Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:42:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: peneja OJ,ČVEKE!Se nism javla 3 dni ker mi je doma šel računalnik,zdaj pa sm spet v službi.S m mela nore 3 dni,sem nazadnje napisala,da grem po tamalo v vrtec in sm šla. Pa pridem tja in je vsa zaspana pa vroča pa jokasta,... Doma nič boljš sam vročina gor in 5 čudnih pik po telesu in jo peljem k DR.in mamo vodene koze. Prideme domov ,greme ležat vročina pa kar gor-joj kak tega ne maram!Ponoč pa 39,9 vročina,pa komaj dihala,zjutraj pa še bruhala,pa spet k DR.ma še angino povrh !Za znoret,mamo ospen, pa proti vročini, pa proti srbenju,pa mazilo,pa sme komaj prlezle do danes zjutri in je malo boljše!Js pa sm tak utrujena da me vse boli,nism spala 3 noči,čez dan tudi ne ker mojga cel dan ni doma in sploh ne vem kdaj bom počila?Se mi kar fclja,pa še dan je tak da bi kar spala. Aja,ker sem taka sem se ful ustrašla ker mojo kepico čutim čisto narahlo,pa še tamala me je ponoč tak brcnila v trebuh da joj,ker so jo koze na nogah srbele da je skakala. Upam da bo danes bolje in bome po 3 dneh spale. upam da se mala čimprej pozdravi ja kako da si v službi kdo ti ma tmalo čuva
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:47:03
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: petrazg Še pa vedno sama v sebi bojujem bitko za spinalni carski rez... en dan se odločim tako, drug dan tako... Trenutno je moje mnenje, da preveč reskiram in da ni vredno... Je le tolko možnih komplikacij... Kako pa poteka spinalni carski rez? Če bo otroček prevelik, se lahko zgodi, da bodo tudi meni delali CR. Pa bi rajši kar naravno rodila. Sem nekje prebrala, da kljub temu, da je naravni porod stresen (tako za mamico kot otročka), je dobro, da gre malček skozi ozek kanal, ker se mu pri tem plodovnica iztiska iz pljuč. K.tja... sej tudi jst še vedno upam na naravni porod, ampak je verjetnost vedno manjša. Moj g pa niti slišat noče, da bi vsaj poskusit šla... Tako da po 15. aprilu bomo pri nas delali same prepovedane stvari, ki bi lahko sprožile porod Sej ne na škodo malega, da ne bi katera mislila... Samo , če bom imela napovedan cr 14 dni prej, je to samo še 10 dni prej Kar se pa tiče spinalnega je pa glavna razlika z navadnim v tem, da pri navadnem carskem si pod splošno narkozo, pri spinalnem imaš pa hrom spodnji del telesa. Zato je mamica skoz budna in tudi takoj vidiš svojega (zato me sr veliko bolj mika) in ga lahko vsaj malo stisneš. Kater je bolj kritičen oz. nevaren je drugo vprašanje... mnenja so deljenja in pri vseemu kar sem naštudirala nisem našla nekih bistvenih prednosti. Mamice komentirajo vsaka po svoje, eni je spinalni lažji drugim težji... Meni pri spinalnem zdaj trenutno (mogoče bo jutri kaj drugega ) moti samo ta injekcija v hrbtenico... Ne vem, težko ti povem karkoli, ker se tudi mnenje pri meni spreminja... in po moje se bom zadnji trenutek odločila kako in kaj... Sem imela pa v prvo tudi carskega, pod splošno ker je bil urgenten) in ti moram povedat, da je bilo brez kakršnekoli bolečine... super izkušnja res Tako, da carskega me ni strah...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:48:25
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: AKP Me ni je g rekel v četrtek, da naj pijem magnezijeve tablete zaradi otrdevanja trebuha. Dvakrat sem imela normalni porod in upam, da bo tudi v tretje. Okrevanje po carskem rezu je dosti daljše kot pri normalnem porodu. Drugič sem bila po porodu kot rožica, nič šivana, polna energije in sem se lahko takoj 100% posvetila vsem članom družine. akp iz tvojih ust v božja ušesa... ...da bom tud jaz zdaj drugič kot rožica...no sej tud taprvič ni blo neke panike grozne,ampak upam da ne bom še enkrat tolk dolgo v porodni pa nič šivana...čeprav prvič sploh nism nč čutila šivov in sm normalno funcionirala...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:49:22
|
|
|
|
peneja
|
Dudica1 živimo v hiši s starši.Mi zgoraj,oče in mami pa spodaj,tak da tamalo danes čuva babica.Js pa sem v svoji trgovini in rihtam papirje ,ker bom drug teden eno zaposlila,ker res ne zmorem več vsega.Moj ima svojo službo,a mi vseeno tu pomaga,ampak dve službe pa ne gre,pa še norce se dela in pravi da ma tuki tečno,nosečo šefico in zahteva večjo plačo ! Doma je tamala zelo rada z babico,ampak se tud babi slabo počuti in pol je dedi tečen,če je tamala preveč z babico in poskušava z možem čimbolj sama vse rihtat. Ko je zdrava je po vrtcu z mano v trgovini-imamo otroški kotiček samo za njo in uživa. Vrtec pa imam zada moje trgovine in kar skočim po njo! Vse super dokler smo zdravi,pol je pa !Zdaj pa rihtam stvari,da nekoga vpeljem v delo in mal počijem,pol grem itak v Rim(rodit) in bi rada vsaj 3 mesece uživala z našim !
