Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:26:19
|
|
|
|
Cveta28
|
Jaz sem pa ravnokar pripravila en wordov dokument z vsemi tel. številkami, ki nam bodo prav prišle v prihodnjih mesecih...od P, G do drugih zdravnikov, patronažne službe, CSD itd. Bom eno kopijo pustila staršem, eno pa bo dobil moj koder. Še ena zgodbica od danes: koder me kliče in sprašuje kdaj mora urejati očetovski dopust, pa mu lepo razložim da po rojstvu otroka (mislim, da že n-krat). Pa mi pravi, da so njegovemu sodelavcu rekli drugače in potem so sledila podrobna navodila kako in kaj morajo naši moški urediti po rojstvu . Bolj sem jim težila, da bodo rabili rojstni list manj so mi verjeli. No, na koncu se je izkazalo, da jih je zanimalo kdaj morajo nesti obrazce k svojemu delodajalcu, da jim vpišejo plače. Ah ti elektro tipi! Pa naj še kdo reče, da za vsakim moškim ne stoji 'ta prava baba'!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:27:53
|
|
|
|
april09
|
Helou, frutolina napotnica za rešilca ne sme biti omejena na eno P ampak je za katerokoli P v SLO. Resilc te odpelje v najblizjo P (ljubljancanke ne bo nikol odpeljel v Po), napotnica za P pa mora biti free - torej neomejena glede izbora P. Junona, cestitke za izpit Ugodna blazina za dojenje : http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=197402 Miska.. srecno, naj te reaktivec popelje v rim Jap zacenja se Jaz sem prisla eno uro odlezat, ker sem od zjutraj okoli In popoldne ne bo nic manj pestro, ko pride moja lumpa domov Sem pa 2 uri sedela na soncku in se mi ornk pozna...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:30:14
|
|
|
|
olea
|
ojla! Samo na hitro...vidim da nekaj sprašujete glede rešilca...stvar je taka: Če imaš napotnico za rešilca in ga pokličeš, te pelje v NAJBLIŽJO PORODNIŠNICO in NE v katero si SAMA želiš!!! To so nam v materinski šoli v Lj ponavljali n-krat....tako da drži 100%. Lep dan!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:33:03
|
|
|
|
sonček85
|
cveta.za očetovski dopust ne potrebuje roj.list .Un samo nese papirje k rodiš delodajalcu da vpiše plače,nese na CSD in voila,urejeno že isti dan koristi dopust.tko so meni razložili in vsi delajo tko,upam ,da imam prav meni se je pa tko zluštalo pomesa in ketchupa da sem si celo porcijo spekla ,mmmmmmmmm kako je pasalo ,pa še Aleks veselo brca sedaj k mu je pasalo
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:34:46
|
|
|
|
Blueeyes
|
Miška 2006 držimo pesti zate... da bo vse ok... 2soncek2 sem kr malo fouš... komaj čakam na svojo prvorojenko, da jo bom lahko malo cartala...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:38:00
|
|
|
|
Cveta28
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 cveta.za očetovski dopust ne potrebuje roj.list .Un samo nese papirje k rodiš delodajalcu da vpiše plače,nese na CSD in voila,urejeno že isti dan koristi dopust.tko so meni razložili in vsi delajo tko,upam ,da imam prav Meni so v KR kar na vlogo napisali, da mora očka poleg ostale dokumentacije prinesti tudi potrdilo o rojstvu otroka, pa zapisnik o očetovstvu (ker nisva poročena). Mislim, da za koriščenje očetovskega dopusta potrebuješ vsaj nek dokument o živorojenemu otroku.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:42:30
|
|
|
|
april09
|
Ocetovski dopust n-tic... delodajalec izpolni pole kadarkoli zdaj do poroda. Na CSD pa lahko oddas, ko imas fiksne datume, kdaj bo oce koristil ocetovski dopust - to lahko ves sele, ko se otrok rodi. Torej ce imas ti rok x.4. in on zdaj odda za x.4., otrok pa se rodi 10 dni kasneje, je oce porabil svoj dopust se preden se je otrok rodil. TOREJ-> pole za OD se odda takoj po rojstvu otroka. Najbolj ziher... Naceloma mora oce prinesti se listek o zivorojenosti otroka, ki ga mamica dobi v P, ko pride maticar popisat otroka.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:44:51
|
|
|
|
sonček85
|
cveta ,april.aha hvala obema mislim za vsako nekaj na novo in drugače zvem,ampak verjamem april k je to dala že skoz Sam še nekaj,a pri očetu pa ni potrebno da je zadnjih 12 plač notri vpisanih.Recimo da nese moj jutri podpisat papritje in vpišejo plače,potem k pa rodim pa nese samo na CSD JOJ MENI SE BO ZMEŠALO ZARADI vseh teh papirjev. Sej k bom nesla za sebe bom vprašala to našo tečno gospo kako in kaj.
< Sporočilo je popravil sonček85 -- 11.3.2009 13:46:21 >
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 13:46:25
|
|
|
|
april09
|
Opcija je seveda, da oce dokumente odda prej, pa po rojstvu pride samo datume napisat in potrdilo o zivorojenosti prinest. Mora pa oce oddat datume minimalno 1al2 dni pred nastopom OD. Datumi pa ni nujno, da si sledijo 15 koledarskih dni zaporedoma. Lahko koristi kakor zeli-> najprej cel teden, pol 2 dni v naslednjem tednu,... pripada mu 11 delovnih dni ali 15 koledarskih zaporednih.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:07:37
|
|
|
|
nmag
|
Drži se Miška2006,sedaj je že ona šla,očitno se je začelo zares. Mene danes spet ful dol tišči,mogoče vpliv lune samo mala lepo brca tako,da mislim,da bo minilo,sem pa danes dobila nakazan denar za paket. Še tri dni in se vrne moj možek,kok ga pogrešam,jutri pa moram z mojo Ano na Vrazov trg v bolnico,reva boga je dobila v želodček eno bakterijo in mora sedaj na gastroskopijo in glede na moje stanje mi je njena zdravnica napisala,da je pod nujno,tako,da jutri že greva,naju bo moj tati peljal potem bomo pa vidli,samo upam,da mi je ne obdržijo not,ker pol se mi bo pa zmešal,očitno me bo še vse živo doletelo preden bom šla rodit.
