|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolico
9.2.2009 21:56:33   
vanilla
Ebetka, pa ti si očitno zelo dobr ocenjevalec ljudi!!! Ja, točno to sva bila midva user posted image user posted image user posted image !! Ne morem verjet, da si naju prepoznala.... Pa zakaaaaaaj me nisi pocuknila??? Jaz sem pa že na otroškem oddelku v vsako nosečnico bulila, če bi to bla slučajno ti.... user posted image . Ampak žal se te pa ne spomnim spodaj pri kuhinjskem priboru user posted image . Itak sem za vsako nosečnico mislila, da si mogoče ti (to se ti je moralo kolcati, hehe), tako da se zdaj ne morem spomniti... Ja, res škoda... No, pa saj se dobimo na kakšni kavici, pa bomo nadoknadile zamujeno user posted image .
Midva sva tudi nakupila to, kar sva si zadala... Lepo mirno sva šla po vrsti in je bil zato nakup kar uspešen. Sem pa mislila, da bova kupila lahko tudi baldahin, pa previjalno blazino... Pa nisva - ker baldahina sploh niso imeli, previjalna blazina pa mi ni bila všeč. Tako da bom za tole še pogledala pri nas. Za kakšne druge malenkosti bom pa pokoristila darilne bone za BabyCenter, ki so mi jih podarili v službi.

Danes pa sem bila v Ljubljani - sem šla malce pogledat v službo, pa še z eno kolegico sem se dobila na kavi... Tako lepo je bilo na sončku sedet... Prav dobre volje sem prišla domov.

Dojenčica je ta teden spet začela bolj intenzivno brcati po mojem trebuhu... Očitno si je prejšnji teden nabirala energijo oz. "polnila baterije", ko je bila bolj mirna vsak dan...

Huh, saj je ura že skor deset... Nič, lepo spančkajte punce.... Jutri pa čim lepši začetek dneva... Se pišemo...

Aja, ja, jaz sem tudi za Europark - to bom že znala priti do tja... user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: majčice iz MB in okolico
10.2.2009 8:21:59   
ebetka
Vanilla, sej zdaj mi je ful žal, da nisem pristopila k tebi...pa kaj naj, zdaj je prepozno. Se bomo itak videle v Europarku, jaz sem za kavico, le termin še moramo določiti.

Punce, KDAJ bi vam ustrezalo, da se dobimo? Meni vsekakor popoldne, ker sem do pol 4 še v službi, drugače pa katerikoli dan, lokacija pa mi prav tako ustreza (EUROPARK).

No, upam da nam bo čim prej uspelo organizirati to naše majhno srečanje...lepo se imejte.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: majčice iz MB in okolico
10.2.2009 15:04:30   
Poloma
Dan vsem!

Hvala vsem za čestitke...sem letos mela zelo lep rd (čeprav kr naporen) - za piko na i me je dragi zvečer peljal na en koncert pa so mi nastopajoči pred vsemi voščli - jaz pa seveda kot da bi v rdečo barvo padla :)))

No nadaljevanje pa ni tak prijetno - v soboto sem se zbudila kot da bi me povozil avto in sem šele danes prišla tolko k sebi, da lahko keko-teko sedim za računalnikom :( Vse me boli, hrbtenico mi bo "vtrgalo", nos je poln, pljuča kot od kakega 80-letnika,...Hvala bogu sem se vsaj vročine rešla (sem se je kr malo vstrašla ker pač ni fajn za bebija) in že počasi gre na bolje. Čeprav naše dete je pa kr živahno in ga tegobe mamice očitno (in hvala bogu) ne ganejo :)

Jaz sem takoj za kafe (kjerkoli, Europark je pa itak najbolša izbira za tiste ki se ne znajdete najbolj v totem našem Maribori - pa še dovolj lokacij (kafejev) je na izbiro in za vse okuse) in načeloma tudi časovno nisem omejena...Edino zdaj do konca tedna se morem pocajtat, pol pa sem free as a bird :)) Tak da če bi lahko bi se 1x za naslednji teden zmenle? Da se vam lahko še jaz pridružim? user posted image

Ok, zdaj pa grem nazaj počivat...mah me je res zdelal ta virus, tak da se pazite punce!

