Anonimen
|
Čao so ! Danes bolj na hitrco, ker ima moj dragi rojstni dan, pa greva na tortice. Jupi! Polna luna me pa drugače danes kar matra, sem šla dosedaj že dvakrat spat, kar utrujena sem bila in brez apetita. Toda za tortico se bo našla kakšna luknja v želodčku . Imela sem takšne hude načrte, kako bom skuhala eno dobro kosilo, pa kakšno pecivo, pa je vse padlo v vodo, sem spala kot polhek . Očetovski dopust - Meni je na CSD ful lepo razložila. Če bom rodila marca, morajo biti na vlogi zadnjih 12 plač od marca 2008 naprej (marec 2008-februar 2009), če bom rodila aprila pa od aprila 2008 naprej (april 2008-marec2009). Zato moj dragi še ni nesel vloge v službo, da mu potrdijo, bova počakala na konec marca, da sva zares sigurna, da bo najina deklica rojena v aprilu. Na CSD se pa potrjena vloga odnese prvi dan, ko želi koristiti očetovski dopust in tisti dan, ko vlogo odda se šteje kot prvi dan, četudi odločbo dobi po pošti nekaj dni kasneje. Takrat potem naknadno samo telefonsko v službo javi, katere dni bo koristil. Midva ne bova koristila v kosu 15 koledarskih dni, ampak 11 delovnih dni, ker če bom res rodila 23. aprila, so vmes prvomajski prazniki in tako pridobiva kar nekaj dni. Pa še en dan rednega dopusta za porod pripada očetu, moj si bo pa vzel gotovo še kakšnih 10 dni dopusta, tako da bomo vsaj mesec dni vsi trije skupaj. 2soncek2 - Čestitke za uspešen porod in kar zavidam ti, da lahko svojo majhno Ninico že držiš v naročju, jo lubčkaš in se z njo muckaš. No, saj bodo tudi naše bebice kmalu prišle na svet. Sem pa brala, da je to, da ženska po porodu pogreša trebušček in občutek, da imaš v sebi živo bitje, zelo pogosto. Imejte se radi vsi trije, pa naj vse steče s čim manj težavami. Varstvo - cveta28 res škoda, da je tista teta zasedena. Če katera pozna kakšno v Ljubljani, pa plis javite. Hvala! Odhajam svojemu dragemu v naročje, ve pa bodite še naprej tako pridne , nagajive in nič hitet v porodnišnico . NenaLena
|