betty
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arany Sem videla, da imate debato o avtosedežih. Moj je naredil doktorsko disertacijo iz tega (nekaj tednov za računalnikom, pa po telefonih s kolegi, v trgovinah na preizkušnjah ...) Njegov sklep je, da je najbolj pomembna lastnost vsekakor varnost - zato denar tu ni igral posebne vloge (kar zanj sicer ni značilno ). No se vsekakor popolnoma strinjam s tem. Iz tega prvega sita so se naprej uvrstili samo Kiddy, Maxi cosi in Römer. Kiddy je hitro odpadel, ker ga je imela svakinja za nečaka. Ta se v avtu ni želel nikakor voziti, venomer je jokal in se zvijal iz avtosedeža. Ko so zamenjali avtosedež, je pa užival v vožnji - izkazalo se je, da ga je sprednji del pri tem sedežu, preveč utesnjeval. Tako so ostali samo Maxi cosi PrioriFix in Römerjev Duo Plus ter Römerjev Safefix plus. Ker pa imava Scenica sta dva sedeža takoj odpadla - tista ki imata varnostno nogico spredaj. Scenici imajo namreč v dnu pred sedeži majhne predale in v primerih nesreč, se noga nasloni na vrata teh predalov, ki se pod težo zlomijo. Zato so ti sedeži v takšnih avtomobilih prej nevarni, kot varni. Oba proizvajalca celo smatrata te sedeže, kot neprimerne za nekatere avtomobile (tiste s predali v tleh - vsi so navedeni na njihovih internetnih straneh). Če katera želi, lahko podregam mojega, da mi pove za link. No in ostal je samo Römer Duo Plus - pripne se ga z varnostnim pasom, pritrdi na Isofix sistem, poleg tega pa ima poseben pas, ki se ga napelje preko sedeža v prtljažnik in se ga pripne na poseben kaveljček. No po izbiri je šel še na pohod za čim cenejšim ponudnikom in je našel nekaj trgovin v Nemčiji, ki pošiljajo v SLO in so znatno cenejši kot v BC (ali kjerkoli drugje v SLO) - tudi več kot 70€ ceneje (pa je vključena poštnina, davek ...). Namen mojega posta, ni bil da vas uspavam, temveč da vas opozorim, da ni vsak sedež za vsak avtomobil. Preverite na proizvajalčevih straneh, če so primerni za vaše avtomobile, da ne ugotovite tega prepozno (ko ste sedež že kupile). Arany- hvala za pojasnila. midva bova sla kr v trgovino in probala kaj gre in kaj ne gre v toledota. bo pa po vsej verjetnosti ROMER KING PLUS.
|