|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolico
3.3.2009 14:49:18   
ebetka
Ja kaj vam pa to nekaj računalniki nagajajo...se bo treba malo skregat na tehniko..user posted image .

Jaz grem tud jutri na csd urejat papirje, sem jih dobila na zadnjem pregledu. Čestitam vanilla za pregled, si pa res prava srečnica, da mala tako lepo raste in še v pravi legi je. Meni pa ne naredi ne vaginalnega pregleda in ne ultrazvoka...sem prav malo razočarana in živčna ker ne vem, če je vse tako kot mora bit. No, bomo videli kaj bo na naslednjem pregledu čez 14 dni čeprav glede na ostale nosečke ki čakajo pred mano z večjimi trebuhi ne bo nič kaj drugače, ker vse pridejo po 5 min. ven.user posted image

Glede fizičnih aktivnosti pa raje nebi...sva bila z mojim samo po trgovini, dveh pa sem zvečer komaj prilezla domov po stopnicah v drugo nadstropje, da o trdem trebuhu sploh ne govorim.

Kje pa čutiš brcike in premike, vanilla, zdaj ko je mala na glavo obrnjena? Rada bi vsaj približno vedela kako je z našo, če že ne pridem do ultrazvoka. Meni se sicer neka "kepa" premika na zgornjem delu trebuha, brce pa čutim predvsem na desnem delu trebuha in odzadaj - proti hrbtenici...nič mi ni jasno.

Danes sem šla še za eno urco v službo zadeve do konca porihtat in predat, glede na to, da sem kar na lepem ostala na bolniški, tako da sem zdaj nekak rešena.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: majčice iz MB in okolico
3.3.2009 15:21:46   
vanilla
Ebetka, sigurno je tudi s tvojo dojenčico vse v redu. Je pa res smotano, da ti ne naredi vsaj ultrazvoka, da bi videla, kako napreduje in v kakšni legi je. Meni je G celo z rokami na mojem trebuhu pokazal, kje ima mala kter organ.
Brce pa čutim na levi strani trebuha levo od popka oz. okrog popka. Včasih tudi pod rebro. Tako da vem, da so tu okončine: rokice in nogice. Lahko si tut opazuješ trebuh in boš videla, kje pridejo bolj take špičaste okončine ven - tisto je potem lahko rokica ali nogica. Pa desno od popka imam bolj trdo veliko bunko - to je hrbet. Z glavico pa gleda proti mojemu hrbtu. Pa tudi kolca dostikrat in kolcanje čutim spodaj nad luliko - torej drži, da je z glavico spodaj.
Po tvojem opisu sodeč, ebetka, mislim, da je tvoja tudi "na glavi". Ker če bi mela glavico še gor, potem bi verjetno čutila premike nogic čisto spodaj. Lahko pa da leži tudi prečno. Vseeno povprašaj svojo G kako pa kaj.

Joj, midve, ebetka, bova kar hitro na vrsto za porod user posted image . In prav smotano res, da smo tako fuč, ko se kaj fizično premikamo. Pa glede na to, da nobena od naju nima težav s prekomerno težo niti nič. Pa tako nerazgibana tut nisem... Najhuje je res, ko me kosti v riti bolijo. In to tako, da komaj vstanem. Pa to tiščanje naprej v trebuhu. uffff.... No, saj kmalu bo vsega tega konec, potem pa se bo šele začela fešta, ko bomo otročke prinesle domov in bo treba skrbet zanje user posted image .

Lepo bodite....

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: majčice iz MB in okolico
3.3.2009 16:17:41   
ebetka
Ja, naš čas se zeloooo hitro bliža, me že kar malo grabi panika user posted image . Si mislim, kako naj bo ženska fit in pripravljena na porod, če se težave, bolečine, okornost in utrujenost proti koncu samo še stopnjujejo...tukaj niti telesna kondicija in dobra forma ne pomagajo preveč, potem pa je treba it rodit, ko si že čisto utrujen od vseh 9 mesecev in nesposoben za kakšne fizične aktivnosti...

Pa upam, da nam bo vsem dokaj lahko šlo vse skupaj in da kmalu spoznamo naše male navihančke.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: majčice iz MB in okolico
3.3.2009 20:06:19   
vanilla
Joj, meni se pa tako spahuje že cel večer. Prej sm pojedla en kupljen krof in zdaj se mi samo spahuje, pa še malo mi je slabo zraven. To mi gre pa res na živce. Ne smem več krofov jest.
So se mi kar malce te slabosti vrnile oz. bolj neko spahovanje al pa čuden okus po ustih. Mnja, saj bo kmalu vsega konec user posted image .

