|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mali kričači NOVEMBERK 2008
16.2.2009 17:50:25   
mojsoncek
Oj! Nas vikend je bil svetoven... ko bi le bili vsi taksni user posted image

No, pa bom najprej pohvalila nasega Nejca... zadnjih nekaj dni zaspi "sam", no to pomeni, da ne zaspi na rokah user posted image , poleg tega pa je danes prvic v dobrih dveh mesecih in pol spal v svoji posteljici in to od 21.00 do 3.00, pa se potem do pol osmih user posted image . Sem se zbudila tako naspana, kot ze 100 let ne. Da niti ne govorim o tem, koliko prostora sva imela z mozekom v postelji user posted image .

Midva sva tudi izkoristila danasnji dan. Sva vozickala 2 uri in pol, sta celo mozek in tavelik pred nama prisla domov. Upam, da se vreme ne bo prevec pokvarilo oz. da se cimprej spet popravi.

obroki - ponavadi jih ima 6. Je pa odvisno kdaj se zbudi. Se nama je danes kar malo ritem sesul, ker je tako lepo spal ponoci.

bezigrajske punce - jaz se vam tudi lahko pridruzim pri vozickanju, kadar sem pri mojih v LJ. Sem namrec tudi sama bivsa BS3-jevka. In Luigi je super izhodiscna tocka tudi zame... ce me sprejmete seveda user posted image

Zdej pa sibam se malo tavelikega zabavat...

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
16.2.2009 18:22:11   
_katja_
čao!

Ja energija za smučanje?! sem se mogla fino pripravit, da sem v nedeljo vstala tako zgodaj (se pred Nacetom:), ampak je potem tako lustno da se splača. Pa že prej sva z dragim dosti okoli hodila (hribi & smučanje), tako da vem da je zgodnje ustajanje vedno poplačano. Pa še tam sva sama in skupaj, tako da se spotoma tudi veliko pomeniva:)

avtosedež: jaz ga imam zadaj, ker je bolj varno kot spredaj. Med tednom se vozim sama z Nacetom, za vikende ko gremo pa skupaj, sem pa včasih zadaj, če pa spi, pa spredaj. Kakor je. Sem se pa do sedaj mogla 1krat ustavit in dat dudo, 1krat se mi je pa jokal kaksnih 10 minut, ker sem bila na avtocesti. Sam itaq ce je pa spredaj in ga med voznjo kaj stimas, pa nisi pozoren na cestouser posted image

krema za obraz: imam od Mustela uno za mraz in je super. Pa ga vecinoma namazem zjutraj in popoldne. Če gremo ven ali pa ne. Je taka vlazilna. Drugače sem ga pa sedaj začela mazat z bepantenom tam kjer je imel une rdece flekce suhe koze in je skoraj zginlo user posted image

Obroki: pojma nimam, ker včasih cez dan ful spi (ce gremo kam), včasih je pa prikljoplen na 2 uri.  Ponoči ga pa zadnje čase tud mal biksa. Dons smo mel zurko od 2 do 4 user posted image

Jest ne vem kaj je to, ampak Nace ne spi v stanovanju skoraj nic. Sva se od 12,00 do 14,00 matrala, da bi zaspal noter, da bi sla se jaz lahko spat zraven. In vedno ko mi je zaspal na rokah, ga dam v posteljo in jokuser posted image Sem parkrat prakticirala, potem ga pa ze rahlo tecna napokala v vozicek in sla do konca ulice (ulica ni dolga) in je zaspal in je potem spal se dol v predsobi 3 ure in pol. user posted image Zdej sem pa spet super volje, ker se je on zbudil dobre volje in naspan, pa me je spet začaral s škrbastim nasmeškomuser posted image

Naši kolki so okej. Se je pa glih med UZ polulal....hehe...me je dohtar prasu, če sva se zmenila z Nacetom, da to nardi glih pri pregledu :)

Dobila sem DM kupon. Bom sla v sredo v Lj in bom vnovcla.

Lep večer...grem palačinke narest k so se mi zaluštale:)
K

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
16.2.2009 19:44:56   
letalo
ojla!

