|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2009
3.3.2009 9:26:43   
lunica12
Drugace sem pa js nabavla aspirator za nosek...A ga katera uporablja?

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 726
3.3.2009 9:30:08   
Anonimen
A je vidla katera ko sem gor vprasala ce je lahko kaj narobe ce komu pade dojenckova glavica nazaj?

kak to mislišuser posted image

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 727
3.3.2009 9:41:19   
lunica12
Pac ko je ztreba skos polcat glavico..pa da ti po pomoti nazaj uide.ves kaj mislim?user posted image

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 728
3.3.2009 9:48:06   
Anonimen
hja, najbl fajn ni, kaj pa vemuser posted image je tud odvisno najbrž...če glih otroka dvigneš, paje u bistvu pokonc pa mu ful zdrsne glava nazaj, to je po moje najslabša varianta...drgač pa ne vem, lohk se vretenca poškodujejo, kaj pa je še drugega lohk narobe pa ne vem. 

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 729
3.3.2009 9:52:46   
Anonimen
druga teorija je, da se tudi naši mladički kot vsi ostali sesalci na tem svetu ne marajo "ponečedit", torej samega sebe polulat ali posrat

aja, tole sm še hotla komentirat...tale teorija je men kr neki, ker vsak mladič se pač ponečedi tam, kjer ga momentalno pritisne, dokler je še tko majhen. in mama počisti za njim, največkrat pojedo iztrebke, da jih kak plenilc ne zavoha. je pa res, da je v živalskem svetu to obdobje šteto v dnevih, max. tednih, ker živalski mladič pač veliko hitreje od-rašča kor človeški. potem pač hodijo opravljat potrebo drugam. zato se men tole mal za lase zdi privlečeno, to je pač en brihtnež naumil, k mu je mal dolgčas blouser posted image . vse ob svojem času.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 730
3.3.2009 10:01:48   
marjetica7
Ojla!

Sej vas redno berem, sam pisat se mi pa kar ne lub. Ampak zdej me pa tok firbec matra, de se morm spet mal javit.user posted image

Ronja, kako to daješ Lejlo lulat? A pol jo maš kar brez pleničk? Kakšen znak ti pa da, kadar jo lulat?
Ker midve kakava največkrat tako, da jo mam odvito. Ko vidim da se že ful dolg časa napenja, jo odvijem, dam nogice na trebuščka in kaka.
Drugač pa men kaka samo 1x na dan. Jest upam de dobi dost za jest.

Aja pa še to. Nekatere pišete de dajete eno kaplijo D3 kapljic. Men so pa rekli 1x na dan po tri kapljice. user posted image

No pa ko že glih pišem. A mislte, da lahko daš istočasno kapljice D3 pa še kapljice proti napenjanju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 731
3.3.2009 10:18:37   
Ploha
lunica: ne znam ti odgovorit, glede glavice, sam pomoje ne more bit neki hudga, ne vem pa ne??

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 732
3.3.2009 10:21:03   
mimi30
Jutro babe moje user posted image ! Tukaj sem.

Mi smo doma, vsi z Nejcem vred. V soboto, ko se je začelo lepo vreme se je začela tud naša bolezen. Nejc je bruhal, imel vročino in nič jedel. Včeraj je bil že mal boljš, mi je že nagajal, ko bi bilo treba it počivat user posted image . Prejšnje dneve se je kar sam v posteljo spravil. Pol je pa še naša tamala, ki drgač nič ne poliva, začela neki ven metat in sem bila čist fertik, da ni še ona kaj dobila. No ampak zaenkrat kar dobro kaže. Zdajle sem jo malo odložla, da se lohk še vam javim.