Danes sem bila pa res pridna. Sestavila sem voziček, oprala banjico in stojalo, sortirala cotke in jih pripravila za pranje za čez vikend...

Kaj boste pa za nosek nabavile? Mislim na to fiziološko raztopino in aspiratorje... Kako pa se sploh fiziološka da v nosek? user posted image  

Kaj pa kaj od kozmetike? Jaz bom Bepanthen, mandljevo ali kozmetično olivno olje, vlažne čistilne robčke, 70% alkohol. A puder tudi? Praška pasta?... Jaz bi rada čim manj oz.  najnujnejše, ker mi nekako ni, da bi kupovala neke kremice in losijončke za njeno telo, ker ji ne bi rada navajala kože preveč na to. Tut sama se nikol ne mažem, pa mam super kožo.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 8:03:42   
ebetka
Čau,

tudi jaz sem bila zeloo pridna in to v ponedeljek, ker sva čez vikend končno spraznila otroško sobico - je bil v njej še star računalnik, pisalna miza in ceeeeel kup najinih stvari, ki sva jih samo odlagala tja - dobesedno kamra za kramo.user posted image No, in sem lepo vse očistila, pomila, obrisala police in predale v omarah ter začela počasi noter zlagati stvari, ki sva jih že kupila za dojenčico. Prala bom pa po moje čez vikend ali drug teden, ker imam tudi že polno vreč z oblačilci po tleh, ki sva jih dobila od sestrične.
Za nosek bom jaz nabavila fiziološko, kupila pa sem že aspirator - tak navaden - od chiccota, ne baterijski. Glede kremic tudi jaz nisem najbolj za preveč kemije za našo kožo - mandljevo olje od bebivala tako imam skoz doma, ker se sama z njim včasih mažem, prav tako mazilo za ritko. Kupiti še moram bepanthen, 70 % alkohol za popek, vate, sterilno gazo. Pudra ne mislim uporabljat.

Pa seveda bom kupila še nekaj oblačilc, med njimi kompletek za domov iz porodnišnice - kaj pa sploh oblečeš dojenčku pod hlačke in jopico, ko ga maja/aprila neseš domov user posted image ..mora imeti žabice in bodi spodaj in še majčko na preklop??

Kupiti pa še morava previjalno mizo, banjico, povijalne plenice, kakšno dudico oz. stekleničko za vsak slučaj...veliko pa sva res že nabavila v zadnjem tednu.

Jaz že dva dni čutim pikanje ob straneh v licih (tisti občutek, ko pihaš balon in preveč napneš in te potem tako grozno pika/boli)...pa ne vem od česa bi to bilo...kaj vse prinese ta nosečnost user posted image ...sicer pa ne bo več dolgo tako da močno upam, da bodo s finišem (porodom) hitro izginile tudi vse te tegobice.




(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 9:57:38   
vanilla
O, to si bila pa res pridna... Očitno imava obe ta teden nek gnezditveni sindrom, hehe user posted image . Jaz sem tudi pripravljala vse potrebno.  Ja, tudi jaz sem si pripravila za pranje za čez vikend. Še od ene kolegice dobim cunjice malce kasneje, tako da bom pa tiste naknadno oprala.
No, potem moram tudi jaz kupiti aspirator - bom pogledala za tega od chiccota, kot praviš.
Ja, tudi jaz moram kupiti še nekaj oblačilc. Bom šla kaj v MB v H&M, pa v Leclercu se tudi luštne stvari najdejo in ugodno.

Aja, kako jo oblečt iz porodnišnice? Jaz jo bom oblekla nekako takole: najprej seveda plenička (plus široko povijanje, če bo treba), nato bodi na preklop, nato pajacek s stopalci, ki se zapne na ramenih (ali pa z dolgimi rokavi), jopica, nogavičke oz. copatke, kapica. Ne mislim oblačit več kot to. Tako ali tako jo bomo dali v jajčko in pokrili z dekico. Mislim, da bo čisto dovolj toplo tudi za njo.

Steklenički sem jaz kupila takrat dve (v kompletu) v Leclercu, ko je bila tista akcija. Kar od Tomee Tippee al kako se napiše. Sta bili dve 150 ml. To bo čisto dovolj za začetek, ker itak ne popijejo več kot to. Dudke sem pa zadnjič v BC vzela - Avent, tudi dve v kompletu.

