|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marec IVF/ICSI
11.3.2009 9:49:12   
Goldy
Ojla!

arneja in suzi -tudi za vaju bo enkrat posijal sonček! user posted image user posted image user posted image user posted image

n74 in jona3 - čestitke in se vidimo na temi nosečke IVF/ICSI!user posted image

vita - ti si spraševala kateri postopek... Nama je uspelo v 3. postopku, vsi postopki so bili ICSI, ker ima moj zelo slabe in malo plavalčkov (to je posledica operacije spuščanja mod v otroštvu). Jemala sem suprefact in menopur. Prej spremenila prehrano, malo pila čajčke in jedla vitaminčke.

Mi smo pa v redu, rastemo, včeraj smo bili na 3D, imamo že 900 g. mami pa boli križ, tako da bo morala it malo ležat in pustit računalnik pri miru. Zdaj pa vse čimprej za nami (no, lahko brez bolečin, samo z otročki pa)!!! user posted image

Vsem ostalim lep sončen dan!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu jona3)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
11.3.2009 9:53:37   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: Vitaebella

Bi bila pa zelo vesela, če bi mi novopečene nosečke povadale nekja infomracij.
V katerem postopku vam je uspelo?
S katero podporo?
Ste imele IVF ali ICSI?
In kakšna diagnoza je bila pri vama? Problem v ženski, v moškem ali nepojasnjena neplodnos?

čestitke n74 user posted image user posted image
arneja user posted image user posted image user posted image

Vitaebella:

uspelo nam je v 1 postopku
jemala Superfact spray +Menogon + vitamini (e-vitamin, c-vitamin q-10 encim)+ čaj krvomočnice
veliko zelenjave (jajca in pivo za rast foliklov)
sprehodi in brez sekiranja
imela ICSI
Diagnoza : jaz policistični jajčniki, moj: leni spermiji in še malo jih je bilo

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
11.3.2009 10:05:59   
Kruce Fiks
Uf, Arnejči! Bolj površno berem, pa sem bil prepričan da je pri vas test že davno mim.
Prav čisto dobro vem kak se počuti "tvoj sonček"! Če se le kolkor tolk kot sem se jaz vsak mesec ko smo v "prazno" lulali, mu morea bit tud njemu ornh hudo!
Mislim da moškega morda še celo bolj potrese, sam pokaže ne....
Držim pesti za maj!

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu jona3)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
11.3.2009 10:38:19   
obayifo
dan, sem včeraj malo preskočila, nekaj me vročina daje....

n74 čestitam! user posted image user posted image user posted image

arneja saj bo, bo ata zrihtal user posted image user posted image user posted image

gigi tebi pa z malo zamude vse najboljše user posted image user posted image  pridi kmalu za nami!

grem še malo nazaj prebrat..

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
11.3.2009 10:40:21   
lučka 25
arneja, pa saj to ni res. Zelo mi je žal user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Takoj, ko sem vstala sem šla pogledat na računalnik, kakšne so novice, pa mi do zdajle ni delal internet. Sem si samo ponavljala, da upam, da bo novica lepa. Žal mi je, res. Ampa kot si rekla, si že pripravljena na nove boje.
Lahko ti malo povem, kaj sem jaz naredila po 1. katastrofalnem postopku. Začela sem se prehranjevati po Montinjaku, vsak dan prehodila vsaj 5km, jedla zraven še Q-encim, matični mleček, elevit, pa tudi ene alge mi je sodelavka prinesla (ki so za obnavljanje celic - jih jedo tudi bolniki z rakom), čaj krvomočnica, čaj ingver in cimet.

Kar se pa ata tiče je pa res tak, da ga vsaka žalostna novica tudi vrže, pa vesel jevsakega uspeha. Je res kot naš ata, ki nas merka, skrbi za nas.

