|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2009
26.2.2009 21:23:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

ulla: no za dojenje ne vem, men so v KR P zelo sevtovale in pomagale glede dojenja, res je da sm bla sama zelo trmasta in vztrajna, ampak če sm karkoli rabila so mi vedno pomagale,...tko da to je blo res super user posted image

no, sej ne pravim za vse, sigurno so tud take, k kej vejouser posted image sam k niso po cel dan in noč v porodnišnici, pa tolk porodnic in morš srečo met, da v unih treh dneh naletiš na tako. v ce vem da je bila ena ( ko sem ulo rodila, no verjetno je še) k se je res ful trudla in pomagala tistim k so mele težave. sam kaj, k je recimo 2 al pa 3 ure sedela zraven ene mamice, tačas jih je blo pa sigurno še nekaj, k so rable pomoč in pametn nasvet, pa ker je bla una zasedena, je ena druga na žalost naletela na eno, k pojma ni mela...k da medicinska sestra reče ženski en dan po porodu, da je slaba mama ker nima mlekauser posted image đizs...prve tri, štir dni itak da ni mleka, v porodnišnici dela baba, jst ne vem kaj ji ni jasnouser posted image in kok nej ženska pol normalno doji ob takih...pol še pa kake mame in tašče in tete, k ti solijo pamet, pa gre vse skp v un organuser posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 626
26.2.2009 21:33:48   
Ploha
ja to pa res, pač 100 ljudi 100 čudi, vedno se najde kakšna ki ji pač delo ne leži, pa se še kr sil in hodi delat user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 627
26.2.2009 22:02:15   
Ploha
ulla: eno uprašanje, ravno to stegovanje nazaj, Meta tkole med spanje da mal glavco nazaj, a to bi znal bi to, kaj naj ji nekaj zadaj podložim, da je ne bo mogla nazaj dajat al kako??

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 628
26.2.2009 22:06:26   
Anonimen
zdej če jo čist mal da, verjetn ni panike...problem je tist, ke že čist zvije glavico nazaj, pa nogice tud, prov kt en kiflc nardi...pa tud drugje se kaže, da jo skoz zateguje nazaj, če jo daš na previjalno, kot bi hotla nazaj gledat, pa usloči se da je sam ritka pa ramena na podlagi itd. sam s pravilnimu handlingu se tud to porihta.

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 629
26.2.2009 22:42:12   
mimi30
Ma ne morem vrjet.. pri vseh teh pediatrih in dohtarjih in fizioterapevtih ki se šetajo tam po porodnišnici, da ne pride nekdo in ti pove osnovne prijeme!! Pa v bistvu pri meni je bila fth zaradi nogice.. mi je kazala vaje, da bi pa zraven še te zadeve povedal pa ne! Pa kolk težav bi s tem lahko preprečili! Jao, jao.. tole naše zdravstvo.. sem brez besed!!

lahko bi nam že v materinski šoli kake prijeme pokazali, ne pa da 100let stare fore prodajajo in to kak kopat dojenčka (to itak mora naredit in razložit patrovnažna, ko pride).
Pa še bi se našlo kaj kar bi nam lahko v materinski šoli povedali.

Evo, danes, ko sem bila na sprehodu sem razmišljala o mojem dojenju in sem si mislila, da bom malo vas za nasvet vprašala in pol vidim, da je ravno o tem debata tekla.
Moja pupa se je tudi zredila samo 390g v treh tednih, do spodnje meje nam še malo manjka, meseca pa HB še tudi ni konec. Je pa drugi dopoldanski obrok (okoli 11h) in popoldanskega (okoli 18h), kar po dve uri al pa še več skupaj na zizah. Na koncu jo še samo prestavljam z ene na drugo, vse me že boli, zgleda kot, da je vse prazno, ona pa se razburja. In pol zaspi naslednji obrok je pa vredu.

Imate oporo samo do vratu ali tudi za glavo?

v P. so mi rekli, da ji za glavo ne smemo zalagat. V bistvu bi naj samo nekje do lopatic.

Nina user posted image super, da so se ledvičke same porihtale.