Papa




(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: majčice iz MB in okolico
11.2.2009 10:46:52   
vanilla
Ojla punce!!

Poloma, me veseli, da si imela lep rojstni dan user posted image .
Ja, seveda te bomo počakale za kavico, ti se kar pozdravi prej.... Jaz se strinjam za drug teden. Itak sem na dopustu, tako da lahko kadarkoli.

Danes pa me je nekaj pičilo in sem si naredila svoj seznam, ki ga rabim za dojenčka. Sem imela že prej sprintano vse, kar sem našla tukaj na ringaraji in še kje... Pa sem zdaj naredila en tak svoj krajši seznam - res osnovnih stvari.
Neke kozmetike za otročka res ne mislim kupovat, se bo najprej samo z vodo umivala, pa potem kasneje kakšno milo... Tut sama nisem pristaš tisočih kremic in losijonov, ker potem se koža samo navadi na to. Jaz se nikoli po tuširanju ne mažem z nobenimi mleki al pa kremami, pa mam lepo kožo, nič suho niti mastno, se sama uravnava. Tako da tut dojenčka ne mislim šopati s tem.

No, na seznamu sem že obkljukala tisto, kar sem že dobila in kar sva kupila v Ikei...
Jutri pa greva z mojim v Leclerca v MB popoldne, ker sva v katalogu vidla, da majo fuuuuuulllll stvari za dojenčke..... Tako da bom pogledala za kakšne stvari, ki mi še manjkajo.

In kako se kaj počutite? Jaz sem v redu, ta teden spet mala ful brca. Očitno ima take tedenske intervale; en teden brca, pol je en teden mirna in me samo nežno požgečka, potem spet en teden bolj divje brca... user posted image .

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: majčice iz MB in okolico
11.2.2009 11:03:24   
ebetka
Dober dan,

kako ste kaj, Poloma, je že kaj boljše? Tudi jaz se strinjam za drug teden glede našega srečanja, čeprav bom po vsej verjetnosti na bolniški...sem se vseeno odločila iti k zdravniku pa da vidimo kaj bo porekel na moje bolečine v križu (zadnji teden se samo še stopnjujejo...)

Vanilla, hihi, ne morem verjeti, tudi midva greva v Leclerca, sicer sva hotela iti jutri, vendar bova morala preložiti na kak dan kasneje. Seznamček pa sem si tudi jaz svoj naredila pred kratkim časom in ne mislim pretiravati.

Včeraj pa se mi je prvič zgodilo, da me je nekaj tiščalo in bolelo spodaj v trebuhu...ne vem, verjetno od utrujenosti, ker sem bila ves dan v pogonu brez počitka in me je zvečer, ko sva šla domov iz šole za starše proti avtu stiskalo in bolelo spodaj...ko sem prišla domov in se vlegla pa je k sreči nehalo. A se vam tudi kdaj kaj podobnega dogaja? Sem že hotela danes iti k svoji G pa sem si rekla, da če se bo to še ponovilo oz. ponavljalo grem takoj. Nisem nek paničar vendar me v takih trnutkih vseeno stisne.

Naša mala je ta teden tud zelo aktivna pri svoji telovadbi - mogoče pa je to vpliv polne lune user posted image . Pa hvala bogu, da je, drugač bi se ziher sekirala...

Lep dan vsem, nekaj sončka je še ostalo...izkoristite ga.


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: majčice iz MB in okolico
11.2.2009 13:46:23   
vanilla
ebetka, ah daj nooo user posted image , zdaj pa mi je že smešno user posted image user posted image . Pa toliko podobnosti, kot mava midve.... ne vem, no user posted image .