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
11.3.2009 10:40:28   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: Kruce Fiks

Uf, Arnejči! Bolj površno berem, pa sem bil prepričan da je pri vas test že davno mim.
Prav čisto dobro vem kak se počuti "tvoj sonček"! Če se le kolkor tolk kot sem se jaz vsak mesec ko smo v "prazno" lulali, mu morea bit tud njemu ornh hudo!
Mislim da moškega morda še celo bolj potrese, sam pokaže ne....
Držim pesti za maj!

Tu se pa strinjam. Tudi moškega prizadane, samo da ne pokaže. Me se jokamo,...oni pa kot hrast močni stojiijo ob nas, čeprav so tudi vsi potrti. To mi je moj dragi pokazal šele, ko nama ni uspelo po 1.IVF. Zlati ste, ker ste z nami.

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
11.3.2009 10:40:36   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: Vitaebella

Bi bila pa zelo vesela, če bi mi novopečene nosečke povadale nekja infomracij.
V katerem postopku vam je uspelo? V 2.IVF (pri prvem ni bilo nobene celice, v drugo pa 5 celic in 2 zarodka, en prijel) Uspelo nama je po 3,5 let
S katero podporo? V prvo sem imela sprej superfact in 2 enoti Menogona, v drugo 3 enote Menopurja
Ste imele IVF ali ICSI? IVF
In kakšna diagnoza je bila pri vama? Problem v ženski, v moškem ali nepojasnjena neplodnos? Problem je v meni, zelo zaspane jajčnike, malo celic

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
11.3.2009 10:59:26   
MBT1979
Arneja, žal mi jeuser posted image user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
11.3.2009 12:05:03   
n74
IZVIRNO SPOROČILO: palcica_

n74 čestitam za nosečnost user posted image

Prej sem prebrala, da si imela neke bolečine. Tudi jaz sem v pričakovanju user posted image , pa me zdaj dva dneva mal krčki dajejo, sam ne vem al v maternici al me kej trebušček daje. Kakšne bolečine si imela ti?

Meni se je že začelo 5 dni pred testom. Že v soboto bolečine kot pred M, v nedeljo skoraj nič, v ponedeljek in torek pa špikanje v jajčnikih. Pa vedno od treh popoldan naprej, prej nič. Tako, da sem test naredila kar s strahom.  Je pa pri vsaki drugače, realnost pokaže samo test. Ti se nikar ne obremenjuj z znaki in potrpi do testa. Srečno.

(odgovor članu palcica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
11.3.2009 12:12:42   
womanpolice
Nekaj dni me ni gor, pa že naklofate skor cel roman... Ker imam hude menstrualne krče, ne bom šla brat nazaj, saj bom napisala le nekaj vrstic, nato pa nazaj v vodoravnega, saj me je prejle čist zvilo...

Najprej ARNEJA in SUZI... Zelo mi je žal, da tokrat ni uspelo. "pocajtajta se" nato pa pogumno v nov boj; tokrat uspešnega.

N74 IN JONA3.. Iskrene čestitke in zdravo nosečnost želim obema!

Eno vprašanje bi še imela glede čaja KRVOMOČNICE tiste, ki ste ga pile... in še nekaj glede SLABE PREKRVAVITVE...
Povejte mi prosim do kdaj ste pile čaj krvomočnice; zdajle, ko imam menstruacijo, sem ga nehala, potem pa bom ga spet začela, vendar ne vem do kdaj se pije... Do punkcije ali transferja ali še po transferju?

In še drugo vprašanje. Imam slabo prekrvavitev; non stop me zebe v roke in v noge.. pa me zanima, če je katera od zdajšnjih user posted image imela tudi te težave in kaj je prakticirala.

Hvala za odgovore in želim vam lep dan.

GIGI... Oprosti zamudi... Iskrene čestitke ob rojstnem dnevu. Glede vprašanja pa prosm ne zamerit... Sej sm si mislila, da je glede Mace tko, vendar nism bla čist zihr, pa sem rajši še enkrat vprašala.  Hvala še enkrat!