Petra user posted image super slikica. Se vidi, da uživa. Midve sva tudi danes uspeli posesat s slingom. Samo jaz sem jo imela skor čist ležečki (upam, da je tak tudi o.k.), ker je spala.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 630
26.2.2009 23:17:49   
Zvezdica
Ojla mamice

ja kriva sem, se nič javila ampak sem imela tak doma, da je za pop-izdit

Liam bolan, revež 5 dni ga je kuhalo, 2x leteli k pediatru, nič ni videt, dali kri, bris, NIČ huda viroza, moj dragi možek isto, le patrik junaško prenaša vse. No zdaj ko sem čist izmučena, ne vem ali je to res utrujenost ali še mene kaj prijemlje, sta pa ona dva malo bolje.

Kako ste ve? Grem mal za nazaj počekirat da vidim kaj dogaja.

i belive i can fly....

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 631
26.2.2009 23:17:54   
Zvezdica
Aja pa še tole, za tiste ki bi rade kaj zaslužile z nič dela na dan

Veliko vas me bo spraševalo ali gre za nateg, da ne verjamejo tem rečem in podobno... v tem mailu vam bom opisala mojo izkušnjo s to stranjo...

Že kar nekaj časa sem iskala razne strani kjer lahko na preprosti način zaslužiš kaj denarja. Večina od teh je vsebovala Adwords kampanje, PNK (plačilo na klik...) in nekaj ostalih reči. Vseskozi, ko sem preizkušala razne strani sem se spraševala ali je sploh možno s temi rečmi zaslužiti sploh kaj denarja?

Pred kakšnim tednom sem se res posvetila eni od teh in skušala brez kakršnega koli denarnega vložka zaslužiti kaj denarja... in kot kaže je situacija kar presenetljivo dobra. Seveda, če bi kaj vložil bi lahko zaslužila še več, sem pa bolj potrpežljiv tip človeka tako, da čakam da se počasi nabere kaj in vlagam le kakšen delček tistega kar sem tam tudi zaslužila. (od same nule seveda)

No če katero zanima, naj mi na ZS pošlje meil, ali ji pa dam vse podatke na zs.

lupčke

< Sporočilo je popravil Zvezdica -- 26.2.2009 23:19:43 >

i belive i can fly....

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 632
27.2.2009 7:14:28   
Ploha
zvezdica: to bi vsaka rada, jest recimo sem takoj v vrsti user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 633
27.2.2009 7:22:47   
Anonimen
jutrouser posted image

sma ob šestih vstale, sam hvalabogu se je ula dobre volje zbudila, ne z dretjem kot zadnje cajteuser posted image se je pa drla ob treh, me je kr vrglo pokonci, pa čist je bla boga, sem ji dala calpol, pa ji zgleda pomaga, da je ne boli tolk, verjetno je tud zato normalna se zbudilauser posted image sem pa gledla včeri, ma vse 4 trojke ji lezejo venuser posted image bogica....

aja, to mi je pa ful smešno, zdej k sma na vse elemente v kuhnji nadevala varovala in tud če pozabim kterga zapret, ji ni več zanimivo elementa odpirat in stvari ven vlačit, pač pa se trudi ga zapret in se zraven krega ti ti mami pet ( spet - pozabla zapretuser posted image ) user posted image tko da varovala tud nezaprte dosegajo svoj namenuser posted image

kar po dve uri al pa še več skupaj na zizah. Na koncu jo še samo prestavljam z ene na drugo, vse me že boli, zgleda kot, da je vse prazno, ona pa se razburja. In pol zaspi naslednji obrok je pa vredu.

ja, majo take fore, bogsigavedi kaj je touser posted image ziher pa ni z količino al čim takim povezano...no, če skoz na joški visi, ziher da jo bolj prazni in mogoč ne teče tko kt bi oni radi al kaj...pa jih tišče kej v želodčku, boli, kaj veš....neo ma tud popoldan en tak rukeruser posted image se zaganja v joško in vlači po ustah bradavico, kt da sploh nebi vedu kaj z njo počet in se kremži zravn in dere in napravlja da ni za nikamor. no, pol enkrat pa zagrabi, trikrat potegne in zaspiuser posted image mogoč je sam zaspan tolk? pojma nimam...
dokler pa teža narašča, rastejo, so pleničke polulane in pokakane, otrok dobi zadost. en mesec je tko, drug drugače. men je recimo ula pridobivala po kilogram pa pol na mesec, pol kr en mesec pa sam 400g. je rekla p da bo treba dodajatuser posted image seveda sem jo kr skenslala, da niti slučajno. ker 1. je zrastla za 6 cm, je pač tja šla večina. 2. velik več je bla budna, tud tko otrok več porabi, ne gre vse v kilažo in 3. tist mesec so jo najbl krči dajali in ni res nič jedla, tist cajt k je blo najhuj. in zame pač ni blo to razlog za dodatek.

