|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
6.3.2009 19:47:43   
blanč
Bravo shadow za opravljeno AC.
Mlinčka van tudi maluser posted image za uspešno morfologijo. Si bila na tržnici?user posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
6.3.2009 20:05:37   
Snezinka4
Shadow bravo. Zdaj pa res počivat en teden, da se luknjici dobro zarasteta.user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
6.3.2009 20:23:33   
ona23
Hoj hoj
da se vam še jaz malo javim,... sem tudi jaz precej utrujena in TEČNA tele dni... ne vem, a je krivo vreme ali moji hormončki user posted image  
Ampak bomo preživeli. Jaz grem tudi danes v 29 teden (polnih 28 je mimo), jutri ima moja sončika 1 leto user posted image user posted image , ampak žurka bo pa čez 14 dni, ker sedaj še kuhinjo prenavljamo in ni še fertik.

Tudi mene zanima ocena blazine za spat? Ker mislim,da se fajn če si podprt z vseh strani. Jaz se dostikrat zbudim na hrbtu, kar pa baje za hrbtenico ni fajn?

Jaz se pa kar bojim naštimat kufrčke za v porodnišnico, ker si mislim, da ni vrag, da se potem res kaj prehitro zgodi, zato bom še kakšen mesec počakala s tem.

No, lepo se imejte in lepo spančajte, jaz grem tudi zdaj (upam) da kar spat.

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
6.3.2009 21:36:01   
pikatara
Sunčica ti še kar čakaj, da boš rekord postavila.

Lara ko bova iskala dom sporočim. Zaenkrat je babica bolje in lahko še sama hodi, celo jest je začela. Zaenkrat si bova pomagala z oskrbo na domu pol bomo pa videli.

Sonček najbolje je da pokličeš na zavarovalnico, ampak po moje morata biti oba. Moja svakinja je nekaj let nazaj dobila.

Mlinčka telefonska je 5226110. Sem v ponedeljek klicala eno uro in pol, vsako minuto. Sem si kar od mobitela slušalko na uho dala in skoz klicala. Ko ti pa enkrat uspe, dobiš pa ful prijazno sestro. Aha vidim, da me je Taškica prehitela.

Snežinka za tole našo utrujenost je bilo krivo vreme, jaz sem po celem tednu depresije kot prerojena, me že cel dan razganja. Pa sem bila od doma 12 ur in to samo letanje okrog. Hvala za informacije o domu.

Shadow držim pesti za dobre rezultate.

Ona ti kar počakaj s kufrčki za porodnišnico, Jaz sem konec 34. tedna prištimala za otroka za odhod domov, zame bom pa tik pred odhodom, ker še večino stvari rabim.

Punce naša otročka sta dobila za darilo od tete in strica stolčke za hranjenje. Sam še čakamo, da jih iz Babycentra v Slovenj gradcu v Ljubljano dostavijo. Smo bili zelo veseli danes, ko smo dobili po pošti obvestilo od Babycentra. Zelo lepo presenečenje in darilo. Sedaj nama pa le še ležalniki manjkajo.

(odgovor članu suncicica)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
7.3.2009 9:47:36   
taškica
Joj punce vam moram poročati. To je nekaj najboljšega, kar sem lahko storila zase. Ne samo, da je bila noč dokaj mirna in se nisem veliko premetavala, ampak blazina me je suportirala, držala v točno taki poziciji kot sem želela in mi omogočila res dobro spanje. Jaz sem čist navdušena.

Nimam rika blazine, temveč iz baby centra - malce dražjo, ta dolgo in mehkejšo - se ovija okoli telesa, polnjena s takimi zrni, stane pa okoli 40 Eur. Kar veliko, ampak je vredna denarja.  Fora je v tem, da je dolga, čez celotno dolžino telesa skoraj in jo daš med noge. To je božanski občutek, ki ti ga noben povšter ne odtehta. Blazina je tudi mehko-trda. Mehka ravno toliko, da se prilagodi telesu, ko pa se prilagodi se zrna zapolnijo in je precej trda - kar je super. Pa menjala sem pozicije, enkrat sem jo imela spredaj, drugič pa zadaj za hrbet, pa spet ovita med noge.

Jaz sem z njo spala danes ponoči in včeraj popoldne, pa kadar sedim si jo obvezno dam za hrbet. Ne bom več reklame delala, ampak jaz sem res težko spala. Zdaj sem večino povštrov stran dala, ker jih ne potrebujem. In šele zdaj sem videla, da potrebuje telo oporo - ne pa mehak povšter.