No, to tiščanje spodaj v trebuhu sem pa tudi jaz že doživela. Verjetno bo res povezano s preutrujenostjo oz. prevelikim telesnim naporom čez dan... Zdaj nedolgo nazaj ko sem čistila kot zmešana za majstri, ki so nama ograjo na stopnišču delali, sem potem po koncu čiščenja naenkrat čutila, kot da mam trebuh čist nekje med nogami in bo mala zdaj zdaj pogledala ven. Pa tut čist trd trebuh je bil. Potem sem cel dan počivala, ampak sem komaj na nogah stala... Sem se blazno ustrašila, ker vem, da to ni dobro in nakazuje na prezgodnje al pa lažne popadke... No, tut jaz sm si rekla, da če bi se ponavljalo, grem takoj k G.
En večer v postelji pa glih predn sm zaspala, pa se nekaj hočem obrnit, pa me je nekje pr levem jajčniku takooooo zabolelo in stisnilo.... Kakšno minuto je držalo in bolelo kot strela, potem pa popustilo. To sem se tut ustrašla, da ne bi bli popadki. K sreči se več ni ponovilo...

Ja, torej, tut mene je strah vsake take bolečine oz. trdega trebuha, tiščanja navzdol.... Ker res ne bi rada, da se prezgodaj začne kaj dogajati. Kr naj lepo počaka do maja!

Lep sončen dan vsem...

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: majčice iz MB in okolico
12.2.2009 11:05:02   
Cesarica13
To srečanje bom jaz spustila, sem tudi v bolniški pa si ne upam okoli, bom se pa udeležila zagotovo naslednjega.
Saj še bo naslednji; kajne?
Mene tudi ponoči spodnji del trebuha boli, ko pa zjutraj vstanem pa več nič. Zanimivo.
Lepo bodite, pridne bodite, tudi jaz počasi začenjam pisati seznam, nakupi pa pridejo v poštev šele aprila. Pač vraževerje :D.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: majčice iz MB in okolico
13.2.2009 9:43:06   
Poloma
Hej babike!

Evo mene nazaj iz "kome" :) Sicer še kašljam pa malo me grlo boli, ampak načeloma sem pa ok :) In vam morem povedat da sem prav srečna, ker sem mela že res poln kufer tistega ležanja, gledanja tv, pitja čaja,...uf :)

Sem pa tudi jaz zadnje čase opazla neke bolečine v spodnjem delu trebuha...sploh ko se vležem na levo stran oz. levi bok se mi zdi, da me vse ful boli in da mi sploh ne paše tak ležat. Zaj pa ne vem - a bebi tak leži pa ga kje "tišči" al pa je to maternica v fazi razteganja? Al pa bomo zgolj počasi prestople v ono fazo ko je še spanje naporno :))

A ste ble kaj v Leclercu? No jaz sem sicer tu nekaj prebrala, da maste vse namen it, ampak nisem mela moči niti reklamo pogledat....Sta pa bla slučajno moja starša tam in me mami kliče v sredo cela v paniki, da je cela gužva in da če bom kaj mela. Seveda mi ni blo treba 2x rečt...in tako smo (no babi je :) otroku opremla celo posteljico, pa torbo za stvari sem dobila,...Tak da se je kr nekaj "materiala" že nabralo :)

Aja nekaj še - ena je razlagala da bo na Recinko naročila neke stvari. Jaz mislim da bom kr tam jogi vzela, ker je ful ugoden pa ne bi z nekimi Dormeo komplicirala (ali pač?) pa je poštnina nad 50 eur zastonj...Pa me zanima če bi se lahko eni "prištulila" pri naročilu, ji seveda dala denar in si prihranla stroške poštnine? Pač če bi se dalo dogovorit... Ji raje oz. z veseljem z ta denar kavico plačam :))

Tak, zdaj pa malo pospravit, pol pa na sonček ven :)

Lp

(odgovor članu Cesarica13)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: majčice iz MB in okolico
13.2.2009 10:51:22   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: Poloma

