ronja
|
tale teorija je men kr neki, ker vsak mladič se pač ponečedi tam, kjer ga momentalno pritisne, dokler je še tko majhen. in mama počisti za njim, največkrat pojedo iztrebke, da jih kak plenilc ne zavoha. joj, ulla, tole pa za primate niti približno drži (nekak se ne bom pustila prepričat, ker sem prebrala vse knjige Jane Goodal in Diane Fossey...). Mladič pove, da mora lulat ali kakat in mama ga odnese na pravo mesto, res zato, da ne bi plenilec zavohal. Mame v naravi res dostikrat pojedo drek svoji otrok, ampak to je v gl. zato, ker je not še precej neprebavljenega, kar bi bilo škoda stran vršt. V glavnem jo imam brez pleničk, ja. Ponoči ji dam pleničko gor, ker zdaj, ko mam obe na grbi, nekak ne sfolgam, da bi še to šla, pa tudi se bojim, da bi jo zbudila, če bi jo dajala lulat. Bom probala kasneje, ko se bo nočni ritem čisto ustalil. Pa kadar gremo ven ji tudi dam pleničko, čeprav ni takrat nikoli polulana, ker je itak v slingu in spi. Ampak ker je mrzlo, nočem tvegat, poleti bosta pa obe brez pleničk tudi zunaj (zdaj je brez pleničk samo Ronja, če ne gremo za več ur). POdnevi, ko pride lubi domov, ji dam navadno pleničko gor, ker se takrat moja pozornost razdeli na 3 in bi prevečkrat zamudila. Sicer jo imam pa brez pleničke. Glede kakanja ne skrbi, marjetica, dojeni otroci lahko baje kakajo od 10x na dan do 1x na par dni, pa je vse še normalno. Moja sicer kaka večkrat na dan (na začetku je pa res samo 2x). kako veš, da mora it lulat? Lahko začne jokat, lahko se začne premetavat, zvirat, večina jih lula po spanju in dostikrat med hranjenjem, vendar v tem primeru spustijo bradavico in se polulajo, tako da spet lahko veš, če si pozoren, seveda. mimi, poleti to še precej lažje izvajaš kot pozimi. POzimi je na sprehodu res ne moreš dat lulat, poleti pa to res ni problem. Ja, če je toplo, potem so otroci gotovo najbolj srečni nagi, samo kaj, ko pač ni taka klima pri nas, da bi se to dalo prav dolgo. Tak da jaz mam oblečeni, ko gresta lulat jima pač potegnem hlače dol, isto kot sebi . Se strinjam, da vsak po svoje in vse ob svojem času. Moji punci pač mata ta čas že zdaj . če jima ne bi pasalo, gotovo ne bi nadaljevala. ampak glede na to, da se je Ronja takoj naučila kakat v kahlico in ne vem, kolikokrat se je potem, ko sem ji dala kahlo pri 6ih m., še pokakala v plenico... Pa glede na to, da je sovražila plenice nekaj časa, dokler je morala bit skoz v njih (zdaj pa ni problem)... Pa glede na to, da Lejla tudi nič ne protestira in se lepo polula, ko jo dam lulat... no, glede na vse to, se mi zdi, da je njun čas pač zdaj. Ne vem, zakaj bi ju morala puščat v polulanih plenicah, samo zato, ker vsi tako delajo. PS. Lejla sovraži sling iz pikapolonce, sem ga zadnjič probala pri kolegici, ki ga ima, se je začela dret, ko sem jo dala not. Pa njen mali ga tudi ne mara. No, potem je bila včeraj pri nas na obisku in sem dala v svoj sling njenega malega, pa je prav užival, čeprav se je predno sem ga dala not jokal pri njej in čeprav je bil v slingu pri meni, en pa pri mamici... Tak da ne vem, a mu je bil všeč sling, al pa jaz, hehe. Vsekakor niso vsi enaki, pa ne pašejo vsi vsem.
|