Snezinka4
|
Kalina - Puško ti bo rekel pejt oz., da je to tvoja odločitev, sploh če ne krvaviš oz. če je vse ok. Ja počivat moramo. Inprav je tako, ampak počivanje je tudi to, da ne hodimo v službo in zato imamo 9 ur daljši dan v katerega laže stlačimo vse ostale obveznosti. Jaz vem, da če bi hodila v službo bi se sesula na dva dni. Psihično in še fizično. Tako sem pa zdaj bolj penzionist, vse se bolj počasi odvija, ampak se in doma počasi kaj naredim (marsikaj pa tudi ne saj sem vendar z dvojčki noseča, ne!?). V Ikeo sem tudi jaz šla prejšnji teden, pa sem na koncu ugotovila, da sem vseeno malce pretiravala. Iz Lj. sva šla malo čez 3 in prišla nazaj ob 10h zvečer. Vmes pa 4 štacune z vozički, pa Ikea (z listkom). Tako da si naplaniraj kam boš šla inkaj boš tam gledala, ker čas hitro teče in kar naenkrat postaneš čist utrujen, pretiravat pa zdaj res ni treba. Obvezno morata imet pavzo vmes. Pa vedno znova me preseneti, kako ne morem več stvari tako učinkovito izvest kot pred nosečnostjo. Torej ne si preveč ambicioznih planov narest. Če bo pa kaj narobe zdaj, zato, ker si se 2 uri peljala z avtom in ker si nekaj ur stala na nogah, potem bi bilo pa verjetno itak. Tega pa nikoli ne vemo. In ta riziko nosiš samo ti. Ti se moraš sama odločit in stat za svojo odločitviijo. In noben Merlo in noben Pušenjak tega ne more napovedat. Zato pa so ginekologi bolj previdni in nas imajo raje doma na kavču, da jim potem ne moremo nič očitat oz. da same sebi ne moremo. Pa se lahko na višjo silo izgovarjamo. Ampak tako pač je. Mene je nushkina zgodba pretresla. Pred 14 dnevi je bilo vse ok, zdaj pa štala. Ampak ni kej. Tko je moralo bit. Jaz si rečem, da se nam v življenju skoz dogajajo preizkušnje, ki jih moramo prestat. In če osvojimo poanto, potem napredujemo, če se pa upiramo, potem pa dobivamo non stop podobne situacije, dokler ne dojamemo kaj se moramo iz takih situacij naučit. Žalostno je, da moramo včasih doživeti katastrofe, da spremenimo način razmišljanja oz. da nekje na nekem področju napredujemo. Zato zdaj samo upam, da take izkušnje kot jo je doživela Nusha jaz ne rabim. Če mi je pa usojena pa nimam kej. Soočit se bom morala z njo, predelat, predihat, prejokat in živet naprej. In kar ne ubija jača. In z vsako izkušnjo postajamo močnejši le izkušnje imamo različne. Uf, uf kva sem pa zdaj vse zafilozofirala. saj sploh ne vem, če je pametno tole naprej poslat. Pa kar bom. ker jaz tudi rada berem, kakšno vaše razmišljanje. Zato, da lahko začnem razmišljat še iz kakšnega drugega kota. Sem tako vesela danes. Moja hči je zdaj začela sprejemat mojo nosečnost. Ji vidim na obrazu. Kako se smeji, sije in pije vsako podrobnost, ki jo povem o dvojčicah. Seveda včasih za show še malo protestira, saj je le 8 let stara in mora bit velika in kul, ampak jaz ji vidim v srček, je že predelala...Sinko pa po ta novem doživlja stisko. Vsakič ko se s s sestro skregata se boji, da bosta mlajši sestrici tako tečni kot starejša (to so njegove besede). Potem ko sem mu papovedala, da bo on starejši brat - predmet občudovanja mlajših sester, so pa tudi njemu oči zasvetile. Tisto zgoraj sem naklofala pred pregledom zdaj pa nisem več tako prešerne volje. Punčki sta sicer v redu, velikost ok, srčki bijejo, vse krasno, MV 48mm zaprt. Imam pa spet beljakovine v urinu, pa preveč cukra. Jutri grem sladko vodo pit, da povejo al je panikal al sam preveč čokolade pojem. Saj v bistvu ni nič hudo narobe, ampak a je treba tega. Očitno tako izkušnjo rabim, ne. Za neki je že dobr. Sta pa obe z glavami skupaj in navzdol, noge imata pa skupaj na vrhu trebuha. Zdaj vsaj vem da zgoraj obe brcata, ker prej sem mislila da samo ena. Pa za krčne žile je rekla naj kar kompresijske štumfe uporabljam. Bljak nočem tega. No ja glavno, da sta mali dve ok! Rubin - jaz jih imam. Oreške oz. neke lupinice za pranje. Nekaj časa sem prala z njimi. Ne vem zakaj sem nehala. Če mi praška zmanjka jih še uporabljam. Perilo je bilo normalno oprano. Kakšni hudi fleki mi pa itak tudi z navadnim praškom n egredo dol, če jih prej posebej ne obdelam. Je sicer naravno, ampak sem brala, ko sem se učila o drev.vrstah za nek izpit, da lahko povzočajo srbenje in izpuščaje na koži. Pri nas jih ni noben dobil, ampak srbenje in izpuščaje lahko povzroča tudi prašek. Perilo pa ne diši ko je oprano z oreški. Taka je moja izkušnja. Lepo bodite.
|