Sem pa tudi jaz zadnje čase opazla neke bolečine v spodnjem delu trebuha...sploh ko se vležem na levo stran oz. levi bok se mi zdi, da me vse ful boli in da mi sploh ne paše tak ležat. Zaj pa ne vem - a bebi tak leži pa ga kje "tišči" al pa je to maternica v fazi razteganja? Al pa bomo zgolj počasi prestople v ono fazo ko je še spanje naporno :))


No, pri meni je podobno... Pa ko sem več ur pokonci oz. hodim, potem mi trebuh nekam naprej sili in tik gor nad luliko mi nekaj pritiska oz. verjetno dojenček pritiska s svojo težo. Mi je rekla kolegica, da je to čist normalno in da naj se ne sekiram zaradi tega čudnega občutka teže in bolečin v trebuhu. Pač dojenček raste, maternica se širi.... In to je pač za nas nekaj novega in zato se potem hitreje prestrašimo.


A ste ble kaj v Leclercu? No jaz sem sicer tu nekaj prebrala, da maste vse namen it, ampak nisem mela moči niti reklamo pogledat....Sta pa bla slučajno moja starša tam in me mami kliče v sredo cela v paniki, da je cela gužva in da če bom kaj mela. Seveda mi ni blo treba 2x rečt...in tako smo (no babi je :) otroku opremla celo posteljico, pa torbo za stvari sem dobila,...Tak da se je kr nekaj "materiala" že nabralo :)


Evo, včeraj sma bila v Leclercu popoldan.... Ma, sej ne morem verjet, da so te nosečke že vse razgrable, hihi, a ne, Polomauser posted image ? Kupla sva še zadnji ležalnik, dudke več ni bilo nobene (Nuk, silikonska, ki sm jo hotela), torb tistih za pripomočke tut več ni.... mnja, hehe..... No, sem pa vzela nekaj bodijev na preklop 54 številko, tak da bo tamala mela za prvi mesec, da je res ne bom v tiste velike cunjice še oblačla. Pa tut ene bodije za kasneje za 3-6 mesecev sem vzela, pa dve kapici, pa še nekaj malenkosti.... Pa vidla sm, da se itak splača tam kupovat oblekce tut potem kasneje, ker so res fajn cene. Ne mislim zapravljat po nekih Baby Centrih, kjer je vse tak drago, pa še hitro prerastejo.



Aja nekaj še - ena je razlagala da bo na Recinko naročila neke stvari. Jaz mislim da bom kr tam jogi vzela, ker je ful ugoden pa ne bi z nekimi Dormeo komplicirala (ali pač?) pa je poštnina nad 50 eur zastonj...Pa me zanima če bi se lahko eni "prištulila" pri naročilu, ji seveda dala denar in si prihranla stroške poštnine? Pač če bi se dalo dogovorit... Ji raje oz. z veseljem z ta denar kavico plačam :))


Huh, jaz sem naročila pri Recinkotu in tut že plačala in mi že pripeljejo dans baje.... Naročila pa sem posteljico in jogi. Jaz tut ne mislim z Dormeoti komplicirat - moj ata mi je tako svetoval ker dela v salonu pohištva in dobro ve, kaj je dobro za nekoga in kaj ne. Je rekel, da starši čist preveč komplicirajo pri teh stvareh. Za jogi je pač dobro da je bolj trd, in te od Recinkota naj bi bli v redu. Ni pa treba Dormeota za to, za teh prvih par let.
Tak da.... vidiš, da smo prej ble v kontaktu, pa bi res lahko naročila še zate zraven.... Kaj pa če še kaj druga naročiš pri njih, ker so itak zelo ugodni in boš recimo itak še kaj rabila, pa namesto, da po trgovinah iščeš kar pri njih naročiš, pa maš potem zastonj poštnino? user posted image


No, spet sm se razpisala...... Kak lep sonček zunaj.... mmmmm... Uživajte dan!

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: majčice iz MB in okolico
13.2.2009 15:01:11   
ebetka
Tudi jaz sem bila včeraj v Leclercu in ni bilo več NIČ za kar sem prišla. Predvsem torbo in oblogo za posteljico sem hotela imeti pa so že vse prvi dan razgrebli...ne morem verjeti. Očitno se je res splačalo.

