|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006
23.2.2009 20:49:42   
Bubacka
doma na zidu sem narisala vse črke in zraven slikico na tisto črko kje se začne, vsak dan ponavljava, pa vse pozna!!! in tudi ponovi več krat! če ne verjamete, nič se ne bom pritoževala!!!

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
24.2.2009 0:34:12   
r1ta
U madoniš, kaj zamujam!user posted image

No, midve se imava še naprej lepo. Ančka uživa in veselo osvaja nove besede. Danes je osvojila glej, koza, čunek in ovca.
Glede dvojezičnosti je odvisno koliko se oba starša pri tem trudita. Čeprav kot sem že rekla, jaz govorim z Ano slovensko ona mi pa odgovarja Nizozemsko. Razume torej dva, oziroma tri jezike, ki se pri naši hiši uporabljajo vsak dan. Bere tako kot Lovro, s knjigo obrnjeno narobe in po svoje. Šteje po slovensko do pet (samo zaradi pet malih račk in pesmice o muci), po nizozemsko pa šteje do deset in to tako da jaz rečem ena, ona dve, jaz tri, ona štiri in tako naprej... Da bi sama štela začne pri osem in potem vsepoprek. Zna pa tudi ponoviti če čebula če neb mela, bi čebula bula bla in to se sliši tako: bula bula bula bula bula bula bula bla. Obvlada sestavljanke po recimo deset različnih likov, ki jih je treba vstavit v pripadajoči prostor, puzzle ji zaenkrat še ne grejo. Željo za škarje je kazala že dolgo, vendar se mi je zdelo prehitro, včeraj je pa vzela nečakove in list papirja okoli in okoli prerezala. Zamudila se je za celo uro! No tak... Plenica pa pri nas še vedno rula. Ko je pokakana in jo previjam pa reče: "Mami kakala bum", namesto bom. Bolj pozno kot nikoli, ne?

Zdaj se grem pa k njej stisnit!

Bodite mi zdrave/i in lepo se imejte!

Najaa mislim nate!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
24.2.2009 7:00:56   
essa411
Jutro!
R1ta, enkrat sem tud jaz poskusila Lana "učit" angleščino oz. par besed...2x je ponovil za mano (itak sem dol padla od smeha) pol je pa že rekel: "kaaaj jeee..." (kar reče, ko kaj ne razume)...Za jezike se mi zdi super, da jih otrok obvlada več, ostalo mi je pri teh letih vse forsiranje. OK, razen če otrok res uživa v tem, ker, seveda, obstajajo izjeme. Kolegičin triletnik tudi "bere" samo enciklopedije, gre na internet, vtipka krtek in gleda risanko...

Včeraj zvečer se je naš miš spomnil, da gre narest klobaso na wc in je sedel gor pol ure samo zato, da si ne bi blo treba umit zob! Sem si kar pručko prinesla in vahtala, da ne bo dol padel in poslušala: "Pa baso bom naledu, pa bom vodo putegnu, pa plavala bo čau čau..." Itak ni blo nič iz tega...

< Sporočilo je popravil essa411 -- 24.2.2009 7:01:58 >

http://essa411.moj-album.com/

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
24.2.2009 9:35:21   
Barbk
No takole-Manca je v vrtcu, v svoji vsakodnevni opremi. Se pravi ni maškara. No mogoče bo čez dan pokazala kaj zanimanja, ker so skoraj vsi v njeni skupini našemljeni. So tolk luštni. Pa vse vzgojiteljice v traktu so trobentice. So tolk dobre. user posted image
No takole babuške, upam, da smo s tole "vojno" zdaj zaključile. Meni se zdi tole "tekmovanje mamic" (ne leti na nobeno mojo RR-jevko, ampak na splošno kot sem lahko do zdaj zasledila v svoji širši okolici) čisto mimo. In tudi samohvala mi nikoli ni šla. Čeprav bi bilo dostikrat bolje, če bi se znala kdaj pohvalit. Prav tako se ne znam postavljati z dosežki Mance. Mi je nerodno....Pa ne vem zakaj. Mamice smo ponosne na naše otroke in njihove dosežke in ne vem zakaj  bi morale to skrivati in čakati, da ljudje okoli nas sami odkrijejo "talente" in znanje naših otrok. Vsaki mamici, ki zna pohvalit svoje otroke drugim lahko ploskam. Zato babuške moje, prosim od zdaj naprej dajmo se sprostit. Smo prijateljice in zato si lahko delimo vse. In prav je, da se vsaj tukaj pohvalimo, pohvalimo svoje otroke, bližnje. In tudi prav je, da izrazimo svoje mnenje, morebitna nestrinjanja. Jaz v tem ne vidim nič hudega. Mogoče sem res padla z Marsa in še zmeraj verjamem v pravljice, samo dajmo se imet še naprej rade, take kot smo, z vsemi napakami in napakicami.
No zdaj sem pa res nehala s tem. Sem se skašljala.