MISMIS... kot vidiš user posted image je prišla v vsem svojem sijaju in zgleda, da v petek ne bo tak masaker user posted image

(odgovor članu MBT1979)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
11.3.2009 12:14:10   
womanpolice
n74... vidiš, da je ratalo... user posted image  user posted image  user posted image tebe je pa tko skrbel... user posted image

(odgovor članu womanpolice)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
11.3.2009 12:22:09   
MBT1979
IZVIRNO SPOROČILO: womanpolice

Povejte mi prosim do kdaj ste pile čaj krvomočnice; zdajle, ko imam menstruacijo, sem ga nehala, potem pa bom ga spet začela, vendar ne vem do kdaj se pije... Do punkcije ali transferja ali še po transferju?

Naj me še punce popravijo, ampak mislim da se pije v tem primeru če imaš punkcijo do punkcije oz. če je možnost naravne zanositve pa do ovulacije.

Neposredna povezava do sporočila: 1062
11.3.2009 12:22:57   
n74
Danes bila v Adrialabu in imam vrednost beta hcg 807. Nimam pojma kaj to pomeni ali sta dva ali eden, uglavnem,da se dogaja.  Je ata rekel, da to pomeni lepo nosečnost in da bo šele na uz videl koliko pikic je. UZ pa imam 26.3. in ne na dan materinstva, ker zgleda, da ob sredah ne delajo.
Kakšno vrednost ste imele tiste punce, ki nosite zdaj dvojčke? Ma, saj ne vem zakaj to sprašujem in kompliciram, uglavnem, da sem na dobri poti. Moj dragi že kar nekaj govori vnaprej kako je to fino, ker bosta dva, da se mu ne bo več treba je....ti s temi postopki. Je pa res, da sem se vedno bala, da bi on prej obupal, ker je vedno govoril, da mu je čisto vseeno ali imava otroke ali ne. Ampak sedaj tudi navdušenja ne more skriti.

arneja, vitabela - napišem zvečer odgovore
vsem ostalim - lupčka za čestitke in lepe želje

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
11.3.2009 12:26:58   
n74
wp - hvala za čestitke, ampak saj veš, če te nekaj spodaj špika, ne moreš drugače kot negativno razmišljati. Vsaj jaz ne. Nisem pa imela pojma kakšni znaki so lahko nosečniški, ker je bilo to zame prvič.
Krvomočnico sem tudi jaz pila, pred postopkom 3 mesece, kar skoz, razen med M ne. V postopku pa samo do punkcije, ker menda povzroča splav (sem prebrala tuki gor)

Neposredna povezava do sporočila: 1064
11.3.2009 12:27:25   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: n74

Danes bila v Adrialabu in imam vrednost beta hcg 807. Nimam pojma kaj to pomeni ali sta dva ali eden, uglavnem,da se dogaja.  Je ata rekel, da to pomeni lepo nosečnost in da bo šele na uz videl koliko pikic je. UZ pa imam 26.3. in ne na dan materinstva, ker zgleda, da ob sredah ne delajo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim, da je tole prav zgledni Beta. Kda si ti imela punkcijo oziroma kateri dan si danes po punkciji?

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
11.3.2009 12:27:45   
emaa
Na 30. dan ciklusa sem imela bhcg 182, pa imam doma zdaj dvoletna dvojčka.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
11.3.2009 12:30:23   
suska
Suzy in n74, cestitke!!!!!!!!!!!!user posted image

Arneja, ob tvojem sporocilu sem se jaz jokala, kaj se ne bos ti! Ampak kot so druge rekle: glej pozitivno, naslednjič pa sigurno rata!!!!!!!!!!!! Zdaj pa se z nečim pocrkljaj (kot je rekla miska73 - nekaj si privošči), saj si zaslužiš!!!
To, da si bila sigurna da si noseča, pa vem kako izgleda! To se je zgodilo tudi meni, še preden sem šla v postopek. Pri sebi sem videla vse možne znake nosečnice - bolele so me joškice, spodaj me je špikalo, celo nekaj dni pred mens.  sem imela (prvič!) rjav izcedek, ki naj bi pomenil vgnezditev. Na koncu pa nič - jaz sem mislila da se mi bo zmešalo!!!! Kaj naredi psiha - zato kakšnemu pravijo da ima namišljeno bolezen (to je grozno)!
Bom kar zdaj začela držat pesti zate, da bo bol zihr!!!!!

