Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:00:12
|
|
|
|
novo
|
Dobro jutro še od mene! Se tak hecate s tem, da bo šla ena od spodaj, da vas je moja kr resno vzela. Sm včeraj mislila, da bom res šla rodit. Tiščanje, prebavne motnje, otrdevanje trebuha, špikanje oz. me je zelo matralo, tak da včeraj me je pa mal stisnilo. Sm si na pol pripravila torbo za sebe, za pa kr vse.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:03:08
|
|
|
|
MalaČebelica
|
dobro jutro! danes pa nisem imela nočnih pohodov čakam, da pride naša pikica ven, ker imam občutek, da jih bo takrat več kot preveč zdaj sem si pa naredla eno skledico sadja z jogurtom za današnji prvi zajtrk - toliko da imam dovolj moči, da prečekiram, kaj se tukaj dogaja
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:06:11
|
|
|
|
pocka
|
Dobro jutro...pri nas pa je bila kar pestra noč, Taja je bila že zvečer čudna,ker ni hotela niti koščka večerje, no in seveda okoli polnoči je imela že 39°C vročine,ki je nikakor nismo mogli zbiti, tako,da smo večino noči prebedeli oz. spali bolj na obroke. Zdaj pa mojedva še oba spita, jaz pe že strašim naokoli. Vidim,da še vedno ni šla nobena rodit...kaj je zdaj to? Tiste,ki imate danes preglede, držim pesti,da bodo kake vzpodbudne novičke.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:07:22
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica dobro jutro! danes pa nisem imela nočnih pohodov čakam, da pride naša pikica ven, ker imam občutek, da jih bo takrat več kot preveč zdaj sem si pa naredla eno skledico sadja z jogurtom za današnji prvi zajtrk - toliko da imam dovolj moči, da prečekiram, kaj se tukaj dogaja blagor tebi!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:07:41
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica he he. ja to je res. čeprav verjamem, da je včasih res sitno, če ti babica še s tem gnjavi v porodni. če pač ne gre tak dihat po pravilih, ne gre in pika! no, zato pa imamo naše boljše polovice, da nas bojo branili jaz sem takrat še bla brez mojega dragega. Še ni bila ura 7, da bi prišo nazaj.. Saj brez skrbi, tud jaz nisem bila tiho..takoj ko je ponehal popadek sem znala povedat nazaj.. saj tak je tudi prav pa kaj je bil kdo kaj posebej nesramen ali pač v mejah normale - ko kdo kako bedarijo zine? me še posebej vse zanima, glede na to, da grem po vsej verjetnosti v P v Mb....
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:10:45
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: _andreja_ jz bi samo komentar za dihanje dala, da jz tud ne znam dihat, vsaj v prvo nisem znala zdej se pa tudi ne grem učit... neki bomo že spelamudili, da bomo rodili tak kot v prvo.... jz pa komaj čakam pregled v torek pa da mi reče da se že kaj dogaja(al pa da se vsaj MV kej mehča) ker moj pravi, da ne bo več seksu da ga že vse boli, pravi, da ni fajn seksat v nosečnosti, da je čudn noter vse preveč tesno.... (pa sem misnila, da jim je všeč če je tesno, pa zgleda da sem se motila... )
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:17:27
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam dihanje: jaz sem že vse pozabila. Ampak itak je bistvo, da med zadnjimi popadki plitko dihaš, da ne bi prehitro začela pritiskat. Potem pa naj bo to pasje ali kako drugačno. Med tistimi bolečimi popadki pred tem pa je treba počasi in globoko. Vsaj men je tko logično. Jaz nikol nisem vadila, pa je nekak šlo. Itak takrat nimaš cajta še o tem študirat. pri nas v MŠ (UKC MB) je pa bilo glede tega dihanja najbolj smešno to, kak nam en dan ena predavateljica razlaga, kak dihaš pri močnih popadkih - da zajameš globok vdih in da potem počasi s kratkimi izdihi ven pihaš, potem spet zajameš zrak in ven pihaš. da pa ne smeš delat kratke vdihe in izdihe (v smislu vdih - izdih, vdih-izdih....), ker se ti potem zvrti. no potem smo imeli naslednjič in je ta druga predavateljica trdila ravno obratno - da delaš kratke in plitve vdihe in izdihe izmenično pač... hm.... včasih res več ne veš, koga bi poslušal. sem pa prebrala v eni reviji in se mi je zdelo ful lepo: če znaš dihat pravilno in ti paše, potem dihaj. če pa ne gre ali pa ti ne odgovarja, pa se nima smisla obremenjevat še dihanjem, poleg vsega kar se med porodom dogaja. in dihaš pač kak ti paše - glavno da se s tem dihanjem ne obremenjuješ še dodatno.... no, ampak če ti kdo v porodni gnjavi, je pa seveda spet druga zgodba.... torej - pustimo se presenetiti
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:19:41
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m a ni blo včeraj govora, da se nebo moglo spat in da boste na RR? Mi spimo, mama pa ima polno energije. Jo je imel ati prejšno rudno preko, da sem se jaz naspala, zdaj pa sma menjala položaj. Ati spi, mami pa na RR išče družbo. Ampak vse spite Sma se podojile, zdaj pa si moram izčrpat mleko, ker drugač bo mi vtrgalo modrc kak je težko že vse skup. Počasi bom lahko začela mleko prodajat kolk ga že mamo v hladilniku.. No, pa da vam postrežem zajtrk, da boste polne energije.. saj veste-> naš mesec je tu in nikdar ne veš kdaj jo potrebuješ. Da nebo mogel vaš dragi vam v porodno nosit sendviča in Pingu soka, tak kot meni.. dober teeek. Jaz pa se grem pomolzst do konca.. mogoče se le katera zbudi. Če pa ne pa bom še speglala do konca.. o dobro jutro taša. ti pa maš res nekam dosti energije hvala za zajtrk. drugače sem pa jaz tukaj včeraj delila lažne upe, da bom ponoči okrog po RR hodila, ampak hb ni blo treba
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:22:24
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna= IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m a ni blo včeraj govora, da se nebo moglo spat in da boste na RR? No, pa da vam postrežem zajtrk, da boste polne energije.. saj veste-> naš mesec je tu in nikdar ne veš kdaj jo potrebuješ. Evo že ena k ne more spat Da ne omenim da sem šele okoli 3 ure zastala in da že od 5-ih hodim po hiši In pol se čudim, ker sem že ob 8-ih prava koma... Pa hvala za zajtrk. Jah res ne veš kdaj ga boš rabil. Pa sedaj k sem že tik pred zdajci mi je vseeno za kile. In gre katera danes v "Rim"? Po seznamu vidim, da bi mogla bit kakšna punčka pa tokrat iz začetk seznama - hmmm, julam ne ve kaj bo, potem pa je naslednja pupi moja! Julam, lahko pa greva obe, a nisi rekla da bi mi šla za cimro? joj, meni pa še vedno ni vseeno za kile, ker še kar grejo nekam v višave če bom slučajno nosila čez rok, ne vem kak se bo to končalo - me bojo reševalci prišli iskat z žerjavom iz postle
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:24:27
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: =jasna= IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m a ni blo včeraj govora, da se nebo moglo spat in da boste na RR? No, pa da vam postrežem zajtrk, da boste polne energije.. saj veste-> naš mesec je tu in nikdar ne veš kdaj jo potrebuješ. Evo že ena k ne more spat Da ne omenim da sem šele okoli 3 ure zastala in da že od 5-ih hodim po hiši In pol se čudim, ker sem že ob 8-ih prava koma... Pa hvala za zajtrk. Jah res ne veš kdaj ga boš rabil. Pa sedaj k sem že tik pred zdajci mi je vseeno za kile. In gre katera danes v "Rim"? Po seznamu vidim, da bi mogla bit kakšna punčka pa tokrat iz začetk seznama - hmmm, julam ne ve kaj bo, potem pa je naslednja pupi moja! Julam, lahko pa greva obe, a nisi rekla da bi mi šla za cimro? joj, meni pa še vedno ni vseeno za kile, ker še kar grejo nekam v višave če bom slučajno nosila čez rok, ne vem kak se bo to končalo - me bojo reševalci prišli iskat z žerjavom iz postle