Danes grem pa na CSD po obrazce. Saj bi si tudi sama lahko sprintala, ampak naj mi rajši tam povejo, kaj vse je potrebno, da kaj ne pozabim. Kolikor vem, mora tudi mož odnesti taiste papirje v službo,ker bo tudi on koristil tistih 14 dni, ko pridemo iz porodnišnice... No, saj bom vprašala, kako in kaj je treba.

Hehe, pika te po licih? Se mi zdi, da so te čudne nosečniške težavice tudi nekaj normalnega. Moja sodelavka, ko je bila že visoko noseča, je enkrat poklicala v službo, da je ne bo, ker se je zbudila z zatečenimi ustnicami kot Angelina Jolie user posted image . Pojma ni mela od kod to, hehe. Prav pošteno velike ustnice je zagledala v ogledalu. Tekom dneva je to izginilo.

Ja, vse to bo minilo, ko rodimo. Jaz si še vedno po tihem želim, da ne bi bila rezana in šivana, čeprav verjetno boljše, da na to pozabim, ker je itak skoraj vsaka user posted image .

No, se pišemo... Šibam v mesto.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 10:14:51   
ebetka
Hehe, vanilla, ne morem verjet.... jaz grem tud danes na csd po obrazce...mam doma sicer že sprintane ampak grem enako kot ti - z namenom da mi jih dajo tam in vse lepo razložijo... user posted image . Pa moj gre zraven zaradi očetovskega dopsta urejat in podobno...

Malo me že skrbi, ker mi moja g ne dela noenega ltrazvoka in bi res že počasi rada vedela, kako je naša mala obrnjene...meni se zdi, da nekako prečno z glavico bolj dolj od ritke...ne vem. V glavnem, ko jo kolca, čtim kolcike v spodnjem delu trebuha, bolj levo. To kaj pove user posted image ?

Ful se mi je pospešil srčni utrip v zadnejm času, sej vem da je normalno to v nosečnosti samo mi ni fajn, ko ltim, kako mi hitro utripa, kot bi s telovadbe prišla...no, tudi to je ena izmed nosečniških tegobi, ki bo potem olajšana.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 12:55:02   
vanilla
Hahahah, ebetka, midve res vse počneva na isti dan... Boš vidla, da bova nazadnje še na isti dan rodili user posted image user posted image .

No, prišla sem iz CSD, dala mi je papirje zame in za mojega. Jaz moram to odnest v službo izpolnit in ji do konca meseca prinest nazaj. Moj pa bo v službi izpolnil takrat, ko se bo odločil nastopiti očetovski dopust tista dva tedna. Ker bo to takrat, ko bom jaz prišla iz P domov, zdaj še ne moremo vedeti datumov. Zato bo on takoj, ko rodim, dal v službi izpolnit obrazce in tudi vnesel bo notri dan začetka njegovega dopusta. Ker sva poročena, priznanje očetovstva ni potrebno.

Jaz mislim, da je tudi tvoja mala obrnjena z glavico navzdol. To pa zato, ker praviš, da kolcanje čutiš v spodnjem delu trebuha. Enako je pri meni. Meni tudi "utripa" spodaj, ko kolca. Brcike pa vedno čutim okrog popka, malo višje, pa včasih tudi pod rebro.

Ej, to s srčnim utripom je enako pri meni. Prav ne morem verjet. Ko bolj hitro hodim, al ko grem po stopnicah ali nekam v hrib, sem tako zadihana kot maratonec. Pred nosečnostjo tega nikoli ni bilo. Zdaj pa prav čutim, da se mi utrip blazno poveča in da moram kar pazit, ker bi menda kar skup padla. Pa tudi pritisk mi dostikrat očitno pade, da sem čist brez energije - sploh, ko kje hodim po kakih trg. centrih... Aja, pa ko hodim - me blaaaazno začnejo sramne kosti bolet. Potem komaj hodim user posted image .

No, vidiš, imava midve kar podobne težavice user posted image .

Popoldan pa greva na obisk k njegovemu bratu, ker praznuje 30 let. Joj, letos je toliko 30-letnic, med drugimi tudi moja drug mesec....

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 13:02:47   
ebetka
Tudi moja 30 letnica je letos - maja. To pa je okroglo leto user posted image .

S srčnim utripom je pa pri meni tako, da imam tud v mirovanju hitrega, včasih celo ponoči ko se zbudim opazim, da mi zelo hitro bije...upam, da ni nič nevarnega to.