No mi smo bili danes končno cepljeni, prav tako je popil tisti sirup proti rotavirusu. Me je zdravnica opozorila, da moram sedaj 14 dni res paziti na higieno rok, ker se cepivo izloča preko blata in se lahko sama okužim z rotavirusom; kupila sem si kar tisto razkužilo za roke. Kako se pa ve lotevate tega?

Mi gremo čez 14 dni na smučanje za 1 teden, pa sem v lekarni izvedela, da se dojenčkov do 3 mesecev sploh ne sme mazati s sončno kremo user posted image Vseeno mi je pol dala eno z zaščitnim faktorjem 50 za po ličkah in rokicah. Sej ne da ga bom izpostavljala soncu, tudi čez voziček imam vedno še tetra plenico sam ziher je ziher. Se mi je pa že pri nas zgodilo, da ko sva šla na sprehod, da ga je sonček dobil čez tetra plenico in je imel kar lepo rdeča lica, sicer ni bilo nobene panike, sam res tako vidim kako je občutljiva ta kožica...

Katja - glede turne smuke in hribov te popolnoma razumem; tudi sama veliko hodim v hribe, plezam, turno smučam in sem tekom nosečnosti komaj čakala da bom spet lahko nadaljevala s tem. Sedaj po treh mesecih mi kar uspeva, sicer s prilagojenim programom ampak...res se splača zjutri zgodaj vstat in se dvignit nad nižinsko meglo in bit v hribih na sončku s fajn družbo - to je to!!!!!! Res komi čakam da se nama z lubijem še mali v ruzaku pridruži - sem si že nabavla knjigo z otroki v gore od sidarte, pa se mi že cedijo sline....

Neposredna povezava do sporočila: 1928
16.2.2009 20:38:16   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

bezigrajske punce - jaz se vam tudi lahko pridruzim pri vozickanju, kadar sem pri mojih v LJ. Sem namrec tudi sama bivsa BS3-jevka. In Luigi je super izhodiscna tocka tudi zame... ce me sprejmete seveda user posted image

Seveda te sprejmemo! Dej mi na ZS tvojo telefonsko pošlji, pa ko boš kaj v teh krajih, da se zmenimo za kako skupinsko furo...

Dario je bil spet en sitko popoldne, ga je nekaj napenjalo, potem sem mu dala kapljice proti krčem in se je malo umiril. Ma fora je, da mi vsake toliko časa (večkrat na dan) začne jokat in ga nikakor ne morem umirit - ne pomaga ne duda, ne zibanje, ne petje...niiič. Zdere se do konca in potem je čisto izžet od tega. Pa se že malo umiri in spet ueeee! Očitno ima neko težavno obdobje. Sicer pa važno, da mi ponoči lepo spi.

Nič, grem pe nekaj narest, pa malo pred TV potem pa počasi spat. Bye!

Neposredna povezava do sporočila: 1929
16.2.2009 21:28:49   
onur
Zdravo. Za nami je dober dan. Dopoldan smo bili zunaj. Po kosilu pa je bil še možek s Petjo, mamica pa je pospravljala po hiši.

Andromeda, glede obrokov, jih ne štejem, ker včasih se doji na uro, včasih na dve, ... Ponudim ji joško in vidim. Ga pa zadnje čase kar neki svira pri dojenju in se obrača stran. En čas vztrajam in ji dam dudo, nato pa uturim joško in vleče. Če pa ne uspe, pa ji dam moje mleko po flaški, vendar bolj malo. Smo pa se danes dojili brez nastavkov (do sedaj sem dojila z nastavki in enkrat sem provala brez, vendar ni hotla zgrabit in se je kar davla, sedaj pa je zgrabla). user posted image user posted image user posted image user posted image Upam samo, da mi ne bo razžrla bradavic.

_Katja_ bravo za kolke. Mi jih imamo v sredo in me je prav strah, ker na začetku in drugem pregledu niso bili ok.