Jogi sem pa kupila kar v Ikei - tako kot posteljico in tudi ni nek Dormeo ali kaj posebnega, je pa vseeno zelo vredu.

Od včeraj dalje sem na za en teden na bolniški zaradi križa, v četrtek imam pa kontrolo, potem pa spet malo delat. Sem pa zelooo jezna, ker se mi je v službi kadrovska zmotila in mi pripisala preveč dopusta in moram še delati 3 tedne dalje kot je bilo sprva načrtovano...grh.., se pravi do 27.03.. Amapk bomo že potrpeli.

Danes je človek kar dobre volje ob tem vremenu...upam, da bo sonček vztrajal tudi čez vikend.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: majčice iz MB in okolico
15.2.2009 13:01:05   
Poloma
Hej punce!

Ej kaki lepi sonček je zunaj...in prav zavaja :) Ker ko sva včeraj šla z dragim na šetnjo sva malo precenla temperature in naju (oz nas user posted image ) je prav fajn nazeblo. No ampak na sončku je blo prav toplo, tak da sva bolj te relacije ubirala...

Vanilla a ti si že naročila? Pridna :) Je že prišla roba? Si zadovoljna? No bom pogledala kaj še ponujajo pa mogoče reš še kaj drugega tam nabavim, sicer pa bom pač plačala poštnino - me ne bo nič manj :)) Sem pač mislila če še nisi naročla... Pa vseeno poročaj kak si zadovoljna, boš? :)

Ebetka - to pa ni fajn da boš mogla dlje delat :( Ampak vse je za nekaj dobro, tak da se ne sekiraj preveč in boš vidla da bo hitreje minlo :)) Pa upam da se tudi križ porihta...

Torej - kak je z kafejem? A lahko kr predlagam datum? Recimo v sredo, 18.02.2009 v Europarku? Za uro pa zaposlene povejte, da ne bo prehitro/prepozno,... :) No če ste za - jaz seveda sem :)))

Lepo nedeljo še naprej!

Lp

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: majčice iz MB in okolico
17.2.2009 15:22:24   
ebetka
Pozdravljene majčice,

jaz sem ravno prišla s posveta za epiduralno analgezijo. Dobra novica je, da je sedaj le-ta v mb porodnišnici že "skoraj" 24/7 - opravljajo jo anestezisti iz bolnice in sicer tudi izven običajnega delovnega časa - volontersko. Malo sva se pomenili, izpolnila sem vprašalnik o svojem zdravstvenem stanju, pogledala mi je hrbtenico, poslušala srce in pljuča in to je to. Do maja letos bo pa baje že resnično na voljo vsaki ob vsakem času (vendar je tudi tukaj še rahlo pod vprašanjem zaradi neodobritve vodstva bolnice). No, glavno, da se zadeve premikajo nekam na boljše in da sedaj res že skoraj vsaka lahko dobi EA. Je pa na voljo pri nas že tudi ultiva, vendar brez pca črpalke ampak to ni nek problem. Tako da se lahko vsaka sama odloči katero možnost bo izbrala.

Drugače pa mene še vedno (vsak dan bolj) tale moj križ boli, na bolniški sem do petka, potem pa bomo videli kako dalje...

Glede kavice - jaz bi jutri z največjim veseljem prišla vendar me skrbi prav zaradi tega ker sem na bolniški in nebi rada da me vidijo kako po kavicah posedam okrog, v službi pa ne morem sedet...nekateri ljudje ne razumejo...

Grdo vreme je danes, upam, da kmalu posije naš sonček in me spravi v boljšo voljo.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: majčice iz MB in okolico
18.2.2009 11:51:54   
vanilla
Ojla!
O, to pa super, da bo v MB porodnišnici EA na voljo že 24 ur... No, jaz vseeno mislim, da bom rodila kar na Ptuju. Zahtevala bom ultivo in če ne bodo sestre same poklicale anestezista, ga bom pa jaz (oz. moj mož). Številko tudi dobiš, kam je treba poklicat in bom to nardila sama, če bom vidla, da nekaj okolišajo.

