terida
|
Punce, živjo! A se me še spomnite? Prav slabo se počutim, ker sem vas tako zanemarjala... najprej nekaj dni nisem imela časa za RR, potem smo šli še na dopust in se je toliko neprebranega nabralo, da se potem kar nisem spravila zraven. No, zdaj sem se odločila, da se oglasim kar brez brat za nazaj, ker sicer ne bo nikoli nič od mene. Sem pa večna optimistka in še kar računam, da bom nadoknadila vse od 172. strani na forumu dojenček naprej Joj, zdaj kar nič ne vem kaj se vam dogaja... Si predstavljam, da ste ene že nazaj v službi ali pa se na to pripravljate - tako kot jaz. Danes je moj zadnji dan na porodniški (no, v resnici sem zadnji dan na dopustu od lani) - jutri grem delat!!! Ah, kaj naj rečem, tako čudno je. Ko sem rodila, se mi je zdel ta dan neskončno daleč. Potem pa sem se samo dvakrat obrnila in je že tu! Pa da vam malo povem kaj se nama je z Eriko dogajalo odkar se nismo slišale... Kmalu po dopolnjenem 10. mesecu je začela odklanjat moje mleko. Kar ni več hotela pit - ne zjutraj ne zvečer. No, po par dneh se je izkazalo, da zato, ker je tudi mene prvič obiskala . Očitno je res, da jim takrat mleko ne diši. Od takrat se doji samo še zjutraj, pa tudi takrat ne vem če sploh kaj spije - bolj ali manj se samo crklja pri meni. Sicer pa ostalo hrano je kot velika - njeni obroki so res ogromni in mi ni jasno kam ona to daje. Pa sploh ni debela! Že skoraj dva tedna se uvajamo v varstvo. Verjetno vam je že Zofy kaj pravila, da imamo isto varuško. Uvajanje je potekalo nekako tako, da je bila tam najprej po dve uri dnevno (da jo je nahranila), nato po štiri ure (da jo je nahranila in da je šla spat), zdaj pa je že dva dni tam skoraj cel dan. Eriki se pozna, da sva bili do uvajanja vedno skupaj in je imela sprva nekaj težav, a ji gre zdaj kar dobro. Na začetku je kar jokala, zdaj pa je tako, da ko jo oddam, malo pojoka, potem pa je takoj dobro in je v redu dokler je ne pridem iskat. Oz. dokler ne pride iskat otroka druga mamica, ki ni jaz in potem je jok, ker pač nisem jaz Je pa zelo zanimivo opazovat kako ti otroci pobirajo "fore" eden od drugega - kar na lepem doma začne počet stvari, ki jih prej nikoli ni. Je kar živa in mislim, da se je zdaj dokončno pokazalo, da ima moj karakter. Vsaj nekaj, če je že na videz čisti ! Čeblja non-stop in zdi se mi, da razume že skoraj vse kar ji poveš. Meni že dolgo pravi "mama", čeprav ne bi mogla še rečt, da že prav govori. A tudi reče "mama" in ga s tem jezi Bolj kot ji pravimo, da je "tata", bolj govori nazaj "mama". In ko gre zjutraj delat, gleda za njim, mu maha in pravi "mama papa" Hodi ob opori in je že zelo stabilna. Včasih stoji kar dolgo brez opore in enkrat je že naredila dva koraka. A se je tako zavzeto igrala, da sploh ni opazila! Zdi se mi, da bo kmalu shodila, čeprav se nič ne mudi. Raje vidim, da stabilno shodi, kot da bi jo nekaj prevračalo in da potem dobi strah pred hojo. Okrog 11. meseca naju je prišla obiskat patronažna - pred kakšnega pol leta sem vam to že pravila, a ne vem če se spomnite: okrog prvega leta vam pripada še en obisk patronažne, ki je namenjen oceni otrokovega razvoja. Ona si pač vzame malo več časa kot pediatri pa še otrok je doma v svojem okolju in bolje pokaže kaj ve in zna. V bistvu je samo opazovala Eriko, ko se je igrala in hodila okrog po stanovanju. In vmes malo komentirala kako kaj počne. No, na koncu je (pričakovano) povzela, da je z Eriko vse v redu - da se lepo razvija. Da se ji vidi, da raste v ljubečem okolju in da je bister otrok Njena mama seveda ne bi mogla bit bolj ponosna No, in patronažna mi je dala en dober nasvet kar se igrač tiče: zaradi razvoja koncentracije naj bi otrok imel naenkrat "razstavljene" tri igrače, ki jih menjuješ vsak teden oz. dva tedna. No, jaz sem zadevo samo malo omilila in ji zdaj dajem na voljo pet igrač naenkrat, ki jih menjujem vsak teden. Poanta tega pa je, da se otrok, če ima preveč igrač, potem z nobeno ne igra. Če jih ima pa le nekaj, potem se z njimi lepo igra. S tem, ko igrače menjuješ pa skrbiš, da se jih ne naveliča. Hkrati pa se potem seveda "novih starih" igrač razveseli kot da so nove. No, lahko vam povem, da se meni zdi, da zadeva res deluje. Jaz sem prej dala Eriki možnost, da je iz svojega zabojnika igrač vzela ven kar je hotela, a se je dogajalo samo to, da je vse igrače zvlekla ven, potem pa odbrzela naprej in se z njimi sploh ni igrala. Zdaj pa se res bolj igra s tistimi, ki jih ima zunaj. Ok, zdaj bom pa nehala, madona sem se razpisala! Računam, da se bomo zdaj bolj pogosto slišale, tako da mi ne bo več treba takih kilometrskih povzetkov delat
|