Na csd pa greva z mojim po njegovi službi kar skupaj, ker potem še greva na občino naslov spremenit (stalno prebivališče)...sva že eno leto tukaj pa še zdaj nisva tega uredilauser posted image . Z očetovskim dopustom bo pa moj naredil enako kot prej. Torej danes na csd dobim samo obrazce in to je to... kaj pa tisto za izpolnit za paket ob rojstvu so ti dali ali tudi to moraš naknadno tja odnest izpolnjeno?

Cel dan že samo jem.. ni čudno, da sem potem jezna, ko stopim na vago pri g...sem nazadnje - prejšnji teden imela že 10 kg zraven, zdaj pa je še ziher kakšen dodatni ker prav čutim...moram malo pazit pa še same sladkarije mečem v sebe..ne morem si pomagat.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 13:13:05   
ebetka
"Z očetovskim dopustom bo pa moj naredil enako kot prej". ----- sem htela napisat enako kot tvoj user posted image , je pa izzvenelo kot da že imamo enega malega doma

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 14:14:34   
vanilla
Za paket ob rojstvu se označi kar na tistem obrazcu, ki ti ga dajo. Nič ni treba posebej urejati. Vse je to kar skupaj gor.

Ko se bo otroček rodil, bo potrebno samo še na občino zahtevati tisti denar, ki ga dajo (ne vem, kako je v MB, na Ptuju dajo 100 eur) ter zavarovanje otroka urediti. Aja, pa menda tut otroški dodatek, čeprav pri nama vem, da ne bo nič, ker sva poročena in oba presegava vse meje user posted image .

No, pri kilogramih pa sem kar ok.... Do zdaj 5-6 kil viška user posted image . Nekak nimam nič povečanega apetita, ker karkoli pojem, čutim neko slabost. Kot na začetku nosečnosti. Očitno sem ena tistih "srečnic", ki jim slabosti trajajo do konca.

Ma, saj tudi meni sladkarije pašejo... Nekak mi najbolj smrdi zelenjava in vse kar je zdravo, hehe. Pa še zdaj, ko sem doma in sama sebi kuham, sem dostikrat prelena, da bi si res kaj konkretnega in zdravega naredila user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 18:57:42   
ebetka
No, na csd-ju sva dobila potrebne obrazce in razlago, na občini sva prijavila stalno prebivališče in uredila potrditev očetovstva. Tako, začetek je...

Potem pa sva šla še na lepinjo, njami...sem še zdaj tako sita, da me bo razneslo. Zadnje čase že imam občutek, da mi bo razpočilo trebuh ko kaj pojem...ja, smo že tako daleč. Čeprav imam še vedno majhnega...obseg ni več kot 95 cm. Ravno včeraj ko sem nesla neke stvari še v službo so me najprej zasuli z opazkami- kako majhen trebuh imam še vedno...dovolj imam tega. Še dobro, da sem zdaj ko sem na bolniški bolj ali manj izolirana od vseh takšnih ljudi.

Tako, zdaj pa grem počasi pod tuš in po moje kar hitro v posteljico pa kakšen filmček pogledat, se mi nič več ne da.

Lahko noč.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: majčice iz MB in okolico
4.3.2009 22:14:44   
vanilla
Ebetka, saj moj trebušček je podoben kot tvoj: 97 centi... Sem glihkar še enkrat izmerila. Ma, se mi zdi, da je to čist odvisno od same strukture ženske, od pridobljenih kilogramov, višine itd....
Super, da sta že uredila nekaj stvari... Jaz bom drug teden nesla v službo papirje.

Ja, ko jaz nekaj pojem, je tudi moj trebuh poln in imam občutek, kot da se bom razpočila. Ma, se mi zdi, da mi vse nekam naprej sili, kot da bo vsak čas pod popkom ven pogledala. Kaj šele da se kaj sklanjam in delam nekaj v takem položaju... Potem mi hoče trebuh kar raznest od napetosti.
Včeraj, ko sem pojedla krof in se mi je potem tako spahovalo, sem potem spila Tekanee čaj za nosečnice. Ne moreš verjet - pomagal mi je. Takoj!
Kolegica mi je dala ta čaj, jaz si ga niti kupovala ne bi. Ampak očitno res deluje. Sicer je to zeliščni čaj, poln koristne "zelenjave" not, tako da... očitno pomaga. Tut trebuh mi je bil manj napet.

Moj user posted image  se pa še nekaj z internetnimi povezavami ukvarja. Sma šla iz T2 na Amis, pa zdaj sam štima povezavo za najine 4 laptope (ja, 4!!! - dva službena od vsakega, pa dva domača od vsakega.. user posted image ).

Jaz sem že prišla izpod tuša, lepo namazana z Bubchen losijonom proti strijam.... hehe... Zaenkrat jih še nimam in tudi upam, da jih ne bo.