Drugače pa... nikamor ne morm iz hiše, ker trenutno nimam avta. Prodala sem Twingota, zdaj pa se mora še Megane registrirat, potem ga bo pa itak moj možek vzel za službo, ker je včeraj mel kar smolo na ledeni cesti tu na Ptuju. Ga je vrglo v pločnik na ovinku, ker je bil spodaj totalni led in mu je zadnje kolo odtrgalo. Je pa avto služben avto, tak da se bo škoda krila iz kaska preko službe. Bo pa zato nekaj časa brez avta in se bo moral v službo vozit z mojim user posted image . Tako da..... dobro, da je trgovina dokaj blizu in grem lahko tudi peš.

Počutje.... Prejšnji teden sem še dvakrat imela tak čuden krč kao v levem jajčniku (čeprav pravijo, da jajčniki v nosečnosti "ne delujejo"). Držalo je ene pol minute - kar močno. Potem pa popustilo, vendar mi je bil vseeno smotan feeling. Upam, da se ne bo ponavljalo. Bom pa vseeno omenila mojemu G na nasl. pregledu.

Ja, naš maj se počasi približuje, lahko da bo že april, ker mam rok tako zgodaj..  Joj, me kr panika grabi, hehe user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: majčice iz MB in okolico
26.2.2009 15:35:14   
ebetka
Punce, a vam že kaj otrdevajo trebuščki?
Meni sicer po malem že od enega 20. tedna (kakšen dan zvečer), zdaj pred enim tednom je pa kar pogosto začelo...že čez dan, predvsem pa zvečer in ponoči. Je taki glupi filing, sicer takoj neha in hitro postane spet normalen samo ko pa otrdi pa je trd kot kamen. Kolk sem prebrala in se pozanimala niso ti braxton-hicksovi popadki nič nenavadnega in nevarnega sam vseeno...

In kako ste drugače?
Meni je včeraj ginekologinja podaljšala bolniško tako da sem zdaj do porodniške kar doma in ne grem več v službo - kar čez noč sem presekala moje delo tako da se bom mogla še vseeno kak dan tam oglasit in dokončat zadeve ter jih predati...
Sicer mi je pa boljše da sem doma ker me križ tako boli na obroke da je za znoreti, predvsem ponoči in potem zaradi tega nič ne spim.
Sej bo...maj se že bliža user posted image .

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: majčice iz MB in okolico
26.2.2009 22:12:12   
majska pikica
Oi punce

Kako ste kaj smo se čisto razgubile

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: majčice iz MB in okolico
27.2.2009 8:59:17   
vanilla
Ojla!
Ja, jaz sem tudi gledala zadnje čase, da je ta tema kar zamrla..user posted image

No, meni so se tut začele "radosti tretjega trimesečja"... Namreč, ko kaj fizično bolj delam, sem potem čisto fuč. Sploh kakšno brisanje stopnic, pa pred dvema dnevoma sem barvala otroško sobico... Povsod take čudne telovadne poze in potem sem bla čist adijo. Trebuh trd kot kamen, vse kosti so me bolele.... Prav neverjetno. Prej se to ni nikoli dogajalo - ko še nisem bla noseča seveda.

No teh BH popadkov mislim da še nimam, ker mi trebuh otrdeva samo ko bolj delam, več sedim ali pa včasih zvečer.. Ampak je pol kr skos trd do nasl. dne.
Sem pa mela že tri krče v levem jajčniku - take oreng boleče, da mi je blo že skor slabo zraven... No ja, to je to.

Ebetka, super, da si že doma... Zdaj se boš lahko lepo v miru pripravila na novo članico user posted image . Boga si s tem križem, ja.... Mene je do zdej samo ene parkrat bolel in to čez noč in sm zato potem zelo slabo spala.... Zjutraj sm kr zgodaj potem vstala, ker enostavno se več nism mogla niti obračat v postli, vse me je bolelo, na živce sm šla sama sebi.... Kak potem mora šele tebi biti, ko ti je tako skos user posted image .

