ronja
|
eno uprašanje, ravno to stegovanje nazaj, Meta tkole med spanje da mal glavco nazaj, a to bi znal bi to, kaj naj ji nekaj zadaj podložim, da je ne bo mogla nazaj dajat al kako?? ( Nisem ula, pa vseeno, ti povem, kaj pravijo zdravniki: bognedaj dajat kaj za glavico ali za vrat v tem primeru, ker to ta refleks še spodbuja! Nič za glavico, podložiš od vrata dol, nikakor pa ne bolj gor, ker boš samo večje sranje naredila. Kar se tiče handlinga, pa mislim, da so si mamice tudi malo same krive. Saj zdaj pa to res slišiš povsod, ne glih v p., ampak ti povejo v Mš, v knijgah je, v revijah, na netu... da je priporočljiv, tudi če ga ne pokažejo, lahko vprašaš, pa bojo pokazali. kogarkoli lahko vprašaš, se mi zdi. jaz sem vprašala eno zdravnico, ki je zgledala hudo slabe volje na posvetovalnici (ni bilo naše, je bila na dopsutu, smo prišli samo na tehtanje, pri Ronji še), pa nama je vseeno lepo pokazala in je potem ratala kar čudežno dobre volje - je bila očitno vesela,da bi kdo to rad sam od sebe delal. Poznam tudi eno zdravnico v razvojni ambulanti, ki pravi, da so ji že tokrat straši zamorili, da zdaj noče več sploh sama od sebe govorit, kako naj delajo, ampak samo če vprašajo (kadar ne dela v razvojni). Prijateljici sem govorila, da je dobro na to pazit, ko sem rolala Ronjo sem pa tja. No, potem je rodila en dan pred mano... Zdaj pa mi vsa nesrečna, da se neki zvija, pa da je niso dovolj spominjali, pa da je noben ni nauču handlinga. Pa sama sem ji kazala na Ronji, samo takrat je še ni zanimalo... zdaj ni pa nič vedela. In se je mali ful zvijal in je šla na fizioterapijo, tam so ji pokazali, kako držat, dela tako in ej boljše... Ne vem, no, meni se zdi, da se moramo za svoje otroke malo tudi same pobrigat. Se pa strinjam, da bi bilo dobro, da bi to kazali povsod v mš, pa še v p. Sicer ja pa povsod tako, da pač slišiš neumnosti in pametne stvari, potem je pa na nas, da presodimo v katero kategorijo kaj paše. malo si pač moraš zaupat, da je to, kar čutiš, prav. Meni so se tudi vsi čudili, kolikokrat Ronja je. pa tašča je težila 100/h, a spet, pa da tak pogosto... da o tastu ne govorim. Ko jih... Saj gre za mojega otroka! Če je lačen, bo dobil za jest, dokler to lahko zagotovim, sigurno! Briga me, kaj je normalno! Saj jaz tudi nisem normalna, pa sem bolj srečna kot normalne ženske pri 30ih .
|