Nočko!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: majčice iz MB in okolico
5.3.2009 9:37:51   
ebetka
Kakšna noč je pa danes za mano... od 12 - 04 nisem niti zatisnila očesa in sem se živčno premetavala po postelji in posledica tega je bilo seveda nenormalno otrdevanje trebuha, sem se že prav prestrašila...enkrat mi je tako močno otrdel, da je bil stisnjen in štrleč v zrak, kot bi mala stala notri...user posted image ne vem, ni mi všeč to. No, danes bo torej bolj težek dan zame.

Za ta čaj pa je dobro vedeti... tudi jaz si ga nebi sama kupila, čeprav sem prava ljubiteljica zeliščnih čajev. Bom poskusila.

Mažemo pa se tudi mi kot obsedeni vsak večer po tuširanju po bušiju user posted image , se mi zdi, da včasih olje kar teče z mene, hihi. Samo je fajn filing pa še diši... Ravno danes al pa jutri mi bo zmanjkalo olja in bo treba po novega... Strije pa tudi pri meni še niso pokukale na dan, upam, da tudi ne bodo...če bo trebušček do konca bolj med majhnimi, mislim da sem na dobri poti.

Danes ponoči, ko nisem spala sem prvič začutila brcike zelo visoko, nad popokom in pod rebri, tako da je bila sigurno obrnjena na glavico - upam, da tako tudi ostane in da ne bo več izvajala nekih obratnih akrobacij...

Vreme pa je danes prav mojemu počutju primerno... in niti na osvežilni kratek sprehod ne bom šla po moje...fuj, v takem mi ni niti skozi okno za pogledat...bomo pače še en dan greli kavč...

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: majčice iz MB in okolico
5.3.2009 10:11:34   
vanilla
Dobro jutro...
O, to si pa mela težko noč... Jaz, ko mam takšno noč in sem potem čez dan čist out, se sprašujem, kako bom "preživela" pri dojenčku, ko bo večina noči takšnih, da bomo bolj površinsko spali...

No, to se tudi meni dogaja, da mi ponoči trebuh otrdi. Ravno danes je bilo tudi tako, da sem se zbudila nekje ob dveh, in sem imela tako trdo bunko desno od popka - trdo kot kamen. Kot da bi se mala naprčila oz. izbočila ven. Prav neprijeten občutek, tako kot praviš. Potem se pa cele noči samo obračam iz enega boka na drugi, na hrbtu mi pa slabo rata oz. preveč težnostni občutek dobim. Verjetno je res vse to normalno, ampak je tut meni čudno, ker ponavadi naj bi se ponavadi trebuh ponoči "sprostil"... No, vsaj do pred nekaj časa je blo tako - zvečer sem npr. še imela trd trebuh, ponoči pa milina. Zdaj pa ni več pravila.

Ja, vreme pa je katastrofa... Nekaj malega kiham, moram si hitro kakšne čajčke it delat... Sicer pa ni čudno, da nas lovijo virusi, ko pa je tak dež zunaj in vlaga.

Meni pa se zadnje čase zdi, da bolj ko se probam psihično pripravljati na prihod dojenčka, bolj sem NEpripravljena... Bolj, ko se bliža porod, bolj mi je nekak vse čudno in se mi zdi kot neka "druga dimenzija", hehe.... Pa čeprav sem že vse prebrala, vse o porodih, o negi dojenčka, o "fintah" uspavanja, hranjenja, previjanja... Se mi zdi, da sem polna neke teorije, a kljub temu se bojim t.i. prakse user posted image . Ja, čudna sem, vem....

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: majčice iz MB in okolico
5.3.2009 16:40:14   
ebetka
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Dobro jutro...
O, to si pa mela težko noč... Jaz, ko mam takšno noč in sem potem čez dan čist out, se sprašujem, kako bom "preživela" pri dojenčku, ko bo večina noči takšnih, da bomo bolj površinsko spali...




Točno to je moje današnje glavno vprašanje..., si sploh ne znam predstavljat kako lahko vzdržiš kaj takega, ker jaz že sedaj ko mi kakšna urca ali več zmanjka ponoči, sem čez dan čisto out in prav ne morem funkcionirat, kot bi bila bolana...