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:50:53
|
|
|
|
Dudica1
|
peneja pol pa super... ...saj so vsi otroci radi mal popazijo kje drugje
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:51:30
|
|
|
|
petrazg
|
Jst sem bila tudi v prvo kot rožica, pa čeprav po carskem... Res, nobene bolečine, skrbela sem od začetka zase normalno in za malega bi tudi, če bi mi sestre pustile.... Doma pa itak ni bilo nikoli nobenih problemov... Vsem samo želim takšno poporodno obdobje...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:53:03
|
|
|
|
maja1488
|
A boste šle na tista predavanja za epiduralno? V Postojni je obvezno, če jo hočeš imet. Se odpravljam že nekaj časa, zdaj bo pa treba počasi res it. Petrazg - injekcija v hrbtenico je pri spinalni ista kot pri epiduralni, sam mal višje ti jo dajo. Mene je blo ful strah, pa potem sploh čutila nisem, da mi jo dajejo. Po dveh dneh me je mal bolelo na mestu vboda. ampak čisto malo, če sem se pritisnila tam.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:54:58
|
|
|
|
Dudica1
|
ja jaz sm mela tud vse super...k sm ene gledala k zarad šivov tud sedet niso mogle me je kar šokiralo...ampak k sreči nisem imela teh problemov tud če sm bla malo šivana... maja1488 greš v postojno ...se morda srečamo...o ko bi vsaj bila katera tam da bi še tam čvekale...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 10:58:28
|
|
|
|
zoja10
|
ojla hojla.... dobro jutro..:D pr nas oblačno vendar še nič dežja, čakam mojga da pride po parih dneh se mal pocrkljat...pa če mogoče kakšn krof prnese al pa kej tazga , hihihi... a katera že kaj pere in lika za mičkeno? dudica,? midve k naj bi otvorile sezono.. :D aja pa še vaga party mamo jutri, a ne dudi ?(pregled)jst mam že ob 8:00, upam da mi bo delala UZ, čeprou sm jih mela že 3.. jst dost jem sam na kilah se pa ne pozna in sm vedno presenečena pr gine grem gor po eno kilco...no sej se nč ne prtožujem.... jst sm že neki dni paranoična k sm se mal prekršila s pršutom in zdej mam kr ene izpade zarad toxe...kr neki... knjig mi je zmanjkalo...jutri pol knjižnice domou zvlečem...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:05:27
|
|
|
|
Dudica1
|
zoja10 ...midve bova otvorile ja upam ja... ja tko je mam že vse oprano in zlikano v omari...voziček tudi pripravljen,lupinica je še za oprat,potem pa sem zmagala s tem pranjem... ...no še nekaj moram kupit za iz P. mam že nagledano.... ja jutri je pa dan za kg...čeprav jaz se dol ne vagam ker jim ne kaže prav...to spremljam doma... ...jaz pa upam da mi vsaj pove kako je obrnjen če ne druzga...k me to ful matra... zarad kg se jaz tud nč ne pritožujem...kolkr jih je jih je...pač.... čaki kje že imaš preglede...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:07:12
|
|
|
|
zoja10
|
heheh..... na primorskem....... nosečniška pozabljivost
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:07:59
|
|
|
|
Anonimen
|
ja jaz sem se pa dons mal za zajterk s pršutom basala mi je tako zapasu no zdej grem pa kosilo dokonca narest, pa ga pojest pridem nazaj
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:09:19
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: zoja10 heheh..... na primorskem....... nosečniška pozabljivost ma ja veš moram vprašat kje maš...če bi šle lahko slučajno še na kakšno kavico...pa je mal predolga razdalja...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:10:06
|
|
|
|
lananai
|
IZVIRNO SPOROČILO: zoja10 jst sm že neki dni paranoična k sm se mal prekršila s pršutom in zdej mam kr ene izpade zarad toxe...kr neki... Ne bit. Jst pršut jem normalno kot prej. Potem bi morala bit ob vsakem zelenjavi in sadju, ki ga poješ.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:12:58
|
|
|
|
Dudica1
|