Liam bolan, revež 5 dni ga je kuhalo, 2x leteli k pediatru, nič ni videt, dali kri, bris, NIČ huda viroza, moj dragi možek isto, le patrik junaško prenaša vse.

ooo bogiuser posted image user posted image user posted image patrik načeloma tko neb smel zbolet, k je s tvojimi protitelesi zasčiten. upam da bo res tko. čimprej se pocajtajte,

z nič dela na dan

user posted image v tole pa jst nekak ne verjamemuser posted image

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 634
27.2.2009 7:43:01   
Anonimen
ploha sm vidla da bi na veterino hodlauser posted image madona, to bi pa jst tuduser posted image pa so me uspeli prepričat da to ni zame, da je tak umazan posuuser posted image še dons se po glavi tepem, mamico jimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 635
27.2.2009 8:27:56   
Ploha
kaj res, a kam si pa poj hodila??
Jest sm pa sama izbrala fax, ker nism vedla, da mi ta posu leži, sam težk fax je, edin to bi me zelo tepl,...ampak veselje pa imam,..sm pa nardila tečaj osemenjevanja krav na veterinarski,...pa ko k nam pride veterinar se zmer zravn uštulm, pa mal šnofam,...ravno zadnjič je bil, je delal UZ kravi in mi je kazou kaj se vidi na ekranu, ful zanimivo, u bistvu notr vtakne eno sondo in se pol vidi na ekranu,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 636
27.2.2009 8:41:47   
krtekxx
Punce, jaz ne sledim več...pa kako vam rata imet še kakega otroka, dojenčka, kuhat, pospravljatuser posted image
Jaz si bom probala jutri zrihtat, da grem na eno smučarsko turico za 2 h. Pa naj gre vse k user posted image , z mojim mlekom vred - jaz rabim odklop od teh dvo-urnih period.

Handling: v kranju ena fizioterapevtka z veseljem pokaže, če je katera pripravljena "posodit" dojenčka in si vzeti slabo urico. Je pa ta njen handling posnet in ga lahko vidite tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/Handling_video_%2D_pravilno_dvigovanje_dojen%C4%8Dka/m_3400193/tm.htm

V Kranju se mi tudi zdijo carji, kar se tiče nasvetov glede dojenja. Ampak je pa res, da nimam izkušenj s kako drugo porodnišnico.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 637
27.2.2009 8:47:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

kaj res, a kam si pa poj hodila??
Jest sm pa sama izbrala fax, ker nism vedla, da mi ta posu leži, sam težk fax je, edin to bi me zelo tepl,...ampak veselje pa imam,..sm pa nardila tečaj osemenjevanja krav na veterinarski,...pa ko k nam pride veterinar se zmer zravn uštulm, pa mal šnofam,...ravno zadnjič je bil, je delal UZ kravi in mi je kazou kaj se vidi na ekranu, ful zanimivo, u bistvu notr vtakne eno sondo in se pol vidi na ekranu,....

mi, k smo mel živino doma, sm se tud zmeri zravn štulilauser posted image pa vsakič k je ktera povrgla sm bla zravnuser posted image pa zmeri sm neke ranjene žvali domov vlačla, me je mela mami povn kufruser posted image

TULE je en link o dojenju, če ktro zanima, sicer je bolj strokovna zadeva, velik za prebrat, sam je fajnuser posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 638
27.2.2009 9:10:01   
petra88
dobro jutro! user posted image mater ste zgodne! jaz sem tudi bolj zgodna danes, sem vstala že ob pol 9 user posted image user posted image pride mama na enodnevne počitnice user posted image
eh, takoj ko se lotim pisat je alarm.. sej je prav, danes je spal od 23 do 5:30 in od 6h do zdej. no umes se je zbudil da sem mu nosek spucala ker je imel revček zabasan nos. sam 1uprašanje za tiste ki imate babyvac: a daste prej kaj fiziološke v nosek in posesate, al ne dajete nič?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 639
27.2.2009 9:17:30   
Anonimen
krtexx ok link, sam kar se mene tiče, ga ne odloži provuser posted image ( kt jih je že enihpar ugotovilo)

petra jst dam fiziološko zmeri prej.