Goldy, cestitke (z zamudo, pa vendar)!!! Vidim da si imela enake probleme in isti postopek kot ga imam jaz zdaj!!! Upam da tudi meni cimprej uspe...

Vitaebella, pusti druge naj razmišljajo po svoje! Jaz sem bila tudi skeptična glede odločitve, če bi morala še malo počakati z umetno... Reš je rekel da saj rata, tudi če jih je premalo (spermijev), samo kdaj - lahko drugi mesec ali pa čez 5 let. Mislim da je bilo dost 2 leti čakanja in da če si otročka res želiš, zakaj ne bi kaj naredil (šel v postopek) da ga čimprej dobiš?! Bodi vesela da si se čimpreje odločila, da imaš več možnosti! Sicer je pa umetna danes nekaj povsem normalnega (veliko otrok je narejenih v postopku umetne - samo eni to še skrivajo)!

Punce, vse pišete glede spremenjene prehrane in pitja raznih čajev (čaj krvomočnica - prvič slišim, kje ga sploh dobiš?). Ali vam je to svetoval zdravnik (Reš) ali ste to same od sebe začele?

Uživajte v sončku....

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
11.3.2009 12:31:20   
n74
miška - punkicjo sem imela 22.2., ET pa 25.2.. A se ne šteje to od dneva ET?
Lej, lej kaj je napisala emaa. A to pomeni, da imaš ti trojčke, ker imaš tako velik bhcg?user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
11.3.2009 12:36:21   
n74
IZVIRNO SPOROČILO: suska

Punce, vse pišete glede spremenjene prehrane in pitja raznih čajev (čaj krvomočnica - prvič slišim, kje ga sploh dobiš?). Ali vam je to svetoval zdravnik (Reš) ali ste to same od sebe začele?

Uživajte v sončku....

SUSKA - jaz sem v prvem postopku omenila Rešu vitamine, drugačno prehrano, pa je samo zamahnil z roko in rekel, da to nič ne pomaga. Sem ga poslušala in pridelala 3 folikle in eno celico. Pred drugim postopkom pa sem se sama odločila in kljub večji dozi zdravil pridelala 5 foliklov in 4 celice. Pa sem uspeh uglavnem pripisala spremenjeni prehrani in vitaminom.

(odgovor članu suska)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
11.3.2009 12:52:52   
womanpolice
n74.. hvala za odgovor glede krvmočnice... jst sm jo pila le slab mesec, ker mi je bilo slabo po njej, tko da sem jo pila vsak drugi dan

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
11.3.2009 12:53:16   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: n74

miška - punkicjo sem imela 22.2., ET pa 25.2.. A se ne šteje to od dneva ET?
Lej, lej kaj je napisala emaa. A to pomeni, da imaš ti trojčke, ker imaš tako velik bhcg?user posted image

Emma ni napisala ali je bila v postopku ali je zanosila naravno. Če je naravno, potem ne more vedeti kateri dan natančno je prišlo do oploditve. In je Beta potem zlo relativen.

Ti si pa če prav računam danes 17. dan od punkcije in 14. dan od ET-ja. Se pravi, da je tvoj Beta orng lepo velik.
To ali bo eden ali dva pa bova obe dve morali počakati še dva tedna, da zvema. Ampak če pravijo, da pri meni diši po dveh, bi rekla da pri tebi tudi.