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:09:54
|
|
|
|
april09
|
Nmag - ja bogi.. za vaju, da bo jutri vse ok
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:10:41
|
|
|
|
anchika
|
Ma kaj pol nesemo na csd samo papirje naše?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:14:11
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: anchika Ma kaj pol nesemo na csd samo papirje naše? men je zdej vzela oz bo vzela samo papir o moji plači, pa še unga vloga matere za uveljavitev pravic ob otrokovem rojstvu... pa tm sva pol spolnila papir o očetovstvu
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:19:51
|
|
|
|
sonček85
|
nmag.sper da dragi kmalu pride,otročki lepo ubogajo in tko je prav u boga revica Ana ,upam ,da bo vse ok in da se vse konča kot se mora in da ji ne bo potrebno v B ostati.Drži se
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:21:41
|
|
|
|
detelja
|
evo končni izdelek danes pa nesem še zadnjič bolniški list v službo...še jutri pol pa začnem z porodniško... najin bebi pa je danes nekam len...sake toliko časa malo miga pol pa spet nič...sicer pa sem tudi jaz danes nekam lena
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:24:37
|
|
|
|
Blueeyes
|
detelja full dobr za spomin... sploh barva mi je všeč... čestitke za porodniško (samo še jutri zdrži)
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:28:44
|
|
|
|
sonček85
|
detelja:full dobro ,elpo povdari sobo tvoj dragi je naredu pa super bradavičke leni otroček se bo pa že razigral. super za porodniško
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:35:31
|
|
|
|
detelja
|
sonček in blueeyes hvala...ja, res poživi sobo...ko sem rekla, da si sonček omenila, da je lepo povdaro bradavičke se mu je kar nasmejalo itak je to bila njegova zamisel... kam pa je odšla naša miška?...ta polna luna izgleda nagaja....
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:36:05
|
|
|
|
anchika
|
detelja ful dobr trebušček za na steno. Koliko otrok nameravata imeti? Bo zadosti velika stena za vse-haha?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:39:52
|
|
|
|
detelja
|
mene pa zanima, kdo izpolni papirje za otroški dodatek?? sama ali mi mora kdo kaj vpisat? glede očetovskega dopusta...pri nas na CSD so rekli, da lahko oče prinese papirje šele ko se otrok rodi (npr., 10.4. imam rok, če takrat rodim lahko nese šele tedaj papirje na CSD in pol ve točno od kdaj do kdaj bo koristil dopust-to je seveda pomembno za tiste, ki bodo takoj po porodu koristili očet.dopust)...ko odda papirje se mu začne pač štet kao, da je oddana popolna vloga in potem lahko že s tistim dnem koristi očetovski dopust...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:40:41
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: anchika detelja ful dobr trebušček za na steno. Koliko otrok nameravata imeti? Bo zadosti velika stena za vse-haha? hehe...20 hecam se...tega ziher pol pa mogoče še enega, ampak to je še vse v božjih rokah
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:41:40
|
|
|
|
frutolina
|
IZVIRNO SPOROČILO: olea Če imaš napotnico za rešilca in ga pokličeš, te pelje v NAJBLIŽJO PORODNIŠNICO in NE v katero si SAMA želiš!!! To so nam v materinski šoli v Lj ponavljali n-krat....tako da drži 100%. Aha hvala. Torej ne bomo klicali rešilca ker potem bom pristala v porodnišnici v kateri ne želim. Ti šment. No, pa še nekaj me zanima: če sem v eni porodnišnici dogovorjena za epiduralno ( sem dala skozi pregled in imam potrjeno v materinski), in če slučajno pristanem v drugi porodnišnici - mi tam ta dogovor ne velja? Nam v materinski niso povedli nič o tem... Junonca čestitam za desetko!! Si pa res pridna... Sonček tebi pa itak same pohvale za urejanje seznamov... Miška - ja kam se pa miški tako mudi? Kaj sem spet zamudila?
< Sporočilo je popravil frutolina -- 11.3.2009 14:42:46 >
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:43:05
|
|
|
|
Blueeyes
|
mene tud neki zanima glede očetovskega dopusta... ok, jasno mi je da on odnese vse svoje papirje na CSD po tem ko jaz rodim... pol pa čaka na odločbo za dopust... ampak kaj pa če hoče npr že takoj po mojem porodu izkoristiti dopust?? a ga lahko glede na to da še ni odločbe??? kok časa se čaka na to odločbo??
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:43:26
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: detelja sonček in blueeyes hvala...ja, res poživi sobo...ko sem rekla, da si sonček omenila, da je lepo povdaro bradavičke se mu je kar nasmejalo itak je to bila njegova zamisel... kam pa je odšla naša miška?...ta polna luna izgleda nagaja.... tvoj dragi je ziher prava faca ja miška je šla v rim,čakam novičke od nje,da mi sporoči da že drži bebija v naročju http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/otroskiDodatek.asp
|
|
RE: Aprilčice 2009 - III. del 11.3.2009 14:44:51
|
|
|
|
sonček85
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutolinaSonček tebi pa itak same pohvale za urejanje seznamov... Miška - ja kam se pa miški tako mudi? Kaj sem spet zamudila? hvala
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?