(odgovor članu petra88)
  Neposredna povezava do sporočila: 640
27.2.2009 9:39:32   
ronja
eno uprašanje, ravno to stegovanje nazaj, Meta tkole med spanje da mal glavco nazaj, a to bi znal bi to, kaj naj ji nekaj zadaj podložim, da je ne bo mogla nazaj dajat al kako??

(

Nisem ula, pa vseeno, ti povem, kaj pravijo zdravniki: bognedaj dajat kaj za glavico ali za vrat v tem primeru, ker to ta refleks še spodbuja! Nič za glavico, podložiš od vrata dol, nikakor pa ne bolj gor, ker boš samo večje sranje naredila.

Kar se tiče handlinga, pa mislim, da so si mamice tudi malo same krive. Saj zdaj pa to res slišiš povsod, ne glih v p., ampak ti povejo v Mš, v knijgah je, v revijah, na netu... da je priporočljiv, tudi če ga ne pokažejo, lahko vprašaš, pa bojo pokazali. kogarkoli lahko vprašaš, se mi zdi. jaz sem vprašala eno zdravnico, ki je zgledala hudo slabe volje na posvetovalnici (ni bilo naše, je bila na dopsutu, smo prišli samo na tehtanje, pri Ronji še), pa nama je vseeno lepo pokazala in je potem ratala kar čudežno dobre volje - je bila očitno vesela,da bi kdo to rad sam od sebe delal.
Poznam tudi eno zdravnico v razvojni ambulanti, ki pravi, da so ji že tokrat straši zamorili, da zdaj noče več sploh sama od sebe govorit, kako naj delajo, ampak samo če vprašajo (kadar ne dela v razvojni).
Prijateljici sem govorila, da je dobro na to pazit, ko sem rolala Ronjo sem pa tja. No, potem je rodila en dan pred mano... Zdaj pa mi vsa nesrečna, da se neki zvija, pa da je niso dovolj spominjali, pa da je noben ni nauču handlinga. Pa sama sem ji kazala na Ronji, samo takrat je še ni zanimalo... zdaj ni pa nič vedela.user posted image In se je mali ful zvijal in je šla na fizioterapijo, tam so ji pokazali, kako držat, dela tako in ej boljše... Ne vem, no, meni se zdi, da se moramo za svoje otroke malo tudi same pobrigat. Se pa strinjam, da bi bilo dobro, da bi to kazali povsod v mš, pa še v p.

Sicer ja pa povsod tako, da pač slišiš neumnosti in pametne stvari, potem je pa na nas, da presodimo v katero kategorijo kaj paše. malo si pač moraš zaupat, da je to, kar čutiš, prav. Meni so se tudi vsi čudili, kolikokrat Ronja je. pa tašča je težila 100/h, a spet, pa da tak pogosto... da o tastu ne govorim. Ko jih... Saj gre za mojega otroka! Če je lačen, bo dobil za jest, dokler to lahko zagotovim, sigurno! Briga me, kaj je normalno! Saj jaz tudi nisem normalna, pa sem bolj srečna kot normalne ženske pri 30ihuser posted image .