Pot je bila dolga,Noah je bil na obeh letih zeloooo priden,nič ni jokal,samo jedel in spal celo pot....sem bila prijetno presenečena!Upam,da bo tako tudi konec junija,ko potujeva nazaj v Slovenijo.

user posted image user posted image user posted image za Noaha, verjamem, da te je bilo kar malo strah kako bo vse skupaj potekalo. Uživajte na sončku in se nacartajte po tolikem časem ločenosti.

dons bo kr zelenjavna juha pa palačinke. se mi ne da glih nekiuser posted image

Ulla, pri nas je bilo tud to, ker se mi ni glih dalo user posted image , pa še akcija z malima je bila user posted image . Danes se mi spet ne da user posted image in bo kr krompirjeva solata in ribe v pečico vržem.

Jancci user posted image za posvetovalnico, jaz že komaj čakam naslednji teden, da vidimo kak je kaj z nami. Super, da si se odločila za razgibavanje. Jaz sem si želela v nosečnosti na jogo za nosečnice hodit, pa pri nas v Mb tega ni, vsaj jaz nisem našla. Zdaj pa še ne vem kam bi šli. Verjetno bomo, ko bo čas za to šli na plavalni tečaj tako kot smo z Nejcem hodli, druga še pa ne vem. Je katera z mojga konca in ima že kaj naštudiranouser posted image ?

Kolikokrat na dan so vaši čmrlji pokakani? Sej vem, da je to realtivno, amapk naš je vsaj 4-6x in to kar konkretno.

Sonček, pri nas je podobno. Za dojene otroke je normalno od enkrat do vsakič, ko ga hraniš, previjaš.

Lejlo podojit pa dat lulat.

ja, sem brala o tem, ko sem rodila Nejca. Samo mi potem ni bilo jasno kako naj to izvajam, ko pa sva bila cele dneve zunaj na sprehodih (je bilo začetek poletja). Ne vem kako se že to imenuje je pa na hrvaških forumih dosti o tem načinu. Mi smo začeli Nejca dajat na kahlico še preden je dobro sedel, samo, ko smo bili zunaj je pač v plenico.
Moja mami je hodla k eni rusinji, ki je imela otroka cel dan nagega, oblekli so ga samo za venuser posted image .

jutro babeuser posted image jst sem dons čist na harduser posted image ula se je že ob 15 čez 5 zbudila, mi je minlo do življenja, ko sem vidla da je dejansko za vstat

Ulla, bogica. HB, da smo pri nas bolj zaspanci, zaenkrat se nam še tole ni zgodilo. Kaj češ, vi se pa zbujate verjetno ne ponoči tako pogosto kot mi.

Sonček čestitke za okroglo številko user posted image user posted image user posted image . Lepo praznuj, dosti poljubčkov, objemčkov in lepih želja user posted image .

Sonček in Ploha lepo, da me pogrešata user posted image . Pol se pa javim in itak mal tolk za prebrat in pokomentirat, da bi blo bolš, če bi vsak dan si mal cajta vzela user posted image .

Vmes sem že Špelo nazaj v naročje vzela in zdaj spi pri meni, Nejc gleda risanke (počas bo dost, ker to dela že od jutrauser posted image ), sam mir pa je user posted image (naj mu bo ko smo glih sami doma).
Jaz pa danes planiram frizerja, upam da uspe, ker imamhud narastek. Tale podvig je pri men skor tak, kot da bi šla za dve uri smučat user posted image .

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 733
3.3.2009 10:22:56   
African queen
ronja meni se zdi,da ti rahlo pretiravaš..vse pride ob svojem času..itak pa,vsak po svoje,a ne?

lunica glavico raje mal pridrži,da ne uide nazaj..

marjetica kapljice začneš dajat postopoma,ker nekaterim  user posted image  povzročajo težave.Jaz nisem dajala kapjic D3 in vetrovnih ene za drugim,sem počakal kakšno uro..

(odgovor članu marjetica7)
Neposredna povezava do sporočila: 734
3.3.2009 10:32:20   
mimi30
Aja, Ulla hvala za filmček. Prava majstrica. Meni se zdi, da je pri nas malo oteženo nogico dvignit, ker je na široko povita, al pa sam jaz ne obvladamuser posted image .