Sedaj bom še malo likala, nato pa spat.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

Neposredna povezava do sporočila: 1930
16.2.2009 21:47:43   
nagajiva
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Dario je bil spet en sitko popoldne, ga je nekaj napenjalo, potem sem mu dala kapljice proti krčem in se je malo umiril. Ma fora je, da mi vsake toliko časa (večkrat na dan) začne jokat in ga nikakor ne morem umirit - ne pomaga ne duda, ne zibanje, ne petje...niiič. Zdere se do konca in potem je čisto izžet od tega. Pa se že malo umiri in spet ueeee! Očitno ima neko težavno obdobje. Sicer pa važno, da mi ponoči lepo spi.
Kot da opisuješ našega škrata. Danes je mel 3x tako "rundo". Je tako kričal, kot da ga iz kože dajem in to kar naenkrat. Spi, pogleda gor in uueeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image . Pol pa tiste njegove solzice, da mi kar srce para. Sem mu 1x kar kapljice proti krčekom dala na dudo, da se je končno umiril. Ma me je strah, da ne dobi kake kile. Pri fantkih se to rado zgodi, če predolgo jokajo-baje user posted image .

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 1931
16.2.2009 21:59:05   
Andromeda
No, sem že spet tukaj...

nagajiva - glede kile mislim, da je že dal čez to kritično obdobje, pri 3 mesecih je trebušna stena že bolj čvrsta. Hja, očitno imajo naši škratki neko čudno obdobje, ko se morajo pošteno najokat user posted image Je pa res hudo, ker ne veš, kaj nerdit, potem pa še opazi oz. začuti tvojo nervozo in nemoč, je pa še huje. Jaz ga vseeno probam umirit, da ga lepo stisnem k sebi in mu nežno pojem, pa skušam ignorirat kričeče jokanje. Je pa potem še par minut rdeč v obraz kot kuhan rak. Pa na koncu mu kar glavo malo trese od napetih živcev. Upajmo, da bo čim prej mimo tole!

onur - super, da zdaj lahko dojiš brez nastavkov! Pa želim ti ugodne rezultate na UZ-ju v sredo! user posted image

No, zdej pa res pod tuš in spat!

Aja - sem naredila nov album, zdaj, ko je dopolnil 4 mesece...

Lahko noč!

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
16.2.2009 22:05:30   
mojsoncek
Cer!

Pri nas je bilo danes popoldan pestro... sem sla v zgornjo kopalnico previti Nejca in cez par minut slisim tavelikega, da gre po stopnicah. Kar naenkrat pa slisim tup, tup, tup, tup... in na koncu jok. Jaz zaupijem v kopalnici, Nejca pustim na previjalni (ups) in letim na stopnisce. Ja, nas pogumni veliki mali je padel po stopnica, ko je hotel priti pomagat Nejca previt. Se dobro da si nic naredil, samo v brado se je udaril user posted image . No, tistega mojega krika se je Nejc ful ustrasil in se ga eno uro sploh ni dalo pomiriti. In se cel vecer je bil obcutljiv sto na uro user posted image .

No, vse se je dobro koncalo... oba spita sita in umita user posted image ... jaz pa se bolonjsko skuham do konca (da mi jutri ne bo treba) potem se pa pridruzim mojim fanticem. Sem kar malo utrujena od 2,5 urnega sprehajanja user posted image

p.s. vidim, da nismo edini, ki poslusamo kricanje brez vzroka. Tudi pri nas se zna zgoditi veckrat na dan user posted image . Ponavadi je pa celo tako, da krici ali eden ali drugi. Mali kar tako, veliki pa zato da bi dobil pozornost user posted image .

lepo nocko vam zelim

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 16.2.2009 22:10:12 >

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
16.2.2009 22:24:33   
nagajiva
Andromeda-to za kilo si me kar malo potolažla....nisem vedla, da je že po 3m verjetnost manjša. Pa tud jaz Lovrotu pojem, ga nosim in skušam bit kar se da umirjena. Ampak ko slišim kričanje, kot da ga nekdo pretepa, pa solzice......verjetno sem podzavestno vsa nervozna in user posted image  seveda to čuti. Pa saj pravijo, da se morejo izjokat. Samo zakaj ponavadi, ko sma sama? Ko pa je ati doma, pa je kot user posted image ....
Ah nič, bo treba spat....pa spet (!) visim na RR, pa malo še na facebooku.....user posted image  ravno gleda en film, ko ga bo konec pa grema sigurno spat user posted image .......Tako spretno lažem, da si še sama ne verjamem user posted image user posted image user posted image .