Jej, preden zaključim vam moram zaupat, da že kak teden čutim škratka. Ne redno, le ene parkrat na dan, samo se mi zdi, da je to to.
Naja in Nika mislim na vaju. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

R1ta pogrešam te.
Essa basa me je nasmejala. user posted image

< Sporočilo je popravil Barbk -- 24.2.2009 9:36:06 >

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu essa411)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
24.2.2009 9:49:34   
emaa
Barbk a veš kaj sem te hotela vprašat, si imela/imaš med to nosečnostjo kaj slabosti, bruhanja. če ne imaš srečo, mene je vse to doletelo takrat in to ornk.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
24.2.2009 10:09:55   
Barbk
Ja Ema tudi mene je doletela slabost. No slabo že od začetka, pa vsake toliko kaka bruhica. Slabo mi je že manj, v avtu še zmeraj fuuuuuuuuul. Bruham pa tudi res bolj poredko. Mislim, da sem jo kar dobro odnesla kar se tiče slabosti. Sem pa hitreje zmatrana, da o zadihanosti sploh ne govorim. Sem ko kaka pokvarjena stara čuha puha. user posted image  
Kako pa ti in tvoj projekt?

< Sporočilo je popravil Barbk -- 24.2.2009 10:10:17 >

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
24.2.2009 10:24:47   
emaa
Projekt trenutno v mirovanju, to je pa tako, če pri kašlju komaj dihaš, kaj šele kaj drugega. 

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
24.2.2009 13:05:16   
r1ta
Barbk saj bi se večkrat oglasila, pa sem res totalno zaposlena. Prejšnji teden so imeli otroci počitnice in smo bili veliko skupaj, pa še babi je imela dopust, dedi rojstni dan in v petek veliko fešto, v soboto je imela svakinja rojstni dan, zvečer sem šla malo s kolegicami ven, dopoldnevi minejo tik tak, popoldan skuham kosilo, zvečer pa greva ponavadi na potep. V glavnem razgibano. Na internet pridem šele pozno zvečer, pa še takrat rihtam in prevajam ene tekste za našo firmico, katere ponudbo bomo v kratkem malo bolj razširili.
Sem vesela da tvoja škratka brcata! Kar naj! Fejst!user posted image

Evo, bežim, dobim nečakinjo in nečaka, pa moram kosilce skuhat, moja Pikanogavička pa spi!

(A. Einstein)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
24.2.2009 17:57:15   
Vilma
Barbk tudi jaz sem padla z Marsa,. In očitno verjamem v pravljice in to, da Stella pozna črke in poskuša brati! Zdaj pa al je nerodno Babucka povedala al ne je pa čisto vseeno, jaz bom njeni mali čestitala za prve črke! user posted image  Bravo Stella. user posted image

Dominik je bil te dni bolan, virozica. Danes sem ga mislila dat v vrtec zaradi maškur, pa je spal do pol desetih. user posted image  Včeraj sem se odločila, da ga zjutraj ne bom budila. Če bo vstal do sedmih, gre v vrtec, če ne očitno bolj rabi spanec kot maškuranje. user posted image  In res je tako, ker sine kategorično zavrača svoj kostum, medvedka. Saj se še spomnite, kaj govori: to ni moje. In ga živ krst ne prepriča, da bi oblekel medvedka in dal kapo na glavo.
Smo pa bili zdaj na pusti povorki, sem mu narisla obrazek in ko smo bili že zunaj na hitro dala kapo na glavo, tako da sploh ni opazil. user posted image  Zdaj sta z atijem na pustnem rajanju z Melito Osolnik, midve z Julijo pa sva prišli domov. Mala je danes spala samo  45 minut in je zunaj sitnarila. No zdaj se pridno igra.