Tudi meni je vedno težje se zavedati, da dejansko dobimo dojenčka, za katerega bo treba skrbeti, vedno bolj se bližam roku, vedno manj mi je jasno kako bomo vse to zmogli in kako bo to sploh izgledalo.. ne morem verjeti, to so verjetno ti predporodni strahovi in skrbi... Res si ne znam predstavljati kako to vse steče in kako je imeti malo nebogljeno bitjece ob sebi, doma, ko si ti tisti, ki mora poskrbeti za njega dan in noč...ojoj...če smo si to želeli pa še moramo nekako izpeljati, ne user posted image .

Danes sem imela ves dan neke obiske, najprej prijateljico, potem mamo, vmes je še prišel serviser s kabelske zamenjati priključek za modem, da ne bo več v otroški sobi, tako kot dosedaj, ko je bila to "utility" soba... tako da sem čist utrujena zdaj....moram pa še nekaj skuhati, da ne bova lačna, ko se moj dragi vrne iz službe.

No pa bo dan počasi pri koncu...hvala bogu, ker ni bil fajn - zaspana in brez energije pa še tako vreme.... upam, da bo kaj boljše jutri in da se danes vsaj naspim normalno.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: majčice iz MB in okolico
5.3.2009 21:40:37   
vanilla
Ja, ebetka, kot bi brala moje misli o teh predporodnih strahovih user posted image .
Hehe, sem opazila, da samo še midve klepetava v tej naši temi na forumu.... No, jo vsaj vzdržujeva, hehe...

No, midva sva pa šla danes v materinsko šolo. Ja, kr pozno, ampak sem bila malce pozna tudi s prijavo. Ampak ni krize, saj jo bom končala dokler rodim user posted image .
Bila sem tudi v lekarni in kupila bepanthen, 70% alkohol... Kupila sem tudi pampers pleničke tiste najmanjše - en paket za začetek.... krpice za umivanje, vlažilne robčke, mandljevo olje... Mislim, da imam zdaj vse, kar se nege tiče.

Zdaj samo še v kakšen H&M stopim ali pa kar Leclerca v MB in malce pogledam za kakšnimi kompletki in trenirkicami. Tega namreč za začetek ravno nimam. Me zanima tudi, kako bo z dojenjem, ker bom potem verjetno (če bo steklo in bom imela mleka dovolj) rabila tudi prsno črpalko user posted image . Mogoče jo dobim od kolegice, če pa ne, bo pa moj dragi šel sam kupit, ko bom potrebovala.

Danes me spet kost v riti boli, hehe... In to že od začetka nosečnosti. Sem kot kaka staramama... Res ne vem, kako to. Očitno mi pritiska na nek živec. Ker skoraj hodit ne morem, tako me to boli vsak dan.

No, počasi se bo treba spravit spat.... No, zdaj sva obe v bolniški... Mogoče bi se vseeno lahko kdaj dobile na kakšni kavi... Mogoč na kaki lokaciji, kjer te nihče ne bi prepoznal, če se bojiš preveč kazat okoli....

Lepo nočko!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: majčice iz MB in okolico
6.3.2009 7:48:53   
ebetka
Oj,

ja res je, sami sva ostali na tej temi...je pa vseeno fajn.

Z materinsko šolo sva midva prejšnji teden zaključila. Izvedeli nismo praktično nič novega, mogoče le glede dvigovanja in previjanja otroka pa še to mislim, da več nebi znala ponoviti user posted image ...mi bodo že v porodnišnici ponovno pokazali.

Midva pa bova skočila v soboto še enkrat v ikeo, ker prejšnjič nisva dobila odejice, so bile razprodane in še nekaj stvari se je med tem znašlo ponovno na spisku tako da še to opraviva preden rodimo. V lekarno pa bom šla po moje kar danes.

Drug teden greva še po previjalno mizo, ki jo imava nagledano in v h&m po nekaj začetnih oblačilc. In to je po moje to. Sem še kaj pozabila? Kje si ti kupila krpice za umivanje?? Imaš one, ko se da roka noter? Te mi še manjkajo. Aja pa povijalne plenice - one z vrvicami, dve imam od sestrične in jih je tudi še potrebno nabaviti...ali veš kje jih imajo? Verjetno v kakšnem baby centru...
Prsno črpalko pa sem se odločila, da ne bom vnaprej kupovala, bo šel moj dragi po njo, če bo potreba...res upam, da bo dojenje steklo, to si najbolj želim glede prehranjevanja naše male deklice.

A rit te boli user posted image ? Mene pa malo nad njo - sej veš, v križu na desni strani in tudi ko dalj časa sedim ali ležim in potem vstanem sem kot stara mamika, ki šepa na eno nogo in komaj gre... jojoj kaj delajo tile bebiji z nami. Pa spim več tud ne normalno...danes je bilo sicer neprimerno boljše kot včeraj ampak se čisto vsakič ko se obrnem, zbudim in potem čutim, da me pika tam in zaboli tam... res ko stara babica.

