mama11
|
Pozdravljene, mi smo nazaj z Rogle, kjer je bilo super. Moj je malo smučal, malo smo se sprehajali, kopali v Zrečah, v hotelu Planja imajo super igralnico z animatorji, kjer je pupa čisto not padla (mi je v tolažbo ob misli, da bo verjetno potem tudi prehod v vrtec lahek). Spanje je bilo malo slabše kot običajno, se pozna, da ni vajena deliti spalnice, ampak v bistvu je bilo bolje kot bi pričakoval, glede na to, da so prve tri noči sosedje pod nami žurali kot norci. Malo smo se tudi sankali in v bistvu je bila ob vrnitvi v apartma konec dopoldneva običajno tako utrujena, da je večkrat zaspala še v sankah . Ravno v petek je tako v spanju obvisela na stran v sankah in ko se je teren malo nagnil, so se prevrnile in je pristala ravno na bradi . Revček mali, sva se oba ful zasekirala, ker je kri tekla in je jokala kot dež, ampak danes se pa že v bistvu ne pozna nič več. Prebava ji je na Rogli delala 100 na uro. Nisem zih, da bi odrasli tako napolnil kahlo, kot jo je nekajkrat tam uspelo njej , ampak jedla pa ni nič več kot običajno, kosilo je pa celo ful odklanjala. Ne vem, ali dejansko ni lačna ali enostavno noče kuhane hrane . Sicer jo moram pa pohvalit, ker že skoraj 10 dni kaka samo na kahlico, dostikrat že sama pove, da bi šla nanjo (tudi če samo lulat), tako da sem ful vesela. Samo še navaditi jo bo treba, da sama je, pa bo z njo ful malo dela. Saj nekajkrat sem ji dala žličko v roke, samo kaj, ko je aktualna samo prvih 5 min, potem pa je niti v roko noče več. Ful napreduje pri besednem zakladu, pa v bistvu jo za precej besed tudi že nahecamo, da jih ponovi. Postala je ful crkljivka, vsem po vrsti (ljudem, kruhu, igračam) daje moja, moja (in hkrati tudi reče moja, moja), če jo prosiš za poljubček ti ga da, samo potem vztraja, da poljubi tudi ostale prisotne. Ful je ratala telovadka; doma v kuhinji zleze na klop, se postavi na noge in odraca po celi dolžini (vključno z 90 stopinj ovinka) do drugega konca, kjer je njen IKEA stolček za hranjenje in se potem sama skobaca s klopi v stolček, kjer se usede. Samo ven se ji še ne uspe pobrat. Tudi v toplicah je norela, sama je šla po stopnicah na toboganček, se usedla, samo potem jo je moj prijel za roke, da je podrčala dol do vode. Tudi stopnice obvlada vse bolj, ampak priznam, da jo namenoma vadim že od januarja, ker si predstavljam, da bo z dvema težko šlo po stopnicah. Upam, da bo nekje do maja že šlo tako, da ji dam samo eno roko in da bomo lepo počasi odracali skupaj po njih. Vidim, da tečejo usklajevanja samo še za 28.3.; predlagala bi, da se dobimo ob 14h, da prej odpravim kosilo; za notri razen že omenjenih predlogov nimam drugih idej... kako da v LJ ni več izbire med lokali, ki bi imeli urejene kotičke za najmlajše... Ko smo že pri tem, čestitke za odločitev Potepinka in veliko uspeha, pa misli tudi na nas mamice, ki rade spijemo kavico tudi kadar so otročki z nami. Prehod v otroško posteljo (90*200) - ja, moja pobožna želja, ker res ne bi imela dveh 60*120 (strošek je sicer samo jogi, ker je že prvo naredil moj ), ampak nisem čisto prepričana, da bo naša pupa do septembra/oktobra (takrat računam, da bo potrebno opustiti košek za novo pridobitev) pripravljena nanjo. Pa ne, da bi padla dol, saj se da namontirati ograjo, ampak bolj zaradi tega, ker ne vem, kako bi jo potem obdržali notri. Zadnje čase ima sicer tako lep urnik spanja (spat med 11-11:30 in ob 20h in zaspi brez problema skoraj takoj), ampak to se pri otroku tako rado tako hitro spremeni. Ne bi pa imela majhne nočne sprehajalke . Skratka bo še za razmislit, kako s tem... Sem pa ful vesela, da zaspi sama in iskreno upam, da bo tako ostalo. Mamathea, glede dojenja si lahko samo predstavljam, kako težko je, sem ful vesela, da ga je sama ukinila v novembru. Glede na izkušnje sorodnice pa - čim prej ukini, ker bo sicer ful ljubosumnosti, ko pride nov družinski član/članica, ravno na ta račun. Pri tej starosti rabijo že kar nekaj časa, da določeno stvar pozabijo, če pa se prav spomnim, imaš do roka še dobra dva meseca, kar bo en dva tri tukaj. Razen seveda, če si pripravljena dojiti oba... Rozika, te je lepo spet brati. A da ima starejša že 11 let... pa kaj si jo imela še mladoletna?? Nicolina, čestitke za Tinove prve korake. Vidiš, da se ni bilo kaj sekirat. Čez 2 meseca boš pa videla, bo že čisto vseeno, kdo je shodil septembra in kdo marca. Čiščenje puzzlov - a se hecate, punce. Ste pa ful bolj potrpežljive kot jaz. Uporabljala sem jih nekje do 6 meseca, ko se je začela igrati sede. Jih je non-stop razdirala (in še imeli smo tiste z živalicami, ki imajo milijon kosov) in potem ko sem jih ene tretjič, četrtič morala vse sestavit, sem ponorela, šla kupit dve debelejši telovadni blazini (v Hoferju so imeli ful, ful dobre, sicer po 20 evrov ) in oddala puzzle naprej. Sploh ni primerjave. Blazine posesam en, dva tri (puzzlov nisem mogla, ker so takoj vsi deli šli narazen), obrišem z mokro krpo in gre vse brez problema dol, skratka sanjsko. Barika, Ninočka, upam, da vaju nosečniške težave čim prej minejo. Jaz se pa počutim tako super - sicer mi gredo kolki narazen že kak mesec in racam kot račka, ampak sicer pa v bistvu že od začetka kot da ni nič. Dobila sem sicer 10 kg in zadnje dni mi malček otekajo noge, ampak res, nič da bi se pritoževala. Oranža vse najboljše z malo zamude Nicolina, ful grozna zadeva, takšno mlado dekle, moje sožalje. Včeraj smo šli v Supernovo, ker je zadnje dni tako toplo, jaz pa nimam nobene bombažne kapice, ki bi ji še bila prav, mi je pa grozno, da ji tlačim debelo zimsko na glavo pri teh temperaturah... in kaj ugotovim - od H&M, C&A, Kanz, Turbo Limač, Obaibi... nikjer še nimajo pomladanskih kapic in povsod so mi nekaj razlagali, da pridejo šele naslednji teden. Mislim, saj smo že krepko v marcu. Pri tem, da imajo v H&M in Obaibi že neke poletne slamnik variante Tako, toliko zaenkrat. Bo pa najbrž potrebno počakati na kakšno slabo vreme, da se bomo več javljale, kajne?
|