morskadeklica
|
Čer! Madona, ste pridne punce... Z veseljem vas vsak dan preberem, za pisanje sem pa bolj lena... Vidim, da je velikokrat debata o tem, kaj lahko in kaj ne v nosečnosti. Jaz sem zagovornik tega, da delaj, kar ti paše. Ena je pisala glede toplic. Jaz sem bila v 1. nosečnosti v termah Zreče, ampak se nisem veliko kopala. Pa ne zato, ker bi to kje prebrala, ampak mi enostavno ni pasalo. Če bi mi pasalo, bi se namakala. Ne jem folne, niti ne elevita, ker mi nobena stvar ne ustreza (mi je slabo za znort). Zdi se mi, da ti telo samo pove, kaj potrebuje, da mamica sama ve, kaj je zanjo dobro in kaj ne. Jaz sem naprimer velik ljubitelj pršuta, zdaj pa mi tako smrdi, da ne morem povedat. Sem tudi ljubitelj piva , pa ga zdaj niti videti ne morem. Nasprotno pa naprimer, običajno ne jem jogurtov, zdaj pa vsak dan. Prav tako pojem precej čokolina in popijem cedevito. Obojega v "nenosečem" stanju tudi pogledam ne. Mi pa ni všeč, ker mi noroooooooo paše kava, v 1. nosečnosti sem popila največ 2, zdaj bi jo pa non stop. Sem se že prvič ravnala po tem, da jem in delam, kar mi ustreza, poslušam pa svoje telo in tisto kar mi ne ustreza, ne počnem. Se mi zdi najbolj prav, sicer pa vsaka mama najbolje ve, kaj je zanjo. Kg- Jaz imam nekje 6kg+. Večinoma je šlo v trebuh, pa tudi v stegna in "tazadnjo", nekaj pa tudi v zize, kar mi je najbolj všeč, ker sem drugače bolj švoh tam . Nosim širše hlače (tudi nosečniške) še iz 1. nosečnosti. Verjetno kaj dosti nosečniških cunj ne bom kupovala, ker mi nekako ne paše, če imam hlače čez trebuh (se zelo slabo počutim), bom rajši kupila še kaj z nizkim pasom, pa bo tudi kasneje prav prišlo. Edino kakšno majico bo treba nabaviti, ker imam že zdaj težave, da komaj zatlačim majico za hlače. Trebušček imam pa približno tak kot Drnula... Se mi ne da študirat popanja slikic... AS-končno sem tudi jaz ujela srčka, žgačka me pa že ene 2 tedna. Spol-jaz verjetno ne bom vprašala za spol (lahko se pa še premislim ). V 1. nosečnosti sem čutila kaj bo (in je bilo res), zdaj pa nekako nimam občutka. Tiste, ki še čakate rezultate izvidov, pa vso srečo, držim pesti, da bo vse ok lp