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
24.2.2009 21:20:12   
r1ta
No tak. Mi smo popoldan šli še enkrat rajat in si prislužili karte za kopanje. Še jaz sem si namalala nekaj a la beneška maska na obraz! Ana je pa skakala in plesala, da jo je bilo veselje gledat. To dete se ne boji ničesar. In res zna biti potpežljiva, predvsem pa je zelo prilagodljiva. Je naporen ritem za njo mačji kašelj, če je zdrava kot se šika.
Danes so nove besede ura in gremo, žoga je pa uoga. user posted image

Sem pa prijetno utrujena tako da spijem pivce in grem kmalu počivat!

(A. Einstein)

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
25.2.2009 8:11:24   
Shorty_
Punce moje sam napišem da sem presrečna za rahle brcike naših dvojčkovuser posted image user posted image user posted image
grem naprej prošnje pošiljat, pol pa kuhat in na šiht, rada vas imamuser posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
25.2.2009 8:29:34   
PAJO

dobro jutro

kako ste,mi smo dobr,blaz je v vrtcu,midve pa sva sami doma.
ste zdravi

lp in ena user posted image   za vas

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
25.2.2009 8:41:39   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: PAJO

dobro jutro

kako ste,mi smo dobr,blaz je v vrtcu,midve pa sva sami doma.
ste zdravi

lp in ena user posted image   za vas

Mi smo ok, jz bi pa kako slikico Blaža in Žanike

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
25.2.2009 14:39:50   
crci06
Če omenjate pretirano hvaljenje, se pa moram oglasit. Vem, da se najdem tle not in tudi, da me druge najdete. Sestavljanke - včeraj sva ga ravno med hokejem gledla, kako je samsestavil neko leseno iz pikapolonice -  2 levčka, če katera pozna. Nisva dojela, da jo je res sam sestavil, 3x, edino zadnji 2 je "oba 3" zamenjal  user posted image . In sem rekla, zakaj potem jaz čuvam eno, ki jo je dobi za RD, kao ful težko, mu jo dam, prvič videl, 20 koščkov in jo je koj sestavil (pazi to: zamenjal je zanji dve, očitno pobezlja, tako kot mami), midva ponosna. In sva isto brala: 3-5 let: 16/20/25/48 in si mislila "uau". Jutri mi bo to že čisto navadno. Pomoje je tudi Bubacka tako v afektu pisala. Pa naj bo ponosna, zakaj pa ne. Jaz imam v živo primer, ko mi ženska nalaga, da ko je naš shodil pri 10,5 čisto samostojno, da njena tudi že skoraj hodi (pri 9). Sej sem jo mislila tam pri 15m vprašat, kaj je zdaj iz tega, kdaj bo res shodila iz tiste opičje hoje z obema rokama pri mamici, ampak zakaj pa bi. In če že konkretno opravljam, nekatere poznate, druge ne, vem pa, da bere: tudi ta otrok že zelo dolgo "pozna abecedo". Ve, katera črka je narisana pri pesmici in poje pesmice z dvema kiticama itd. ni si pa upala pri 1,5 letu spustiti po nejčevem toboganu z 1 stopnjičko. In potem sem jaz mamici težila, da je čas, da ji kupi kakšno igračo, ker razen lončkov ni imela ničesar, niti flomastrovuser posted image  ona pa meni nazaj, da sem preveč aktivna, da se mulcu vsiljujem, da ne bo samostojen, da mu dajam čisto pretežke izzive (kot npr. tisti tobogan, ki bi ga vsi decembrčki zmogli user posted image ).
Pač, različni smo si.
Evo, sem se razpisala, ker se mi je zdelo, da pričajujete moj komentar user posted image

Zdaj grem pa do konca prebrat, če redko prideš, se nabere user posted image
Drugače mi je pa RR malo dol padel. Zdajle se mi je nekajkrat zgodilo, da sem srečala res meni antipatične ljudi, npr. zelo mlado mamico s tremi otroki, ko bi se najraje stran obrnila, da niti "dan" ne rečem, potem si pa mislim, bogve, če mi ona kje tle nasvete ne deli, jaz pa slepo zaupam. In ker sem mnogo bolj ekstravertirana od večine, mi je hitro jasno, da ko me mlade mamice vprašajo, katerega januarja ima N RD, da me bojo tle poiskale, men se pa pač tega ne da.