Naj še katera posname kako se nosijo v štorklji, prosim. Jaz bi posnetek od tiste, ki se jo da v Pikapolonici kupit. Meni se zdi, da se Špeli vedno glava v drugo stran obrača od telesauser posted image .

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 735
3.3.2009 10:36:29   
Ploha
mimi: a veš aj te že dolg časa želim prašat,... a si si pol tist večer glavo umila ko sva se menle??? user posted image user posted image user posted image ko si pol naslednji dan rodila,...

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 736
3.3.2009 10:37:13   
Ploha
u mimi špela pa že 1 mesec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 737
3.3.2009 11:22:34   
ronja
tale teorija je men kr neki, ker vsak mladič se pač ponečedi tam, kjer ga momentalno pritisne, dokler je še tko majhen. in mama počisti za njim, največkrat pojedo iztrebke, da jih kak plenilc ne zavoha.

joj, ulla, tole pa za primate niti približno drži (nekak se ne bom pustila prepričat, ker sem prebrala vse knjige Jane Goodal in Diane Fossey...). Mladič pove, da mora lulat ali kakat in mama ga odnese na pravo mesto, res zato, da ne bi plenilec zavohal.
Mame v naravi res dostikrat pojedo drek svoji otrok, ampak to je v gl. zato, ker je not še precej neprebavljenega, kar bi bilo škoda stran vršt.

V glavnem jo imam brez pleničk, ja. Ponoči ji dam pleničko gor, ker zdaj, ko mam obe na grbi, nekak ne sfolgam, da bi še to šla, pa tudi se bojim, da bi jo zbudila, če bi jo dajala lulat. Bom probala kasneje, ko se bo nočni ritem čisto ustalil. Pa kadar gremo ven ji tudi dam pleničko, čeprav ni takrat nikoli polulana, ker je itak v slingu in spi. Ampak ker je mrzlo, nočem tvegat, poleti bosta pa obe brez pleničk tudi zunaj (zdaj je brez pleničk samo Ronja, če ne gremo za več ur). POdnevi, ko pride lubi domov, ji dam navadno pleničko gor, ker se takrat moja pozornost razdeli na 3 in bi prevečkrat zamudila. Sicer jo imam pa brez pleničke.
Glede kakanja ne skrbi, marjetica, dojeni otroci lahko baje kakajo od 10x na dan do 1x na par dni, pa je vse še normalno. Moja sicer kaka večkrat na dan (na začetku je pa res samo 2x).
kako veš, da mora it lulat? Lahko začne jokat, lahko se začne premetavat, zvirat, večina jih lula po spanju in dostikrat med hranjenjem, vendar v tem primeru spustijo bradavico in se polulajo, tako da spet lahko veš, če si pozoren, seveda.
mimi, poleti to še precej lažje izvajaš kot pozimi. POzimi je na sprehodu res ne moreš dat lulat, poleti pa to res ni problem.
Ja, če je toplo, potem so otroci gotovo najbolj srečni nagi, samo kaj, ko pač ni taka klima pri nas, da bi se to dalo prav dolgo. Tak da jaz mam oblečeni, ko gresta lulat jima pač potegnem hlače dol, isto kot sebiuser posted image .

Se strinjam, da vsak po svoje in vse ob svojem času. Moji punci pač mata ta čas že zdajuser posted image . če jima ne bi pasalo, gotovo ne bi nadaljevala. ampak glede na to, da se je Ronja takoj naučila kakat v kahlico in ne vem, kolikokrat se je potem, ko sem ji dala kahlo pri 6ih m., še pokakala v plenico... Pa glede na to, da je sovražila plenice nekaj časa, dokler je morala bit skoz v njih (zdaj pa ni problem)... Pa glede na to, da Lejla tudi nič ne protestira in se lepo polula, ko jo dam lulat... no, glede na vse to, se mi zdi, da je njun čas pač zdaj. Ne vem, zakaj bi ju morala puščat v polulanih plenicah, samo zato, ker vsi tako delajo.