Eko, pa dobro jutro!!!!

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
7.3.2009 12:41:56   
Rubin.
Dober dan.

Snežinka - hvala za odgovor. Sedaj sem še bolj prepričana, da si jih nabavim. Kje si jih pa ti kupila?

Sunicica - lep trebušček, upam da bo moj tudi nekoč takšen.

Mlinčka - user posted image   super za morfologijo in dve pupiki imaš. Jaz si ju tudi želim. Bomo videli, če bodo želje uslišane.

Taškica - ti boš res blažena med moškimi, še malo pa jih bo kar 5 okoli tebe.

Pikatara - želim ti da čimmprej najdete najboljšo rešitev.

Vidim da kar redno skoraj vse jemljete Mg in Ca. A to ti svetuje ginekolog ali kako?

Lara - kako je bilo na masaži? Blaženo a ne?

Shadow - user posted image  za AC. Imaš z.s.

Taškica a je kaj takega? blazina za dojenje ali blazina za dojenje2

Jaz imam sicer eno doma, samo ni tako velika in je v bistvu že polkrožne oblike. Sem jo tudi kupila v BC, samo pred enimi 4 leti.

Vsem, ki jih nisem posebej omenila želim lep preostanke sobote. Pa še enega  user posted image , ker tu je oblačno in vetrovno.

Sedaj pa grem ležat, ker mi je že dva dni tako slabo za pop****

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 7.3.2009 12:44:43 >

Neposredna povezava do sporočila: 1956
7.3.2009 15:58:13   
lara light
Lepotičke moje dvojne, tle je tak sonček, da nimam časa za pc, brez zamere...aja, pozdravljene, olika na dopustuuser posted image

Mlinčka, super za MF!! user posted image

Taškica, zmaga s to blazino praviš, fajn. Mislim, da imam jaz isto, a meni je predebela za spat, morda ne znam še prav rabit. Sem pa vesela zate!user posted image

Ona, čestitke za 29T!user posted image  Nič še kufrov, prav?user posted image

Pika, HB za babico,da je bolje, superca.user posted image  In uauu, lepo darilce, krasno presenečenje!user posted image   Daj še malo počakaj z ležalniki, po mojem boš še kak bon dobila ob rojstvu in bo tvoj skoču iskat, kaj menite...meni se zdi, da večina kake bone prinese...sicer pridejo otročke pogledat kasneje, ko bi me ležalnike že rabile...samo na glas razmišljamuser posted image

Shadow, samo da je za tabo, iatk bo vse ok, le počivaj kak dan malo večuser posted image

Blanči, kaj poveš lepega?

Rubin, hvala...čudovito je bilo in šla sem 'že' ob 23.30 spat...tko, da sem danes polna energijeuser posted image
Pošiljam ti malo sončka, da te razveseli, upam,da si že boljeuser posted image

Boste kaj praznovale nocoj, ju3? Fajn vikend!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
7.3.2009 19:26:25   
Snezinka4
Rubin - dobila sem jih. Sem jih pa vidla tudi v Merkator Centru v Šiški.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
8.3.2009 7:37:53   
mlinčka
Dobro jutro, moje dvojne nosečke!

Ena kavica z rožico, za 8. marec!

user posted image  

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
8.3.2009 8:26:47   
lara light
Dobro jutro dvojne lepotičke!user posted image user posted image
Mlinčka nas je že nagradila!user posted image

Iskreno vam čestitam ob prazniku
in kličem hvala za vse,
razumevanje, toplino, ljubezen in bližino!user posted image

user posted image

Coelho

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
8.3.2009 10:00:22   
suncicica
vse najboljse  vsem za dan zena

user posted image

< Sporočilo je popravil suncicica -- 8.3.2009 10:02:57 >

Stella in Pia

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
8.3.2009 10:10:53   
blanč

user posted image

iskrene čestitke vsem ob dnevu žena.

Jaz sem si pa kaončno oddahnila od teh presnetih vozičkov-no vsaj za nekaj časa. Padla je odločitev, da idealnega vozička za od rojstva pa do 3 let ni. Sma z mojim našla rabljenega hartana in ga kar kupila. Ta bo služil prve mesece, ko otroci še ne sedijo. Kasneje pa bova kupila kak "fensi" jogging voziček.