In sem razmišljala, da bi nick menjala, samo potem jim samo priznam premoč: jaz se bom takoj zagovorila, ker pač mi laganje ni v krvi, pa vas moram skenslat, drugega pa itak ne bere skoraj nikol...

No, tolk, če me je katera pogrešala.

Zdaj grem pa mal počivat, ker sva:
PAZI TO user posted image
bila na sprehodu na hribu, za kar jaz porabim  švoh 1,5 ure normalne hoje (pred 60 min je ne pretečem), N je pa celo pot sam hodil. Trajalo je res 2x tolk, amapk tega razen tistih, ki ste se mi pofočkale že pred pol leta, ko je že N hodil gor.... user posted image user posted image user posted image  sej se mi ne da, sem se  mislila malo  norca delat... 

grem še pogledat, kakšne slike so ratale od moje najlepše maškarce user posted image

(odgovor članu essa411)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
25.2.2009 15:07:31   
crci06
Emaa, bravo!!!!
In shorty, tudi!

IZVIRNO SPOROČILO: Barbk

Manca obvlada komandiranje. user posted image   

Ne me ***, kolk sem se zdajle nasmejala.

Me prav zanima, če me čaka še kakšen Bubackin odgovor, še nisem vsega prebrala...

Seveda, lahko je otrok genij, to da nekdo bere narobe obrnjne knjige svaka mu čast,, čeprav vprašanje, če je to zanj najbolje. Tudi sama sem se že vprašala, če ima smisel, da se hvalim, da na "lepo se imej" N odgovori "hvala enako" (pa še vedno otrok ne govori tako, kot stella in prej omenjena dečva 1 leto nazaj) - sej na koncu bo pa samo marginalec zaradi tega. In se bo potuhnil in zatrl talente. Ne se hecat, da ne vem, kaj govrim. Sej vem, sej, ko bo treba čez 1 leto biti vljuden, pa ne bo vedel, kaj odgovorit. Grem stavit, da marsikdo pri 6 letih tega ne reče, to je pač zdaj faza...

In ja, če se potrudim, siurno se lahko midva oba cirilico naučiva v 1 mesecu, samo zakaj že?

Priznam pa, da poleg user posted image  legic in  sestavljank ima otrok tudi zelo rad igro "pari" in ko se mi v kakšne pol leta nabere dovolj nekega materiala, bom potem tudi naredila pare o črkah. Zakaj? Zato, ker sem z otrokom 24/7 in je že meni dolgčas, da bi se igrala samo z 2 paroma. In jih dam več... In potem ima tista ženska prav, da ga posiljujem. Samo brani se pa ne?!? Rad imam izzive. Tako, da če otrok izstopa v 1 stvari, je lahko napiflan, če izstopa v vseh, je pa genij, če je to res.

Moramo pa vedet, da če nekdo šteje do 10, tako, kot odrasli, bi moral 100x šteti in se nikol zmotit. To, kar počenjo naši v igri, kar počnemo vsi že zaradi prisile it po kakšnih stopnjicah ipd... zazamotit, to je pa boljši ali slabši približek.

Ampak, ker smo vse vesele takih uspehov, ko v 1/10 poskusov zadane pravilno vseh 1o cifer, jaz kar privoščim, da se pohvalite.
Jaz se,  pa me še nikol niste tako direkt dregnile.

Noben pa ne ve, da ko mi je hudo, pa potihnem.
Če tukaj jamram, to ni še nič...

A je to hvala, da pozna vse žitarice? user posted image user posted image user posted image
Ko kaj kuham, mi prinese, kar rečem.

