|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - III. del
11.3.2009 13:26:19   
Cveta28
Jaz sem pa ravnokar pripravila en wordov dokument z vsemi tel. številkami, ki nam bodo prav prišle v prihodnjih mesecih...od P, G do drugih zdravnikov, patronažne službe, CSD itd. user posted image
Bom eno kopijo pustila staršem, eno pa bo dobil moj koder.
Še ena zgodbica od danes: koder me kliče in sprašuje kdaj mora urejati očetovski dopust, pa mu lepo razložim da po rojstvu otroka (mislim, da že n-krat). Pa mi pravi, da so njegovemu sodelavcu rekli drugače in potem so sledila podrobna navodila kako in kaj morajo naši moški urediti po rojstvu user posted image . Bolj sem jim težila, da bodo rabili rojstni list manj so mi verjeli. No, na koncu se je izkazalo, da jih je zanimalo kdaj morajo nesti obrazce k svojemu delodajalcu, da jim vpišejo plače. Ah ti elektro tipi! Pa naj še kdo reče, da za vsakim moškim ne stoji 'ta prava baba'!user posted image

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
11.3.2009 13:27:53   
april09
Helou,
frutolina napotnica za rešilca ne sme biti omejena na eno P ampak je za katerokoli P v SLO.

Resilc te odpelje v najblizjo P (ljubljancanke ne bo nikol odpeljel v Po), napotnica za P pa mora biti free - torej neomejena glede izbora P.

Junona, cestitke za izpit user posted image

Ugodna blazina za dojenje : http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=197402

Miska.. srecno, naj te reaktivec popelje v rim user posted image user posted image user posted image  
Jap zacenja se user posted image  

Jaz sem prisla eno uro odlezat, ker sem od zjutraj okoli user posted image  In popoldne ne bo nic manj pestro, ko pride moja lumpa domov user posted image  Sem pa 2 uri sedela na soncku in se mi ornk pozna...

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
11.3.2009 13:30:14   
olea
ojla!
Samo na hitro...vidim da nekaj sprašujete glede rešilca...stvar je taka:

Če imaš napotnico za rešilca in ga pokličeš, te pelje v NAJBLIŽJO PORODNIŠNICO in NE v katero si SAMA želiš!!!

To so nam v materinski šoli v Lj ponavljali n-krat....tako da drži 100%.

Lep dan!user posted image

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
11.3.2009 13:33:03   
sonček85
cveta.za očetovski dopust ne potrebuje roj.list .Un samo nese papirje k rodiš delodajalcu da vpiše plače,nese na CSD in voila,urejeno že isti dan koristi dopust.tko so meni razložili in vsi delajo tko,upam ,da imam prav

meni se je pa tko zluštalo pomesa in ketchupa da sem si celo porcijo spekla ,mmmmmmmmm kako je pasalo ,pa še Aleks veselo brca sedaj k mu je pasalouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
11.3.2009 13:34:46   
Blueeyes
Miška 2006 držimo pesti zate... da bo vse ok...

2soncek2 user posted image  user posted image  user posted image  sem kr malo fouš... komaj čakam na svojo prvorojenko, da jo bom lahko malo cartala...

(odgovor članu olea)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
11.3.2009 13:38:00   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85
cveta.za očetovski dopust ne potrebuje roj.list .Un samo nese papirje k rodiš delodajalcu da vpiše plače,nese na CSD in voila,urejeno že isti dan koristi dopust.tko so meni razložili in vsi delajo tko,upam ,da imam prav

Meni so v KR kar na vlogo napisali, da mora očka poleg ostale dokumentacije prinesti tudi potrdilo o rojstvu otroka, pa zapisnik o očetovstvu (ker nisva poročena). Mislim, da za koriščenje očetovskega dopusta potrebuješ vsaj nek dokument o živorojenemu otroku.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
11.3.2009 13:42:30   
april09
Ocetovski dopust n-tic... delodajalec izpolni pole kadarkoli zdaj do poroda. Na CSD pa lahko oddas, ko imas fiksne datume, kdaj bo oce koristil ocetovski dopust - to lahko ves sele, ko se otrok rodi. Torej ce imas ti rok x.4. in on zdaj odda za x.4., otrok pa se rodi 10 dni kasneje, je oce porabil svoj dopust se preden se je otrok rodil. TOREJ-> pole za OD se odda takoj po rojstvu otroka. Najbolj ziher... Naceloma mora oce prinesti se listek o zivorojenosti otroka, ki ga mamica dobi v P, ko pride maticar popisat otroka.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
11.3.2009 13:44:51   
sonček85
cveta ,april.aha hvala obema

mislim za vsako nekaj na novo in drugače zvem,ampak verjamem april k je to dala že skozuser posted image

