Barbarinha
|
Pa ste me dobile!!! Se že skoraj šest mesecev samo kot slepi potnik tu skozi vaše debate švercam. Da bi kaj napisala... Nekako si še preberem, čeprav veliko izpustim, za kaj drugega pa časa ni. No, danes sta moj in Luka na sedežni in se cartata, mami pa za računalnikom. Bom malo napisala. No, naše malo čudo se je rodilo 30. avgusta ob 22h22min. Od takrat, ko mi je odtekla voda, je minilo 18 ur, od takrat ko sva prišla v porodnišnico pa 16. Odpirala sem se počasi, ko me je prvič pregledala babica, sem bila odprta celo za mali prst. V porodni sobi mi je ginekolog iztisnil še preostalo vodo, ki je ostala v posteljici, da bi pospešil porod, nato so se začele bolečine. Sestre so mi obljubljale, da mi bodo dale ultivo, ko bom odprta vsaj štiri cm. Da bi se hitreje odpirala bi morala ležati na boku, a kaj ko je tako hudo bolelo, da se mi je od bolečin čisto mešalo. ni vedel če bi se jokal ali smejal zraven. NI BILO PRIJETNO. Ob menjavi sester ob sedmih sem bila še vedno premalo odprta za ultivo in umetne popadke, ja popadkov še sploh nisem imela, bolečine so bile od odpiranja. Z menjavo sester je prišla tudi menjava strategije, poslali so me na sprehod okoli porodnišnice. Babica mi je obljubila, da bom rodila do desetih. me je šetal okoli in okoli, saj ne vem kolikokrat sva obkrožila porodnišnico na Ptuju, a na koncu naju je prišla iskat babica, me priključila na umetne popadke. Med bolečino pri odpiranju in bolečino popadkov sploh nisem čutila nobene razlike. Malo sem bila na žogi, me je masiral zadaj na križu, malo na WCju in predihavala. Nakar hitro na posteljo, trije potiski in mali je bil zunaj. Brez rezanja in ultive, za katero je rekla babica, da je že prepozno. Kakor hitro je bil zunaj, bolečine ni bilo več. Že se je prisesal na prsi, kot mali sesalec. Težak 3470 g, z enako odpustno težo. Non stop mi je visel na joški. Doma se je od začetka hranil na dve uri, tudi ponoči, konec decembra pa mi je začelo primanjkovati mleka, začel je jesti Aptamil, zdaj pa sva že na kašicah. Najraje ima banano in kekse not zdrobljene. Cmoka in mljaska, da se vsi smejemo poleg. Ko se bom naučila, kako pripeti slike, bom pa prilepla še to. Razvija se povsem normalno, 13. januarja sva bila nazadnje pri pediatrinji, takrat je bil pri starosti štiri mesece in pol velik 63 cm in 7200g težak. Na splošno smo se vsi lepo prilagodili njegovemu načinu življenja in dobro se ve kdo je glavni v družini . Bolan še HB ni bil. Cepljen pa proti rota virusu in normalnem cepljenju pri treh in štirih mesecih. Pri naslednjem obisku pediatrinje bo dal lulanje in kri. Tako, to je bilo na dolg način kratko... Slikice pa ko se naučim, kako se jih prilepi.