In še to, končno smo začeli tudi mi malo govorit in malo knjigice gledat. In celo rad posluša pravljice iz radia user posted image  Mogoče je zdaj v tej fazi, začel je vsekakor z motoriko. Zdaj pa retorika.
Če bo mami kdaj utihnila, da sploh pride otrok na vrsto user posted image user posted image
In sigurno bomo za zabavo v knjigici tudi kakšno črko poiskali in bom vesela, ko jo bo prepoznal. In potem znal pisat, pa čeprav  najprej samo svoje ime. In mami, upam.

Madonca, dejmo se hvalit, sej smo lahko ponosne!!!

A ni res?

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
25.2.2009 15:10:58   
crci06
O, Pajo, živjo!
In hvala za kavico! Dobro idejo si mi dala!!!
Uživajta, ko sta sami in se crtljajta!!!

Ful sem vesela, da sta Najaa in Nika OK, da bosta kmalu doma,

Barbk, tebi pa zelo zelo privoščim, da si ponosna na prve brcike tvojih dvojčkov! Sej še bojo, še veliko, še bolele bojo user posted image , ampak prve so pa prve user posted image  To je kot, da ti prvič reče "mama"...

Lepo in rade se imejmo!

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
25.2.2009 21:19:53   
Shorty_
moj_moj in pa frufru men sta vajina pobčka itak originalna ker ful veliko sama prehodita, sej naša tud ampak se že od postaje do doma pregovarjava če bi al ne biuser posted image

kar se pa tiče naših zasledovalcev jih je pa itak pri vsaki nekaj (pomojem). jz nicka ne bom menjala, pišem kar si mislim če mi pa kdo kaj pove kar je prebral pa rečem samo kaj maš pa ti za en nick na RR in hitro zaključiva. Tko da sekirat se nima smisla zaradi njih, čeprav gre men tud učasih na jetra, stavki kot so aaaa Nika je pa decembr 2006, ahaaauser posted image

Kar se tiče pa hvale naših decembrčkov pa je prav da se pohvalimo in tudi da malo pokomentiramo pohvale na tak in drugačen način.user posted image

jz vas imam vse zelo rada in pa hvala Bubacki ki nas je malo nabrcala in smo malo več napisale, vrjetno smo kej takega rabileuser posted image

grem v pančevo deželico, pa sej veste da vas imam rada, vas in vaše male navihane čmrleke

aja Nika bo pa Mančina konkurentka v komandiranju, jz ji pravim mala direktorcauser posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
25.2.2009 21:35:57   
Vilma
Moj_moj a veš, da sem jaz res "čakala" na tvoj odgovor. user posted image  Sem vesela, da si se javila, res. user posted image
Kar se pretiranega hvaljenja tiče...ne vem, jaz za nobeno nimam občutek, da se je kaj pretirano hvalila in moram rečt, da tud sama nimam občutka, da sem preveč hvalila Dominika. user posted image  Bolj znam pojamrat, da je kaj narobe kot pa da pohvalim sina, kaj zna.

Kar pa se tiče mojega osebnega mnenja o učenju črk, branja, štetja, učenja tujih jezikov (izjema so dvojezične oz.večjeznične družine!) dveletnikov. Zame osebno je to vse forsiranje in sigurno dve leti prezgodaj za otrokov razvoj! Pri dveh letih naj bi se otroci igrali ne pa brali, govorili angleško, šteli... Pustimo otrokom otroštvo. Čim dlje.

Ampak starši smo si različni. Jaz verjamem vsaki, kaj vaši otroci znajo. In se bom veselila z vami! Saj je bil do zdaj to problem, kajne? "Verjeti"!

No jaz debato razširjam naprej, če se kateri da: a je primerno razvoju dvoletnika, da to zna? Moje osebno mnenje je, da so take stvari prezgodnje! Za dve leti.

In kaj nam staršem ostane, da naučimo dve leti starega otroka?Npr., da ga odvadimo dude, stekleničke, če jo še ima. Da ga počasi odvadimo od pleničke. Da ga navadimo spat v svoji postelji. Da ga navajamo na red in čistočo: zjutraj in zvečer umit zobke in obraz. Da mu pustimo samostojnost, ko se hoče sam obleči. Ne pa, da ga učimo črk, številk in tujih jezikov.

