kerala
|
Ojla čvekice, evo mene spet iz shoppinga. Tamale me bojo čist ugonobile s tem laufanjem okrog, ena rabi platno za risanje, druga neko blago za šivanje punčk pri tehničnem pouku... Je pa kar fajn, k me vsaj malo sterajo da se sprehodim čez Koper, ma smo tako šibale, da sem se prav zadihala. Pa še sonček je bil fajn in smo se še na kavici ustavile in, seveda obvezno spremljajoče najljubše opravilo - opazovanje vozičkov... Aprilčica, Anč in kargo, kolikor sem jaz slišala, dobiš hitri del rezultata amnio - trisomija 21, 13 in 18 - že v enem tednu, izvid v celoti pa v treh. Tako je to potekalo pri eni nesrečnici, ki sem jo spoznala v bolnici. Ona je imela "splav" v 33 tednu, ker ji prej njen G ni ugotovil napake pri otročku, ugotovili pa so, da nekaj ni OK komaj v 29. tednu. Tudi pri nuhalni se ni nič videlo, ker podaja verjetno za trisomije 21, 13 18. Po hitrem izvidu po enem tednu je bilo še vse OK, po treh pa so ji ugotovili eno zeloooo redko kromosomsko napako. Sicer sem pa prepričana, da bo pri vas VSE OK!! Drnula, tvoj buši je pa res konkreten! Je to jutranji ali večerni? Pri meni je tako velika razlika, se moram prav slikat, da bom vidla, kako to na sliki izpade. Joj, sem šlampasta, sploh se nič ne slikam. Prejšnjič je bilo ravno obratno, tokrat pa nič, verjetno še vedno posledice ... HeGa, upam, da bodo tiste vaje res pomagale za križ. Jaz sem glede gibanja prav grozna, me je kar sram. Že cel mesecm, odkar sem nehala hodit na plesne, se spravljam k telovadbi. Na začetku meseca sem bila še tako zaspena, da se nikakor nisem mogla spravit, zdaj je pa kao "proti koncu meseca", pa bom začela kao na začetku, tko da evo, v pondeljek se steram pa če bodo strele padale. Pri nas vodi telovadbo za ena fizioterapevtka, ki jo zelo hvalijo in upam, da mi bo tudi tele vaje za križ pokazala. Opatija, ja pa kdaj si boš privoščila malo lenobe če na zdaj! Daj to svojemu razloži pa ma da te razume! Malo je pa tudi treba pojamrat, ti si kar daj duška! Tudi meni se sploooooh ne da pospravljat - pa ne sam zdaj ampak kar nikoli... še dobro, da imam čistilko - mi je to tako pomembno, si ne morem predstavljat, da bi en dan svojega dragocenega časa za to porabla, mi velik več pomeni nekaj ur zame kot pa tistih nekaj evrčkov. Dokler si bom le lahko privoščila, se raje čemu drugemu odpovem. Glede muckanja je pa moj tako uvideven, da kar verjet ne morem - čisto drugačen kot prej! Nikoli mi ne teži, mu morem kar jaz skorajda Zvečer se je že čist sprijaznu, da jaz pač omagam prehitro, ponavadi že kar na kavču, tako da sem zjutraj bolj pri volji, pa še to bolj med vikendi, med tednom je treba hitr ustat... Je pa res, da je takrat tolk boljše! Sams, čimprej odženi skrbi zaradi rezultata hormonov! Tvoji to ne bo prav nič koristilo! Meni so tudi zadnjič hormoni dvignili verjetnost na 1:800, pa je bilo (žal samo kromosomsko) vse OK. Tale statistika včasih malo zmede, če pa pomisliš, kaj to pomeni v realnosti, je vsegaskupaj nič. Samo sproščeno in veselo! Ayo, tudi jaz bi se bližini mame najraje izognila, samo okoliščine so pač take, da žal ne gre. Smo pa visooooook zid naredili vmes, tako da se sploh ne vidimo - je moj stal na koncu parcele, ko sem jaz držala palico in je govoril - še malo dvigni, še nas vidi z bakona ! V komunikaciji smo pa zeloooo redkobesedni, včasih imamo tudi tihega pol leta! Sem pa več kot 100% prepričana, da jaz s svojimi čisto drugačna! Drugač pa mene v čustvenih zadevah tudi teli hormoni čisto prevladajo. Prej nisem tolk jokala, zdaj se pa sploh ne morem zadržat. No, lahko rečem da se od prejšnje nosečnosti tole sploh še ni normaliziralo. Kar naprej mi gre na jok, ali kej zelo veselega al pa žalostnega, mi je kar nerodno na trenutke. Včeraj sem kar pol ure jokala, ko sem dobila sms, da je kolegica rodila Evo, sem se spet razpisala - uživajte petek - sicer ni glih za metek - je pa vseeno jutri sobota!