(Mark Twain)

Neposredna povezava do sporočila: 1962
8.3.2009 10:19:34   
lara light
Blanč, fajn, da si porihtala z vožičkom za prvo leto.user posted image A začnemo zdaj z iskanjem naslednjega dvojnega voza? Najboljšeuser posted image  

Zbiramo predloge za lahke dvojne jogging vozičke, enostavno zložljive, ozke, funkcionalne in predvsem lepe!

Coelho

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
8.3.2009 10:29:12   
nokes
user posted image user posted image user posted image  tudi jaz čestitam vsem puncam!user posted image user posted image user posted image

blanč, zuper voščilnica, glih za na to stran!!!glede vozička pa tudi fajn, da si se končno odločila, res ni idealnega, vsaka ima svoje potrebe, svoj lajfstajl, pa rabi kaj posebnega na vozičku, pri nas gre skozi vrata bloka na mikro-milimilimeter user posted image user posted image , kaj bi bilo, če bi bil malo širši?? nič, pred blokom bi otroka vn vrgla, pa voziček zložila. ah, neeeee, novo stanovanje bi kupla user posted image

sunčica, tebi posebne čestitke za vztrajanje v enem kosu!!! bravo! si že kaj na trnih?

vse ostale dvojne: taški, lara, mlinčka, pikatara (hmmm, si še z nami?), snežinka, senčka, ona, rubin, ... imejte lep dan!

nuška, ne morem povedati, kako hudo mi je zate in tvoje najbližje. upam, da boš kmalu našla moč, da greš naprej in se nam pridružiš!user posted image

punce, ene par strani, kjer sem si pasla oči:
http://www.justmultiples.com/
http://www.koelstra.com/nl/pushchairs/flexxo-twin/index.php/cPath/1_33/language/en,
http://www.mystrollers.com/shop/Category.aspx?cti=0150&pti=&mnm=&sku=&pgn=2&kwd=&srt=Price-Descending&apr=&zpr
http://about.pricegrabber.com/search_gen_top.php?form_keyword=instep+double+jogging+stroller&mode=about_multiples&
http://www.dmartstores.com/babyjogger.html

< Sporočilo je popravil nokes -- 8.3.2009 10:31:19 >

nokes

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
8.3.2009 10:37:04   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: lara light

Blanč, fajn, da si porihtala z vožičkom za prvo leto.user posted image A začnemo zdaj z iskanjem naslednjega dvojnega voza? Najboljšeuser posted image  

Zbiramo predloge za lahke dvojne jogging vozičke, enostavno zložljive, ozke, funkcionalne in predvsem lepe!

Neeeeee, bom pol spet cele dneve na internetu. Počakmo zdej mal pa v teh uživimo, potem pa opet akcijauser posted image

(Mark Twain)

Neposredna povezava do sporočila: 1965
8.3.2009 10:47:22   
blanč
Nokes, že na prvem linku sem se čist stopila.
Sem že razmišljala, kje bi dobila črke, ki jih sam kar z likalnikom prpopaš na majčke. Zdajle se bodo začele nosit jaz bi si jih pa kar sama naredila s takimi neumnimi napisi...

(Mark Twain)

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
8.3.2009 15:29:15   
pikatara
Taški lepo da se ti je uspelo naspat. Le tako naprej. Zvečer si je moj dragi zaželel bolj mehke postelje in je hotel iz svojega dela malo vode vlivat, pa sem se kavalirsko ponudila, da naj mojo sproba in sva strani zamenjala. Pol sem pa mela ko mi je bila celo noč postelja pretrda in me je vse tiščalo. Sem sredi noči na tole tvojo blazino mislila. zjutraj sem se pa zrinila na mojo stran in je bilo super. Tako da je to res luksuz, da si lahko po volji štimaš trdoto postelje. Sem pa gledala to tvojo blazino v babycentru in sem mojemu pokazala po katero mora it, če jo bom rabila za dojenje.

Rubim tudi moja želja je bila dve punčki, pa upam, da bo vsaj ena. Še vedno nismo 100%. Glede babice je pa zaenkrat vse vredu, je ful bolje, tako da si bo začela počasi sama kuhat, zajtrk in večerjo si že naredi, pa cote si je oprala. Ženska ima volje, da se ji kar čudim. Še dohterji ne morejo verjet, da lahko toliko let s tem rakom živi. Pa zgleda da bo še kar nekaj časa. Zaenkrat bova celo pomoč na domu odpovedala, ker že razmišlja da bo šla počasi regrat nabirat. Magnezij in kalcij lahko sama začneš jemat, sploh če te dajejo krči ali pa ti otrdeva trbuh. Škodi pa ne če ga jemleš kar za boljše počutje.