Tolk na hitro, res nimam več časa, da bi več napisal. Upam pa, da sem bila jasna in nič žaljiva.
Lep večer in upam, da zjutraj kaj preberem na to temo. user posted image  
(da ne bo spet izpadlo, da sem padla z Marsa in verjamem v pravljice, a ne Barbk? user posted image  By the way bejb, čestitke za prve brcike! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
25.2.2009 23:21:45   
r1ta
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

In kaj nam staršem ostane, da naučimo dve leti starega otroka?Npr., da ga odvadimo dude, stekleničke, če jo še ima. Da ga počasi odvadimo od pleničke. Da ga navadimo spat v svoji postelji. Da ga navajamo na red in čistočo: zjutraj in zvečer umit zobke in obraz. Da mu pustimo samostojnost, ko se hoče sam obleči. Ne pa, da ga učimo črk, številk in tujih jezikov.

Ja Vilma, se strinjam s tabo. Čeprav določene reči otrok sam pobere in to s svetlobno hitrostjo. Jaz nikoli nisem forsirala štetja. Ne vem kdo ga je, sumim pa na taščo ker dvomim, da je štetje do deset slišala v vrtcu. Ali pač, ker je v vertikalni skupini (najstarejši so stari 4 leta). In če jo slišim, da šteje kar tako nekaj jo pustim, če pa vidim, da želi prav prešteti like v knjigi jo pa popravim, forsiram pa ne. Do pet pa zna po slovensko zaradi pesmic, pa še to samo kadar pojema določeno pesmico. Črk še dolgo ne bo poznala, kar se mene tiče. Ne vidim smisla v tem. Raje vidim, da razume po slovensko in nizozemsko in da se zna sporazumevati do 4 leta, ko bo treba v šolo. In raje vidim, da se do takrat "nauči" rezati, lepiti, čečkati, risati, pacati, plesati, peti in kričati, predvsem pa uživati brezskrbno otroštvo.

Napisati pa želim še to, da me hvaljenje in ponos drugih ne motita. Lepo je, če se ljudje pohvalijo z lepim in lepo je, da so ponosni, da imajo nekaj ali nekoga, na kar/kogar so lahko ponosni. Vsekakor raje slišim to, kot pa kaj slabega...

Danes sem bila popoldan bejbisiterka vsem trem in me že skupaj vleče tako da grem... Ančka pa ima probleme, ker pogreša atija. Je klical zvečer, pa se je samo drla v telefon in ga klicala, kot da hoče, da stopi ven iz telefona. Tako da bomo telefoniranje do nadaljnega ukinili...user posted image

(A. Einstein)

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
26.2.2009 8:01:45   
Vilma
R1ta se strinjam s tabo. Seveda, da veliko stvari otrok pobere sam. Štetje je res kot pesmica. Se hitro naučijo. Tudi Dominik šteje do pet. Do tri bolj zaradi fraze, ki jo imamo: "en, dva, tri gremo" govori non stop. user posted image  Do pet pa ne vem od kje je pobral, verjetno v vrtcu?!

Sama sem tudi dostikrat v dilemi. Dominika tudi zanimajo črke. Zdaj, ko mu berem knjigice, ga dostikrat zalotim, kako s prstom kaže po črkah in me oponaša v branju. Dostikrat me vpraša: kaj to piše. Pa mu povem.
Včasih si zmišljuje, kaže na besede in govori.: tuki piše Dominik, tuki piše Julija, tuki piše Balada.  (by tje way tako izgovarja moje ime)user posted image

Se tudi sama sprašujem, kaj pa v takem primeru, ko otrok sprašuje? Mislim, da je prav, da mu odgovorim. Ampak forsirala ne bom. V tem je razlika. Ne bom mu kupovala igrač ala abeceda, da se bo črk naučil. Ne bom mu kupovala števil, da bi se naučil pravilno šteti. Ne bom mu ob učenju besed dodajala še angleške zraven, ker je prezgodaj. R1ta pri vas podpiram večjezičnost. Prav je, da Ančka pozna jezike, ki se govorijo pri vas doma. Meni je na trenutke žal, ker Dominik ne pozna jezika mojih staršev. Po drugi strani pa si ne predstavljam, da bi z njim govorila v tem jeziku doma non stop. Ker tudi meni ni tako blizu.

