Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka aja, MAMICE v kopalnici naredite pred kopanjem veliko sopare in potem "savnajte" otročka. pa tam kjer spi naj bo fino vlažen prostor. TO SO MI V BOLČNICI NAROČILI. ne vroč prostor, samo vlažen. pa na oblačite jih preveč! hladne roke niso znak, da jih zebe. preverite, če jih zebe na tilniku in na prsih. prstki so mrzli, ker jim krvni obtok še ne dela tako kot nam in ne pošlje dovolj krvi do konca. to se počasi uredi (kot prebava in z njo krči). če imate v stanovanju 22 stopinj je dovolj bodi in hlačke ter nogavičke in copatki. tiste, ki vas skrbi, da so vaši razvajenčki... saj je prav tako! zdaj še! ena stara teta mi je nekoč rekla, mamica ima porodniško zato, da ima otročka v naročju in ne zato, da pere, kuha in lika! v starih časih je bilo vedno tako. ko so se ženske emancipirale se je šele spremenilo. zdaj nas naši sončki rabijo ob sebi. pa kaj potem če spi na rokah? opazujte ga, božajte, mu kaj nežno povejte... delo počaka!... ko pride pa mož domov, pa naj on pestuje otročka, pa lahko zmečete cote v stroj in pospravite posodo iz pomivalca... tako hitro bo leto naokoli, da nam ne bo potem žal, ker ga nismo imeli več v naročju. po enem letu se začne otrok zanimat tudi za druge reči in takrat bo več "sam" s svojimi igračami. in bo hodil za nami v kopalnico, pa bo "pomagal" kuhat, brisat prah, .... zdaj pa le naj spi v naročju! (a ni bil tu enkrat en link o razvajenosti dojenčka??) preberite si ga!! plenice... DM so mi ok, a zdaj uporabljam vijoličaste pamperske in ne bom več preizkušala drugih. mogoče huggies, ne vem. pamperske imajo take fajne mupetke gor. haha... čao Martka, tole savnanje bom pa js tud probala, ima naša tudi zamašen nosek, ponavadi zjutraj, čez dan pa gromozanske smrklje ven vlečemo Me seveda skrbi, da se ne bi kaj resnega razvilo... pa še na posvetovalnici je zadnjič rekla, da je nosek treba ful ahtat, da se ne razvije kako obolenje dol v grlo ali gor v glavco. Edino ne vem, kako naj naredim sobo, v kateri spimo, bolj vlažno?? Radiator itak zapiram čez dan, da je zvečer temp. nekje okoli 20-21 stopinj. Razmišljam celo o nakupu vlažilca zraka, samo ni neki poceni... Tole o razvajanju: super si napisala in to ravno takrat, ko sem ful rabila nekaj takega prebrat ali slišat. Sem imela v četrtek ful krizo glede tega, da imam roke skoz polne Eline, hkrati pa ogromno za narediti po stanovanju... Ker sem kr obsedena s pospravljenim stanovanjem, imam zdaj, od kar je Elina, kar krizo gledat prah na tleh, pa ne morem vedno, ko bi hotela, posesat ali pomit... Pol mi pa vse dol pade, sem razdražena, to tudi tamala čuti in se mi joka v naročju, js pa zraven, z občutkom, kak sem slaba mama... grozen občutek, res! Ko pa sem prebrala tvoje pisanje, me je pa zadelo kot strela z jasnega. RES! Tako, da imam zdaj spet poštimane prioritete. Prah bo že počakal kak dan ali dva, ali cel teden, Elina pa ne bo, tak hitro raste, da se mi itak zdi, da ful zamujam, pa sem cele dneve z njo. Tako, da zdaj se prav zavedam, ko mi zaspi med dojenjem v naročju, da zavesto uživam in se jo poskušam nagledat in nabožat in nalupčkat.
|