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: majčice iz MB in okolico
27.2.2009 10:05:18   
ebetka
Ja, Vanilla, res ni fajn ko me skoz to boli, sej pravim predvsem ponoči so problemi in zelo slabo spim nekatere dneve zaradi tega.
Zdaj sem ravno od zdravnika in bodo polslali mojo bolniško na komisijo ker bo na koncu vse skupaj več kot en mesec. Kakšne mate izkušnje tiste, ki ste dalj časa na bolniški s tem: jaz imam še 5 dni dopusta za porabit. Ali se potem z zdravnikom zmenim, da mi zaključi bolniško do tistega dneva, ko bi potem do porodniške imela še 5 dni dopusta? Nič ne vem, kako je kaj s tem, pri nas v službi je naša kadrovska.. da ne bom rekla kaj grdega... nič mi ne zna svetovat in prav povedat in je zato tud več ne mislim teh stvari spraševat.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: majčice iz MB in okolico
27.2.2009 17:48:09   
vanilla
Ebetka, če maš še 5 dni dopusta za porabit, potem pa ga kar porabi... Potem ti bolniška ne bo presegla 30 dni? Ker potem se nimaš kaj sekirat, ker ne bo nič zzzs vključen. Če boš izkoristila dopust, ga lahko kar zdaj ali pa pet dni pred začetkom porodniške. Bolniška pa se ti bo zaključila z dnem, ko boš potem nastopila dopust.
Pri meni je tako, da sem bila do vključno 26.2. na dopustu, zdaj pa bom do 4.4., ko se mi začne porodniška, na bolniški. V ponedeljek grem k svoji zdravnici po bolniški list.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: majčice iz MB in okolico
28.2.2009 15:44:54   
ebetka
Vanilla hvala za pomoč. Jaz sem sedaj na bolniški in jo bom torej zaključila 5 dni pred porodniško, ko koristim še dopst. ZZZS pa na žalost je vključen ker bom na bolniški vse skupaj ravno 1 mesec oz. dan več tako da je včeraj moj zdravnik že poslal bolniško tja...

Kako je danes lepo vreme, se človek kar bolljše počuti, še tiste nosečniške tegobice so manj izrazite user posted image .

Lepo preživite vikend in se naužijte prvih pomladnih temperatur in sončka.


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: majčice iz MB in okolico
28.2.2009 20:18:10   
majska pikica
Oi punce

Imam nek problem z to stranjo in sicer mi nikakor ne odpre cele strani kaj mi lahko katera svetuje kako to odpret
V levem kotu spodaj pa piše napaka na strani
Joj sem prav jezna ker se vam ne morem pridružit
Bila bi zelo vesela če mi katera pošlje nasvet na zasebno pošto
Hvala in lepo bodite

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: majčice iz MB in okolico
1.3.2009 9:17:13   
Cesarica13
Dober dan, Cesarica se malo javlja.
Se lahko malo považim? No, hvala pa se bom. Cesarica se je v soboto poročila user posted image . Občutki zelo lepi, nepozabni, pravljični.
Sicer pa glede nosečnosti, me zadnje dneve malo boli spodnji del trebuha. Zaenkrat še ne delam nič panike. Če bo huje se pa grem pokazat.

Lepo sončno toplo nedeljo vam želim ...

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: majčice iz MB in okolico
1.3.2009 18:12:07   
ebetka
Zdravo punce,

Pikica, premalo si napisala, da bi se dalo razbrati kaj bi bilo narobe... če piše napaka na strani potem je nek problem s povezavo...upam, da ti je že uspelo kaj pogruntat.

Cesarica tebi pa čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Želim vama vse najlepše na vajini skupni poti.