Pa še to. Predvčerajšnjim sem govorila z Najo. Če bo vse po sreči, gresta z Niko proti koncu tega tedna že domov. user posted image  Mislim, da bo še sporočila. Držimo pesti, da bo res tako. user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
26.2.2009 8:18:33   
Shorty_
No Vilma tudi jaz se strinjam s teboj. Recimo Nika je pesmice in barve pa štetje prinesla iz vrtca, in velikokrat moram prav vprašat vzgojiteljico katero pesmico so se naučili da jo z njo lahko zapojem.

Kar se tiče pa učenja, pri dveh letih ja jz sem ji ukinila dudo čez dan in ustrajam da zaspi se v svoji postelji, če ji nekdo nekaj da želim da se zahvali, skratka vljudnostni izrazi dober dan, nasvidenje, prosim, hvala in oprosti, nazdravje, dober tek, skratka to kar imajo vsakodnevno tudi v vrtcu na programu.

Drugače pa je ne treniram za nobeno stvar oziroma sledim programu v vrtcu ki me velikokrat prehiti. Tudi odvajanje od kahlice spada v to obdobje učenja in navajanja.

seveda če pa otroka nekaj zanima in sprašuje pa mu seveda odgovoriš in pojasniš vse kar ga zanima, da potešiš malo radovedno bučko.user posted image

Malo brez repa in glave ampak ko bom kavico spila bo še kaj napisala

papauser posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
26.2.2009 8:19:15   
Shorty_
Najaa držim pesti da prideta kmalu v varno zavetje atija in Tije.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
26.2.2009 10:15:07   
Shorty_
No prenesem vam še lepe pozdravčke od Najee in Nike, obe sta ok, in komaj čakata da gresta domov.

No jz pa šibam počasi v službouser posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
26.2.2009 10:22:38   
emaa
Sem vesela za Najoo.
Moja dva sicer angleško ne govorita, razumeta vse, ker se to pri nas pač uporablja, od črk približno vesta črke za svoji imeni, ampak še to po moje le v povezavi z napisom na njunih vratih. Se ne sekiram, če hočeta lepo povesta, drugače ne.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
26.2.2009 15:07:37   
crci06
Tudi jaz sem vesela za Najo in komaj čakam, da nas tukaj preseneti. No, saj ne še danes, pa vseeno upam, da kmalu pride. V topel objem svojega doma in v našo lepo "malo" skupnost user posted image .

Tale abeceda mi pa še skoz ne gre iz glave - se mi zdi, da smo malo preburno reagirale. Zakaj smo pomislile, da stello skoraj pifla abecedo, medtem ko črke david-luka je pa normalno, če jih poznata, ker imata napisane. Se mi zdi, da če bi bubacka napisala na steno "stella, ati in mami te imava rada", bi bile pa vse ponosne, da stella že zna pokazat posamezne črke in kakšen simpatičen feeling za otroke ima bubacka. Ti kar... predvsem nadaljuj vzgojo po svojem občutku...

Kaj pa smučanje, a to, da naši smučajo, je tudi že pretirano forsiranje?
Če pomislimo na našo brezskrbno mladost, ko smo se v nedogled le sankali... no, eni še danes ne znamo smučat. Če imaš smisel za otroka, mu pomoje lahko karkoli prodaš skozi igro, pa tako kot v pesmici štejemo "en, dva tri", bi lahko tudi poštevanko vključil... user posted image  

pravkar me je otrok po imenu poklical, da ga pridem dvignit  user posted image  WTF user posted image

Glede govora smo pa mi zdaj v fazi, kot ste bile ve pred meseci. Kar ne morem verjet, od kje kakšno besedo pobere. In potem se pogovarjamo, kdo kakšno konkretno besedo sploh uporablja, kje jo je slišal. Počasi bom tudi jaz že lahko rekla, da moj otrok govori. Mi kar ne gre v glavo, čeprav bomo verjetno zaokrožili, da je spregovoril pri 2h letih.
Se kregam, ker pade v blato, pa mi pove, da bova oprala user posted image

Ampak "Vilma", kako pa tebe pokliče, to mi je pa ful smešno user posted image

morm it...
kva sm sploh hotla povedat?
user posted image
Pa malo med vrsticami preberte!

LP

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?