Opazujem te, kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke....In šele, ko tvoja dlan leži v moji opazim, kako zelo majhen si. Tako si majhen-pomeniš mi pa ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 1934
16.2.2009 22:44:20   
onur
Andromeda, hvala za lepe želje. Sem pogledala slikice in je že pravi korenjak Dario.

Drugač je pa tudi pri nas tuljenje. Danes je bilo za čas kosila, vendar glede na to, da Petji ni bilo nič, sva jo z možem kar pustila v stolčku (ki je bil pri naju na jedilni mizi) in pojedla kosilo do konca, ona pa se je veselo drla. Zadnjikrat zvečer je bilo prav tako, pa sem ji joško dala in je enkrat potegnila ter zaspala. Ja nas vrtijo tile naši čmrlji.

(odgovor članu nagajiva)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
16.2.2009 23:03:06   
onur
še par slikc:

Petja in hrošček user posted image

naš pes user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
17.2.2009 2:54:04   
natasa78
Ojla punce, živjo!
No, končno spet malo pokukam tukaj gor- poglejte ob kateri uri!! Vidim, da kar pridno čvekate in da so vaši tamalčki že veliki korenjaki! No, priznam, da mi dnevi letijo tako hitro, da sploh ne dojemam:) še posebej sedaj ko je tako lepo vreme..v glavnem naši dve pupi veselo rasteta, ena je čisto tiha in mirna kot da je ni, druga po malem cmevka cel dan, tako da sem ćist srečna, da je samo ena taka cmevka, ker če bi bili obe, bi bilo...ojoj!! Na računalniku sem malo, ker hodim spat ob 8-9ih zvečer, saj sem le tako naspana in dobre volje (zbujata se kar pogosto ponoči), pa tudi poskusim bit čez dan čim več sama s tavelikim in tako sama sebe prisilim, da se mu posvečam malo več in se zato raje na daleč ognem compa:)....res se mi zdi, kot da nimam nikakršnega drugega lajfa kot spanje in teli dojenčkoti, ampak saj sem pričakovala, da bo tako nekako oz. sem pričakovala da bo še malo hujše, mi pa zaenkrat ni težko, tako mislim, da bi me tamalčke znervirale, pa tudi ponoči vstajat mi je lažje kot pri tavelikem. Na srečo prihajajo lepi dnevi, ko bo krasno za vozičkat, no, jaz pa imam na grbi še neke nedokončane stvari, ki me morijo in se sedaj spravljam, da bi jih dokončala, pa ne vem, če mi bo uspelo (ja, študij-itak!).Imam samo še zaključno nalogo, a je še katera takšna? Dej nej se pliz javi, pa naj pove kdaj ima čas za učenje, ker jaz se moram spravit, da dokončam do maja, da bom imela vsaj poletje frej. Po eni strani bi rada končala kar sem začela, po drugi pa bi raje uživala brezskrbno pomlad in poletje s pupama na sončku in pozabila na nedokončane stvari, ki jih imam na glavi:) Imejte se zelo lepo, uživajte in čvekajte še naprej tako pridno:), pozdravček, Nataša.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
17.2.2009 8:25:27   
mojsoncek
Jutro! Ena user posted image za vse...

Nejc "gleda" Dobro Jutro Slovenija in se igra z eno igracko, jaz pa za masino pijem kafe.

Ja, noc je bila bolj tako tako, ker je imel Nejc zurko od 3 do 4.30. Jah, sploh ni hotel zaspat oz. je dvakrat ze zaspal pa se je spet zbudil in kar nekaj tulil user posted image . Ah, bo ze...

