meta21
|
No danes je tudi mene že navsezgodaj zbudil telefon in sicer med. sestra iz ZD. Me je klicala, da so prišli izvidi za ščitnico in da mam napotnico za tirologa in sfotokopirane izvide že v recepciji ter da naj grem čim hitreje na polikliniko . Zvenela je dovolj dramatično, da sem na hitro zbudila mojega , mu še vsemu zalimanemu razložila, da je danes on kapo di bebe in šibala po izvide. Zadeva je zgledala takole (no najbrž je še zmerej): TSH (ref. vred: 0,27-4,20): nad 100 T4 (ref. vred: 12-22): 1,67 T3 (ref. vred:3,95-6,80) :0,993 Verjetno ni treba posebej razlagat, da me je kar odneslo v LJ. V sprejemni me je vprašala, če sem naročena pa sem rekla da ne ampak, da mi je zdravnik naročil, da naj grem takoj. Je samo pogledala izvid in kljub temu, da je blo tam enih 50 ljudi (BTW-tolk prijaznosti od osebja in usklajenega dela že dolgo nisem doživela, vsaj v zdravstvu ne), sem bla na vrsti pribl. 40 min kasneje, takoj nato so mi še enkrat vzeli kri in naredili ultrazvok in moram rečt, da tudi precej pomirili. Zadeva je trenutno res kritična ampak je bila zdravnica zelo optimistična, da je verjetno prehodnega značaja, da nekaj odstotkov žensk to doleti po porodu, da je velika prednost to, da sem mlada (v primerjavi s 60-letnico ), da me bo v naslednjih mesecih redno spremljala, da naj jem zdravila, ki mi jih je predpisala in počivam. Največ kar mi je dovolila, je lahek sprehodek z vozičkom. In dobra stran vsega tega....nisem sama kriva, da sem se zredila in ne smem telovadit
|