Mi smo pa začeli stanovanje rihtat konkretno - pripravljat malo sobico za našo novo članico družine in je glede na to, da je stanovanje še dokaj novo (kompletno prenovljeno je bilo pred 1 letom), veliiiiiiko dela - dva dni že vrtava, prestavljava, čistiva...kar ni konca in še vedno ni nič narejeno. No, potem, ko opraviva s temi deli pa sestaviva še posteljico in previjalno mizo pa bo počasi.

Upam, da ste lepo preživele tale sončen dan. Uživajte še večer in pišite kaj.

(odgovor članu Cesarica13)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: majčice iz MB in okolico
2.3.2009 22:20:17   
majska pikica
oi sploh vam ne morem pošiljat ali brat kaj se dogaja tu gor ne morem odpret 7 strani joj sem jezna upam da ve nimate težav s to stranjo

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: majčice iz MB in okolico
2.3.2009 22:23:53   
majska pikica
ko bi vsaj vedela kaj naredit bi mi bilo lažje pa ne vem niti ali mi res objavi ali ne sicer ko vam pošljem sporočilo mi napiše da je uspešno nisem pa sigurna joj kako sem jezna

upam da ste dobro in da se dobro počutite  in da so bebike super

pridne bodite  papa

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: majčice iz MB in okolico
3.3.2009 14:16:01   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: majska pikica

ko bi vsaj vedela kaj naredit bi mi bilo lažje pa ne vem niti ali mi res objavi ali ne sicer ko vam pošljem sporočilo mi napiše da je uspešno nisem pa sigurna joj kako sem jezna

upam da ste dobro in da se dobro počutite  in da so bebike super

pridne bodite  papa


Pikica, jaz mam ISTE TEŽAVE! Ne vem, kaj je to.... Sicer pa mava midva doma 4 laptope (hehe) - dva službena in dva domača. In opažam, da na dveh mi dela ta forum težave, na dveh pa normalno kaže. Ne vem, kaj je to... Nimam rešitve... Potem pa vas berem tako, da dam desno zgoraj opcijo "v obliki drevesa" in potem na zadnje sporočilo kliknem, da vidim, kaj je katera kaj rekla.... Res ne vem, zakaj se nam to dogaja. Pa samo na enih računalnikih. Čudno res...

Drugače pa, včeraj sem imela pregled: vse ok, naredil je tut vaginalni pregled - maternični vrat primerno dolg, zaprta... Naredil ultrazvok, dojenčica težka cca. 1700 gramov, srček lepo bije, obrnjena z glavico navzdol.
Naslednjič imam pregled že čez 4 tedne, potem pa vsak teden.

Ebetka, tut jaz sem se vštela in bo pri moji bolniški tudi moralo it na komisijo user posted image . Namreč, štejejo se vsi KOLEDARSKI dnevi, ne pa samo delovni dnevi tako, kot sem jaz sprva mislila. Tako da bo od 26. marca dalje do 4.4.  potreben zzzs. Moja zdravnica bo to dala... No ja.... Sej bo.
Dobila sem tut potrdilo o PDP, s katerim grem jutri na CSD, da dobim obrazce in da potem uredim vse potrebno za porodniško.

Včeraj sem cel dan letala okoli, pa sem bla potem zvečer čisto fuč - trebuh totalno trd, kr malce slabo mi je bilo, tiščalo me je nekam naprej.... Spala sem zelo slabo, trebuh me je bolel, križ me je bolel... komaj sem se obračala. Obupno sem se počutila. No, proti jutru pa se je stanje izboljšalo. Opažam, da enostavno ne morem bit več toliko fizično aktivna, ker me potem to takoj po buči udari.

No, lepo bodite.....

Aja, nekje nazaj je Cesarica pisala, da se je poročila! ČESTITAM!! Sem se kar spomnila svoje poroke od lani poleti.... mmm, bi še kr enkrat user posted image .

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Fantek
slovenka

Prosim za Vaše mnenje, katero od naslednjih imen za fantka Vam je najljubše:

Adrian (12%)

Rok (31%)

Vid (29%)

Nobeno (27%)


Število vseh glasov: 565

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!