PS. Lejla sovraži sling iz pikapolonce, sem ga zadnjič probala pri kolegici, ki ga ima, se je začela dret, ko sem jo dala not. Pa njen mali ga tudi ne mara. No, potem je bila včeraj pri nas na obisku in sem dala v svoj sling njenega malega, pa je prav užival, čeprav se je predno sem ga dala not jokal pri njej in čeprav je bil v slingu pri meni, en pa pri mamici... Tak da ne vem, a mu je bil všeč sling, al pa jaz, hehe. Vsekakor niso vsi enaki, pa ne pašejo vsi vsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 738
3.3.2009 11:22:59   
Anonimen
Kaj češ, vi se pa zbujate verjetno ne ponoči tako pogosto kot mi.

user posted image user posted image user posted image ne me v smeh spravljatuser posted image

ula se je dons petkrat zbudila, dvakrat ko sma bila z lubijem še pokonci in trikrat, ko sma že šla spat...neo pa itak skoz neki sitnari pa joško išče ponoč, tko da je bl bogo vse skpuser posted image

(odgovor članu mimi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 739
3.3.2009 11:31:18   
Anonimen
Mladič pove, da mora lulat ali kakat in mama ga odnese na pravo mesto, res zato, da ne bi plenilec zavohal.
Mame v naravi res dostikrat pojedo drek svoji otrok, ampak to je v gl. zato, ker je not še precej neprebavljenega, kar bi bilo škoda stran vršt.

seveda se ne strinjam s temuser posted image mogoč kaka opica, k ma sam po enga mladiča, sam druge živali pa ne počnejo tko. ker je to zamudno in nevarno početje, pa brazkrbi da noben mladič ne pove da ga lulatuser posted image

pač, men se zdi to pretiravanje...pa miljon je enih teorij, recimo lotus porod in podobne bedarije. pa vse so tako napisane, da si misliš da si totalni bebo on kreten, ker zadev ne furaš tko. sam čak mal - mal je pa treba bit realn in izbrat tisto, ker je za otroka dobro in koristno.saj ne rečem da otroku škodi, če ga pri enem mesecu daješ lulat, sam koristi mu pač tud ne. in to ne pomeni da maš zdej otroka v izločkih cel dan, ker to pač vsi počnejo.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 740
3.3.2009 11:36:25   
marjetica7
Ronja dobra si, de ti znese tole z lulanjem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 741
3.3.2009 11:39:53   
sonček33
Kje je pa naša Saša?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 742
3.3.2009 11:46:43   
via_2
Zdravo mamice,
bi se vam pridružila pri debati, če nimate nič proti. Jaz sem 18.1.2008 povila Emo, 3.500 g težko in 52 cm veliko bejbo. Bom probala nalimati kakšno slikico, če mi bo uspelo.
user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 743
3.3.2009 11:48:13   
via_2
Slikica uspela, jee..
Imam pa doma še eno 3-letnico, tko da je pestro.

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 744
3.3.2009 12:01:33   
sonček33
via-2 dobrodošla Ema je luštnma punčka. Od kod pa si? 

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 745
3.3.2009 12:22:28   
Ploha
via: dobrodošla! Ja res je luštna! user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 746
3.3.2009 12:43:04   
usica
Sonček vse najboljše, si prav tako kot jaz letnik 97 juhuhu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 747
3.3.2009 12:44:17   
usica
ja tut jaz mam to pestunjo iz pikapolonice pa mi ni jasna ampak bomo že preptudiral!!!!   grem mala kliče po mlekcu!user posted image

(odgovor članu usica)
Neposredna povezava do sporočila: 748
3.3.2009 12:45:29   
usica
ja mamo najlepše sončke vsi otročki so tako lepi da bi človek sam vriskal!!!!!

(odgovor članu usica)
Neposredna povezava do sporočila: 749
3.3.2009 12:45:51   
via_2
Sonček - sem z Vrhnike.
hvala vsem za dobrodošlico.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......