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 641
27.2.2009 10:06:38   
petra88
na unmu linku mene tud to moti, kako mu drži nogico nekam u luft, a ni? mi smo se tudi dvigovanja malce drugače učili kot je tu, ampak kaj ko je na lutki tako izi, na temu korenjaku pa tako težkouser posted image
še nekaj me zanima.. ko ga jaz držim u lunico in se mi zvije nazaj, a nej vztrajam na tem da se drži naprej? ker je že tako močan - bo treba začet dvigovat uteži in trenirat bicepse user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 642
27.2.2009 10:19:24   
spetko
ciao...najprej ena user posted image za dobro juro...
moj sonček je uspel šele zdej zaspat tko da sem na hitro prišla sem malo pogledat..pol pa pospravit in pripravit za sprehod ki je tako lepo vreme..
ja res je dobro ta handling obvladat...ampak meni je tudi zelo težko to dviganje in polaganje na previjalno...upam da mi bo s trudom uspelo...
ja to je res da se je treba pozanimat tudi malo sam kako in kaj o tvojem otroku...samo jaz sem prebrala ne vem kolko knjig in revij..ampak nikjer ne opisuje kako je pravilno držat...edino to kar je dala Ulla tisti link o pravilnem handlingu..
recimo če si še prvič mamica in ti je vse novo pol še toliko stvari manj veš..pa četudi toliko bereš in se zanimaš...tako da menim da bi morali v P ali pa v MŠ vsaj nekaj omenit o pravilnem handlingu tko da pol lahko mamica sama raziskuje naprej..če si to želi...
no HB da imamo tuki Ullo ki nam toliko svetujeuser posted image
ampak res svaka vam čast vsem mamicam ki tako uspete pošlihtata za otroke, doma in pol se še malo "sprostit"...
jaz ne vem...moram si omislit tudi jaz ta sling ker mali ko ima krče mi lepo zaspi v naročju in pol čim ga položim v pojstlo in ga prime krč se zbudi...in pol ne morem nič naredit...HB da imam zraven zaenkrat še mamo da mi malo pomaga...če ne...user posted image

jaz tudi sem najprej morala dodajat mleko na začetku ker nisem ga imela nič..
ampak z veliko vzrtrajanja in pristavljanja se mi je zdej HB vzpostavlo in se samo dojimo...čeprav sem tudi zvečer včasih dodajala...samo ker sem upoštevala nasvet od Ulle smo tudi to sedaj ukinili tako sem res zadovoljna...in je res da moraš imet veliko volje in dosti vztrajat da dojenje steče...

meni se je samo parkrat tako stegnil nazaj v naročju..pa zdej tukaj vidim da moram to preprečit...a ga samo bolj trdo primem da ostane v položaju lupinice?

želim vam lep dan

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 643
27.2.2009 12:01:03   
Soncnica
Hoj punce!

Mi smo pa danes prvič spali skupaj 4 ure (od 23h do 3h)user posted image Sem že bližje temu, da se bom kdaj spet naspala

Ulla hvala za recept user posted image , včeraj mi preprosto ni sfolgalo priti nazaj k računalniku, ga bom pa sprobala že naslednji teden. Zgleda simpl, pa še dobro se sliši.

Glede dojenja
, imam jaz včasih občutek, da imam premalo mleka, potem pa se po možnosti ravno takrat tamlačka sama odmakne od dojke, pa še mleko se ji pocedi ven z ust, tako da zgleda, da imam dovolj mleka. Se pa veliko dojiva, nimava nekega "nemškega " urnika, ampak čisto po potrebi. Lahko tudi na 1 uro, če je treba. Ampak to mi ni problem, najrajši dojim tako, da ležim in se zraven še malo spočijem,  ali pa sedim in si dam na noge blazino za dojenje, to je tudi super. Tako, da sva v enem mesecu pridobili 1330 g. Ravno včeraj sem bila spet v dvomih ali imam dovolj mleka, tamala je kar vlekla in vlekla,  pa sem se ponoči zbudila s čisto polnimi zalogami. Zato sem se odločila, da se sploh ne bom več obremenjevala s tem koliko mleka imam in če ga je zadost. Enostavno bom še naprej veliko popila, dojile se bova pa po potrebi. Jaša sem tako dojila 11 mesecev..., upam, da mi bo tudi zdej uspelo enako.

Baby vac je super zadeva, mi ga uporabljamo za oba otročka. Jaša, ki je star že skoraj 4 leta to mirno prenaša, ker smo mu vse razložili, tamalčka je pa še premajhna, da bi se lahko upirala.. Obema pa prej veliko fiziološke vlijemo v nosek.

Glede faksa sem čisto happy, da je to že za mano user posted image user posted image Sicer smo se takrat imeli ful fajn, si pa ne predstavljam, da bi študirala in imela hkrati še dojenčka. Vsaka čast puncam, ki to zmorete...

lp

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 644
27.2.2009 15:16:34   
Zvezdica
Baby vac je super zadeva, mi ga uporabljamo za oba otročka. Jaša, ki je star že skoraj 4 leta to mirno prenaša, ker smo mu vse razložili, tamalčka je pa še premajhna, da bi se lahko upirala.. Obema pa prej veliko fiziološke vlijemo v nosek.