Lara glede ležalikov čaka, malo upava, da se bodo teniški kolegi spomnili. Os vseh domačih sva že dobila darila. Ležalnikov pa prvi mesec ne rabim.  Tale sonček pa paše. Ampak midva sva si spet preveč dela za tako kratek čas omislila. Moj dragi je šel zjutraj že navse zgodi do babice, ker ji mora zdravila skrivat, ker malo pozablja kaj je že vzela. Pol je pa prišel domov in mi prinesel zajtrk v posteljo, nisem smela prej vsat. S taro sva šla na sprehod in se končno lotila oba avta znotraj spucat. To storiva le enkrat na leto vsako pomlad, ker že pozabila kol je dela, sploh zaradi pasjih dlak. Pol pa ga celo leto na čiščenje voziva. Moj je šibal na tenis, js grem pa hobotnico iz pod peke (tokrat pečice) pripravit in dat pečt, ker dobiva zvečer obiske. Je pa tak sonček, da sem si ful ica (bandidos ice) zaželela in mi jih je šel na bencinsko iskat. Se počasi pripravljam, da moram pivo za mleko pit. Lara ti kar poišči kak fajn voziček, če ne ga pa spatentiraj.

Hvala vsem za lepe želje ob 8. marcu in seveda čestitke nazaj.

Sunčica kdaj me boš spustila na prvo mesto? Veliko sreče jutri na pregledu.

Blanč bravo za voziček.

Noki seveda sem še z vami. Počasi odšetavm tedne in otrokoma pravim naj še malo počakata. Sem pa prečekirala v katerem tednu si rodila. Če se ne motim si bila ful hitro doma. Tako da moram vsaj na tvoje tedne počakat, ker si ne želim biti dlje od enega tedna v porodnišnici. Je pa moj včeraj omenil, da komaj čaka otročka, da je že nestrpen. Sem pa ugotovila, da bo v porodnišnici čisto zmeden. Upam, da bom naravno rodila, ker mu bo ful pomenilo, da bo lahko zraven. ta taden peljem še kužka ostrižt, sem čakala do bomo blizu rojstva in bomo revico čisto pobrili, da prva dva meseca ne bo dlak. kako se je pa vaša marcina navadila na otročka?

Hobotnica je v pečici tako da lahko naprej pišem. Mam narejen urnik kdaj moram kaj naredit. Vam jutri sporočim kako je moja hoba uspela. Uživajte ob takem lepem dnevu.

Mlinčka hvala za kavo.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
8.3.2009 15:59:17   
rmmaja
Živijo!

Tole, kar boste spodaj prebrale, sem sestavljala danes zato, da ni treba vsem mojim prijateljem in znancem pisati vsega na novo. Zdaj pišem tudi vam.