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:24:29
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps Dobro jutro! vidim,da še nič ne dogaja-vsaj za tiste,ki imamo prvi teden rok Mam občutek,da bo spet zagrablo eno višje na seznamu,nas pa bodo še bebiji pustili še nekaj časa čakat Moj mi je to danes tudi povedal, pa po resnici upam, da ne.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:24:47
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna= Pri nas ne verjamem, da bo tako. Že v prvo je s težko muko vstal - ja, so bile rane ure. Sem ga navsezgodaj ob 3 uri prvič zbudila in sem mu rekla, da se mi zdi, da se neki dogaja. Pa reče, če je treba it. Pa nisem bila čist zihr in mu povem, pa mi reče - pol me pa pust spat Halooo! No, ob 6 uri sem ga pa končno dvignila iz spanca. In rodila žele 6 min prerd 16 uro in mi je cel pameten rekel (jst si razlagam, da v šali, upam da zares ne, ampak kaj veš...), da bi komot šel na šiht in šel samo kakšno urco prej od tam. Ja pišuka dec! he he he. ja pol so lahko pametni. če bi jih pa kdo gledal med samim dogajanjem pa ne vem, če bi zgledali tak samozavestni
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:32:01
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo Dobro jutro še od mene! Se tak hecate s tem, da bo šla ena od spodaj, da vas je moja kr resno vzela. Sm včeraj mislila, da bom res šla rodit. Tiščanje, prebavne motnje, otrdevanje trebuha, špikanje oz. me je zelo matralo, tak da včeraj me je pa mal stisnilo. Sm si na pol pripravila torbo za sebe, za pa kr vse. dobro jutro. pridna pridna te je bebica malo prestrašila ne
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:32:40
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! Spim, kot vse nosečnice tu gori,zraven me še od sinoči skoz tišči na veliko potrebo, pa potem nič mal je že nerodno. spps velik sreče na izpitu pregled vse, ki ga imate, fajn opravite Grahec, fajn se cartajte
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:33:36
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica dobro jutro! danes pa nisem imela nočnih pohodov čakam, da pride naša pikica ven, ker imam občutek, da jih bo takrat več kot preveč zdaj sem si pa naredla eno skledico sadja z jogurtom za današnji prvi zajtrk - toliko da imam dovolj moči, da prečekiram, kaj se tukaj dogaja blagor tebi! no, saj to je bolj redko zadnje čase. še posebej, če čez dan zaspim. kar včeraj sem. in sem bla prepričana, da bom danes ponoči strašila naokoli, pa hb ni blo treba
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:35:00
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica dobro jutro! danes pa nisem imela nočnih pohodov čakam, da pride naša pikica ven, ker imam občutek, da jih bo takrat več kot preveč zdaj sem si pa naredla eno skledico sadja z jogurtom za današnji prvi zajtrk - toliko da imam dovolj moči, da prečekiram, kaj se tukaj dogaja blagor tebi! no, saj to je bolj redko zadnje čase. še posebej, če čez dan zaspim. kar včeraj sem. in sem bla prepričana, da bom danes ponoči strašila naokoli, pa hb ni blo treba Boš nadoknadila za nazaj, pa še za naprej!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:35:10
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: spps Dobro jutro! vidim,da še nič ne dogaja-vsaj za tiste,ki imamo prvi teden rok Mam občutek,da bo spet zagrablo eno višje na seznamu,nas pa bodo še bebiji pustili še nekaj časa čakat Moj mi je to danes tudi povedal, pa po resnici upam, da ne. saj bo kmalu... dolgo pa res več ne more bit, saj smo že marca
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:36:08