Ja tole je pa res zakon. Mi tamalčku posesamo ven čuda, za Liama je pa to žur, da si smrklje sesa iz noska:)

Mene pa glava boli, pa nisem najbl družabna, zato se javim kasnejeuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 645
27.2.2009 17:47:30   
Ploha
krtekxx: sem pogledala, no to pa nisem vedla, in ta ista ženska je meni kazala tiste vaje za medenično dno in to,...sam očitno morš sam vedt, da to tud pokažejo, no mi tud na misel ni prišlo, sem prvorodka in en vem kako se stvarem streže 

Ronja; hvala za nasvet, sem ravno v tem videu to slišala, tako da zdaj pa vem

Ulla: kako se pa pravilno da otroka na previjalno, sicer pa si rekla, da boš poslikala, ajde kje so slikce

naša Meta je pa danes spala v kosu ponoči 8 ur in pol , no sam sva se dopoldne potepale, tako da sem zalogo energije že pokurla, zdaj sem po južni in grem spat

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 646
27.2.2009 18:40:09   
sonček33
Ojla!

Jaz em bila včeraj toliko slabe volje zaradi Lovrove teže, da sem danes šla do pediatrinje, da bi jo vprašala, kaj naj naredim, pa me je sestra kar naročila za ob 11.30., tako da sva potem kar danes imela 1. posvetovalnico in ne 10.3.
Pediatrinja pravi, da sicer res 350g ni veliko, a ko ga je pregledala pravi, da ni opazit, da bi bilo kaj narobe z njim.
Zdaj ga dojim že na obe dojki, upam, da bo to tudi pripomoglo k priodbivanju na kilaži.
Je pa stvar v tem, da naš mali na dojki takoj zaspki...ene 5 minut je, potem pa spi in ga je treba ves čas animirat, mislim mal po ličkih, mal po ušeških...pa še to kaj veliko ne zaleže...parkrat potegne pa spet ista pesem.

Včeraj je po flaški bruhal, tudi danes se je zjutraj to ponovilo.Upam, da ne bo to kar rutina. A pri vas kaj polivajo?

Sicer je pa zrasel za 2 cm in obesg glave je 36,5.

Sem jo vprašala zakaj v spanju včasih tako trza z rokami, pa pravi, da je to navadno v fazi uspavanja...zdej ga moram malo opazovati, če bi bilo tega preveč, bi ga dala na slikanje glaveuser posted image user posted image user posted image

Joj, mene take stvari toliko iz tira spravijo. Upam pa, da se vse poštima. Ne bi rada preveč panika zganjala tudi glede kilaže. Saj bo. Tudi kaka in lula veliko, pokakana je vsaj 4x na dan.

Jaz se zdej res trudim, da ga dvigam iz boka. Mal me še nese, ko podiramo kupčka čez ramo, ker kar avtomatsko bi ga jaz pod pazduhe prijela in čez dala, bSe moram res kontrolirat.

Dobili smo sling...jutri pa vaja dela mojstra. Upam, da nam uspe ga fajn namestit, da bova pol to uporabljala.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 647
27.2.2009 19:14:04   
Soncnica
Hojla!

Sonček33 daj prosim sporoči kako se obnese sling, ker mene ful matra, da bi ga kupila. Katerega pa imaš?

Glede dojenja vama bo šlo zdej ziher bolje, ko ga boš dojila na obe strani. Naša punči tud zelo počasi je in hitro zaspi, ampak jaz jo stalno zbujam. Upam, da se vama bo to z rokicama zrihtalo!

Lahko no!

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 648
27.2.2009 20:58:54   
Anonimen
Ulla: kako se pa pravilno da otroka na previjalno, sicer pa si rekla, da boš poslikala, ajde kje so slikce

sem posnela, zdej se pa tudim da bi naložla, pa kr neki meljeuser posted image

sonček user posted image user posted image user posted image user posted image

soncnica sling je zakonuser posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 649
27.2.2009 21:00:56   
Anonimen
 EVO user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......