Sem v porodnišnici z mojima 18 dni starima fantoma, Franom in Danetom. Zelo se jima je mudilo, rodila sta se 18. februarja s tridesetimi tedni. Kot da ne bi bila že tretjič noseča, sem spregledala popadke, ki so me nežno opozarjali cel dan. In ko ponoči nisem mogla spati in sem začela že krvaveti, sem končno ugotovila, da gre zares. Potem pa reševalno vozilo do NM, od tam pa drugo do LJ. Po 4ih urah v porodni sobi se je stvar umirila in so me poslali na oddelek. No, ni se umirila, samo na napačnem mestu so nastavili CTG, ki je zato risal ravno črto. Še dobro se nisem namestila v posteljo, že se je ponovila krvavitev, zgrožen pogled sestre, ki sem jo poklicala in v hipu sem bila nazaj v porodni sobi, kjer je že bilo zbranih najmanj deset ljudi (babice, nekaj ginekologov, študentje…). Panika, operacijska zasedena, umetni popadki, da sem končno dojela, da jih res imam in potem priprava in čakanje na carski rez, vmes pa vedno pogostejši in močnejši popadki. Eni ginekologi bi tako, drugi drugače, predrejo mehur, mali Fran rine ven z glavo in roko kot Superman, ginekologinja ga tišči nazaj…Noro! Operacijska se končno izprazni, jaz pa že tik pred končanjem poroda in HB sem rodila kar naravno. Ob 10.56 se je rodil Fran, ki je tehtal 1205 gramov in je bil dolg 40 cm, štiri minute za njim pa še Dane, ki je imel kar 1640 gramov in 41,5 cm. Oba sta dobro izgledala, ocena po Apgarju 8 in 9, malo sem ju pobožala, potem pa so ju odnesli na EINT v inkubator. Popoldne sva ju šla z možem pogledat in bila sta presenetljivo dobro, samo Dane je potreboval malo kisika. Vendar se velikokrat zgodi, da se stanje ponoči poslabša in to je doletelo tudi moja fanta, najbolj Daneta. Bil je hud, se je močno razburjal in zjutraj so mu na eni strani počila pljučka, na drugi strani pa je prišlo do krvavitve. Intubirali so ga in mu dali umetno ventilacijo (poseben način predihovanja), pa še drenažo, kjer sta iztekala iz pljuč odvečna tekočina in zrak. Predvidevali so krajši zaplet, nekaj dni, vleklo pa se je celih devet dni. Revež je bil ves čas na pomirjevalih in na skoraj 100% kisiku. Pri tako velikih fantih ne pričakujejo takih težav, a naš Dane si je v trebuhu prisvojil več kot Fran in ga je doletela »kazen«. Imel je preveliko telo za svoja pljuča. Morda je že prihajalo do TTTS sindroma, morda sta imela samo neenakomerno razdeljeno posteljico… Kot kaže je bilo bolje, da sem rodila zgodaj, še bolje to, da sem rodila naravno, sicer bi imela fanta še več težav. Dobil je tudi neko okužbo in ker Franu ni bilo všeč, da je vsa pozornost namenjena Danetu, je začel nagajati še on. Pa so še njemu dali malo kisika in antibiotikov in potem sta bila oba zadovoljna. Zdaj ima Dane še pomoč pri dihanju in infuzijo, Fran pa je priklopljen samo na monitor, da spremljajo dihanje in srčni utrip. Občasno ima padce utripa in pospešeno dihanja, drugače pa mu gre kar lepo. Zdaj je njuna gestacijska starost 33 tednov, predvideni rok poroda je bil 25. april. In pred dopolnjenim 37. tednom nas ne bodo spustili domov. Najprej morata lepo dihati in uravnavati temperaturo, potem se morata naučiti hranjenja po steklenički, šele potem ju bom dobila v sobo. In ko nas bodo imeli na oddelku že polno kapo, pridemo domov. Če ne bo novih težav, se bo to zgodilo nekje okrog Velike noči. Zelo pogrešam mojo družino, domač kavč in posteljo in vse udobje, ki mi ga nudi dom. Pa moja starša, ki sta mi celo nosečnost odnašala rit, da sem jaz lahko poležavala na kavču in prilezla do 30. tedna nosečnosti. Tukaj pa sem razpeta med laktarij v pritličju, intenzivno nego v prvem nadstropju in posteljo in obroke, ki so »zelo raznoliki« v tretjem nadstropju. Občasno se mi uspe priklopiti nekomu na net, vendar je zaseden ravno takrat, ko imam jaz 5 minut časa. In ves čas sem v strahu, da mi kdo ukrade prenosnik. Saj je že predpotopen, a izposojen in za krajšanje časa pride kar prav. Še nekaj tednov, potem bom polno zaposlena s previjanjem in hranjenjem otročkov.    Ko slišiš, da je kdo rodil nedonošenčka, si ne moreš predstavljati, kako to zares izgleda. Misliš si, da je otrok v inkubatorju, zdravniki in sestre lepo skrbijo zanj in potem rabiš samo nekaj tednov zorenja in učenja in prideš domov. Ja, ja, kaj pa ves strah, negotovost, žalost, skrbi, podivjani hormoni, odsotnost od doma in drugih najdražjih? Kar naenkrat se porušijo načrti, ne vidiš več naprej, ne veš, kaj te čaka in z negotovostjo gledaš v naslednji dan. Še do danes se nisem zares zavedela, da sem rodila. Le v trebuhu ni več brc. In v želodec me zdaj ne tiščita otročka, ga pa tišči strah. Diham ne več težko zaradi otročkov, ampak še težje zaradi njunega stanja in bivanja dve nadstropji pod mano. Izgubljen je občutek za bližino do nekoga, ki si ga dolgo nosil pod srcem. Pravijo, da se vrne, ko dobiš otroka k sebi v sobo. Kadarkoli ju gledam se sprašujem ali sta to res že moja otročka in če je res nosečnosti že konec. Pripravljala sem se na prezgodni porod, pripravljena pa nisem bila. Zdaj ju lahko občasno pestujem, a to je le kakšno uro na dan. In jima pojem pesmice, ter ju vzpodbujam in hvalim ali samo malo pobožam. Ti kratki skupni trenutki so pomirjujoči in mi dajejo moč. Intenzivna nega v tej porodnišnici je planet zase. Zdravniki in sestre čudovito skrbijo za ta drobna in nebogljena bitja. Na srečo je tu kar nekaj mamic s podobnimi zgodbami in sobivanje z njimi blaži mnoge težke trenutke. Dobivam tudi veliko klicev in sporočil, da ste z nami, mislite na nas, molite za nas ali nas kako drugače vzpodbujate in nam krajšate dneve. Najraje bi in preskočila čas za kako luno naprej. Na žalost ne gre tako. Postavljena sem bila pred težko preizkušnjo, z mano tudi vsa moja družina. To moramo sprejeti, potrpeti, preživeti in deliti izkušnje, da bo drugim, ki se znajdejo v podobni situaciji, lažje. »Kar nas ne ubije, nas naredi še močnejše.«   Hvala vsem, ki ste v mislih z nami!
LPMaja
In v albumček bom zdaj poskušala dodati še nekaj sličic.Se beremo, ko se mi spet uspe prikonektat.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
8.3.2009 18:59:45   
lara light
Draga Maja, nehote se spustijo po licu solze. Solze občudovanja. Presrečna sem, ker vem, da boš zmogla. Ker si lahko samo predstavljam, kaj vse moraš doživljat, preživljat in kako si želiš, da bi bilo vse za tabo.
Res nas je ogromno tu, ki nenehno mislimo nate, na vas in vam pošiljamo dobre želje ter stiskamo pesti, da malčka čimprej 'dosežeta' vse potrebno, da bosta lahko zaživela v domačem okolju.
Ostani nam za vzgled; ostani steber za tvoja otročka in nikar jima ne pokaži, da imaš morda kak dan manj moči in da si utrujena od vsega napora, tujih ljudi, osamljena zaradi oddaljenosti domačih,...ampak zberi pogum pred njima in jima odločno povej, da si zanju za vedno in se bosta nate lahko opirala še dolgo, dolgo tekom let življenja, ki ju čakajo...user posted image user posted image user posted image
Zdaj sem pogledala slikce...super lepi ste!user posted image