Sam še nekaj,a pri očetu pa ni potrebno da je zadnjih 12 plač notri vpisanih.Recimo da nese moj jutri podpisat papritje in vpišejo plače,potem k pa rodim pa nese samo na CSD

JOJ MENI SE BO ZMEŠALO ZARADI  vseh teh papirjev.

Sej k bom nesla za sebe bom vprašala to našo tečno gospo kako in kaj.

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 11.3.2009 13:46:21 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
11.3.2009 13:46:25   
april09
Opcija je seveda, da oce dokumente odda prej, pa po rojstvu pride samo datume napisat in potrdilo o zivorojenosti prinest. Mora pa oce oddat datume minimalno 1al2 dni pred nastopom OD. Datumi pa ni nujno, da si sledijo 15 koledarskih dni zaporedoma. Lahko koristi kakor zeli-> najprej cel teden, pol 2 dni v naslednjem tednu,... pripada mu 11 delovnih dni ali 15 koledarskih zaporednih.

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
11.3.2009 14:07:37   
nmag
Drži se Miška2006,sedaj je že ona šla,očitno se je začelo zares.
Mene danes spet ful dol tišči,mogoče vpliv lune samo mala lepo brca tako,da mislim,da bo minilo,sem pa danes dobila nakazan denar za paket.
Še tri dni in se vrne moj možek,kok ga pogrešam,jutri pa moram z mojo Ano na Vrazov trg v bolnico,reva boga je dobila v želodček eno bakterijo in mora sedaj na gastroskopijo in glede na moje stanje mi je njena zdravnica napisala,da je pod nujno,tako,da jutri že greva,naju bo moj tati peljal potem bomo pa vidli,samo upam,da mi je ne obdržijo not,ker pol se mi bo pa zmešal,očitno me bo še vse živo doletelo preden bom šla rodit.

Moji sončki Nejc...Matic...Ana...Gregor...prišla je pa še Karolina

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
11.3.2009 14:09:54   
april09
Nmag - ja bogi.. za vaju, da bo jutri vse ok user posted image

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
11.3.2009 14:10:41   
anchika
Ma kaj pol nesemo na csd samo papirje naše?

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
11.3.2009 14:14:11   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: anchika

Ma kaj pol nesemo na csd samo papirje naše?

men je zdej vzela oz bo vzela samo papir o moji plači, pa še unga vloga matere za uveljavitev pravic ob otrokovem rojstvu... pa tm sva pol spolnila papir o očetovstvu

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
11.3.2009 14:19:51   
sonček85
nmag.sper da dragi kmalu pride,otročki lepo ubogajo in tko je pravuser posted image user posted image

u boga revica Ana ,upam ,da bo vse ok in da se vse konča kot se mora in da ji ne bo potrebno v B ostati.Drži se

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu nmag)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
11.3.2009 14:21:41   
detelja
evo končni izdelekuser posted image

user posted image

user posted image

danes pa nesem še zadnjič bolniški list v službo...še jutri pol pa začnem z porodniško...user posted image user posted image

najin bebi pa je danes nekam len...sake toliko časa malo miga pol pa spet nič...sicer pa sem tudi jaz danes nekam lenauser posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
11.3.2009 14:24:37   
Blueeyes
detelja user posted image  user posted image  user posted image  full dobr za spomin... sploh barva mi je všeč... čestitke za porodniško (samo še jutri zdrži) user posted image  user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
11.3.2009 14:28:44   
sonček85
detelja:full dobro ,elpo povdari sobouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tvoj dragi je naredu pa super bradavičke

leni otroček se bo pa že razigral.

super za porodniškouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
11.3.2009 14:35:31   
detelja
sonček in blueeyes hvala...ja, res poživi sobo...ko sem rekla, da si sonček omenila, da je lepo povdaro bradavičke se mu je kar nasmejalouser posted image user posted image  itak je to bila njegova zamisel...

kam pa je odšla naša miška?...ta polna luna izgleda nagaja....

