Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pika Zoja Oh, Kerensa, kaj spet mutiš. Zopet ti, ti, ti. Ti imaš fenomenalno službo z OŠ, ti bi to naredila, ti bi drugo naredila. No, daj, potem pa špukni za kakšen denar delaš in kje. Pa rečmo, da dobiš tam nekje, glede na to, da delaš nočne, ene 700-900€, sam to dobijo tudi ljudje recimo z OŠ, ki delajo v privat tiskarnah, no, še malo več, pa še nikogar nisem slišala, da bi se tolk hvalisal, ker z OŠ 1300€ prinese na mesec domov. Pa kolega, ima kar smisel za polaganje ploščic, pa je kar majstore na tem področju, brez srednje šole, brez poklicne šole - tam po tamalem prinese 5k € na mesec domov. Pa se ne hvalisa, da ima samo OŠ, ampak sedaj, ko je krepko čez trideset se trudi in širi svojo znanje in obzorje s tem, da si plačuje šolo (no, prej bi jo lahko naredil zastonj). Pa sam pravi, da če bi imel keramičarsko že prej, bi take pare nosil domov, pa ne bi bil zdaj več tu, kjer je, ampak bi delal v Avstriji ali Nemčiji za ogromne denarje. Kakorkoli že, zaradi mene si lahko ti to spričevalo iz Osnovne šole na čelo nabiješ, pa napišeš, da si najbolj uspešna ženska z osnovno šolo, pa me malo ne gane. Ker mi dejansko nimaš kaj za pokazat. Tudi kakršnihkoli hvalospevov na tvojo osnovno šolo in fenomenalno znanje ne bom pela, ker si zame prej omejena zgolj na določeno 'prebrano in pobrano iz interneta), tako da mene že od začetka tukaj gor nisi prepričala, ampak se mi zdiš zgolj sanjač. Ljudje v tvojih letih delajo vse prej kaj drugega, kot pa se hvalijo na hormonskem forumu, da imajo WAU službo z OŠ. Smilijo se mi zgolj tvoji otroci, ki odraščajo z miselnostjo matere, da si z OŠ bog in batina. Ma ja. Ljuba duša - kako zelo si pa ti zgrešila point teme... že skoraj neverjetno. Morda ti bo pomagalo (ali pa tudi ne), če ti napišem, da jaz osebno (in moja ne-izobrazba) pri samem vprašanju nimata popolnoma nič... umiri hormone in preberi temo, ne pa, da direktno napadaš nekoga (konkretno mene), kogar že v osnovi ne maraš... vprašanje je bilo, če je res (možno), da je v današnjih časih lažje dobiti službo (pa kakršnokoli že) brez izobrazbe, kakor pa z izobrazbo... nič drugega... brez mene, brez moje OŠ, brez višine moje plače, brez zaledja... vse, kar si na tem forumu (ali kje drugje) lahko zasledila o višini moje plače, je to, da sem nekje in nekajkrat napisala, da se mi zdi žalostno, da je sistem tak, da se nekdo izobražuje npr. 16 let, potem pa zasluži enako ali (večinoma) celo manj kakor nekdo, ki je že tistih 8 let komajda spackal skupaj... kakšnega hvalisanja (mojega, seveda) o tem, da sem ne vem kako (in kakšna) uspešna ženska z OŠ, od mene nisi slišala (oz. prebrala)... od kod hvalospevi, od kod kakršnokoli fenomenalno znanje?... to je zraslo na tvojem zeljniku, ne na mojem (jaz takšnega nimam)... tako, kakor ti vsako moje vprašanje (ali zapisano besedo) razumeš kot nekakšne neizpolnjene sanje po high izobrazbi, uspehu v tujini in ne vem čem še vse, tako jaz iz teh tvojih kritik razberem ljubosumje in jezo, ker si se sama šolala veliko več kakor npr. jaz (ali marsikdo drug), pa kljub temu nisi dosegla tistega, kar si želela... in ja - ne vem, ali imam prav, ker te ne poznam... tako tudi ti ne veš, ali imaš prav (o meni), ker me ne poznaš... eno je nekaj slišati od nekoga, drugo pa je človeka poznati in vedeti, kdo in kaj dejansko je in, kako si že rekla, kaj ima za pokazati... s to razliko, da mene ne zanima, kdo in kaj si ti, ti pa že od postov o NY dalje komentiraš, citiraš in napadaš vsako mojo zapisano besedo... ja ljuba duša - daj, če se ti da... ničesar ne boš spremenila (v zvezi z mano), samo ti se boš (morda) bolje počutila, če boš izlila svoj, hmmm, gnev na nekoga v virtuali... menda je tudi to dobra terapija.
|