Glede kavice sem pa jaz absolutno za...predlagaj čas, glede lokacije pa mislim da ne bo neke panike, se ne mislim sekirat.

Aja, včeraj sem dobila od komisije bolniško do 20.03., jaz pa pričnem z dopustom 27.03. - kaj zdaj pa moram it k zdravniku, da mi še do takrat podaljša, ne? Upam, da se bo vredu izteklo s tem...

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: majčice iz MB in okolico
6.3.2009 14:05:46   
vanilla
Ahoj!

Evo, ravnokar iz kosila.... Potem pa se spravljam še do konca okna spucat... Očitno tale gnezditveni sindrom še kar traja pri meni, hehe... Ta vikend bom torej prala cunjice, moram si jih zdaj kar pripravit, da jutri zjutraj začnem.

Jaz sem od krpic za umivanje kupila kar od TO.TO: levo so za enkratno uporabo, tele desne pa so bombažne. Potem pa bom vidla, kaj mi bo najbolj koristilo in bom uporabljala.
user posted image user posted image
Tistih, ko se da roka notri, pa nisem kupovala, ker se mi je zdelo, da ni potrebno, ker se lahko znajdeš tudi z drugimi krpicami.
Joj, za povijalne plenice pa ne vem, kje bi jih meli... Verjetno res kak Baby Center. Jaz sem jih namreč dobila. Saj za začetek jih dokupi samo ene par, ker mogoče ne bo treba povijati, če pa bo, se bo pa še dokupilo.
Tetra plenice pa sem jaz morala sama kupiti - kupila sem eno pakungo v Rutarju, zelo ugodne (po 10 pakirano), potem pa še dva paketa po 5 plenic v Šparu (ker majo neko 50% znižanje na njih).

Za dojenje pa jaz niti ne vem, kako bi razmišljala. Seveda nameravam dojiti, ampak če bom recimo imela ful težave, se pa ne bom sekirala. Ne bom dojila za vsako ceno. Si bom pač izčrpala in ji to dajala, al bomo pa pač rasli na Aptamilu. Tako da glede tega mi je kar vseeno oz. se ne bom preveč sekirala, ker se itak že za vse drugo okrog nege in vzgoje preveč sekiram, hehe.

Ja, tale tvoj križ je res križ, v pravem pomenu besede. Saj vem, potem se počutiš kot kaka babica. Meni je moj včeraj zvečer masiral desno ritnico oz. kost v njej - joj, je pasalo user posted image . Sam kaj, ko me danes nič manj ne boli. Groza res.

Aja, bolniško za tisti vmesni čas ti bo pa zdravnik moral podaljšati. Jaz pa mam zdaj najprej bolniško od zdravnice nekje do 25.3., potem pa mi ostane "luknja" tistih nekaj dni do 4.4., ko začnem s porodniško. No, to luknjo pa bo "zapolnil" ZZZS oz. bo moja zdravnica dala na komisijo.

O, super, kavica.... No, lahko se dobiva drug teden, npr. v sredo... Ker ne vem še, al bom šla v pon. ali v torek v LJ nest v službo obrazce za porodniško. No, saj sva itak na vezi, pa se bova zmenile user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: majčice iz MB in okolico
6.3.2009 16:48:26   
ebetka
Jaz sem pa danes dopolnila 32 tednov...kako je lahko to minlo tako hitro... ne morem verjeti. Še kake 4 tedne pa se lahko dejansko pripravim, da bom vsak čas rodila, če me kaj nepredvidenega ne prehiti, seveda. Vedno bolj se bliža, bolj so mešani občutki in bolj me je strah poroda. Ampak vse je enkrat prvič in tudi to bo treba dat skozi.

Hvala za slikice krpic, tudi meni so všeč te zadevice od to.to-ja in sem že tud kupila nekaj njihovih izdelkov. Tetra plenice pa sem jaz dokupila v dm-u, veliko pa sem jih že dobila... ja, povijalne bom tudi kupila še kakšni dve, da ne bo preveč.