Ja nic, se javim se kaj kasneje... pa pa

(odgovor članu natasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
17.2.2009 10:01:21   
Andromeda
Dobro jutro!

mojsonček
- hvala za kavo! No, važno, da ni Anžetu nič hudega, ko je padel po stopnicah. Uoam, da boš imela naslednjo noč (pa vse ostale nalednje user posted image ) bolj mirne.

onur
- Petja je pa "baba in pol", taka okroglolična lepotička...

nataša78 - user posted image za tvoji princesi, ja mamice dvojčkov ste pa res dobre, potem pa še enga fočka zraven...svaka čast! Glede študija - jaz imam 5 izpitov + 2 diplomi (dvopredmetni študij), si že kkaih 14 ni govorim: jutri začnem z učenjem pa mi kar ne uspe. Mogoče bom šla aprila, ko imam 2 izpita kaj delat.

No, Dario zdaj smrči v mojem naročju, je imel prej kričalnih 5 minut (ker je dobil zdravilo, HB ga vsaj ven ni pljunil), mogoče bova šla kasneje malo ven, sicer pa malo veter piha pri nas.

Nič, grem škratka v posteljico prestavit.

Neposredna povezava do sporočila: 1939
17.2.2009 10:27:43   
Toon
Upam, da mi bo danes uspelo do konca napisat preden bo alarm. Sem včeraj zvečer začela, napisala 2 stavka in je bil že alarm!

Naš vikend ni bil nič posebnega, če le veter ni preveč pihal smo izkoristili sonček, drugače sem pa prvič v življenju pekla krofe (generalka za naslednji vikend user posted image  ) in razen prvih 3 neuspelih poizkusov so na koncu prav dobro izpadli!

No pa da vas probam še ujeti z odgovori.
pitje - naša Ema kakor ima dan, včasih sploh noče nič čajčka piti, ji pa dajem Hippovega komarčka ali pa za prebavo, ji ga pa dam po flaški, ampak je sploh noče prijeti, tudi če je mleko noter, če sta kdaj sama suser posted image  jo komaj prepriča, da poje, jah je že ziza boljša user posted image
zaletavanje - naši se tudi doskrat zaleti ko se dojiva, predvsem če je zeelllooo lačna in se je treba hitro nafilat, včasih so pol tud kupčki taki grozni, sploh ne vem od kje jih jemlje!
duda - je noče sploh prijeti. je ista kot njena starejša sestra. Nikoli ni hotela imeti dude. kar je prav fino, ker jo pol ni treba odvajat od dude, ampak zdaj bi mi pa včasih kar prav prišla, da bi se prej potolažila.
obroki - jih ne štejem, ampak še vedno hoče jesti tam nekje od 2-3 ure, pa tudi ponoči vsaj 1-2x. Smo lačni user posted image
lupinica - nastavek za novorojenčke smo morali že vzeti ven, ker smo tudi na najvišji luknji preveliki in glava več ne pride noter, ampak ni panike, ker glavico že čisto drži. če sva sami v avtu jo vozim spredaj in pa izklopljen air bag. Ji je spredaj bolj všeč, ker več ven vidi.
kolki - mi imamo pregled šele v aprilu, ampak ob rojstvu je bil uz BP tako, da nič široko ne povijamo.
GH - nam je patronažna rekla, da naj začnemo s sokci s 4. mesecom, pol pa počasi naprej.

Tako upam, da sem se vse spomnila. user posted image

A ve mislite iti na plavanje z dojenčki? Jaz sem s prvi hodila in je bilo super tako, da grem tudi z Emo, mislim pa da začnejo konec marca. Komaj čakam. Sem pa planirala, da bi hodila še na kakšno telovadbo z dojenčki pa tukaj okoli nihče ne izvaja, ker je premalo interesentov. Takom, da nama ostane samo še plavanje.

Evo pa sem se razpisala, zdaj se pa šibam zrihtat, ker moram našega kužija peljat k veterinarju je bolan (ga dajejo starostne težave pri 14ih letih user posted image  ).

Neposredna povezava do sporočila: 1940
17.2.2009 11:07:18   
luna8
Ja na plavanje bom verjetno hodila, da se obe malo razgibava in greva venuser posted image

Obrokov pa imamo mi 5.

