
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?