Noki, ojla, bom potem pogledala kaj si nam našlauser posted image  Lubčke tvojima!!user posted image

Pika, njami hobotnicauser posted image  Čakam na poročilo, čeprav že vem vsebino! Zgleda, da je bil danes tak dan: jaz sem tudi po 100 letih posesala avto, no bolj asistiralauser posted image  Pika, obljubim, da če ne najdem ustreznega vozička za naprej, se pa res lotim izdelave! Boš pomagala?user posted image  Bodi lepo še naprej v enem...user posted image

Taškica, kje pohajate??

Ju3 imam pregled, mi bo menda končno po 20t pogledala mv, upam, da je vse closed, serrado, zatvoreno, zaprto!!

Blanči, Mlinčka, Shadow,...vsem en fajn večer!user posted image

Coelho

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
8.3.2009 21:59:09   
rea27
rmmaja...Dolenjke smo s tabo :)

Bravo in le pogumnonaprej, vsi ste občudovanja vredni!!! Bravo, držite se..ko pa boste v varnem zavetju se nam spet kaj oglasite!!!

Srečno in polno zdravja!!!!!

rea27 in dolenjke :)

rea27

Neposredna povezava do sporočila: 1970
8.3.2009 23:58:11   
Kicsi
Ojla.
Najprej vse dobro Franu in Danetu,Rmmaja,ti se pa drži .user posted image

Sem 26.tednov noseča,pa me zanima,če vam je v tem času že kaj zatrdeval trebuh?
Meni že in me je kar malo strah,čeprav imam MV 41mm dolg in še čisto zaprt.Imam pa zelo velik trebuh in se tolažim,da mi otrdeva trebuh zaradi hitre rasti maternice.

A mi lahko napišete kako se "obnaša" vaš trebuh?