Kolki so bili včeraj ok, ampak se je drla, ko da bi jo s kože dajaluser posted image

(odgovor članu Toon)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
17.2.2009 11:08:57   
jada
Jutro

hvala za kavo. No mi smo tudi užival med vikendom. V soboto smo bili na dolensjkem pri tašči, v nedeljo pa smo vozičkal po našem koncu. Je bil prav lušten sonček. No včeraj sem šla pa malo na potep z Žigom po centru Ljubljane in na tržnicouser posted image .

Sedajle pa čakam na patronažno, ker pride glede uvajanja goste hrane, sem jo poklicala da mi malo razloži, kako je to pri otrocih ki imajo refluks, saj vidim da mi Žiga npr. po čaju vn bruhne, po aptamilu AR pa ne.

Pitje - pri nas Žiga popije na dan cc 60 čaja. včasih več včasih manj, odvisno od tega ali sva notri kjer imava suh zrak ali pa zunaj na sprehod ko mi spi.
Dudo -  pri nas kar prakticiramo, če ne bi najraje pojedel svojo roko oz. prst. Je pa res, da mi zvečer po novem ne zaspi več z dudo ampak brez user posted image

Drugače imamo pa sedaj dva popoldneva in večera jok in kričanje cc 20 minutno brez razloga, da je že Žiga brez glasu, potem pa se umiri in smeji kot da ni bilo nič, tisti čas pa tlači rokice v usta, tako da sem kupila Calgel - za zobke in mu namazala včeraj dlesni in je bilo potem ok. Mi je pa že pediatrinja na pregledu rekla da očitno ko dobiva zametke za zobke mu to že malo nagaja, ker ima tolk roko v ustih in ker se slini.

Mojsonček - pri nas je isto ko začne Žiga kričat se še Anja upre zato da dobi svojo pozornost in potem imamo pol ure žurko. Mami pa ob živce.
Onur - ja tale Petja je pa punca in pol že. user posted image user posted image user posted image

Katja - super za kolke, je mogel pokazati da zna lulat ko je treba. Ja ni kj se ni strinjal da ga tm en pregleduje.

Avtosedež - do sedaj sem imela Žiga spredaj, no z novim avtom pa je konec veselja in se Žiga vozi zadaj. Mal je problem ko sem sama in mu ne morem dat dude. Ampak - se bova mogla navadit tudi na to.

Joj patronažna,se slišimo kasneje

papa
S

(odgovor članu Toon)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
17.2.2009 11:26:55   
cursa
Ojla
Končno mi je ratalo dobiti toliko časa, da kaj napišem pišem.

Zadnja dva tedna imamo pri nas katastrofalno spanje. Bili smo že tako pridni. Zaspala je ob devetih in se zbudila ob sedmih, pojedla in zaspala še mal nazaj. Zdaj pa je vsega konec. Prvo bujenje že ob enih, takrat vžge duda, potem čez kako uro jok. Takrat damo malo čajčka in potem je ura tri ali štiri smo pa že na mleku. Morda bi blo čist vseen, če ji že ob enih dam mleko, vendar ima pa potem čez dan vsaj sedem obrokov, po 170 ml, kar se mi pa zdi absolutno preveč za 6 kg punčko. Sem že poskušala ji večerni obrok malo povečat, ampak noče vse pojesti, ker je želodček poln, a vendar očitno premalo, da bi zdržala do jutra. Komaj čakam, da bo stara 4 m in ji bom potem probala v večerni obrok dodat malo kašice, da vidim, če se bo potem stanje izboljšalo. Verjetno porabi več, kot pa z mlekom sploh dobi, al kako? Saj bi blo čist kul, če bi se že od začetka zbujali dvakrat na noč. Ker pa je že tako lepo prespala noč, me prav jezi ko je tega konec.

Kar pa se tiče dude, je pa tudi poglavje zase. Do pred kratkim je bila čist nora na dudo. Duda in samo duda. Zdaj pa je odkrila prste in dudo meče iz ust in prstke noter. Jih vleče ko nora. Morda jo bo tudi to minilo.