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! Spim, kot vse nosečnice tu gori,zraven me še od sinoči skoz tišči na veliko potrebo, pa potem nič mal je že nerodno. spps velik sreče na izpitu pregled vse, ki ga imate, fajn opravite Grahec, fajn se cartajte js sm včeraj zvačer bila priklopljena na Školjko!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:37:29
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! Spim, kot vse nosečnice tu gori,zraven me še od sinoči skoz tišči na veliko potrebo, pa potem nič mal je že nerodno. mah, jaz mam tudi tako bedasto prebavo. al mam zaprtje - da me kar tišči nekam, kot tebe, pa potem ko grem, se nič ne zgodi. al mam odprtje, da samo laufam na wc in mislim, da je to prvi znak da gremo rodit. vse, samo normalne prebave ni več
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:37:42
|
|
|
|
novo
|
spps, tudi js ti želim, da uspešno opraviš izpit, pa da boš kmalu tam, kjer si želiš biti!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:38:04
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! Spim, kot vse nosečnice tu gori,zraven me še od sinoči skoz tišči na veliko potrebo, pa potem nič mal je že nerodno. spps velik sreče na izpitu pregled vse, ki ga imate, fajn opravite Grahec, fajn se cartajte js sm včeraj zvačer bila priklopljena na Školjko! jaz bi rade volje tudi bila, pa kot da se je nekje ustavilo, pa noče naprej. je prav sitno.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:38:35
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! Spim, kot vse nosečnice tu gori,zraven me še od sinoči skoz tišči na veliko potrebo, pa potem nič mal je že nerodno. mah, jaz mam tudi tako bedasto prebavo. al mam zaprtje - da me kar tišči nekam, kot tebe, pa potem ko grem, se nič ne zgodi. al mam odprtje, da samo laufam na wc in mislim, da je to prvi znak da gremo rodit. vse, samo normalne prebave ni več počakajmo še malo, pa bo vse, kot je treba!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:39:08
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica dobro jutro! danes pa nisem imela nočnih pohodov čakam, da pride naša pikica ven, ker imam občutek, da jih bo takrat več kot preveč zdaj sem si pa naredla eno skledico sadja z jogurtom za današnji prvi zajtrk - toliko da imam dovolj moči, da prečekiram, kaj se tukaj dogaja blagor tebi! no, saj to je bolj redko zadnje čase. še posebej, če čez dan zaspim. kar včeraj sem. in sem bla prepričana, da bom danes ponoči strašila naokoli, pa hb ni blo treba Boš nadoknadila za nazaj, pa še za naprej! ja, za naprej moram priznati da me je kar malo strah, kak bo to zgledalo. sem bolj med zaspanci in če ne dobim svoje predpisane doze spanja, je hudir. upam, da bo naša pikica po meni in boma samo cele dneve in noči spale
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:40:19
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! Spim, kot vse nosečnice tu gori,zraven me še od sinoči skoz tišči na veliko potrebo, pa potem nič mal je že nerodno. spps velik sreče na izpitu pregled vse, ki ga imate, fajn opravite Grahec, fajn se cartajte js sm včeraj zvačer bila priklopljena na Školjko! jaz bi rade volje tudi bila, pa kot da se je nekje ustavilo, pa noče naprej. je prav sitno. KAJ pa če si bi pomagala z nekimi svečkami!? Ena je že pisala o teh!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 2.3.2009 8:40:28
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! Spim, kot vse nosečnice tu gori,zraven me še od sinoči skoz tišči na veliko potrebo, pa potem nič mal je že nerodno. spps velik sreče na izpitu pregled vse, ki ga imate, fajn opravite Grahec, fajn se cartajte js sm včeraj zvačer bila priklopljena na Školjko! jaz bi rade volje tudi bila, pa kot da se je nekje ustavilo, pa noče naprej. je prav sitno. meni ful donat pomaga v takih trenutkih. čisto malo ga popijem - ne upam preveč. ampak kar hitro pomaga...
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?