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
11.3.2009 14:36:05   
anchika
detelja ful dobr trebušček za na steno. Koliko otrok nameravata imeti? Bo zadosti velika stena za vse-haha?

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
11.3.2009 14:39:52   
detelja
mene pa zanima, kdo izpolni papirje za otroški dodatek?? sama ali mi mora kdo kaj vpisat?

glede očetovskega dopusta...pri nas na CSD so rekli, da lahko oče prinese papirje šele ko se otrok rodi (npr., 10.4. imam rok, če takrat rodim lahko nese šele tedaj papirje na CSD in pol ve točno od kdaj do kdaj bo koristil dopust-to je seveda pomembno za tiste, ki bodo takoj po porodu koristili očet.dopust)...ko odda papirje se mu začne pač štet kao, da je oddana popolna vloga in potem lahko že s tistim dnem koristi očetovski dopust...

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
11.3.2009 14:40:41   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: anchika

detelja ful dobr trebušček za na steno. Koliko otrok nameravata imeti? Bo zadosti velika stena za vse-haha?

hehe...20user posted image user posted image  hecam se...tega ziher pol pa mogoče še enega, ampak to je še vse v božjih rokahuser posted image

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
11.3.2009 14:41:40   
frutolina
IZVIRNO SPOROČILO: olea

Če imaš napotnico za rešilca in ga pokličeš, te pelje v NAJBLIŽJO PORODNIŠNICO in NE v katero si SAMA želiš!!!

To so nam v materinski šoli v Lj ponavljali n-krat....tako da drži 100%.

Aha hvala. Torej ne bomo klicali rešilca user posted image  ker potem bom pristala v porodnišnici v kateri ne želim. Ti šment.
No, pa še nekaj me zanima: če sem v eni porodnišnici dogovorjena za epiduralno ( sem dala skozi pregled in imam potrjeno v materinski), in če slučajno pristanem v drugi porodnišnici - mi tam ta dogovor ne velja?

Nam v materinski niso povedli nič o tem...

Junonca čestitam za desetko!! user posted image user posted image  Si pa res pridna...

Sonček tebi pa itak same pohvale za urejanje seznamov... user posted image
Miška - ja kam se pa miški tako mudi? Kaj sem spet zamudila?

< Sporočilo je popravil frutolina -- 11.3.2009 14:42:46 >

(odgovor članu olea)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
11.3.2009 14:43:05   
Blueeyes
mene tud neki zanima glede očetovskega dopusta... ok, jasno mi je da on odnese vse svoje papirje na CSD po tem ko jaz rodim... pol pa čaka na odločbo za dopust... ampak kaj pa če hoče npr že takoj po mojem porodu izkoristiti dopust?? a ga lahko glede na to da še ni odločbe??? kok časa se čaka na to odločbo??

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
11.3.2009 14:43:26   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: detelja

sonček in blueeyes hvala...ja, res poživi sobo...ko sem rekla, da si sonček omenila, da je lepo povdaro bradavičke se mu je kar nasmejalouser posted image user posted image  itak je to bila njegova zamisel...

kam pa je odšla naša miška?...ta polna luna izgleda nagaja....
user posted image user posted image user posted image user posted image tvoj dragi je ziher prava facauser posted image

ja miška je  šla v rim,čakam novičke od nje,da mi sporoči da že drži bebija v naročjuuser posted image user posted image user posted image user posted image

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/otroskiDodatek.asp

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
11.3.2009 14:44:51   
sonček85
IZVIRNO SPOROČILO: frutolinaSonček tebi pa itak same pohvale za urejanje seznamov... user posted image
Miška - ja kam se pa miški tako mudi? Kaj sem spet zamudila?
hvalauser posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?