Tudi mi imamo pregled kolkov v aprilu in ne uporabljamo širokega povijanja.

Zdaj pa ven na sonce, čeprav piha veter. Mami rabi svež zrak. user posted image Pa eno močno kavo, da se sestavim nazaj od nočnega nespanja.

Lp

(odgovor članu Toon)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
17.2.2009 11:45:55   
mojsoncek
Jaz pa cakam "fato, da nam pride narediti generalko po hisi. Joj, kako bo spet lepo disalo user posted image .

Pa na sprehod bi sla tudi, samo imamo okrog in okrog take temne oblake, da samo cakam kdaj se bo ulilo user posted image

Se eno ? za tiste, ki imate otrocke na flaski. Koliko ml pojejo na en obrok? In ja seveda, koliko so stari in koliko tehtajo, da bom lahko malo primerjala. Nas Nejc ima 6 obrokov po cca 120 ml, v cetrtek, ko sem ga tehtala, pa je imel 4.760 g. In prav lepo napreduje.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
17.2.2009 12:02:26   
Andromeda
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Se eno ? za tiste, ki imate otrocke na flaski. Koliko ml pojejo na en obrok? In ja seveda, koliko so stari in koliko tehtajo, da bom lahko malo primerjala. Nas Nejc ima 6 obrokov po cca 120 ml, v cetrtek, ko sem ga tehtala, pa je imel 4.760 g. In prav lepo napreduje.

Dario ima zaradi refluksa zelo različno željo po hrani, enkrat poje 100, enkrat pa 180 ml... Če zračunam povprečje je 140 ml/ obrok, ima pa zdaj cca 6kg, korigirano pa ima par dni manj kot 3 mesece. Ja, in prav lepo napreduje Nejček!

cursa - 2 tedna nazaj se je tudi naš začel zbujat okrog 1 ure (prej je pa spal vsaj do pol treh), na srečo je po 4 dneh spremenil vzorec, zdaj mi celo spi od 20. ure do 4.30! Pa naj tako ostane!

Neposredna povezava do sporočila: 1945
17.2.2009 12:53:18   
cursa
mojsoncek- stari smo tri mesece in osem dni, tehtamo okoli 6200 g, pojemo pa od šest do sedem obrokov dnevno po 170 ml

Neposredna povezava do sporočila: 1946
17.2.2009 12:54:27   
mojsoncek
Sta prisle kar dve "fate" in sta se ze lotile ciscenja user posted image .

Jaz sem pa zacela kuhati makarone, da bom kosilo pojedla. Pa maso za cufte sem naredila, da bom popoldan se cufte skuhala in malo nafilala zmrzovalnik user posted image .

Nekaj se je popravilo vreme v nasem kraju. Mogoce pa nama res uspe iti se na en sprehod. Ce le ne bo prevec hudo pihalo. Prej je bilo se meni neprijetno zunaj, ker je bil tak veter user posted image . In dvourni sprehod bi bil cisto prevec v takem.

Andromeda, hvala za odgovor!

Neposredna povezava do sporočila: 1947
17.2.2009 12:57:20   
mojsoncek
cursa, hvala tudi tebi!

Neposredna povezava do sporočila: 1948
17.2.2009 13:00:56   
luna8
Mi imamo 5 obrokov po 150, težka pa je 5,5 kg in stara 3 mesece in 8 dniuser posted image

A katera daje kapljice BioGaia, ker moja soseda jih daje skoz, čeprav nima tamal nobenih problemov, a je to ok?

Neposredna povezava do sporočila: 1949
17.2.2009 13:05:45   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: luna8

A katera daje kapljice BioGaia, ker moja soseda jih daje skoz, čeprav nima tamal nobenih problemov, a je to ok?

Jaz jih dajem. To so probioticne kapljice, ki uravnavajo crevesno floro. Niso namenjene blazenju krcev. Zelo fajn zadeva. Bojda jih je fajn dajati tudi, ce so otroci na antibiotikih, ker nazaj vzpostavijo crevesno floro, ki jo antibiotiki unicijo.

(odgovor članu luna8)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.