1. majski hroščki 2009 (I) 2. majske rožice 2009 (I) 3. majski sončki 2009 (IIII) 4. majski zvončki 2009 (I) 5. majski zmajčki 2009 (III)
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:13:32
|
|
|
|
zoja10
|
ja sej do zdej nism bla, sam se mi zdi...tko pač...bolj k sm prot koncu bolj me skrbi... no ja sej se upam še kontrolirat... no ja sej najbrž vsako mal zaskrbi...vse si želimo zdrave ... in itak da bodo zdravi
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:18:28
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 A boste šle na tista predavanja za epiduralno? V Postojni je obvezno, če jo hočeš imet. Se odpravljam že nekaj časa, zdaj bo pa treba počasi res it. Petrazg - injekcija v hrbtenico je pri spinalni ista kot pri epiduralni, sam mal višje ti jo dajo. Mene je blo ful strah, pa potem sploh čutila nisem, da mi jo dajejo. Po dveh dneh me je mal bolelo na mestu vboda. ampak čisto malo, če sem se pritisnila tam. Ja, samo pri epiduralni te injekcija samo protibolečinska oz. namenjena zmanjšanju bolečinm. Pri spinalnem ti pa ohromijo spodnji del telesa, kar pomeni da od popka navzdol še kakšne 2, 3 ure po porodu ne čutiš nič! Niti ne moreš nadzorovati odvajanja... In zato je pri spinalnem skoraj obvezen katetr še 3 dni, pri splošni narkozi pa ne. Pri epiduralni pa mislim, da noge skozi ves porod čutiš, tudi nadzoruješ lahko stvari in tudi po končanem porodu ni oz. je veliko manj komplikacij...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:20:38
|
|
|
|
Dudica1
|
zoja10 imaš ti že kaj pripravljeno...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:20:45
|
|
|
|
petrazg
|
1. majski hroščki 2009 (I) 2. majske rožice 2009 (I) 3. majski sončki 2009 (IIIII) 4. majski zvončki 2009 (I) 5. majski zmajčki 2009 (III) Glasujem za sončke...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:22:57
|
|
|
|
Dudica1
|
petrazg če imaš kakšen svoj izvirni predlog ga kar predlagaj...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:23:36
|
|
|
|
petrazg
|
Zoja... jst že tudi pripravljam za našega malega... imam nekaj že zlikano in v omari, nekaj zdajle likam... Perem in likam pa vse do številke 68, pa kar se mi zdi majhno... Vozička , lupinice, ležalnika se pa še nisem lotila... Vaju bom pa z Dudico prehitela , če bom imela cr...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:25:05
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 petrazg če imaš kakšen svoj izvirni predlog ga kar predlagaj... Ne, so mi sončki prav luštni... Jst že sedaj rečem, da čakamo še enega sončka... glej podpis
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:26:34
|
|
|
|
maja1488
|
Dudica1, v PO grem ja. Upam, da 11.5. . Za epiduralno bom šla pa mogoče naslednji petek. Pa prat moram začet ja. Imam že vse v škatli naštimano, sam še kak predal moram spraznit pa vse oprat in zlikat.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:26:46
|
|
|
|
lananai
|
petrazg, koliko prej pa pričakuješ, da boš dobila datum za CR?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 3. del 9.3.2009 11:30:20
|
|
|
|
zoja10
|
jst nimam še nč oprano, prpravljeno že mam...neki kupljeno, neki podedovano, kar se oblekic in cunjic tiče...mogoče bom kupla še dva bodiya na preklop v HM se mi zdi da mam nekam malo... drgač pa voziček je že v nizkem štartu, zibelka na mestu...sam še našo žabico čakamo .. jst bi tut šla na kafečki...sam škoda smo iz vseh vetrov... ...sej nam je tle tud lepo.. zdej počasi bom mogla še zase kej kupit, modrc za dojenje itd..sam prou nevem kje se lotit tega čudesa... pa une blazince...bo treba bit že počasi prpravljen... bomo jutri vidli kaj reče gin.. petra a že veš da ga boš mela al še ne?carski...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?