Lepe sanje vsem skupaj,pa hvala za odgovor.

NOČKO

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
9.3.2009 7:25:16   
emaa
Otrdevanje je normalno, jemlješ magnesol? Samo boleče otrdevanje ne sme biti.
Maja saj bo, zdrži še malo, čeprav traja. Joj kako me te slike peljejo nazaj, kako si ponosen na vsak mali napredek svojega otroka. Meni je bilo še huje, ker sem Davida videla po urico na dan, ker me je Luka doma in v porodnišnici potreboval. Pa si razpet med dva kraja, dva majhna dojenčka te rabita, večji vsaj malo razumejo zakaj mamice ni, ti mali pišeki pa ne.

(odgovor članu Kicsi)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
9.3.2009 8:28:06   
taškica
Jutro, a kavice ne bo? user posted image

Včeraj se nisem javila, smo imeli kar aktiven dan (vsaj zame).

Najprej Maji vse čestitke! Lepo si zapisala svojo izkušnjo, mislim pa, da te na bivanje v intenzivni negi nihče ne pripravi. Pa tudi razumem tvoje občutke materinstva, fantka sta na negi zgoraj, ti pa ne veš kaj bi. Ker izkušnja mamice po porodu je drugačna; otroka dobiš k sebi in takoj začneš skrbeti zanj. Skratka, želimo ti vse dobro in da fajn rastete.

Rubin - Blazina za dojenje -  točno ta je - modra Theraline.

Otrdevanje trebuha - iz moje izkušnje; v drugi nosečnosti mi je trebuh zelo otrdeval, ampak sem znake prezrla. V tej tretji mi je otrdeval, kadar sem bila orto utrujena. Zdaj veliko počivam, sem malo aktivna in pijem 2xna dan magnesol (krći v nogah) + elvit, ki tudi vsebuje 150g magnezija. To znese kot 3x na dan tablete šumeče. Ne vem, meni je pomagalo in trebuh se je umiril.

Včeraj sem spet bila v družbi odraslih dveh enojajčnih dvojčkov. Ne znam vam povedat punce, ampak te dva tipa sta bila kot eno. Se dopolnjujeta, skupaj držita in včasih imam občutek kot da samo eden pripoveduje, v bistvu pa oba govorita. Oba imata že otroke in sta full hecna res. Je neka iracionalna vez med njima. Aja, rodila sta se 1kg narazen.

Blanč - čestitke za voziček - sva kar na istem - tako v razmišljanju kot v nakupu!

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
9.3.2009 8:28:59   
Kalina
Dobro jutro bejbike!

rrmaja, so mi sle kr solze, ko sem te brala...se dobro poznam tvoj obcutke, spomnim se vsakega koticka EINT..osebje je res super in prijazno, so kot ena topla druzina. Srcno upam, da tokrat nebomo potrebovali ""te" druzine. OStani mocna se naprej, vse bo se dobro.user posted image

Evo pa smo 24t, juhuhuuser posted image Jutri imam pregled, komaj cakam, ne rabim pa pisat kako me je strah  ane. Joj vcasih ko grem lulat, imam "doli" tak cuden obcutek, kakor da mi bo vse ven padlo, neznam opisat. Tako, da se molim, da sem zaprta in da je MV se dolg, moram jutri G prosit, da mi izmeri dolzino MV.
Veste kaj me zanima, saj bom itka jutri vprasala, pred 4t, smo ugotovila da sta v precni legi, a imata moznost, da se obrneta, menda da ne, ker je pac precna lega po sebi "smotana" pa seveda dva sta, nimata placa. Ceprav tale spodnji me tako nizko brca, da kr zvezde vidim od bolecine, je pa mozno da z rokicami.user posted image

Aja nisem sla v Ikeo, in ne zato ker nisem upala, ampak je hci doma ostala, je neki zakuhala...sem rekla da je to nazalost znak od boga, da nebi smela it...no, sej je mozek kupil vse kar sem napisala..in se kaj vecuser posted image

Bodite v cvetju!

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
9.3.2009 8:35:09   
mlinčka
Evo, evo, taškica, že šibam user posted image . Morm bl počas, da ne polijem. Evo, še mal prigrizka zraven, k ste morale čakat user posted image :

user posted image

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

žan
dežale

imeli bomo dvojčka par. Fantek bo žan ka pa punčka?

sara (19%)

lea (20%)

lana (25%)

eva (36%)

Število vseh glasov: 308

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!