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
11.3.2009 12:57:14   
Reby
N74 - jaz sem šla delat test 1 dan kasneje kot ti in sem imela nekaj čez 1700, pa imam enojčka user posted image
WP - tudi jaz imam vedno ledene roke in noge, jaz še vedno spim v zoknih user posted image   Aha, pa še vedno čakam na mačkone...
Mojsonček - a veš, da se jaz tut sprašujem isto glede Zvezdice, tale Patrik je že prav velik fant

Drugače pa sem končno dobila odločbo od komisije in imam podaljšano bolniško do 11.5., jupiiii user posted image

(odgovor članu n74)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
11.3.2009 13:20:26   
MBT1979
IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Drugače pa sem končno dobila odločbo od komisije in imam podaljšano bolniško do 11.5., jupiiii user posted image

Bravo!!! Zdej so tako lepi dnevi, da bi bila jaz tudi doma!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
11.3.2009 13:30:39   
diana79
živijo!jaz imam spet vprašanje!mi že en čas ne da miru moja situacija!pri meni desni jajčnik se ne vidi naultrazvoku ker je skrit!me zanima kako mi bodo punkcija naredili če se ne vidi na uz?z levim jajčnikom je vse ok!sploh ne bodo mogli pogledat koliko folikov je notri ker se enostavno ne vidi in se živciram kaj če ne bo šlo!mogoče ima kdo podobne težave?hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MBT1979)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
11.3.2009 13:41:45   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: arneja

Punčke moje,

žal sem ena izmed trepetalk, ki TA mesec ni nosečka postala. Bom pa čez dva ali tri, obljubim user posted image . Na materinski dan, žal, kavica z N74 odpade, za naju bo pa ravno dan ovulacije, in bova pa spet lepo po domače otročke delala user posted image .

Tečka se je pojavila že včeraj, samo da sem ugasnila računalnik. Me je samo nekaj cviknilo v trebuhu, sem vzela vatko, se obrisala, in evo ti jo, rdečo tečnobo. Prejle sem sicer vseeno še lulala, ker sem upala, da mogoče naju je pa samo ena pikica zapustila. Ampak, žal, sta naju obe. Moj sonček se noče sprijazniti, ampak jaz sem že na ET-ju videla, da pikici nista dovolj razviti. In trdi, da bi Reško potem rekel, da nista dovolj razviti, ampak jaz pravim, da je ata že na punkciji videl, da sem bila zelo zelo slabe volje in se mi enostavno ni upal tega reči user posted image . Ga bom pa, našega ata, ob 7-h poklicala, in mu sporočila, da ne morem brez njega user posted image .

So me pa znakci ta mesec čisto prevarali. Sem bila že jaz sigurna, da sem nosečka. Zdaj se pa ne zanašam na čisto nič več, na nobene boleče joškice, edina merodajna zadeva je testek in je zares čisto vseeno, če ga delam že 8. dan po ET.
Miška, vidiš, očitno sem čutila, da ne bo zares plusek padel, zato sem pa odlašala in odlašala.

Sem si obljubila, da tokrat ne bom jokala. Težko mi je pa videti žalost v očeh mojega sončka in slišati žalost  v glasu moje mami. Ampak jima pravim, da bo maj pa tako lep mesec, in se bomo takrat spet borili. In borili se bomo, kot pravi Pavček, VNOVIČ IN ZOPET IN ZNOVA.

Sem pa vesela zate, N74, ker si zame dokaz, da tudi z malo celicami, lahko pridemo do našega zakladka. Čimprej kliči ata, da mu boš vsaj ti danes nasmešek na usta narisala.

Hvala vam, ker ste tu, ker vem, da ko mi je najhuje, lahko pridem k vam jokat in se smejat. Upsa, jokala tokrat ne bom, čeprav se solzice pa le malo nabirajo v kotičkih učk. Ampak vem,  da sem močna in trdno verjamem, da ENKRAT BOM MAMICA!

...ne vem kaj naj rečem ker pa jaz jočem namest tebe....žal mi je arenaja za vajuuser posted image ...ni pravično da je res do enih ta "narava" tko kruta....edino za kaj sem vesela je to da v tvojem postu čutim novo energijo za novo borbo in tko je pravuser posted image user posted image user posted image user posted image .....maj je res čudovit mesec ki vama bo sigurno prinesel lepo novičko....jaz ti res iz srca želim.....

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?