Upam, da bo lep vikend ta teden...se mi kar lušta malo sončka, danes sem šla na 15 min. sprehod ravno ko je bilo lepo vreme...moram priznat da sem kar malo zadihana prišla nazaj, ne morem verjeti pa vedno sem bila bolj športna in nikoli brez kondicije...ja nosečnost je nardila svoje :)




(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: majčice iz MB in okolico
6.3.2009 20:54:36   
vanilla
Jaz tudi dopolnjujem 32 tednov in tudi sama ne morem verjet, da je res tako hitro minilo. Še lani, ko sem bila nekje na 12-em, pa potem nekje 18-em tednu, sem si govorila: ah, saj je še daleč.... In evo ti! Smo res že skoraj na finišu.
Pa opažam, da zdaj, ko sem doma, da samo nonstop razmišljam, kaj vse moram kupiti in kako naj se čimbolj psihično pripravim na porod in potem na dojenčka... Se mi zdi, da nonstop nekaj berem, "se izobražujem" o vsem mogočem: enkrat berem vse božje scenarije porodov, potem drugič vse o dojenju, tretjič o uspavanju itd. itd....Sama sebi grem včasih na živce...Sploh ko se zavem, da pa vseeno nič ne vem in se včasih kar malce panično bojim vsega skupaj user posted image .
Tako da sva očitno kar na istem glede občutkov in vsega.... Mogoče tudi zato, ker je to najin prvi otrok.

Jutri pa bomo imeli eno kosilo z njegovimi, ker ima tast danes rojstni dan... V nedeljo pa še ne vem, kaj bova. Bi blo fajn it kam na zrak, na kakšen izletek, sprehod.. Ja, tudi sama sem čist brez kondicije, vsa zadihana, komaj že grem po stopnicah zaradi teh bolečin v riti, hehe..... Moram priznat, da si nisem mislila, da bom dejansko tako čutila te tegobice, ker sem se vedno imela za razgibano in športno.. Mnja.

Evo, jutri perem otroške cunjice... Zlikala jih bom pa nasl. teden.

Tako, ravnokar sem pojedla veliko porcijo čokolina user posted image , zdaj pa grem pod tuš... Ampak me prav jezi, da so se mi slabosti malce vrnile in karkoli pojem, mi je čudno v ustih.

Lepo spančkajta z bebico user posted image . Nočko!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: majčice iz MB in okolico
6.3.2009 22:11:18   
Admin
Ker je imela ena izmed uporabnic napako v tickerju (nepravilno prekopirano celotno kodo) ostali uporabniki niste v celotni videli vseh objav. Sedaj smo napako odpravili, uporabnico pa obvestili, da ponovno naloži ticker.
Prijetno uporabo foruma še naprej!
Uredništvo

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: majčice iz MB in okolico
6.3.2009 23:39:23   
majska pikica
juhu pa vama ne dam veselja da bi sami klepetali sem tako dolgo rovarla da mi je uspelo ponovno vam pisat.
Hehe če mislita da sta ostali sami sem še vedno tu brala sem vaju redno ampak zadnjih postov se sploh ni dalo odpirat.No sedaj sem spet tu če se seveda še lahko priključim

PAPA

(odgovor članu Admin)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: majčice iz MB in okolico
7.3.2009 15:39:53   
majska pikica
Ja sedaj sem si koncno uredila s pomočjo moderatorja to stran hja je neki tricker bil napačno kopiran no sedaj sem tu in mi je uspelo prebrat vse poste.
CESARICA čestitke ob porokiuser posted image user posted image
VANNILA vse naj naj ob roj. dnevuuser posted image user posted image
Tako sedaj pa grem dalje počivat ker se ne smem preveč gibat ali sedet imam skrajšan MV in zmehčano ustje tako da se moram čuvat
Lepo bodite in čuvajte bebike

PAPA

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: majčice iz MB in okolico
8.3.2009 12:20:02   
ebetka
Ja super Pikica, da ti je končno uspelo...
Kdaj pa so ti ugotovili zmehčano ustje in skrajšan mv? To pa res ni fajn, vzdrži še ta mesec in pol do maja...sej bo.

Jaz sem ravnokar iz prijetnega sprehoda po čudovitem sončku (končno), in oprala in obesila sem že prvo "rundo" oblačilc za dojenčico. Potem operem še eno, likali bomo pa jutri.

Vanilla, a imaš v teh dneh rojstni dan?? Vse najlepše tudi iz moje strani in naj se ti letos še posebaj izpolni vse kar pričakuješ - še najbolj pa v zvezi z malo bebico.

Punce, lepo izkoristite današnji dan in se pišemo.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Igranjo vaši predšolskih otroci računalniške igrice?
darja72



sploh ne (41%)

občasno (1xtedensko) (24%)

vsak dan do 1 ure (10%)

dnevno več kot 1 uro (5%)

nikoli še niso poskusili (19%)


Število vseh glasov: 377

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!